Προς το περιεχόμενο

σίγουρα δε διαβάζονται μεγαλύτεροι SSD?

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Βρίσκω σε διάφορα σημεία το συγκεκριμένο 4570 , Hewlett Packard small from factor που θέλω να αγοράσω:

Hewlett Packard EliteDesk 800 G1 i5-4570 SFF

https://www.refurbishstore.gr/shop/pc/hp-elitedesk-800-g1-sff-i5-4570-8gb-500gb-hdd-dvdrw/

Το συγκεκριμένο το έχω δοκιμάσει, και είναι εντάξει για το σκοπό που το θέλω. Σε ένα και μόνο, όμως, σημείο μου τα χαλάει:το max μέγεθος του bootable SSD. Απ' ο,τι είδα καί στο site τής Hewlett Packard, δίνουν max μέγεθος τον SSD εκκίνησης 500GB. Εγώ ήθελα να εγκαταστήσω 1TB ή 2TB. Μήπως κάποιος ξέρει την περίπτωση; Μήπως το συγκεκριμένο μοντέλο το έχει, και έχει εγκαταστήσει SSD > 500GB; Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι καλά στο site τής HP;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, johnyb98 said:

Καλησπέρα.

Βρίσκω σε διάφορα σημεία το συγκεκριμένο 4570 , Hewlett Packard small from factor που θέλω να αγοράσω:

Hewlett Packard EliteDesk 800 G1 i5-4570 SFF

https://www.refurbishstore.gr/shop/pc/hp-elitedesk-800-g1-sff-i5-4570-8gb-500gb-hdd-dvdrw/

Το συγκεκριμένο το έχω δοκιμάσει, και είναι εντάξει για το σκοπό που το θέλω. Σε ένα και μόνο, όμως, σημείο μου τα χαλάει:το max μέγεθος του bootable SSD. Απ' ο,τι είδα καί στο site τής Hewlett Packard, δίνουν max μέγεθος τον SSD εκκίνησης 500GB. Εγώ ήθελα να εγκαταστήσω 1TB ή 2TB. Μήπως κάποιος ξέρει την περίπτωση; Μήπως το συγκεκριμένο μοντέλο το έχει, και έχει εγκαταστήσει SSD > 500GB; Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι καλά στο site τής HP;

Μπορει τοτε να μην υπηρχαν μεγαλυτεροι δισκοι και για αυτο να μην αναφερουν κατι παραπανω.γενικως το οριο των 500gigabyte δεν στεκει. μπορεις να δεις στο bios history αν αναφερει κατι για το θεμα του δισκου

• Like 2

Η crucial δίνει συμβατό για αναβάθμιση στο pc σου ακόμη και 4gb ssd

https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/hp---compaq/hp-elitedesk-800-g1-small-form-factor

Είναι μάλλον απίθανο μηχάνημα τέτοιας γενιάς να σηκώνει μόνο 500gb ssd.

Κατά πάσα πιθανότητα διάβασες το max size δίσκου που έβγαινε το μηχάνημα εργοστασιακά σε κυκλοφορία.

1-2tb δε νομίζω οτι θα έχεις κανένα πρόβλημα

• Like 5

Εγώ έχω το HP EliteDesk 705 G3 Mini το οποίο έκανα boot από 1ΤΒ ssd και πλέον του έχω βάλει να μπουτάρει από nvme 500GB.

Στο κατάστημα που έβαλες στο παραπάνω link , έχει το ίδιο μοντέλο με το δικό μου (ίδια specs) αλλά όχι το mini και στο storage γράφει για 256GB ssd.

Οπότε μην δίνεις σημασία.Είναι αυτό που είπαν και οι υπόλοιποι παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Για ένα τέτοιο μηχάνημα τέτοιας γενιάς, είναι λίγο απίθανο να μη σηκώνει δίσκο SSD 1TB/2TB, ακόμη και σαν τον πρώτο/bootable.

Θα ρίξω μια ματιά καί στο BIOS history. Χωρίς να έχω το μηχάνημα στα χέρια μου, πως θα μπορούσα να βρω το ιστορικό; Να υποθέσω από τη σελίδα HP;

Επεξ/σία από johnyb98

9 hours ago, nickol-us said:

Η crucial δίνει συμβατό για αναβάθμιση στο pc σου ακόμη και 4gb ssd

https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/hp---compaq/hp-elitedesk-800-g1-small-form-factor

Είναι μάλλον απίθανο μηχάνημα τέτοιας γενιάς να σηκώνει μόνο 500gb ssd.

Κατά πάσα πιθανότητα διάβασες το max size δίσκου που έβγαινε το μηχάνημα εργοστασιακά σε κυκλοφορία.

1-2tb δε νομίζω οτι θα έχεις κανένα πρόβλημα

4tb :P οχι gb 

5 hours ago, johnyb98 said:

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Για ένα τέτοιο μηχάνημα τέτοιας γενιάς, είναι λίγο απίθανο να μη σηκώνει δίσκο SSD 1TB/2TB, ακόμη και σαν τον πρώτο/bootable.

Θα ρίξω μια ματιά καί στο BIOS history. Χωρίς να έχω το μηχάνημα στα χέρια μου, πως θα μπορούσα να βρω το ιστορικό; Να υποθέσω από τη σελίδα HP;

ναι μονο απο την σελιδα μπορεις να το δεις.απο το ιδιο το μηχανημα δεν μπορεις.απλα τυπικα περασε το τελευταιο bios update.

• Like 1

1 ώρα πριν, poulinos είπε

4tb :P οχι gb 

ναι μονο απο την σελιδα μπορεις να το δεις.απο το ιδιο το μηχανημα δεν μπορεις.απλα τυπικα περασε το τελευταιο bios update.

Spoiler

και πάλι καλά για 6 το πρωί :D

• Like 1

On 08/01/2024 at 19:57, poulinos said:

για να σε πειραξω το ειπα

Ναι, ok. No de problema. 🙂

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, επειδή πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα που τελικά πήρα, έχει επάνω ενσωματωμένη την GPU Intel 4600.

Εγκατέστησα τα Ubuntu 22.04. Ήθελα να βάλω τους τελευταίους drivers τής κάρτας γραφικών.

Με τη βοήθεια του κυρίου εδώ:

https://youtu.be/Thdmu-Uf3l8

εγκατέστησα τα mesa-utils, και σε terminal έδωσα glxinfo , και μεταξύ άλλων μου δίνει στο output για OpenGL:

OpenGL vendor string: Intel
OpenGL renderer string: Mesa Intel(R) HD Graphics 4600 (HSW GT2)
OpenGL core profile version string: 4.6 (Core Profile) Mesa 22.0.5
OpenGL core profile shading language version string: 4.60

Για να μαθαίνουμε και μεις οι αρχάριοι κάτι στο linux:

a. Πώς θα ξέρω από το glxinfo ότι έχω τους τελευταίους drivers στο 22.04;

b. Μπορώ από κάπου να βρω ότι η Intel 4600. που έχω μπορεί να εγκατασταθεί στο 22.04;

c. Εάν μορεί να εγκατασταθεί στο 22.04 , υπάρχει κάποιος οδηγός-video ή κάποια σελίδα-οδηγός να με βοηθήσει να εγκαταστήσω την 4600 στο 22.04 , διότι με το παραπάνω video δεν φωτίστηκα και τόσο καλά, ούτε κάποια ικανοποιητική σελίδα βρίσκω.

23 hours ago, johnyb98 said:

Ναι, ok. No de problema. 🙂

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, επειδή πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα που τελικά πήρα, έχει επάνω ενσωματωμένη την GPU Intel 4600.

Εγκατέστησα τα Ubuntu 22.04. Ήθελα να βάλω τους τελευταίους drivers τής κάρτας γραφικών.

Με τη βοήθεια του κυρίου εδώ:

https://youtu.be/Thdmu-Uf3l8

εγκατέστησα τα mesa-utils, και σε terminal έδωσα glxinfo , και μεταξύ άλλων μου δίνει στο output για OpenGL:

OpenGL vendor string: Intel
OpenGL renderer string: Mesa Intel(R) HD Graphics 4600 (HSW GT2)
OpenGL core profile version string: 4.6 (Core Profile) Mesa 22.0.5
OpenGL core profile shading language version string: 4.60

Για να μαθαίνουμε και μεις οι αρχάριοι κάτι στο linux:

a. Πώς θα ξέρω από το glxinfo ότι έχω τους τελευταίους drivers στο 22.04;

b. Μπορώ από κάπου να βρω ότι η Intel 4600. που έχω μπορεί να εγκατασταθεί στο 22.04;

c. Εάν μορεί να εγκατασταθεί στο 22.04 , υπάρχει κάποιος οδηγός-video ή κάποια σελίδα-οδηγός να με βοηθήσει να εγκαταστήσω την 4600 στο 22.04 , διότι με το παραπάνω video δεν φωτίστηκα και τόσο καλά, ούτε κάποια ικανοποιητική σελίδα βρίσκω.

δυστυχως εχω απο Linux σηκωνω τα χερια ψηλα.μηπως να ανοιγες ενα θεμα στο Linux?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για BOOT partition C:\ , σε legacy BIOS mode το μέγιστο για MBR partition είναι 2ΤΒ, σε UEFI mode η GPT partition μπορεί να είναι πολύ πάνω απο 4ΤΒ (A GPT drive may have up to 128 partitions. Each partition can have a maximum of 18 exabytes (~18.8 million terabytes) of space.)

Αλλά ακόμη και 4ΤΒ ssd να έχεις, μπορείς να τον χωρίσεις σε δυο MBR partitions και στην μια να βάλεις τα Windows.

Αν θυμάμαι καλά (που θυμάμαι), για drive που δεν είναι BOOT και προορίζεται μόνο για αποθήκη, ακόμη και legacy BIOS να έχεις, μπορείς να φτιάξεις 4+ ΤΒ GPT partition και τα Windows 10/11 θα τον βλέπουν κανονικά.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@duffyduck Το MBR δεν μπορεί να διευθυνσιοδοτήσει δίσκους πάνω από 2TB. Δεν μπορεί να βάλει 2 partitions και να χρησιμοποιεί πάνω από 2TB. Το όριο αφορά δίσκο, όχι partition.

Edit1: Θεωρητικά μπορείς, με την προϋπόθεση το δεύτερο partition να ξεκινά ΠΡΙΝ από τα 2 TB, ώστε να μπορείς να διευθυνσιοδοτήσεις  τα αρχικά sectors του 2ου partition.
Edit2: Αν αντί για 512 bytes που είναι το standard παίξεις με μεγαλύτερα sector sizes, τότε έχεις μεγαλύτερο χώρο που μπορείς να διευθυνσιοδοτήσεις.

Εντούτοις και οι 2 παραπάνω λύσεις είναι πιο "περίεργες" και ενδεχομένως να υπάρχουν προβλήματα.

@johnyb98 Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία περαιτέρω ενέργεια για να εγκαταστήσεις drivers για την Intel. Εγκαθίστανται με το Ubuntu. Αν είχες Arc, το συζητάγαμε.

Επεξ/σία από Orestis_G

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...