w8karpouzi Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 6 ώρες πριν, korakios είπε lol αφού το ένα εξουδετερώνει το άλλο , χρόνια ραδιοαρβύλα που περνά απο γενιά σε γενιά (απλά νομίζουν οτι ο αφρός κάνει κάτι ...) πάρε μια βεντούζα για αρχή θα έλεγα το κλασσικό τουμποφλό (μη βάλεις και βεντούζα και πεταχτούν οξέα πάνω σου...), αλλά αν δεν πάνε πουθενά τα νερά θα έχεις θέμα (θα πρέπει να πάει στο σιφόνι χωρίς να έχει νερά ο νεροχύτης και να μη μείνουν εκεί) Δεν είναι κακά σαν καθαριστικά, αλλά δεν έχει νόημα να τα ρίξεις μαζί. Αν κάτι το τρίψεις πρώτα με σόδα και λίγο νερό (για να γίνει σαν πάστα) και μετά με ξύδι δουλεύουν αρκετά καλά, με την λογική ότι η σόδα θα διαλύσει τα βασικά και το ξύδι μετά τα όξινα. Αλλά όπως λες ο κόσμος βλέπει τον αφρό και τα ρίχνει μαζί.
korakios Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 21 λεπτά πριν, dasos2024 είπε εισαι ειδικος στα μειγματα? Βαλτα σε ενα κλειστο δοχειο οπως λεει, να δουμε αν θα σκασει😄 για το μείγμα εννοώ αν πέσει πάνω σου ή το καταπιείς , σε κλειστό δοχείο θα το έκανα στανταράκι πιτσιρικάς 16 λεπτά πριν, w8karpouzi είπε Δεν είναι κακά σαν καθαριστικά, αλλά δεν έχει νόημα να τα ρίξεις μαζί. Αν κάτι το τρίψεις πρώτα με σόδα και λίγο νερό (για να γίνει σαν πάστα) και μετά με ξύδι δουλεύουν αρκετά καλά, με την λογική ότι η σόδα θα διαλύσει τα βασικά και το ξύδι μετά τα όξινα. Αλλά όπως λες ο κόσμος βλέπει τον αφρό και τα ρίχνει μαζί. ξεχωριστά είναι πολύ καλά καθαριστικά (σαν φυσικά) . Το λευκό ξύδι το έχω για κουζίνα μπάνιο και γενικά σε πολλές χρήσεις, σόδα πολύ καλή για ψυγείο κτλ Όσοι τα αναμιγνύουν είναι απο παλιές εποχές , δεν πρόκειται να καταλάβουν και δεν ασχολούμαι 😛
PK1926 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, dasos2024 είπε Παλι καλα να λες. Αυτος ο συνδυασμος ανηκει στις επικινδυνες προσμιξεις. Μαγειρική σόδα και ξύδι: Είναι δύο υλικά που προτείνονται και είναι όντως ευεργετικά για πολλές χρήσεις πέραν της μαγειρικής, αλλά απαιτούν μεγάλη προσοχή. Η μαγειρική σόδα είναι βάση και το ξύδι είναι όξινο, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν τα συνδυάζετε μαζί παίρνετε ουσιαστικά νερό και οξικό οξύ νατρίου. Το ξύδι κάνει επίσης τη μαγειρική σόδα να “κοχλάζει”, και εάν τα συνδυάσετε και τα βάλετε σε ένα κλειστό δοχείο, το μείγμα μπορεί να σκάσει. Εγω που βαζω σοδα και ξυδι στα κεφτεδακια παντως, ακομα ζω 🤪
sphinxgr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Ανοιξες κατω απο νεροχύτη το λούκι? Μόνο έτσι γίνεται δουλεια σωστή. Επίσης τις βρωμιές δεν τις ρίχνουμε στην αποχέτευση. Θα βουλώσουν οι σωλήνες και μετά τα χιλιάρικα θα φευγουν για πλάκα....
achilles_g_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Εγώ δοκίμασα στο δικό μου σπίτι σε σιφώνι σόδα, λευκό ξίδι και αλάτι και έγινε σαν καινούργιο μέσα. Σε ενοικιαζόμενο που μύριζε άσχημα τέρμα και η μυρωδιά.
phanispal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Πιθανόν να είχες διαφορετικό πρόβλημα, μικρότερης κλίμακας. 1
korakios Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 28 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Εγώ δοκίμασα στο δικό μου σπίτι σε σιφώνι σόδα, λευκό ξίδι και αλάτι και έγινε σαν καινούργιο μέσα. Σε ενοικιαζόμενο που μύριζε άσχημα τέρμα και η μυρωδιά. λίγο πιπέρι ξεχασες να ρίξεις
achilles_g_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, korakios είπε λίγο πιπέρι ξεχασες να ρίξεις Δεν το είχε στο youtube, και το λίγο που είχα το έβαλα στα σουβλάκια. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2024 από achilles_g_
tzotzo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, phanispal said: Πιθανόν να είχες διαφορετικό πρόβλημα, μικρότερης κλίμακας. Οι χρησιμοποιήμενοι κοκκοι καφέ δεν βουλώνουν το σιφώνια. Κάτι άλλο το βούλωσε και απλά είδες τους κόκκους πάνω πάνω. Μάλλον κατασκευαστικό είναι το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα