paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Στις 8/1/2024 στις 10:13 ΠΜ, aplousername είπε Είναι σύνηθες να πηγαίνεις για μια χ θέση και στο τέλος να σου δίνουν τη ψ? απολυτα... καποτε κανω ιντερβιου για θεση μηχανικου (λιγο πανω απο τζουνιορ λεβελ) σε μεγαλη αλυσιδα ΣΜ, 2ο σταδιο κλπ κλπ κλπ συμφωνουμε λεφτα και μου λενε περιμενετε το τελικο οκ και επιστρεφουν να μου προτεινουν θεση ταμία με την αιτιολογια οτι τελικα δε θα παρουν ατομο για το position που ειχαν ανοιξει... fast forward 3 χρονια αργοτερα η ιδια εταιρεία κανει το ιδιο ακριβως σε γνωστό που ειχε στειλει για θεση στο λογιστηριο... κοινως ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα, πιθανως δεν ειχαν καν θεση και ηταν κραχτης μπας κ βρουν πτυχιουχους ταμιες και ζαμπονοκοπτες (το λεω σοβαρα, ψωνιζα απο αυτο το σουπερ μαρκετ και 2/4 ταμίες ήταν πτυχιουχοι ΑΕΙ). Και πολλα αλλα αστεια θα δεις στην Ελλαδα... κατσε στα αυγα σου θα ελεγα, βρες απλα κανενα χομπυ... και ελα για διακοπες στο ταβερνειο της ευρωπης! 1
Sugizo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 13 hours ago, OxiGiannisGiannakis said: Εγω τη νιωθω τη φιλη. Πολλα χρονια Αγγλια κι εγω και η μοναξια σε ολα τα επιπεδα ειναι ωρες ωρες πολυ δυσκολη. Δεν ξερω εκεινη σε τι φαση ειναι, εγω λεω οκ αξιζει ολο αυτο για να ειμαι Αγγλια και να παιρνω 600-700 ευρω παραπανω απο οσα θα επαιρνα Ελλαδα? Πολύ θα ήθελα να μάθω τι μισθό παίρνει τώρα και ποσο της δίνουν στην Ελλάδα, δεν νομίζω να είναι 600-700 η διαφορα. 1
FilipposMD Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Αφού δεν επείγεσαι να γυρίσεις πολύ άμεσα, γιατί να μπλέξεις; Δουλειά έχεις, σπίτι να μείνεις έχεις, οπότε θα πρότεινα υπομονή. Κοίταζε για δουλειές, κάνε μερικές συνεντεύξεις και, αν σου εμφανιστεί η καλή ευκαιρία, το παίρνεις απόφαση και γυρίζεις. Αλλά είσαι σε μια πλεονεκτική θέση αυτή τη στιγμή γιατί δεν είσαι άνεργη ούτε πρέπει οπωσδήποτε να βρεις δουλειά τον επόμενο μήνα, ξέρω γω. Άρα έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις και να δεις αν θα βρεις κάτι που θέλεις να κάνεις. Η επιστροφή στην Ελλάδα θα είναι ένα σοκ έτσι κι αλλιώς, ειδικά αν είσαι χρόνια εξωτερικό. Θες να προσθέσεις και επιπλέον άγχος πηγαίνοντας σε μια δουλειά που δεν είναι στον τομέα σου; Κι αν δε σου αρέσει; Θα μείνεις άνεργη στην Ελλάδα στα καλά καθούμενα... Οπότε διακοπές, όπως είπαν και προηγούμενοι, υπομονή και έχε τα μάτια σου ανοιχτά για κατάλληλη θέση στην Ελλάδα. Αν δεν καίγεσαι για μια συγκεκριμένη θέση, έχεις και καλύτερα διαπραγματευτικά χαρτιά. Έχω και προσωπική εμπειρία από κάποια στιγμή που σκεφτόμουν κι εγώ να επιστρέψω. Έκανα κουβέντες για δουλειές που κανονικά θα παρακαλούσα να με πάρουν αν έμενα Ελλάδα, αλλά επειδή στο νου μου είχα ότι θα γυρίσω μόνο αν βρω φανταστική ευκαιρία, κατέληξαν να μου προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα έλεγαν αρχικά επειδή με ήθελαν και έκανα τον δύσκολο. Μη βιαστείς!
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, Sugizo είπε Πολύ θα ήθελα να μάθω τι μισθό παίρνει τώρα και ποσο της δίνουν στην Ελλάδα, δεν νομίζω να είναι 600-700 η διαφορα. Για μηχανικους (ΜΜ, ΧΜ) ο αποφοιτος παιρνει Αγγλια καθαρα 1600-1900 το μηνα. Μετα απο 5-6 χρονια, ειδικα αν αλλαξει μερικες δουλειες θα παει 2500-2800 καθαρα. Οποτε για μηχανικους καπου εκει που γραφω ειναι σε σχεση με Ελλαδα.
Chrisxxx Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) On 08/01/2024 at 10:13, aplousername said: Έφυγα με τη κρίση, δεν έβρισκα με τίποτα δουλειά, και έχω μείνει UK πόσα χρόνια τώρα. Εδώ κάνω forensics και pentesting. Αλλά προέρχομαι από πρώτο πτυχίο ψυχολογίας και μεταπτυχιακό σε terrorism & security. Θέλω να γυρίσω Ελλάδα, καθώς βαρέθηκα εδώ πάνω, έχουν φύγει κ όλες οι παρέες μου. Στέλνω σιβι συνέχεια, έκανα δύο συνεντεύξεις (θεσσαλονίκη), αλλά..ρε σεις στο τέλος μου προτείνουν άλλη δουλειά. Πχ η μία θέση ήταν incident response και μου λένε στο τέλος 'επειδή έχεις πιο πολύ εμπειρία από όλους, και είσαι και η μεγαλύτερη σε όλη την εταιρεία και μιλάς καλά αγγλικά, λέμε να ξεκινήσεις απο customer onboarding'. Όχι. Δεν το κάνω αυτό, δεν είμαι κοινωνική. Μη μη βλέπεις που χαμογελάω στη συνεντ. Αν ήθελα customers θα το έκανα τόσα χρόνια.. Κ στη δεύτερη, πολύ καλή εταιρεία, θέση red team, μου το γύρισαν και μου είπαν να με προσλάβουν ως μηχανικό. Δεν έχω πτυχίο πληροφορικής, ούτε έχω δουλέψει ως μηχανικός πληροφορικής. Είναι πολύ συγκεκριμένο το αντικείμενό μου.. Φοβήθηκα να το δεχτώ, γιατι θα γίνω ρεζίλι. Προφανώς δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω.. Είναι σύνηθες να πηγαίνεις για μια χ θέση και στο τέλος να σου δίνουν τη ψ? Ο λόγος που μου δώσανε θέση μηχανικού κ όχι red team ήταν καθαρά για να μεγαλώσει η ομάδα εδώ και να ανεβαίνει πιο συχνά ο μανατζερ θεσνικη που θέλει να βλέπει τους δικούς του, και πως αθήνα θα δυσκολευόμουν καθώς red team έχουν μόνο άντρες. Για να λες Red team μιλας για cybersecurity. Η θεση του μηχανικου πανω σε τι αντικειμενο ειναι; Εχει τυχει σε γνωστο να του προτεινουν θεση αντι για operations engineering αλλα ειναι παρεμφερεις. Κατα τα αλλα αυτό που λες για τον μανατζερ και αυτο που σου ειπαν θα δυσκολευοσουν στην red team λογω ανδρων δεν μου φαινεται να στεκει. Επισης συνηθως για να προτεινουν μια θεση σημαινει οτι μαλλον την εχεις κιολας εκτος αν αυτό το εκανε αυθαιρετα το HR. Εγω στη θεση σου θα περνουσα πρωτα τις συνεντευξεις και μετα οταν ερχοταν το offer θα το σκεφτομουν. Επίσης αν κατι δεν σου αρεσει ή σε προβληματιζει ζητας να μιλήσεις 10-20 λεπτα εξτρα με τον hiring manager για να ξεκαθαρισεις το τοπίο. Επίσης απολυση μετα απο μερες, δεν παιζει.. 3-6 μηνες κανουν χαλαρα υπομονη για να μαθεις και να προσαρμοστεις στη δουλεια αλλωστε οταν σε προσλαμβανουν επενδυουν πανω σου γιατι αν δεν τους κανεις θα πρεπει να ξαναμπουν σε αναλογη διαδικασια να ανοιξουν θεση, να εγκριθει, συνεντευξεις, notice, αλλοι 6 μηνες προσαρμογης οποτε συνολο 1 χρονος εξτρα. 1 Χρονος που οι παλιοι θα αναλαμβανουν εξτρα δουλεια γιατι θα λειπει ατομο, επομενως οχι αν σε παρουν επενδυουν και πανω σου. Κατα τα αλλα επειδη και εγω γυρισα πριν 2 χρονια+ ειναι οντως λιγο σοκ η επιστροφη πισω, μετα το πρωτο τριμηνο αρχιζουν να σου χτυπανε ασχημα τα πραγματα που σε χαλουσαν και πριν φυγεις και λιγο παραπανω.. Επίσης συνηθως οι συνθηκες εργασίας ειναι λιγο πιο πιεστικές σε σχεση με εξω και λιγο πιο χαωδεις αλλα δεν διαφερουν παρα πολυ. Εμενα π.χ. ο ρολος μου ειναι σχετικα πιο διευρυμενος ενω εξω οτι αρκετα πιο συγκεκριμενος, καλυτερα εδω αν με ρωτας.. Αν μιλας για Θεσσαλονικη τοτε οι επιλογες ειναι λιγες vodafone ή delloite Θα μαντευα, μαλλον την 2η και μετα μενουν pwc, pfizzer που δεν νομιζω να εχει cybersecurity και accenture? Χρηματικα με 3-5 χρονια λογικα 1300-1800 καθαρα αναλογα τη θεση, αλλα ειναι 14 ή 15 μισθοι και επισης παιζουν ρολο και οι υπερωριες. ** Σχετικα με τη δουλεια, εφοσον μιλαμε για πληροφορικη/δικτυα η λογικη ειναι εχει βασεις, εχει εμπειρια, εχει πιστοποιησεις/πτυχια ξερει καποια πραγματα οποτε οτι εξτρα χρειαστει θα τα μαθει + οτι θα τον/ην εκπαιδευσουν οι πιο παλιοι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από Chrisxxx
aplousername Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 51 λεπτά πριν, Chrisxxx είπε Για να λες Red team μιλας για cybersecurity. Η θεση του μηχανικου πανω σε τι αντικειμενο ειναι; Εχει τυχει σε γνωστο να του προτεινουν θεση αντι για operations engineering αλλα ειναι παρεμφερεις. Κατα τα αλλα αυτό που λες για τον μανατζερ και αυτο που σου ειπαν θα δυσκολευοσουν στην red team λογω ανδρων δεν μου φαινεται να στεκει. Επισης συνηθως για να προτεινουν μια θεση σημαινει οτι μαλλον την εχεις κιολας εκτος αν αυτό το εκανε αυθαιρετα το HR. Εγω στη θεση σου θα περνουσα πρωτα τις συνεντευξεις και μετα οταν ερχοταν το offer θα το σκεφτομουν. Επίσης αν κατι δεν σου αρεσει ή σε προβληματιζει ζητας να μιλήσεις 10-20 λεπτα εξτρα με τον hiring manager για να ξεκαθαρισεις το τοπίο. Επίσης απολυση μετα απο μερες, δεν παιζει.. 3-6 μηνες κανουν χαλαρα υπομονη για να μαθεις και να προσαρμοστεις στη δουλεια αλλωστε οταν σε προσλαμβανουν επενδυουν πανω σου γιατι αν δεν τους κανεις θα πρεπει να ξαναμπουν σε αναλογη διαδικασια να ανοιξουν θεση, να εγκριθει, συνεντευξεις, notice, αλλοι 6 μηνες προσαρμογης οποτε συνολο 1 χρονος εξτρα. 1 Χρονος που οι παλιοι θα αναλαμβανουν εξτρα δουλεια γιατι θα λειπει ατομο, επομενως οχι αν σε παρουν επενδυουν και πανω σου. Αν μιλας για Θεσσαλονικη τοτε οι επιλογες ειναι λιγες vodafone ή delloite Θα μαντευα, μαλλον την 2η και μετα μενουν pwc, pfizzer που δεν νομιζω να εχει cybersecurity και accenture? ** Σχετικα με τη δουλεια, εφοσον μιλαμε για πληροφορικη/δικτυα η λογικη ειναι εχει βασεις, εχει εμπειρια, εχει πιστοποιησεις/πτυχια ξερει καποια πραγματα οποτε οτι εξτρα χρειαστει θα τα μαθει + οτι θα τον/ην εκπαιδευσουν οι πιο παλιοι. Οι big4, pfizer με απορρίπτουν απτο 2015 νον στοπ. Όπως και οι αθηναικές σαν την ομπρέλα, nviso ktl. Προφανώς λόγω εντοπιότητας κ ηλικίας ίσως(και πρώτου πτυχίου). Οπότε μένουν κάποιες άλλες...2-3.. Η θέση engineer ήταν να στήνεις vm, cybersec solutions κτλ. Δεν το ξέρω καθόλου αυτό το κομμάτι. Η προυπηρεσία μου ήταν adversarial simulations, physical security, και digforensics. Φοβήθηκα πολύ τη θέση engineer.. Άρχισαν να μου λένε και οι γνωστοί μου πως αν απολυθώ θα αποκτήσω κακό όνομα στη πιάτσα της πόλης και άντε να ξαναβρώ δουλειά. Από ψυχολόγος βρέθηκα σε αυτές τις δουλειές 😂
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 30 λεπτά πριν, aplousername είπε Από ψυχολόγος βρέθηκα σε αυτές τις δουλειές 😂 Δες το απο τη τη θετικη πλευρα, πουλας! Το οτι ειχες offer ειναι πολυ θετικο. Θα ερθει και το offer που θελεις συντομα.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Στις 9/1/2024 στις 6:32 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε Για μηχανικους (ΜΜ, ΧΜ) ο αποφοιτος παιρνει Αγγλια καθαρα 1600-1900 το μηνα. Μετα απο 5-6 χρονια, ειδικα αν αλλαξει μερικες δουλειες θα παει 2500-2800 καθαρα. Οποτε για μηχανικους καπου εκει που γραφω ειναι σε σχεση με Ελλαδα. £1600-£1900 ?Παίζουν τόσο χαμηλοί μισθοί;
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε £1600-£1900 ?Παίζουν τόσο χαμηλοί μισθοί; The average graduate engineer salary in the United Kingdom is £26,500 per year or £13.59 per hour. Entry level positions start at £24,000 per year while most experienced workers make up to £32,500 per year. Δυστυχως καπου εκει ειναι. Αν αλλαξεις μερικες δουλειες παιζει να δεις μια αξιοπρεπη αυξηση. Ηξερα διαφορους που βολευτηκαν στην πρωτη δουλεια για 5-7 χρονια και μεινανε στα 33-35Κ. Δραμα. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από OxiGiannisGiannakis 1
RedEnergy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Μεγάλη γενικότητα αυτό το μισθολογικό summary από websites. Δεν έχει κανένα critical input, απλά είναι ένα script από όσους γράψανε στο talent πχ. Στην πράξη, όλα εξαρτώνται από το που θα δουλέψεις. Ξέρω απόφοιτους που μόλις τελείωσαν και είναι πχ στη Thales ή τη Leonardo με £35κ ως πρώτη δουλειά. H μαμά της British Gas σίγουρα δίνει πολύ παραπάνω, το ίδιο και οι πετρελαικές. Είναι και άλλοι με £25k σε μικρότερες τοπικές εταιρίες, αλλά μιλάμε για παιδιά 22-23 χρονών. Άλλες περιπτώσεις ΜΜ που γνωρίζω, με 7-9 χρόνια εμπειρία σε surveying θέσεις σε κατασκευαστικές βόρειο Λονδίνο και προς Colchester ή Essex γενικότερα, έχω δεί να είναι ΜΟ γύρω στα £55-60k. Το πρόβλημα με το UK είναι πως η αγορά έχει κλείσει, και δεν υπάρχει σοβαρός λόγος σε μη εξειδικευμένο επίπεδο να γίνει κάποιος εργοδότης sponsor για να φέρει κάποιον UG πχ από EU. Σε μερικούς μήνες θα ανέβει και το ποσό/έτος για να δικαιολογεί visa (αν δεν κάνω λάθος και έχει ανέβει ήδη)... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από RedEnergy
csontheline Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου On 08/01/2024 at 10:13, aplousername said: Έφυγα με τη κρίση, δεν έβρισκα με τίποτα δουλειά, και έχω μείνει UK πόσα χρόνια τώρα. Εδώ κάνω forensics και pentesting. Αλλά προέρχομαι από πρώτο πτυχίο ψυχολογίας και μεταπτυχιακό σε terrorism & security. Θέλω να γυρίσω Ελλάδα, καθώς βαρέθηκα εδώ πάνω, έχουν φύγει κ όλες οι παρέες μου. Στέλνω σιβι συνέχεια, έκανα δύο συνεντεύξεις (θεσσαλονίκη), αλλά..ρε σεις στο τέλος μου προτείνουν άλλη δουλειά. Πχ η μία θέση ήταν incident response και μου λένε στο τέλος 'επειδή έχεις πιο πολύ εμπειρία από όλους, και είσαι και η μεγαλύτερη σε όλη την εταιρεία και μιλάς καλά αγγλικά, λέμε να ξεκινήσεις απο customer onboarding'. Όχι. Δεν το κάνω αυτό, δεν είμαι κοινωνική. Μη μη βλέπεις που χαμογελάω στη συνεντ. Αν ήθελα customers θα το έκανα τόσα χρόνια.. Κ στη δεύτερη, πολύ καλή εταιρεία, θέση red team, μου το γύρισαν και μου είπαν να με προσλάβουν ως μηχανικό. Δεν έχω πτυχίο πληροφορικής, ούτε έχω δουλέψει ως μηχανικός πληροφορικής. Είναι πολύ συγκεκριμένο το αντικείμενό μου.. Φοβήθηκα να το δεχτώ, γιατι θα γίνω ρεζίλι. Προφανώς δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω.. Είναι σύνηθες να πηγαίνεις για μια χ θέση και στο τέλος να σου δίνουν τη ψ? Ο λόγος που μου δώσανε θέση μηχανικού κ όχι red team ήταν καθαρά για να μεγαλώσει η ομάδα εδώ και να ανεβαίνει πιο συχνά ο μανατζερ θεσνικη που θέλει να βλέπει τους δικούς του, και πως αθήνα θα δυσκολευόμουν καθώς red team έχουν μόνο άντρες. Όλα μαθαίνονται. Σε κάθε περίπτωση, κοπάνα στο κεφάλι με τον μισθό. Ζήτα +40% από ότι σου προτείνουν. Δεν την χρειάζεσαι την θέση και καλό είναι να παίρνουν το μήνυμα ότι αν θέλουν εξειδικευμένο προσωπικό (το οποίο θα πρέπει να επαναπατρίσουν κιόλας), θα πρέπει να το πληρώσουν. ΑΔΡΑ. Και προετοιμάσου για το σοκ που θα υποστείς στην καθημερινότητα. Αν υπάρχει η δυνατότητα, ζήτα να εργαστείς απομακρυσμένα ένα διάστημα (1-2-10 μήνες) και κατέβα Ελλάδα.
efib Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Εάν οι θέσεις που κοιτάς δεν είναι σε οι πολυεθνικές σε επίπεδο mid-level και πάνω, τότε μην κάνεις το λάθος να έρθεις Ελλάδα (εάν εξαρτασαι μόνο από τον μισθό σου). Πρέπει να είσαι σε περιζήτητη θέση για να είσαι καλά μισθολογικά και να πάρεις και καμιά σοβαρή προαγωγή. Η Αγγλία έχει τα άσχημα της, αλλά οι μισθοί και οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από Ελλάδα.. Ειδικα εάν δεν μένεις Λονδίνο. Καλή τύχη σε ο,τι αποφασίσεις να κάνεις.
merkon Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου On 09/01/2024 at 18:32, OxiGiannisGiannakis said: Για μηχανικους (ΜΜ, ΧΜ) ο αποφοιτος παιρνει Αγγλια καθαρα 1600-1900 το μηνα. Μετα απο 5-6 χρονια, ειδικα αν αλλαξει μερικες δουλειες θα παει 2500-2800 καθαρα. Οποτε για μηχανικους καπου εκει που γραφω ειναι σε σχεση με Ελλαδα. Και πιο νωρις απο τα 5-6 χρονια αν το κυνηγησει... Κανονικα σε 5-6 χρονια αν το κυνηγησει σωστα θα πρεπει να ειναι στα 3500-4000 το μηνα καθαρα μιλαμε παντα. On 10/01/2024 at 21:58, Ukforthemoment said: £1600-£1900 ?Παίζουν τόσο χαμηλοί μισθοί; Παιζουν, αλλα εξαρταται τον τομεα, για entry level ναι εκει παιζει αλλα μετα οσο το κυνηγας αυξανεται αντιστοιχα και ο μισθος On 10/01/2024 at 22:04, OxiGiannisGiannakis said: παιζει να δεις μια αξιοπρεπη αυξηση. Ηξερα διαφορους που βολευτηκαν στην πρωτη δουλεια για 5-7 χρονια και μεινανε στα 33-35Κ. Δραμα. Δεν παιζει να δεις, ειναι σιγουρο πως θα δεις. Αν καποιος αποφασιζει να βολευτει και να μεινει στασιμος στο μισθο και στα benefits που εχει, ειναι αποφαση του, αλλα οι ευκαιριες ειναι εκει εξω και ειναι πολλες σε αυτη την χωρα. On 11/01/2024 at 01:05, RedEnergy said: Το πρόβλημα με το UK είναι πως η αγορά έχει κλείσει, και δεν υπάρχει σοβαρός λόγος σε μη εξειδικευμένο επίπεδο να γίνει κάποιος εργοδότης sponsor για να φέρει κάποιον UG πχ από EU. Σε μερικούς μήνες θα ανέβει και το ποσό/έτος για να δικαιολογεί visa (αν δεν κάνω λάθος και έχει ανέβει ήδη)... Επιβεβαιωνω πως σπανιως παιζει η λυση της χορηγησης βιζας. Προσωπικα σε τοσες προσληψεις που κανουμε και ειμαι υπευθυνος, προτιμαμε να περιμενουμε 1 μηνα ακομα για να λαβουμε νεα βιογραφικα παρα να μπουμε σε διαδικασια χορηγησης βιζας (η οποια για μια εταιρεια εχει ενα κοστος περι τα £10k και ολη την αλλη γραφειοκρατια φυσικα). On 19/01/2024 at 10:22, csontheline said: Όλα μαθαίνονται. Σε κάθε περίπτωση, κοπάνα στο κεφάλι με τον μισθό. Ζήτα +40% από ότι σου προτείνουν. Δεν την χρειάζεσαι την θέση και καλό είναι να παίρνουν το μήνυμα ότι αν θέλουν εξειδικευμένο προσωπικό (το οποίο θα πρέπει να επαναπατρίσουν κιόλας), θα πρέπει να το πληρώσουν. ΑΔΡΑ. Και προετοιμάσου για το σοκ που θα υποστείς στην καθημερινότητα. Σε αντιστοιχες συζητησεις που ειχα στο προσφατο παρελθον με μεγαλες εταιρειες στην Ελλαδα - ολες πολυεθνικες - τα χρηματα που εδιναν ηταν ναι μεν καλυτερα απο τον ελληνικο μεσο ορο, αλλα τιποτα το ουαου για να δικαιολογηθει η επιστροφη στην Ελλαδα με ολα τα υπολοιπα που θα ερθουν μαζι με αυτο (μετακομιση, σπιτι, νεα δεδομενα, φορολογια, συνθηκες εργασιας, γραφειοκρατια κλπ κλπ). Μαλιστα μερικες εταιρειες σε συζητησεις μου ειχαν αναφερει πως προτιμουν να επαναπατριζουν κοσμο απο το εξωτερικο με εως και 5 χρονια εμπειρια εξωτερικου καθοτι μετα απο εκει θεωρουν οτι ειναι senior και δε μπορουν να προσφερουν τους αναλογους μισθους.
aplousername Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Στις 9/1/2024 στις 9:30 ΠΜ, Sugizo είπε Πολύ θα ήθελα να μάθω τι μισθό παίρνει τώρα και ποσο της δίνουν στην Ελλάδα, δεν νομίζω να είναι 600-700 η διαφορα. Βασικά η διαφορά (κάπως) καλύπτεται απτο ότι δεν έχω νοίκι να πληρώνω ελλάδα. Οπότε τα 1500+ που δίνω για νοίκι, ρεύμα κτλ αγγλία, αμέσως φεύγουν απτην εξίσωση. Θεσνίκη το οφερ ηταν για 1500-1700. Πχ τώρα αγγλία περιμένω υδραυλικό εδώ και μέρες μέσω του ιδιοκτήτη για να μην πληρώσω. Αν πάρω ιδιωτικά θα σκάσω τουλάχιστον 500 λίρες. Ελλάδα το πρόβλημα που έχει η τουαλέτα είναι 20ε. Οπότε τα λεφτά φεύγουν γρήγορα κ εύκολα και εδώ. Δεν θα μιλήσω καν για το σύστημα υγείας. Απλά η θέση μηχανικού δεν είναι κάτι στο οποίο μπορώ να ανταπεξέλθω δυστυχώς, οπότε την απέρριψα..
paylidis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, aplousername είπε Θεσνίκη το οφερ ηταν για 1500-1700 Δεν αξιζει καν τη κουβέντα για αυτο το νουμερο... εαν θες να παιξεις πες τους double or nothing... Ειδαλλως προχωρα παρακατω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα