Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει και θα ήθελα να μου εξηγήσετε τι συμβαίνει μετά και τις τελευταιες αλλαγες στους κανόνες για την συνταγογραφηση.
Μεχρι πρόσφατα, ο οποιοσδήποτε,ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος,μπορούσε να πάει σε έναν ιδιωτικό ιατρό,να εξεταστεί ,να του γράψει την χειρόγραφη συνταγή,να πάει στο φαρμακείο να αγοράσει τα φάρμακά του και να τα πληρώσει απ'την τσέπη του.
Αν κάποιον λοιπόν δεν τον ενδιαφέρει τι θα πληρωσει,ανεξαρτητα αν ειναι ασφαλισμενος ή ανασφάλιστος,μπορεί πλεον να ακολουθήσει τη διαδικασια που περιεγραψα;Μου φαινεται περιεργο ακομα και για εναν ανασφάλιστο που δεν εχει προβλημα χρηματικο(για παραδειγμα απλα ιατρικα προβληματα τυπου φλεγμονες,λοιμωξη κλπ)να παει στον ιατρο που επιθυμει,να τον πληρωσει,να πληρωσει και το φαρμακειο του και να τελειωσει.
Αυτά.Όποιος γνωριζει κατι ή εχει εμπειρία ας απαντησει.Ίσως το ερώτημα να είναι αφελές,αλλά εάν δεν ρωτήσεις δεν μαθαίνεις.

Δημοσ.

Εγώ ήξερα ότι πχ ανασφάλιστοι εξυπηρετούνται δωρεάν μόνο σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ το όποιο παραπεμπτικό για εξετάσεις εξυπηρετείται Μόνο αν έχει εκδοθεί από Ιατρό του εκάστοτε νοσοκομείου.
...πχ δεν μπορώ να πάρω παραπεμπτικό από ιατρό του Ιπποκρατείου και να πάω να εξεταστώ στο Παπανικολάου ή σε δημόσιο νοσοκομείο άλλης πόλης.

Και νόμιζα ότι αν θέλουν να πληρώσουν, οι ανασφάλιστοι, πάνε όπου θέλουν...

ΑΛΛΑ κατόπιν ξαφνικού προβλήματος υγείας επισκέφθηκα Ιδιωτικό Ιατρείο συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ και ο γιατρός αρνήθηκε να διενεργήσει οποιαδήποτε εξέταση, ούτε επί πληρωμή ήταν δυνατό λέει, καθώς πλέον - Μετά το Καλοκαίρι είπε - δεν μπορεί να γράψει κανένα φάρμακο, να καταχωρίσει εξέταση κτλ.

...

και μια λίγο άσχετη ερώτηση εκ μέρους μου...

Τα Ραντεβού σε Εξωτερικά-Τακτικά Ιατρεία δημοσίων νοσοκομείων έχουν προκαθορισμένη διάρκεια (πχ 20-30λεπτά), για να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν κλείσει, ή όσο τραβήξει η κάθε εξέταση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της;

...πχ γίνεται μια πρώτη αξιολόγηση κι αν χρήζει ο ασθενής πρόσθετης εξέτασης αυτή προγραμματίζεται σε δεύτερο χρόνο ή διενεργείται εκείνη τη στιγμή, αναλόγως διαθεσιμότητας;

Για το ξαφνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω κατάφερα και έκλεισα online ραντεβού σε δύο διαφορετικά τμήματα/κλινικές, με διαφορά 50λεπτου...10.40πμ & 11.30πμ...

Φοβάμαι μην χρειαστεί να επιλέξω, γιατί αν και το πρώτο ραντεβού είναι σημαντικό, το κυρίως πρόβλημα εξετάζεται αρμοδίως από τον ιατρό στο δεύτερο ραντεβού και δεν ξέρω πώς να τα ιεραρχήσω.

...

Συγκεκριμένα ξαφνικά υποφέρω από στέρηση ύπνου...πέφτω στο κρεβάτι και δεν κοιμάμαι πάνω από 1 ώρα ή κ καθόλου κάθε βράδυ...άρχισε την Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή είχα κοιμηθεί 3 ώρες κι είχα αρχίσει να νιώθω σφίξιμο στο στήθος από την αυπνία και τη ταλαιπωρία...

...Κυριακή παραδόξως κοιμήθηκα ~7ωρο και χθες, Δευτέρα, κανά 2ωρο...

Πλέον αγχώνομαι εν όψει της έλευσης της νύκτας εν όψει της αναμενόνης ταλαιπωρίας, γιατί κ ψυχολογικά πλεον είναι εξουθενωτικό...δεν ηρεμεί το μυαλό μου για να με πάρει ύπνος.

Οπότε έκλεισα για Νευρολόγο στις 11.30πμ, αλλά θέλω να δω κ το καρδιολογικό θέμα, με ραντεβού νωρίτερα στις 10.40πμ

Δημοσ.
11 minutes ago, definitio said:

Εγώ ήξερα ότι πχ ανασφάλιστοι εξυπηρετούνται δωρεάν μόνο σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ το όποιο παραπεμπτικό για εξετάσεις εξυπηρετείται Μόνο αν έχει εκδοθεί από Ιατρό του εκάστοτε νοσοκομείου.
...πχ δεν μπορώ να πάρω παραπεμπτικό από ιατρό του Ιπποκρατείου και να πάω να εξεταστώ στο Παπανικολάου ή σε δημόσιο νοσοκομείο άλλης πόλης.

ΑΛΛΑ κατόπιν ξαφνικού προβλήματος υγείας επισκέφθηκα Ιδιωτικό Ιατρείο συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ και ο γιατρός αρνήθηκε να διενεργήσει οποιαδήποτε εξέταση, ούτε επί πληρωμή ήταν δυνατό λέει, καθώς πλέον - Μετά το Καλοκαίρι είπε - δεν μπορεί να γράψει κανένα φάρμακο, να καταχωρίσει εξέταση κτλ.

...

Τα Ραντεβού σε Εξωτερικά-Τακτικά Ιατρεία δημοσίων νοσοκομείων έχουν προκαθορισμένη διάρκεια (πχ 20-30λεπτά), για να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν κλείσει, ή όσο τραβήξει η κάθε εξέταση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της;

...πχ γίνεται μια πρώτη αξιολόγηση κι αν χρήζει ο ασθενής πρόσθετης εξέτασης αυτή προγραμματίζεται σε δεύτερο χρόνο ή διενεργείται εκείνη τη στιγμή, αναλόγως διαθεσιμότητας;

Για το ξαφνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω κατάφερα και έκλεισα online ραντεβού σε δύο διαφορετικά τμήματα/κλινικές, με διαφορά 50λεπτου...10.40πμ & 11.30πμ...

Φοβάμαι μην χρειαστεί να επιλέξω, γιατί αν και το πρώτο ραντεβού είναι σημαντικό, το κυρίως πρόβλημα εξετάζεται αρμοδίως από τον ιατρό στο δεύτερο ραντεβού και δεν ξέρω πώς να τα ιεραρχήσω.

...

Συγκεκριμένα ξαφνικά υποφέρω από στέρηση ύπνου...πέφτω στο κρεβάτι και δεν κοιμάμαι πάνω από 1 ώρα ή κ καθόλου κάθε βράδυ...άρχισε την Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή είχα κοιμηθεί 3 ώρες κι είχα αρχίσει να νιώθω σφίξιμο στο στήθος από την αυπνία και τη ταλαιπωρία...

Πλέον αγχώνομαι εν όψει της έλευσης της νύκτας εν όψει της αναμενόνης ταλαιπωρίας, γιατί κ ψυχολογικά πλεον είναι εξουθενωτικό...δεν ηρεμεί το μυαλό μου για να με πάρει ύπνος.

Οπότε έκλεισα για Νευρολόγο στις 11.30πμ, αλλά θέλω να δω κ το καρδιολογικό θέμα, με ραντεβού νωρίτερα στις 10.40πμ

Τεστ covid έχεις κάνει;

Η JN1 για κάποιο λόγο τείνει να προκαλεί αϋπνίες. Κυκλοφορεί ως συμπτωματολογία, εδώ και μέρες. Είχα 38,5 πυρετό, που κανονικά σε στέλνει αδιάβαστο για 16ωρο ύπνο, αλλά δε μπορούσα να κοιμηθώ ούτε με σφαίρες. Τι ποντκαστς έβαζα, τι μουσικές, ήμουν σα να έχω πιει 2πλο φρεντο εσπρέσσο, παρά τον πυρετό.

Πάντως, όσον αφορά το ερώτημά σου, τα ραντεβού είναι... ενδεικτικά. Εκτός κι αν έχεις κλείσει σε μικρές μονάδες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, MikhailBakurin said:

Τεστ covid έχεις κάνει;

Η JN1 για κάποιο λόγο τείνει να προκαλεί αϋπνίες. Κυκλοφορεί ως συμπτωματολογία, εδώ και μέρες. Είχα 38,5 πυρετό, που κανονικά σε στέλνει αδιάβαστο για 16ωρο ύπνο, αλλά δε μπορούσα να κοιμηθώ ούτε με σφαίρες. Τι ποντκαστς έβαζα, τι μουσικές, ήμουν σα να έχω πιει 2πλο φρεντο εσπρέσσο, παρά τον πυρετό.

Πάντως, όσον αφορά το ερώτημά σου, τα ραντεβού είναι... ενδεικτικά. Εκτός κι αν έχεις κλείσει σε μικρές μονάδες.

Ναι, αρνητικός σε κόβιντ...θετικός ήμουν σε γρίπη-Α, ο πυρετός της όμως είχε πέσει τη προηγούμενη μέρα της αϋπνίας...αρνητικός σε γρίπη πλέον, αλλά η αυπνία επιμένει.

(δοκίμασα κ μελατονίνη το Σάββατο και σαν ψυχοτρόπος ουσία ήταν....εικόνες σε fast forward στο μυαλό μου και το σώμα μουδιασμένο)...

Στα ραντεβού γίνεται πλήρης διάγνωση, πχ μπορεί να παω στο καρδιολογικό και να μου κάνουν καρδιογράφημα;

Κι αν χάσω το δεύτερο ραντεβού με τον Νευρολόγο, υπάρχει περίπτωση να με δει πιο μετά, εφόσον είχα ραντεβού για την ημέρα; (που να ξέρετε κι εσείς, αλλά δεν ξέρω τί να κανω με τη ταλαιπωρία αυτή).

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

Και ανασφαλιστος να εισαι δικαιουσαι τα παντα εκτος απο χρηματικη αποζημιωση .Εφοσον εχεις ΑΜΚΑ βρισκεις προσωπικο γιατρο κλεινεις ραντεβου ηλεκτρονικα σε εξεταζει και σου γραφει φαρμακα  για τα οποια εχεις 25% συμετοχη ΓΙα πιο σοβαρα θεματα πας σε νοσοκομειο και εχεις τις ιδιες παροχες οπως ενας ασφαλισμενος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, definitio είπε

...

...

Ψυχιατρο πρεπει να δεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Η αρχική ερώτηση ήταν απλή:

Πηγαίνει κάποιος,ο οποιοσδήποτε ανασφάλιστος ή ασφαλισμενος,σε ιδιωτικό γιατρό τον εξετάζει,του γράφει φάρμακα σε χαρτί,πηγαίνει στο φαρμακείο,πληρώνει όλο το ποσό και τελειώνει η υπόθεση:Ισχύει πλέον αυτό ή δεν ισχύει;

Μια γνωστή μου ανασφάλιστη πέρισυ που γινόταν η εγγραφή του προσωπικου ιατρού επελεξε τυχαία κάποιον και ειχε την ιδέα να μιλήσει μαζί του.Εκείνος της συμπεριφέρθηκε ,μόλις έμαθε ότι είναι ανασφαλιστη, με τον χειροτερο τροπο.Μάλιστα την έπιασαν τα κλαματα.

Τέλος  πάντων,επανερχομαι στο ερωτημα:Μπορεί καποιος να επισκεφτεί ιδιωτικό ιατρό,να εξεταστεί και να παρει την αγωγή του πληρώνοντας όπως πριν;

Αυτά.

Δημοσ.

αν πας στον προσωπικο σου γιατρο,δεν πληρωνεις επισκεψη.

νομιμα δεν μπορει να γραψει χειρογραφα....

Δημοσ.

Αγόρι μου δεν μπορεί να σου γράψει φάρμακα ο ιδιώτης αν είσαι ανασφάλιστος. Τι δεν καταλαβαίνεις;

1 ώρα πριν, xp-user είπε

Και ανασφαλιστος να εισαι δικαιουσαι τα παντα εκτος απο χρηματικη αποζημιωση .Εφοσον εχεις ΑΜΚΑ βρισκεις προσωπικο γιατρο κλεινεις ραντεβου ηλεκτρονικα σε εξεταζει και σου γραφει φαρμακα  για τα οποια εχεις 25% συμετοχη ΓΙα πιο σοβαρα θεματα πας σε νοσοκομειο και εχεις τις ιδιες παροχες οπως ενας ασφαλισμενος.

Αυτό ίσχυε πριν τον Ιούλιο του 2022. Πλέον πρέπει να έχεις συγκεκριμένες βαριές παθήσεις να μπορεί ένας ιδιώτης να σου γράψει παραπεμπτικά και συνταγές (με εξαίρεση τα αντιβιοτικά νομίζω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ανασφάλιστοι μπορούσαν να πάνε και σε ιδιώτη γιατρό (με πληρωμή)  να τους συνταγογραφήσει  και να πάρουν απο το φαρμακείο τα φάρμακα.

Αυτό άλλαξε το 2021, εκδόθηκε υπουργική απόφαση που μόνο γιατροί δημοσίων δομών μπορούν να συνταγογραφήσουν σε ανασφάλιστο.... μετά από κάποιες παρατάσεις που δόθηκαν απο την 1/7/2022 αρχισε η εφαρμογή του νόμου  και μόνο γιατροί δημοσίων δομών μπορούν να συνταγραφήσουν σε ανασφάλιστο και τα φάρμακα τα παίρνει απο φαρμακείο το ΕΟΠΠΥ.

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, doomnx είπε

Αγόρι μου δεν μπορεί να σου γράψει φάρμακα ο ιδιώτης αν είσαι ανασφάλιστος. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αυτό ίσχυε πριν τον Ιούλιο του 2022. Πλέον πρέπει να έχεις συγκεκριμένες βαριές παθήσεις να μπορεί ένας ιδιώτης να σου γράψει παραπεμπτικά και συνταγές (με εξαίρεση τα αντιβιοτικά νομίζω)

Εγω δεν εγραψα ΙΔΙΩΤΗΣ γιατρος.....έγραψα προσωπικος γιατρος απο αυτους που εχουν ενταχθει στο συστημα.

Δημοσ.
15 hours ago, teot said:

Οι ανασφάλιστοι μπορούσαν να πάνε και σε ιδιώτη γιατρό (με πληρωμή)  να τους συνταγογραφήσει  και να πάρουν απο το φαρμακείο τα φάρμακα.

Αυτό άλλαξε το 2021, εκδόθηκε υπουργική απόφαση που μόνο γιατροί δημοσίων δομών μπορούν να συνταγογραφήσουν σε ανασφάλιστο.... μετά από κάποιες παρατάσεις που δόθηκαν απο την 1/7/2022 αρχισε η εφαρμογή του νόμου  και μόνο γιατροί δημοσίων δομών μπορούν να συνταγραφήσουν σε ανασφάλιστο και τα φάρμακα τα παίρνει απο φαρμακείο το ΕΟΠΠΥ.

Μηπως ξερεις γιατι εγινε αυτο;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, elgol είπε

Μηπως ξερεις γιατι εγινε αυτο;

Το φτωχό μου μυαλό λέει μείωση φαρμακευτικής δαπάνης ... πόσοι θα πάνε και πότε θα βρούνε ραντεβού σε νοσοκομείο για να τους συνταγογραφήσουν;

Δεν κόβουν και καλά άμεσα τα φάρμακα από τους ανασφάλιστους (αν και πολύ θα το ήθελαν)... αλλά με τον τρόπο αυτό τα περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό....    

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα γιατι αφου πας στον ιδιωτικο ιατρο να πληρωσεις τι τους νοιαζει; (Τουλαχιστο σε απλα φαρμακα και οχι σε ναρκωτικες ουσιες που μπορουν να τις πουλησουν)

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ.
1 hour ago, elgol said:

Μα γιατι αφου πας στον ιδιωτικο ιατρο να πληρωσεις τι τους νοιαζει; (Τουλαχιστο σε απλα φαρμακα και οχι σε ναρκωτικες ουσιες που μπορουν να τις πουλησουν)

Υπάρχει η αντίφαση του ανασφάλιστος και πληρώνω επίσκεψη στον ιδιώτη ιατρό. Προφανώς κάποιος που είναι ανασφάλιστος αδυνατεί στην πλειοψηφία να πληρώνει ιδιωτικές επισκέψεις.

Προφανώς θέλουν να μειώσουν την φαρμακευτική δαπάνη, αφού ο γιατρός του Κέντρου Υγείας συνταγογραφήσει μόνο τα πολύ αναγκαία.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά εφόσον η δαπάνη των φαρμάκων για τους ανασφάλιστους βαραίνει τον κρατικό προυπολογισμό, καλό είναι να ελέγχεται, εφόσον βέβαια προβλεφθεί τι θα συμβεί σε περιπτώσεις που λείπουν οι αναγκαίες ειδικότητες από τις δημόσιες δομές υγείας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...