Προς το περιεχόμενο

Μπλέξιμο με Δήμο/Ασφαλιστική, ΒΟΗΘΕΙΑ !

Axpanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα είναι οτι πολλοί εδώ μέσα βγάζετε πολλή χολή και λέτε πολλά αλλά όταν θα βρεθείτε σε αντίστοιχη κατάσταση θα σας κοπεί και το γελάκι και η ειρωνία. Πολύ εύκολα το έχετε δώσει το δικαίωμα στους εαυτούς σας να κρίνετε και να δικάζετε λες και είστε ο άρειος πάγος.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 λεπτά πριν, Axpanos είπε

Το θέμα είναι οτι πολλοί εδώ μέσα βγάζετε πολλή χολή και λέτε πολλά αλλά όταν θα βρεθείτε σε αντίστοιχη κατάσταση θα σας κοπεί και το γελάκι και η ειρωνία. Πολύ εύκολα το έχετε δώσει το δικαίωμα στους εαυτούς σας να κρίνετε και να δικάζετε λες και είστε ο άρειος πάγος.

Φιλε εγω βρεθηκα ακριβως στην ιδια θεση, σου ειπα ακριβως τι παιζει αλλα δεν νομιζω να εδωσες και ιδιεταιρη σημασια.

Κατα τα αλλα αν δεν θελεις αποψεις μη ρωτας σε φορουμ

• Like 1

2 λεπτά πριν, ulalume είπε

Φιλε εγω βρεθηκα ακριβως στην ιδια θεση, σου ειπα ακριβως τι παιζει αλλα δεν νομιζω να εδωσες και ιδιεταιρη σημασια.

Κατα τα αλλα αν δεν θελεις αποψεις μη ρωτας σε φορουμ

Γιατί νιώθεις πως αναφέρομαι σε εσένα; Δεν είσαι ο μόνος που απάντησε στην ανάρτηση μου και προφανώς το σχόλιο δεν αναφέρεται σε καλοπροαίρετα σχόλια όπως το δικό σου. Όπως οι άλλοι εκφράζουν την γνώμη τους μέσα απο τα σχόλια τους και τις αντιδράσεις τους, έτσι κάνω και εγώ.

μα δεν απαντάς κιόλας, αν ήσουν ανασφάλιστος την ημέρα του συμβάν δεν νομίζω ότι δικαιούσαι κάτι και τυχερός είσαι που δεν έφαγες πρόστιμο. Με λίγα λόγια αν φώναζες τροχαία το πρωί, πιθανότατα θα σε έγραφαν κιόλας και το thread θα έλεγε μπλέξιμο με ασφαλιστική μόνο...
Ξεκίνα αν θες με το να βγάλεις άκρη με τον λόγο που έμεινες ανασφάλιστος, αν και κατά την γνώμη μου δικό σου είναι το φταίξιμο. 

• Like 5

3 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

μα δεν απαντάς κιόλας, αν ήσουν ανασφάλιστος την ημέρα του συμβάν δεν νομίζω ότι δικαιούσαι κάτι και τυχερός είσαι που δεν έφαγες πρόστιμο. Με λίγα λόγια αν φώναζες τροχαία το πρωί, πιθανότατα θα σε έγραφαν κιόλας και το thread θα έλεγε μπλέξιμο με ασφαλιστική μόνο...
Ξεκίνα αν θες με το να βγάλεις άκρη με τον λόγο που έμεινες ανασφάλιστος, αν και κατά την γνώμη μου δικό σου είναι το φταίξιμο. 

To ότι ειναι ανασφάλιστος δεν παίζει κανένα ρόλο στο αν θα αποζημιωθεί.Απο την στιγμή που δεν είναι υπαίτιος για το ατύχημα πρέπει να αποζημιωθεί,έχει δεν έχει ασφάλεια ο ίδιος.Ναι θα έπρεπε να δεχτεί   πρόστιμο και να του πάρουν πινακίδες και άδεια για 2 χρόνια.

• Like 3

Just now, Ukforthemoment said:

To ότι ειναι ανασφάλιστος δεν παίζει κανένα ρόλο στο αν θα αποζημιωθεί.Απο την στιγμή που δεν είναι υπαίτιος για το ατύχημα πρέπει να αποζημιωθεί,έχει δεν έχει ασφάλεια ο ίδιος.Ναι θα έπρεπε να δεχτεί   πρόστιμο και να του πάρουν πινακίδες και άδεια για 2 χρόνια.

επειδή δεν το γνωρίζω αυτό και ίσως έχεις δίκιο, με πια ασφαλιστική θα συνεννοηθεί η ασφαλιστική του θύτη (ΕΘΝΙΚΗ), με αυτή που έχει τώρα;

Μόλις τώρα, Stratosnis είπε

επειδή δεν το γνωρίζω αυτό και ίσως έχεις δίκιο, με πια ασφαλιστική θα συνεννοηθεί η ασφαλιστική του θύτη (ΕΘΝΙΚΗ), με αυτή που έχει τώρα;

Το λέω  γιατί έχω ιδία πείρα .Ημουν ανασφάλιστος,με τράκαραν χωρίς να φταίω και πήρα κανονικά αποζημίωση,έφαγα  το πρόστιμο μου ,μου κράτησαν και τις πινακίδες 2 χρόνια.

Με τον ίδιο τον παθόντα.Θα πάρει τον αριθμό φακέλου και θα επικοινωνεί ο ίδιος.Δεν είναι απαραίτητο να μιλάνε δύο ασφαλιστικές.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αφαίρεση πινακίδων για δύο χρόνια επιβάλλεται αν το ανασφάλιστο προκάλεσε το ατύχημα - όχι αν ήταν το παθόν. Επίσης οι πινακίδες επιστρέφονται αν ασφαλιστεί το όχημα και πληρωθούν τα επιβληθέντα πρόστιμα. 

Στην περίπτωση του νημστοθέτη, θα του επιβαλλόταν το πρόστιμο των 500 ευρώ μαζί με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για έξι μήνες και άδειας οδήγησης (επιστρεφόμενα κατά τα ανωτέρω).

Αυτά για να μην λέγονται εδώ διάφορες ανακρίβειες. Διαβάστε και https://www.bankofgreece.gr/RelatedDocuments/law489gr.pdf

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, kalmik είπε

Η αφαίρεση πινακίδων για δύο χρόνια επιβάλλεται αν το ανασφάλιστο προκάλεσε το ατύχημα - όχι αν ήταν το παθόν. Επίσης οι πινακίδες επιστρέφονται αν ασφαλιστεί το όχημα και πληρωθούν τα επιβληθέντα πρόστιμα. 

Στην περίπτωση του νημστοθέτη, θα του επιβαλλόταν το πρόστιμο των 500 ευρώ μαζί με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για έξι μήνες και άδειας οδήγησης (επιστρεφόμενα κατά τα ανωτέρω).

Αυτά για να μην λέγονται εδώ διάφορες ανακρίβειες. Διαβάστε και https://www.bankofgreece.gr/RelatedDocuments/law489gr.pdf

Επιτέλους ένας άνθρωπος που ξέρει για τι πράγμα μιλάει, σε ευχαριστώ πολύ !
Επεξεργασία: Το όχημα το ασφάλισα ξανα επιτόπου όταν έμαθα οτι είναι ανασφάλιστο και έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Επεξ/σία από Axpanos

1 hour ago, Stratosnis said:

υπαίτιος, όχι θύτης ρε μαν, δεν έγινε γυναικοκτονία😆 ... 

• Like 1

13 λεπτά πριν, Axpanos είπε

Επιτέλους ένας άνθρωπος που ξέρει για τι πράγμα μιλάει, σε ευχαριστώ πολύ !
Επεξεργασία: Το όχημα το ασφάλισα ξανα επιτόπου όταν έμαθα οτι είναι ανασφάλιστο και έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Ασχετως πως θα καταληξει (ευχομαι να ξεμπερδεψεις γρηγορα) το πιο σημαντικο ειναι οτι απο εδω και στο εξης πρεπει να εχεις μια καλυτερη εικονα των υποχρεωσεων σου ασφαλιστικες φορολογικες κλπ.,  το παθημα δλδ να σου γινει μαθημα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, kalmik είπε

Αυτό που έβαλες πρέπει να είναι πολύ παλιό

Εγω για εμπλοκή ξέρω,αυτό σημαίνει όποιος και να είναι ανασφάλιστος σε ατύχημα.

Σε ισχύ ο νόμος 4261/2014 με τις κυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

ββ) Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για έξι (6) μήνες και επί εμπλοκής του σε ατύχημα για δύο (2) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.

https://www.odigostoupoliti.eu/se-ischi-o-nomos-42612014-tis-kirosis-gia-ta-anasfalista-ochimata/#:~:text=ββ) Αφαίρεση,σχετικού συμβολαίου ασφάλισης. 

Επεξ/σία από Ukforthemoment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Ασχετως πως θα καταληξει (ευχομαι να ξεμπερδεψεις γρηγορα) το πιο σημαντικο ειναι οτι απο εδω και στο εξης πρεπει να εχεις μια καλυτερη εικονα των υποχρεωσεων σου ασφαλιστικες φορολογικες κλπ.,  το παθημα δλδ να σου γινει μαθημα.

Έχω βάλει ήδη μια υπενθύμιση στο κινητό μου ώστε 1 βδομάδα πριν απο την λήξη του συμβολαίου μου με την ασφαλιστική που είμαι τώρα να κάτσω και να ασφαλίσω το όχημα μου μέσω κάποιας online πλατφόρμας να ηρεμήσω.

Επεξ/σία από Axpanos
  • Like 2

45 minutes ago, Axpanos said:

Έχω βάλει ήδη μια υπενθύμιση στο κινητό μου ώστε 1 βδομάδα πριν απο την λήξη του συμβολαίου μου με την ασφαλιστική που είμαι τώρα να κάτσω και να ασφαλίσω το όχημα μου μέσω κάποιας online πλατφόρμας να ηρεμήσω.

τώρα που έβαλες την ασφάλεια δεν βάζεις και το ΚΤΕΟ να είσαι σίγουρος; 

On 10/01/2024 at 14:19, Γιάννης Platano said:

Αν και δεν ειχα οτε προβλημα να μην με ενημερωση η anytime παντα στο κινητο γραφω σε σημειωματαριο γεγονοτα που πρεπει να θυμαμαι και βαζω ημερομνιες λιγες μερες πριν . 

Το "ξεχασα" δεν στεκει σε τετοια .

Όχι μόνο προς εσένα, αλλά προς όλους : Λαρώστε λίγο. Ούτε μαύρο, ούτε άσπρο. Για αυτό προτιμάς έναν ασφαλιστή/ασφαλιστική που συμπεριλαμβάνει και τέτοιες υπηρεσίες/διευκολύνσεις. Βάζεις και μία πάγια εντολή και τέλος. Γιατί θέλεις να έρχεται η ώρα και να μην χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το "πληρώνω και τελειώνω". Και κάπως έτσι θα έπρεπε να μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είναι δικό σου σφάλμα (εντελώς) και ότι φέρει ευθύνη και κάποιος παρακάτω. Από την άλλη, 1,5 μήνας χωρίς να το πάρει χαμπάρι; Άντε, 1-2 εβδομάδες, μέχρι να δεις το email σου, να χτυπήσει καμιά υπενθύμιση, οκ. Και για αυτό είναι τα πρόστιμα. Για να σε αποτρέπει και να φροντίζεις να μην ξεχνιέσαι (ή "ξεχνιέσαι").

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...