Προς το περιεχόμενο

Καθαριστικό παρμπρίζ

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντα έβαζα στο δοχείο για τους γαυλοκαθαριστήρες καθαριστικο τζαμιών έτοιμο προς χρήση,και για το χειμώνα το ανάλογο με αντιπαγωτικο μέσα,συνήθως της Sonax.Δεν βούλωσαν ποτε τα μπεκ και το τζαμί καθάριζε πολύ καλά.

Προϋποθεση φυσικά να είναι σε καλη κατάσταση το λάστιχο του γυαλοκαθαριστηρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Σε συνεργείο μου είχαν πεί νερό και ξύδι.

Το θέμα είναι τα υγρά καθαρισμού για τους υαλοκαθαριστήρες να μην τους φθείρουν πιο γρήγορα, αυτό δεν το γνωρίζω.

Για τις κουτσουλιές σκέτο νερό σε σφουγγάρι κουζίνας πάντα απο την μαλακή πλευρά.

Όξινο υγρό μέσα σε ένα σύστημα που αποτελείται από ελαστικά.....πιστεύω στα μηχανικά να τα πάνε καλύτερα.

2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Έβαζα καθαριστικά και μπούκωναν τα πιτσιλιστήρια. Μου είπε ο μάστορας νερό βρύσης. Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια δεν ξαναείχα θέμα. 

Άμα θέλετε καθαριστικά βάλτε τα σε ένα ψεκαστήρι και ψεκάστε όποτε θέλετε να καθαρίσετε καλά. 

Αν το έριχνες όλο λογικό, μερικά είναι τόσο συμπυκνωμένα που 10ml φτάνει για όλο το παγούρι.

Βάζω πάντα καλοκαιρινό αραιωμένο με απεσταγμένο νερό σε μπιτόνι και προσθέτω προπυλενογλυκόλη το χειμώνα μέχρι να φτάσει στους -10.

Επεξ/σία από Klausx

@Klausx Ίσως να έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά δεν το έριχνα όλο, έβαζα το μισό ή το 1/3 και όλο το υπόλοιπο με νερό, βρύσης.

Από κει και πέρα, απόψεις και γνώμες ανταλλάσσουμε, δε θα προσπαθήσω να επιβάλλω εγώ σε κανέναν τι θα κάνει στο αμάξι του. Προσωπικά τους υαλοκαθαριστήρες τους χρησιμοποιώ για όταν βρέχει ή αν βιάζομαι και θέλω να καθαρίσω στα γρήγορα.

Αλλιώς ψεκαστήρι με καθαριστικό μέσα και ένα καλό πανάκι και καθαρίζω όλο το παρμπρίζ (και τα υπόλοιπα) γιατί οι υαλοκαθαριστήρες καθαρίζουν ένα ποσοστό και όχι ολόκληρο. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

@Klausx Ίσως να έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά δεν το έριχνα όλο, έβαζα το μισό ή το 1/3 και όλο το υπόλοιπο με νερό, βρύσης.

Από κει και πέρα, απόψεις και γνώμες ανταλλάσσουμε, δε θα προσπαθήσω να επιβάλλω εγώ σε κανέναν τι θα κάνει στο αμάξι του. Προσωπικά τους υαλοκαθαριστήρες τους χρησιμοποιώ για όταν βρέχει ή αν βιάζομαι και θέλω να καθαρίσω στα γρήγορα.

Αλλιώς ψεκαστήρι με καθαριστικό μέσα και ένα καλό πανάκι και καθαρίζω όλο το παρμπρίζ (και τα υπόλοιπα) γιατί οι υαλοκαθαριστήρες καθαρίζουν ένα ποσοστό και όχι ολόκληρο. 

Καλά εννοείτε απλά την εμπειρία του λέει ο καθένας.

Το καλοκαιρινό καθαριστικό μαλακώνει και βοηθάει στο να παραμείνει αθόρυβος ο καθαριστήρας όπως επίσης μαλακώνει κουτσουλιές για να μην τις έχεις στην διαδρομή μαζί βόλτα 🤣

• Like 1

1 ώρα πριν, jmmys είπε

Πάντα έβαζα στο δοχείο για τους γαυλοκαθαριστήρες καθαριστικο τζαμιών έτοιμο προς χρήση,και για το χειμώνα το ανάλογο με αντιπαγωτικο μέσα,συνήθως της Sonax.Δεν βούλωσαν ποτε τα μπεκ και το τζαμί καθάριζε πολύ καλά.

Προϋποθεση φυσικά να είναι σε καλη κατάσταση το λάστιχο του γυαλοκαθαριστηρα.

Sonax και εγώ εδώ και πολλά χρόνια. Χειμώνα καλοκαίρι το μπλε υγρό που τον χειμώνα δεν παγώνει αλλά περιέχει και γλυκερίνη που βοηθά τους υαλοκαθαριστήρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakinen είπε

Sonax και εγώ εδώ και πολλά χρόνια. Χειμώνα καλοκαίρι το μπλε υγρό που τον χειμώνα δεν παγώνει αλλά περιέχει και γλυκερίνη που βοηθά τους υαλοκαθαριστήρες.

https://www.shopen.gr/index.php/en/auto-katharistiko-antifreeze-windscreen-etoimo-gia-xrisi-5l-sonax-15472.html
Αυτό έχω τώρα.Η φάση είναι ότι το έχω από πέρυσι το χειμώνα,μιας και ελάχιστα το χρησιμοποιώ,δηλαδή ένα 5λιτρο με πάει πολλές φορές πάνω από 2 χρόνια.

Επεξ/σία από jmmys

Εγώ πάλι σπάνια χρησιμοποιώ τους υαλοκαθαριστήρες (βασικά σπάνια χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο πλέον, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).

Τους χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά όταν βρέχει και είμαι εν κινήσει, διαφορετικά καθαρίζω σχολαστικά το παρμπρίζ πριν ξεκινήσω επειδή μου τη σπάει που η λειτουργία υαλοκαθαριστήρων αφήνει νερά αριστερά και δεξιά, και έχει και νεκρά σημεία.

Άσχετο, αλλά είπα να πω τη μαλακία μου κι εγώ

• Like 1

7 ώρες πριν, jmmys είπε

https://www.shopen.gr/index.php/en/auto-katharistiko-antifreeze-windscreen-etoimo-gia-xrisi-5l-sonax-15472.html
Αυτό έχω τώρα.Η φάση είναι ότι το έχω από πέρυσι το χειμώνα,μιας και ελάχιστα το χρησιμοποιώ,δηλαδή ένα 5λιτρο με πάει πολλές φορές πάνω από 2 χρόνια.

Το είχα και αυτό. Απλά επειδή δεν το χρησιμοποιώ και εγώ συχνά τελευταία βάζω αυτό https://www.skroutz.gr/s/26084789/Sonax-Antipsyktiko-Katharistiko-Parmpriz-Sympyknomeno-1lt.html το ρίχνω όλο και το υπόλοιπο νερό και για ένα χρόνο είμαι ΟΚ. Τον επόμενο χειμώνα βγάζω το δοχείο το πλένω και ρίχνω φρέσκο.

για καλοκαιρι ειναι μια χαρα το azax με νερο. ειτε απιονισμενο ειτε οχι.

μερικες φορες βαζεις και λιγο νερο με ξυδι γιαι να καθαρισουν και τα αλατα

τον χειμωνα που θα ξεκινησω πεντε το πρωι για την δουλεια δεν προκειται να χρησιμοποιησω υαλοκαθαριστηρες για το παγωμενο τζαμι.  ω ναι! και οι υαλοκαθαριστηρες ειναι παγωμενοι.

ψεκαζεις με οινοπνευμα και τελος ο παγος

sorry αυτο με την εφημερίδα μου το εξηγητε λιγο παραπανω.

επειδη εχω να πιασω εφημεριδα απο ποτέ μιλαμε για την εφημεριδα που την κραταγες την ξεφιλιζες και τα χερια σου μετα ηταν μαυρα ?

τοσο πολυ εχει αλλάξει το σύστημα ??!?!?!

10 ώρες πριν, great είπε

sorry αυτο με την εφημερίδα μου το εξηγητε λιγο παραπανω.

επειδη εχω να πιασω εφημεριδα απο ποτέ μιλαμε για την εφημεριδα που την κραταγες την ξεφιλιζες και τα χερια σου μετα ηταν μαυρα ?

τοσο πολυ εχει αλλάξει το σύστημα ??!?!?!

η εφημερίδα δεν αφήνει χνούδι όταν καθαρίζεις.

• Like 1

20 hours ago, Ukforthemoment said:

η εφημερίδα δεν αφήνει χνούδι όταν καθαρίζεις.

μελάνει δεν αφηνει, μουτζουρα, δεν ειαι σκληρη για το τζαμι γρατζουνισει ?

Μόλις τώρα, great είπε

μελάνει δεν αφηνει, μουτζουρα, δεν ειαι σκληρη για το τζαμι γρατζουνισει ?

Ουτε μελάνι,ούτε μουντζούρα αφήνει.Ουτε γρατζουνάει.Αν την φοβάσαι,η αλήθεια που να βρεις εφημερίδα πλέον,πάρε πανιά με μικροίνες. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...