Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ναι καλά η RX 6950 ΧΤ μου (αγορασμένη στα 680€) ,

Επόμενο Upgrade μόνο άμα αξίζει η RX 8800XT.

Επεξ/σία από BabisZan
  • Like 8
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Mitsos_The_Great είπε

Δηλαδή εμείς που σκάσαμε 1000ρικο για 4070ti 12GB, θεωρούμαστε μαλάκες σύμφωνα με την NVIDIA; 🤣

1000+ εσκασα εγω.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, steliosgerochristodoulou είπε

Eγω για τον 4790k ποια καρτα γραφικων να διαλεξω ? 😂

Αστεία απάντηση:

"3050 την κομμένη έκδοση... Μην πάθει και εγκεφαλικό ο επεξεργαστής από τις επιδόσεις της gpu..." 

ΑΝ θέλεις σοβαρή απάντηση πήγαινε σε AMD 6600.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οπως ανεφερε κι ο φιλος παραπανω απ την 3080ti θα παω στην 6080ti ή και στην 8080ti nitro turbo aqua. Τελικα η amd γινεται 'αναγκαιο κακο' γιατι οπως και να εχει το κοστος παιζει πολυ μεγαλο ρολο. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που γράφουν μερικοι εδώ μέσα οτι εγώ που πήρα την 4070 ti η την 4080 είμαι κορόιδο τώρα είναι  πραγματικά να γελάς …απολαύστε ρε τις κάρτες σας μια χαρά είναι και σταματήστε κάθε φορά που βγαίνει κάτι καινούργιο να έχετε μια λογική ότι αυτό που έχετε πάλιωσε ….στο pc η εξέλιξη είναι συνεχής είναι αδύνατον να έχεις συνέχεια την τελευταία κάρτα …εγώ αλλάζω ανά δυο η τρεις γενιές και ποτέ δεν έχασα κάτι στα παιχνίδια η δεν έπαιζε κάτι …πάντα μέσα στα πράγματα ήμουν…χαλαρώστε λίγο δεν έχει νόημα αυτό το πραγμα…έχω φίλους που έχουν 3060 και μια χαρά παίζουν και την απολαμβάνουν 

• Like 13
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ κατάφερα να πάρω μία 3070 όταν ήταν ακόμα το mining στα forte του στην προνομοιακότατη τιμή των 800 ευρώ, και θα μείνω με αυτήν γιατί απλά δεν παίζει να δώσω χρήματα ξανά για κάρτα γραφικών και δεν με ενδιαφέρει να παίζω παιχνίδια στα double-wow-yes-awesome-ultra-high ποιότητα τα παιχνίδια.

Όπως είπαν και οι πιο πάνω ή θα πάρω μία 5090 ή μία 6090 ώστε να βγάζω 240Hz σε καλά γραφικά στην Odyssey G9 που έχω και κάπου εκεί τελειώνει και το μοχαμπέτι! Τώρα αν τα παιχνίδια θέλουν να βάλουν και randomization στο πως πέφτουν οι σταγόνες της βροχής στα super-awesome-tripple-ultra-big-high settings θα πάω πάσο και θα παίξω στα high settings και ας με πουν και πλέμπα, θα το αντέξω.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Tlykog είπε

Έχω 3080 απλή στα 10GB. Παίζει τα πάντα σε 1440p, όλα στο ultra. Πραγματικά πολύ καλή επιλογή... Αν δε σε πειράζει η κατανάλωση...

Κάρτα που βγήκε πριν από σχεδόν 3 χρόνια. 

Θα μπορούσα να παώ σε 6800ΧΤ, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν μπορώ. Πρώτα απ΄όλα ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με επεξεργασία βίντεο και δυστυχώς εκεί η AMD πάσχει. Εκτός αυτού η Nvidia είναι πιο συνεπής στην ενασχόλησή της με της gpu. Βγάζει καλύτερους drivers από την AMD (συνολικά) και έχει δουλέψει καλύτερα με τις τεχνολογίες γραφικών (DLSS, Ray tracing κτλ). 

Δε λέω ότι η Nvidia είναι καλύτερη, απλά είναι καλύτερη για τη δική μου περίπτωση.

Το πρόβλημα της Nvidia είναι ότι βγάζουν κάρτες με το τσουβάλι σε υψηλές τιμές και μόλις πουλήσουν αυτά που θέλουν μετά πάνε σε Ti και Super εκδόσεις με ανεβασμένες επιδόσεις και τιμές...

Φταίει η Nvidia; Όχι, ξεκάθαρα όχι.  Φταίει το γεγονός ότι της επιτρέπουν να αισχροκερδεί και η ανύπαρκτη AMD. Δεν υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός. Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λόγο να δώσει φθηνές κάρτες όταν μπορεί να τις δώσει ακριβά. Δεν έχει καμία λογική. Θες να παίξεις; Θα τα "σκάσεις". Παρόμοια λογική εφαρμόζει και η AMD. Οι τιμές της είναι ελαφρώς καλύτερες ΜΟΝΟ για όσους παίζουν μόνο παιχνίδια και δεν τους ενδιαφέρουν τεχνολογίες όπως ray tracing.

Συνολικά δε μου αρέσει ο ρόλος καμιάς από τις 2 εταιρείες.

Μπορείς να μου πεις πού πάσχει η amd σε επεξεργασία βίντεο;

Γιατί σκέφτομαι να πάρω την 7700xt αν τώρα πέσει λίγο στα 350-400.

Επεξ/σία από Vassilis_24
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

πήγαινε μέσα στο forum και ρώτα

Μια χαρά καρτούλες είναι και μια χαρά ξεζουμίζουν την αγορά και οι 2 εταιρίες , όχι η AMD δεν χρεώνει φθηνά τις κάρτες της αντιθέτως είναι και αυτές υπερκοστολογημένες για αυτά που δίνουν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Σε προγράμματα επεξεργασίας βίντεο πχ da Vinci οι cuda πυρήνες μιας 3060 έχουν καλύτερη ή παρόμοια απόδοση από μια 6900…
https://www.cgdirector.com/choose-graphics-card-for-video-editing/

Τα πράγματα διορθώθηκαν με τη σειρά 7000 της AMD, αλλά πάλι η Nvidia είναι καλύτερη. Έχει καλύτερη συμβατότητα με τις εφαρμογές που υποστηρίζουν διεργασίες με gpu.

Επεξ/σία από Tlykog

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...