CyberWalker Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Αντιμετοπίζω εδώ και 3-4 μέρες μια σχετικά περίεργη συμπεριφορά του explorer. Ορισμένες στιγμές (τυχαίες και ανεξάρτητες μεταξύ τους) όταν πατάω το CTRL+C για να κοπιάρω κάποια αρχεία που έχω επιλέξει (και αυτά τυχαία, όχι πάντα οι ίδιοι φάκελοι) crashαρει! Βέβαια ευτυχώς τα περισσότερα παράθυρα επανέρχονται στην κατάσταση που ήταν και αυτό το αναφέρω για να το αντιδιαστείλω με τα παλιά κλεισίματα στα οποία μας είχε συνηθίσει ο explorer πχ στα 2000. Σε σχέση με παλαιότερα που έσβυναν πολλά minimized παράθυρα στην taskabar, το quicklaunch κτλ, τώρα επανέρχονται σχεδόν όλα, και μόνο κάποια ελάχιστα δεν ξαναεμφανίζονται. (συγκεκριμένα κάποια αρκετά 'ευάλωτα' και 'ασταθή' από τα εικονίδια που φορτώνονται στα δεξιά της taskbar) Ο event viewer δεν καταγράφει το πρόβλημα εκείνη τη στιγμή ακριβώς που συμβαίνει όμως παρ'όλα αυτά δίνει ένα error που ποτέ δε μου παρουσίαζε παλαιότερα. Το παραθέτω παρακάτω Faulting application explorer.exe, version 6.0.2800.1106, faulting module ntdll.dll, version 5.1.2600.1217, fault address 0x0001fafb. (είμαι βέβαιος ότι πολύ σωστά έχει καταγραφεί έστω και νωρίτερα χρονικά το malfunction του explorer από τον viewer μιας και σε άλλα forums όσοι είχαν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου είχαν και το ίδιο error) Τρεχω XP, έχω κάνει updates, τρέχω spyware και ως antivirus έχω το Norton AV 2004 και firewall το Norton Internet Security 2003 (και φυσικά των XP). :idea: Το πρόβλημα θα μπορούσε να μου το παρουσιάζει ο NAV και αυτό το λέω γιατί απ'ότι θυμάμαι το πρόβλημα παρουσιάζεται περίπου λίγο μετά την αναβάθμιση του NAV στην έκδοση 2004 που σημειωτέον έχει και spyware detection και ίσως κάνει conflicts με αυτό της WEBROOT -> Το spysweeper 3.0. Ακόμα είμαι σε ελέγχους... Αν κάποιου πάει πουθενά το μυαλό του, ή πολύ καλύτερα έχει αντιμετοπίσει κάτι παρόμοιο, ας πετάξει καμιά ιδέα. :roll:
Highlander Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Και εγώ το ίδιο έπαθα αλλά μόνο εχθές και δεν είδα σήμερα κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να ήταν (είναι ?) ... Highlander
CyberWalker Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Και εγώ ακόμα το διερευνώ... Τα NORTON δε μοιάζουν να φταίνε. Επίσης δε σχετίζεται με κάτι hardware. Ούτε με το ιντερνετ... Θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός ακόμα για να βεβαιωθώ. Πάντως επιπρόσθετα παρατήρησα ότι δεν το κάνει μόνο με το CTRL+C αλλά και σε άλλες φάσεις (κυρίως όταν κάνω properties έναν φάκελο). Επίσης παρατήρησα ότι άπαξ και δημιουργηθεί πρόβλημα σε άλλη φάση τότε μου χτυπάει ένα περίεργο συνεχές error και με ρωτάει αν θα το κάνει send στη microsoft αρκετές φορές απανωτά. Στο τέλος χτυπάει και λέει ότι ο internet explorer ίσως έχει πρόβλημα και ίσως χρειαστεί restart. Και φυσικά ο internet explorer εξακολουθεί να δουλέυει μια χαρά... ! Πάντως μόνο αυτά τα δύο έχω παρατηρήσει έως τώρα. 1. Χτύπημα explorer σε CTRL+C και μετά αυτόματο φόρτωμά του και πάλι και 2. Χτύπημα σε IE όταν βλέπω properties με επανηλημένα error prompts (5 με 6) και μετά τα OK, παράθυρο warning που να λέει ότι o internet explorer caused κάτι unknown κακό και θα πρέπει να γίνει restart χωρίς όμως εμφανές πρόβλημα και πάλι!
CyberWalker Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Παιδιά το πρόβλημα μοιάζει να έχει εξαφανιστεί από τότε που εγκατέστησα System Mechanic 4.0 έκανα κάποια registry cleans με RegCleaner 4.3 και έβγαλα κάποια προγράμματα που φορτώνοταν στο start-up... Το Norton τελικά ίσως και να βοήθησε - έκανα και σε αυτό το one button ckeckup και βρήκε μπόλικα λάθη που όπως λέει διόρθωσε με επιτυχία. Ο καιρός θα δείξει...! Πάντως με έχει πιάσει ήδη μια περίεργη ανησυχία. Αυτή που μου μένει κάθε φορά που ξεπερνάω ένα πρόβλημα χωρίς να ξέρω όμως με σαφήνεια τι έφταιξε! Σπάζομαι όταν συμβαίνει αυτό... :?
paperest Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Αν στη χαλάει το CTRL+C κάνε CTRL+INSERT. Είναι ακριβώς το ίδιο, απλά είναι το επίσημο copy των windows. Το CTRL+C το έχουν για λόγους συμβατότητας με DOS και κάποιες πιο παλιές εφαρμογές. :twisted:
CyberWalker Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Το πρόβλημα εξακολουθεί τελικά να υπάρχει. Εξηγούμαι παρακάτω τι εννοώ... Το πρόβλημα πρωτοεμφανίστηκε με το CTRL+C αλλά δε σταμάτησε εκεί... Όπως και παλιότερα έτσι και τώρα γίνεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σε ορισμένους φακέλους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το action πάνω τους. Σίγουρα δε φταίνε οι folders μιας και σε κάθε restart των windows οι φάκελοι που δημιουργούν το πρόβλημα είναι διαφορετικοί και ανεξάρτητοι. (τουλάχιστον έως τώρα δε διακρίνω να έχουν κάτι κοινό) Μάλιστα όχι μόνο δεν παίζει ρόλο αν θα κάνω CTRL+C ή CTRL+X ή shift+insert, ctrl+insert κτλ ΑΛΛΑ παρατήρησα ότι το σύστημα crashαρει εξαρχής από τη στιγμή που επιλέγεται ο φάκελος. Απλά έτυχε όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα εγώ να κάνω μετά CTRL+C και θεώρησα ότι αυτό το προκάλεσε. Η συμπεριφορά του μηχανήματος εν ολίγοις είναι : 1. Το pc αρχικά δουλεύει μια χαρά ... 2. Σε κάποια φάση και για πρώτη φορά με το που επιλέγω ένα τυχαίο φάκελο 'κολλάει' 3. Εκτοτε όποτε επιλέγω αυτόν τον φάκελο, στην προσπάθειά μου να ολοκληρώσω αυτό που θέλω, παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά. Άπαξ και κολλήσει δηλαδή με ένα δεδομένο φάκελο έκτοτε κάνει το ίδιο εκτός και αν ...ασχοληθώ για λίγο με κάποιους άλλους! :!: :!: :!: Προτιμά δηλαδή να τον αγνοήσω για να ξεκολλήσει. :roll: Ίσως μετά βέβαια να κολλήσει κάποιος άλλος... :!: :idea: Προσωπικά μου θυμίζει πρόβλημα του caching των πιο πρόσφατων δεδομένων... Τι λέτε; :idea: Περίεργο είναι που σκάει μεν ο Windows explorer αλλά μετά από λίγο επανέρχεται κανονικά σα να μη συνέβει τίποτα. Και όχι μόνο αυτό αλλά λίγο πριν σκάσει όλα τα errors που εμφανίζονται δείχνουν ότι φτάιει κάτι με το shell32.dll (και το ntdll.dll) και λίγο μετά ότι φταίει ο IΕ :!: :?: Παρακάτω δείχνω πια είναι τα μηνύματα που μου πετάει όταν σκάει : Το πάνω παράθυρο άνοιξε πατώντας στο link 'click here' του κάτω παραθύρου. Το κάτω παράθυρο είναι αυτό του οποίου το 'Don't Send' πατάω επανειλλημένα καθότι βγαίνουν 3 παράθυρα με ένα κάθε φορά που πατώ το κουμπί. Την τρίτη φορά το δέχεται και στη συνέχεια πετάγεται το παρακάτω error : Με το που πατώ OK ο Windows Exlorer πέφτει και ξαναφορτώνεται αυτόματα σχεδόν αμέσως. Επανέρχονται τα πάντα όπως ήταν πριν το πρόβλημα με εξαίρεση μόνο μερικά εικονίδια δεξιά της taskbar να λείπουν όπως προανέφερα. ΥΓ 1 : Παρόλο που το error μήνυμα αναφέρει πρόβλημα στον ΙΕ αυτός εξακολουθεί να δουλεύει σωστά και φυσικά δε χρειάζεται restart όπως υποστηρίζει... ΥΓ 2 : Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά επισυνάπτω και το txt με το log ΄του ίδιου error. ( http://users.forthnet.gr/cha/johnm/for_insomnia/error.txt )
CyberWalker Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Χα! Αν εννοείς format κτλ... δεν είναι η τακτική μου! Πάντα έρχομαι face 2 face με τα προβλήματά μου. Άλλωστε δε γουστάρω μετά να εγκαθιστώ και να παραμετροποιώ (το χειρότερο) από την αρχή τόσες δεκάδες προγράμματα! Δεν αξίζει για μερικά clicks. Άσε που το θεωρώ συμβιβασμό με το πρόβλημα και στο θέμα αυτό είμαι πολύ εγωιστής!
paperest Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Μήπως το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά την τελευταία σου αναβάθμιση των windows; Παρατηρώντας το δικό μου shell32.dll είναι ελαφρώς παλαιότερο. Συγκεκριμένα τελειώνει σε 1384 αντί 1556 σε σένα. Βέβαια και το δικό μου είναι SP2. Αν θες μπορώ να σου στείλω το παλιότερο. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Microsoft αναβαθμίζοντας το συγκεκριμένο αρχείο δημιουργεί προβλήματα. Πριν λίγους μήνες όποιος αναβάθμιζε το συγκεκριμένο αρχείο (αυτόματα, μέσω του windows update) δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει το software της Pinnacle... :twisted:
marios1957 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Χα! Αν εννοείς format κτλ... Όχι.Αυτό το proggy σβήνει ότι π@π@ριές κολάει κάποιος εν αγνοία του,επισκεπτόμενος διάφορους "τόπους",ακόμη και αν δεν πατήσει πάνω σε σκ@τ@. Από προσωπική εμπειρία ορμώμενος το λέω.Με καθάρισε κάποτε από μία μ@λ@κί@ του IE που με έβγαζε πάντα σε μιά κwλοσελίδα,χωρίς να το ζητήσω.Κανένα αντιβιοτικό δεν έπιανε,ούτε ο τοίχος που έχω(black ice),ούτε το spybot,τπτ. Μόνο αυτό.:http://www.siena.edu/antivirus/software/CWShredder.exe
CyberWalker Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου... Το κατέβασα, έκανα και ένα update και το μόνο που βρήκε ήταν αυτό... ( ! ) :roll: Δεν ξέρω αν διορθώθηκε το πρόβλημα... Πάντως καλό θα έκανε σίγουρα. :? Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για το post σου γιατί με προμήθευσες (και πιστεύω κι άλλους) με ένα πολύ καλό utility! :wink:
CyberWalker Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 paperest μόλις τώρα διάβασα το post σου! Έχεις απόλυτο δίκιο, έχω πάθει και εγώ παλαιότερα ζημιά με παρόμοιο τρόπο και έκανες πολύ καλά που μου το θύμισες! Δεν το πιστεύω! Και αν δεν το έλεγες θα περνούσε τελείως απαρατήρητο...! (φυσικά και έκανα πρόσφατα 16 updates στη microsoft, τα οποία μάλιστα με δική μου πρωτοβουλία ξεκίνησα) Οι ημερομηνίες απαρχής του προβλήματος και των updates συμπίπτουν, συνεπώς υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να φταίει κάτι τέτοιο. Αν μπορέσεις στείλε το παλαιότερο. Το θεωρώ πολύ πιθανό να πιάσει. Το έχω κάνει και παλιότερα με άλλο dll. Το email μου είναι [email protected] Thanks προκαταβολικά! :)
alex_mouratidis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 To idio provlima exw kai egw. Emfanistike meta apo anba8misi sto teleutaio SP2 (build 2162). To amesws proigoumeno (to episimo RC2, to 2149 nomizw itan) de dimiourgei auto to problima. Mallon einai 8ema tou SP2, giati sto laptop pou exw akoma to 2149, den paroysiazei kanena provlima (opws den parousiaze kai sto desktop mexri na kanw to update).
CyberWalker Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Μήπως να αλλάζω σιγά-σιγά τον τίτλο του topic... Μήπως φαντάζει λίγο παραπλανητικός;
Highlander Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Εμένα έχει να μου το παρουσιάσει εδώ και 5 ημέρες περίπου. Δεν έχω SP2 παρά μόνο τα Windows Update όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.