Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφυγα με τη κρίση, δεν έβρισκα με τίποτα δουλειά, και έχω μείνει UK πόσα χρόνια τώρα. Εδώ κάνω forensics και pentesting. Αλλά προέρχομαι από πρώτο πτυχίο ψυχολογίας και μεταπτυχιακό σε terrorism & security. Θέλω να γυρίσω Ελλάδα, καθώς βαρέθηκα εδώ πάνω, έχουν φύγει κ όλες οι παρέες μου. Στέλνω σιβι συνέχεια, έκανα δύο συνεντεύξεις (θεσσαλονίκη), αλλά..ρε σεις στο τέλος μου προτείνουν άλλη δουλειά. Πχ η μία θέση ήταν incident response και μου λένε στο τέλος 'επειδή έχεις πιο πολύ εμπειρία από όλους, και είσαι και η μεγαλύτερη σε όλη την εταιρεία και μιλάς καλά αγγλικά, λέμε να ξεκινήσεις απο customer onboarding'. Όχι. Δεν το κάνω αυτό, δεν είμαι κοινωνική. Μη μη βλέπεις που χαμογελάω στη συνεντ. Αν ήθελα customers θα το έκανα τόσα χρόνια.. Κ στη δεύτερη, πολύ καλή εταιρεία, θέση red team, μου το γύρισαν και μου είπαν να με προσλάβουν ως μηχανικό. Δεν έχω πτυχίο πληροφορικής, ούτε έχω δουλέψει ως μηχανικός πληροφορικής. Είναι πολύ συγκεκριμένο το αντικείμενό μου.. Φοβήθηκα να το δεχτώ, γιατι θα γίνω ρεζίλι. Προφανώς δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω.. Είναι σύνηθες να πηγαίνεις για μια χ θέση και στο τέλος να σου δίνουν τη ψ? Ο λόγος που μου δώσανε θέση μηχανικού κ όχι  red team ήταν καθαρά για να μεγαλώσει η ομάδα εδώ και να ανεβαίνει πιο συχνά ο μανατζερ θεσνικη που θέλει να βλέπει τους δικούς του, και πως αθήνα θα δυσκολευόμουν καθώς red team έχουν μόνο άντρες.

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μείνανε και πολλοί γαμώτο...Τι να κάνω? Τα στραβά μάτια σε δουλειές που δεν κάνω? Σε 2 μέρες θαχω απολυθεί ως μηχανικός. πως τους ήρθε απορώ, μόνο για να βολευτεί ο μάνατζερ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Κοίτα αλλού στην Ευρώπη.Σαμπως και Ελλάδα θα έχεις παρέες;Ή πιάσε κάπου δουλειά και συνέχισε να ψάχνεις αυτό που σε ευχαριστεί.

Ε, θάχω λίγο παραπάνω απο Βρετανία. Έχουν μείνει μπακούρια φίλοι μου Ελλάδα, ξαδέρφια, συγγενείς. Είναι λιγότερο μοναχικά. Εδώ πχ αν πέσω σπίτι και σπάσω κανά γοφό δεν έχω ποιον να πάρω τηλ να με σηκώσει. Δεν το λες και ωραία ζωή.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aplousername είπε

Ε, θάχω λίγο παραπάνω απο Βρετανία. Έχουν μείνει μπακούρια φίλοι μου Ελλάδα, ξαδέρφια, συγγενείς. Είναι λιγότερο μοναχικά. Εδώ πχ αν πέσω σπίτι και σπάσω κανά γοφό δεν έχω ποιον να πάρω τηλ να με σηκώσει. Δεν το λες και ωραία ζωή.

Απογοήτευση διακρίνω,burnout .Μηπως χρειάζεσαι διακοπές μακράς διάρκειας να ξελαμπικάρει το μυαλό σου;

Οπως και να έχει κάνε ότι θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Απογοήτευση διακρίνω,burnout .Μηπως χρειάζεσαι διακοπές μακράς διάρκειας να ξελαμπικάρει το μυαλό σου;

Οπως και να έχει κάνε ότι θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

Ποπο διακοπές..τί είπες τώρα..Ναι. Θα ήθελα ένα 3μηνο κάπου ζεστά. Δεν γίνεται τώρα λόγω δουλειάς..Αν βρώ κανα γκρουπάκι που πάει κάπου εξωτικά ίσως την κάνω.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, aplousername είπε

Αν εχεις λεφτα στην ακρη, ξενοικιασε απο εκει , κανε κανα ταξιδι να ηρεμησεις, και ξαναψαξε.

Παντως με το cv που δειχνεις να εχεις, βρισκεις ευκολα κατι της προκοπης.

Μπορεις να κοιταξεις και για την γη της επαγγελιας (USA) αμα θες και χρημα...

Μόλις τώρα, aplousername είπε

Ποπο διακοπές..τί είπες τώρα..Ναι. Θα ήθελα ένα 3μηνο κάπου ζεστά. Δεν γίνεται τώρα λόγω δουλειάς..Αν βρώ κανα γκρουπάκι που πάει κάπου εξωτικά ίσως την κάνω.

Εγω παω μαροκο σε ενα μηνα, ελα μαζι :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, aplousername είπε

Ε, θάχω λίγο παραπάνω απο Βρετανία. Έχουν μείνει μπακούρια φίλοι μου Ελλάδα, ξαδέρφια, συγγενείς. Είναι λιγότερο μοναχικά. Εδώ πχ αν πέσω σπίτι και σπάσω κανά γοφό δεν έχω ποιον να πάρω τηλ να με σηκώσει. Δεν το λες και ωραία ζωή

Εγω τη νιωθω τη φιλη. Πολλα χρονια Αγγλια κι εγω και η μοναξια σε ολα τα επιπεδα ειναι ωρες ωρες πολυ δυσκολη. Δεν ξερω εκεινη σε τι φαση ειναι, εγω λεω οκ αξιζει ολο αυτο για να ειμαι Αγγλια και να παιρνω 600-700 ευρω παραπανω απο οσα θα επαιρνα Ελλαδα?

Οσο για τη δουλεια αιτησεις και υπομονη μεχρι να βρεθει αυτο που θελεις. Δυστυχως αν γυρισεις Ελλαδα θα πρεπει να κανεις παραχωρησεις σε αντικειμενο και μισθο. Απλα προσπαθησε οι παραχωρησεις αυτες να ειναι μικρες.

Τελος ναι φαινεσαι οτι θες ενα διβδομαδο μινιμουμ να ξελαμπικαρεις. Αν δεν εχεις αδεια μιλα με τον GP σου...

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
Δημοσ.

Μπα μην δεχτείς για κάτι που δεν θα ανταπεξέλθεις. Συνέχισε την προσπάθεια για Ελλάδα κι εναλλακτικά άλλαξε χώρα και δες κατι πιο νότια πχ Μάλτα ή Ισπανία για αντίστοιχες θέσεις. Ξέρω είναι ξενιτιά πάλι αλλά μια αλλαγή θα σου κάνει καλό αν έχεις βαλτώσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, aplousername said:

Έφυγα με τη κρίση, δεν έβρισκα με τίποτα δουλειά, και έχω μείνει UK πόσα χρόνια τώρα. Εδώ κάνω forensics και pentesting. Αλλά προέρχομαι από πρώτο πτυχίο ψυχολογίας και μεταπτυχιακό σε terrorism & security. Θέλω να γυρίσω Ελλάδα, καθώς βαρέθηκα εδώ πάνω, έχουν φύγει κ όλες οι παρέες μου. Στέλνω σιβι συνέχεια, έκανα δύο συνεντεύξεις (θεσσαλονίκη), αλλά..ρε σεις στο τέλος μου προτείνουν άλλη δουλειά. Πχ η μία θέση ήταν incident response και μου λένε στο τέλος 'επειδή έχεις πιο πολύ εμπειρία από όλους, και είσαι και η μεγαλύτερη σε όλη την εταιρεία και μιλάς καλά αγγλικά, λέμε να ξεκινήσεις απο customer onboarding'. Όχι. Δεν το κάνω αυτό, δεν είμαι κοινωνική. Μη μη βλέπεις που χαμογελάω στη συνεντ. Αν ήθελα customers θα το έκανα τόσα χρόνια.. Κ στη δεύτερη, πολύ καλή εταιρεία, θέση red team, μου το γύρισαν και μου είπαν να με προσλάβουν ως μηχανικό. Δεν έχω πτυχίο πληροφορικής, ούτε έχω δουλέψει ως μηχανικός πληροφορικής. Είναι πολύ συγκεκριμένο το αντικείμενό μου.. Φοβήθηκα να το δεχτώ, γιατι θα γίνω ρεζίλι. Προφανώς δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω.. Είναι σύνηθες να πηγαίνεις για μια χ θέση και στο τέλος να σου δίνουν τη ψ? Ο λόγος που μου δώσανε θέση μηχανικού κ όχι  red team ήταν καθαρά για να μεγαλώσει η ομάδα εδώ και να ανεβαίνει πιο συχνά ο μανατζερ θεσνικη που θέλει να βλέπει τους δικούς του, και πως αθήνα θα δυσκολευόμουν καθώς red team έχουν μόνο άντρες.

Να δεχτεις τη θεση του μηχανικου, τονιζοντας τους πως δεν εισαι ειδημονας, αλλα θα κανεις τα παντα για να γινεις καλυτερη και να ανταπεξελθεις στις απαιτησεις της θεσης σε βαθος χρονου (= διαβασμα, κλπ) 

Στην τελικη, αν κατι παει στραβα, εκεινοι το αποφασισαν

ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ τι δυνατοτητες σου ανοιγονται με ικανοτητες μηχανικου, αν και εφοσον τελικα μπορεσεις να ανταπεξελθεις.

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ.
25 minutes ago, archer100 said:

Να δεχτεις τη θεση του μηχανικου, τονιζοντας τους πως δεν εισαι ειδημονας, αλλα θα κανεις τα παντα για να γινεις καλυτερη και να ανταπεξελθεις στις απαιτησεις της θεσης σε βαθος χρονου (= διαβασμα, κλπ) 

Στην τελικη, αν κατι παει στραβα, εκεινοι το αποφασισαν

ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ τι δυνατοτητες σου ανοιγονται με ικανοτητες μηχανικου, αν και εφοσον τελικα μπορεσεις να ανταπεξελθεις.

Μου πέρασε σαν σκέψη και εμένα, αλλά γιατί να γεμίσεις την ζωή σου με άγχος και ειδικά σε δουλειά μηχανικού που αν αγνοείς τα βασικά είναι πρακτικά αδύνατο να ανταπεξέλθεις εκτός αν είσαι καμία διάνοια. Η κοπέλα φαίνεται να έχει ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ με το οποίο θα μπορέσει να βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο της, ίσως στην Ελλάδα τα πράγματα να είναι περιορισμένα. Να ξεκινήσεις κάτι από το μηδέν ενώ χτίζεις κάτι άλλο τόσα χρόνια που φαίνεται λάθος σαν κίνηση.

Δημοσ.
20 hours ago, aplousername said:

υπαρχουν απειρα μερη να πας να ηρεμησεις και απειρα μερη που δεν χρειαζονται groupaki..ακομα και πολλες χωρες μπορεις να αλλαξεις σε ενα ταξιδι αν εχεις την ορεξη. και δεν το λεω με λογια του αερα αλλα το λεω με περιπου 50 + ταξιδια στο εξωτερικο και πολλα απο αυτα solo. αν περιμενεις απο ατομα για να κανεις ταξιδια τοτε το μονο ταξιδι θα ειναι μεχρι το supermarket.

On 08/01/2024 at 10:13, aplousername said:

α.πολλες φορες μπορει να σου προτεινουν αλλη δουλεια.τουλαχιστον εδω στην ελλαδα.βεβαια θα διαφωνησω με αυτο που λες οτι θα γινεις ρεζιλι. ο αλλος μπορει μεν να ξερει οτι δεν ειναι η ειδικοτητα σου αλλα μπορει να βλεπει οτι γενικως το μυαλο στροφαρει οποτε και σου λεει οτι θα τα μαθει αυτα που πρεπει.

οταν μπηκα στην δουλεια που ειμαι μετα απο ενα μηνα με αλλαξαν ποστο. στην κυριολεξια απλα με πεταξαν εκει χωρις καποιος να μου δειξει κατι.ολα πηγαν μια χαρα.

Δημοσ.
Στις 8/1/2024 στις 10:13 ΠΜ, aplousername είπε

Πχ η μία θέση ήταν incident response και μου λένε στο τέλος 'επειδή έχεις πιο πολύ εμπειρία από όλους, και είσαι και η μεγαλύτερη σε όλη την εταιρεία και μιλάς καλά αγγλικά, λέμε να ξεκινήσεις απο customer onboarding'.

Τι Θεούληδες είναι ρε φούστη μου οι Έλληνες εργοδότες.

Το μεγαλύτερο μυστήριο για εμένα, περισσότερο και από το αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο είναι το πως στο καλό τέτοια γίδια φτιάχνουν μαγαζιά και χέζονται στα λεφτά.

Προσωπικά αν είχα τέτοια εμπειρία μόνο από δυο interview, θα ξέκοβα αμέσως το κάθε σενάριο του να επιστρέψω σε αυτήν την χώρα της κωμωδίας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...