Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα προηγούμενα χρόνια μέχρι αρχές του 2022 είχα λογαριασμούς για το νερό γύρω στα 40-50 ευρώ.

Τα επόμενα έτη όμως οι λογαριασμοί είναι μονίμως στα 70-75 ευρώ.

Είχα ένα πρόβλημα παλιότερα με το καζανάκι, το οποίο τελικά το άλλαξα πλήρως και δεν τρέχουν νερά. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να έρχονται αυξημένοι λογαριασμοί.

Τι άλλο θα μπορούσα να ελέγξω;

Δημοσ.

Να τσεκάρεις πρώτα αν τα κυβικά που καταναλώνεις τώρα είναι ίδια με αυτά των αρχών του 2022. 

Αν τα κυβικά είναι ίδια τότε μάλλον αυξήθηκαν οι τιμές.

Αν διαφέρουν και δεν έχεις αλλάξει καταναλωτικές συνήθειες τότε κάπου έχεις διαρροή, μικρή μεν αλλά υπαρκτή. 

Δημοσ.

Άρα μετά την αλλαγή του καζανακίου η κατανάλωση επανήλθε στα προηγούμενα επίπεδα, και παραμένει εκεί;

Μήπως έχει αλλάξει η τιμή του κυβικού; 

Οι χρεώσεις για την αποχέτευση κ.λπ.;

Αν δεν ανεβάσεις λογαριασμούς πριν και μετά τι να σου πούμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά βάζω το ιστορικό των πληρωμών:

water3.JPG

Ενδεικτικά ένας παλιός

water2.JPG

και ένας νεότερος:

water1.JPG

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Ρε συ, δες λίγο τις καταναλώσεις.

Τόσο των συγκεκριμένων λογαριασμών, όσο και τα ιστορικά κατανάλωσης δείχνουν ότι έχεις αυξημένη κατανάλωση, που συμπαρασέρνει και λοιπές χρεώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα γι' αυτό άνοιξα το ζήτημα γιατί δεν έχω αλλάξει τίποτα στο θέμα κατανάλωσης στο σπίτι μου, αντικατέστησα πλήρως και το καζανάκι που ήταν χρόνιο πρόβλημα λόγω σπιτονοικοκυράς... αλλά παραμένουν οι υψηλές καταναλώσεις.

Ψάχνω να δω από που μπορεί να υπάρχει κάποια διαρροή ή τι μπορώ να ελέγξω.

δεν αμφισβητώ τα πάγια της ΕΥΑΘ ή τις χρεώσεις, ψάχνω να βρω λύση γιατί από τα 40 ευρώ ανέβηκαν στα 75.

Αρχικά το απέδωσα στο καζανάκι, μετά όμως δεν έχω κάποια άλλη ιδέα τι φταίει. 2 άτομα μένουμε στο σπίτι, το ίδιο πλυντήριο έχουμε, δεν έχει άλλαξει κάτι και είμαστε στο σπίτι εδώ και 5+ χρόνια.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Μα γι' αυτό άνοιξα το ζήτημα γιατί δεν έχω αλλάξει τίποτα στο θέμα κατανάλωσης στο σπίτι μου, αντικατέστησα πλήρως και το καζανάκι που ήταν χρόνιο πρόβλημα λόγω σπιτονοικοκυράς... αλλά παραμένουν οι υψηλές καταναλώσεις.

δεν αμφισβητώ τα πάγια της ΕΥΑΘ ή τις χρεώσεις, ψάχνω να βρω λύση γιατί από τα 40 ευρώ ανέβηκαν στα 75.

Αρχικά το απέδωσα στο καζανάκι, μετά όμως δεν έχω κάποια άλλη ιδέα τι φταίει. 2 άτομα μένουμε στο σπίτι, το ίδιο πλυντήριο έχουμε, δεν έχει άλλαξει κάτι και είμαστε στο σπίτι εδώ και 4+ χρόνια.

Ωραια κλεισε ολες τις βρυσες και δες αν γυρίζει ο μετρητής σου

Δημοσ.

Με μόνο οκτώ τετράμηνα που φαίνονται στους δύο λογαριασμούς δε γίνεται απολύτως σαφές τι παίζει με την κατανάλωση. Πάντως σε κάποια αντίστοιχα τετράμηνα υπάρχουν μεγάλες διάφορες, ας πούμε στο δεύτερο και τρίτο τετράμηνο το 2023 είχες σχεδόν διπλάσια κατανάλωση σε σχέση με το 2021. Είναι μεγάλη η διαφορά σε αυτά.

Το καζανάκι πότε το έφτιαξες;

Είναι σίγουρο ότι π.χ. δε γεμίζει η γυναίκα τη μπανιέρα, ότι δεν τρώτε περισσότερα φρούτα/λαχανικά/χόρτα (άρα και πλένετε περισσότερο), ότι δεν έχει αλλάξει πρόγραμμα στο πλυντήριο;

Τώρα για ποτίσματα, πλύσιμο αυτοκινήτου κ.λπ. φαντάζομαι θα γνωρίζεις αν παίζει.

Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

Αρχικά το απέδωσα στο καζανάκι, μετά όμως δεν έχω κάποια άλλη ιδέα τι φταίει. 2 άτομα μένουμε στο σπίτι, το ίδιο πλυντήριο έχουμε, δεν έχει άλλαξει κάτι και είμαστε στο σπίτι εδώ και 5+ χρόνια.

Η αύξηση της κατανάλωσης σύμφωνα με όσα μας δείχνεις δεν είναι εξωφρενική, για αυτό είναι εντελώς απίθανο να οφείλεται σε κάποια διαρροή.

Επίσης σε πολλά σπίτια υπάρχουν διακυμάνσεις στην κατανάλωση νερού, και αυτό χωρίς να έχουν αλλάξει κάποια συσκευή ή συνήθειες.

Έχεις ελέγξει ποτέ αν οι ενδείξεις που βλέπεις στους λογαριασμούς σου συνάδουν με τις πραγματικές ενδείξεις του μετρητή σου; Μήπως μερικές φορές ο υπάλληλος της καταμέτρησης δεν περνάει καν και βάζουν νούμερα κατά προσέγγιση; Μήπως ο υπάλληλος της καταμέτρησης περνάει αλλά όχι στο προβλεπόμενο διάστημα της μιας εβδομάδας αλλά κάποιες φορές αργότερα ή νωρίτερα; Όλα τα παραπάνω δεν στα λέω τυχαία, είναι συνηθισμένες καταστάσεις στην τοπική ΔΕΥΑ.

Δημοσ.

Όταν ήρθε ο τελευταίος λογαριασμός έλεγξα την μέτρηση και ήταν πολύ κοντά, οπότε σίγουρα δεν γίνεται τυχαία. Θα δοκιμάσω να δω αν γυρίζει ο μετρητής με τα πάντα κλειστά.

Η κατανάλωση σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδόν διπλάσια.  Η κατανάλωση είναι για πλύσιμο πιάτων, μπάνιο, πλυντήριο. Σπάνια πλένουμε το μπαλκόνι και το σπίτι δεν έχει κάποια αυλή ή γκαράζ για να πλύνουμε π.χ το αυτοκίνητο.

Δεν φαίνονται δυστυχώς οι παλιότερες καταναλώσεις αλλά ήταν εκεί κοντά στα 45 ευρώ. Από ένα σημείο και μετά αυξήθηκαν.

Δημοσ.

Η τιμή κυβικού πάντως έχει αυξηθεί ελάχιστα, κι αυτό στο δεύτερο κλιμάκιο (λογικά και στα επόμενα), οπότε είναι θέμα κατανάλωσης ή πλασματικής ένδειξης όπως λέει και ο Joshua21.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, The_Judas said:

Όταν ήρθε ο τελευταίος λογαριασμός έλεγξα την μέτρηση και ήταν πολύ κοντά, οπότε σίγουρα δεν γίνεται τυχαία. Θα δοκιμάσω να δω αν γυρίζει ο μετρητής με τα πάντα κλειστά.

Με μια φορά που το κοίταξες δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα, μπορεί την τελευταία φορά να έγινε κανονικά μέτρηση αλλά να μην γινόταν τις προηγούμενες. Όσο για τη δοκιμή που λες να κάνεις, αν είναι εφικτό καλό θα ήταν να την κάνεις προς τα ξημερώματα, και αυτό επειδή η πίεση του δικτύου ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη.

12 minutes ago, The_Judas said:

Η κατανάλωση σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδόν διπλάσια.  Η κατανάλωση είναι για πλύσιμο πιάτων, μπάνιο, πλυντήριο. Σπάνια πλένουμε το μπαλκόνι και το σπίτι δεν έχει κάποια αυλή ή γκαράζ για να πλύνουμε π.χ το αυτοκίνητο.

Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, σαν ποσοστό μπορεί να φαίνεται πολύ μεγάλο, αλλά σαν απόλυτο νούμερο δεν είναι. Από ότι βλέπω οι δύο λογαριασμοί που έχεις παραθέσει είναι σε κατανάλωση οι πιο ακραίοι τα τελευταία 3,5 χρόνια, και η διαφορά τους είναι 22 κυβικά, κατά τη γνώμη μου 22 κυβικά σε ένα τετράμηνο δικαιολογούνται χωρίς να έχετε αλλάξει κάποια συσκευή ή συνήθειες.

18 minutes ago, The_Judas said:

Δεν φαίνονται δυστυχώς οι παλιότερες καταναλώσεις αλλά ήταν εκεί κοντά στα 45 ευρώ. Από ένα σημείο και μετά αυξήθηκαν.

Τα 45€ είναι ποσό πληρωμής και όχι κατανάλωση, και το ποσό πληρωμής ανεβαίνει δυσανάλογα όσο ανεβαίνει η κατανάλωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...