bfc Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Εκανα εγκατασταση (για πρωτη φορα) το Suse Linux 9.1 σε ενα 20αρι δισκο και αναγνωρισε ολες τις συσκευες. Το προβλημα ειναι οτι εχω μια συστοιχια raid sata με δυο 120αρηδες δισκους σε controller sil3112 χωρισμενο σε δυο partition. Στο ενα Partition εχω τα windows ενω το αλλο partiiton θελω να το εχω σα κοινο αποθηκευτικο χωρο. Ομως το linux λεει οτι τα partition ειναι bad και πρεπει να τα σβησει για να φτιαξουν. Το ιδιο προβλημα μου βγαζει και με το mandrake 10. Υπαρχει τροπος να τα δω μεσα απο το linux?
RaNd Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Προφανως δεν βλεπει NTFS partitions. Μαλλον πρεπει απο την εγκατασταση να του δωσεις τα sources που παρεχουν υποστηριξη για NTFS Το 2ο αν το θες για απο θηκευτικο χωρο και απο Linux καλυτερα καντο FAT32 γιατι αν πας να κανεις εγγραφες σε NTFS κανεις δεν εγγυαται οτι δεν θα χασεις data ... (Tουλαχιστον ετσι ηταν μεχρι πριν λιγο καιρο οσο αφορα την υποστηριξη NTFS)
RaNd Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Στο αρχικο σταδιο της εγκαταστασης (μαλλον) πρεπει να σε ρωταει τι sources θες να περασεις, εκει πρεπει να εχει για ΝΤFS Support. (Δεν θυμαμαι καλα γιατι εχω καιρο να περασω Linux)
Maniakos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 ...και.... πως γινεται αυτο? :oops: SEARCH DAMN IT ! SEARCH !!!!!! http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=372122 Q: To Linux υποστηρίζει NTFS ? Πώς ? jesus δηλαδή.
RaNd Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Εχει μια υποτυπωδη υποστηριξη, η οποια δεν ειναι stable και αν πας να το χρησιμοποιησεις σου εχει ενα μεγαλο DANGEROUS ! Παρ'ολα αυτα εγω απο το SuSE που ειχα δεν ειχα κανενα προβλημα!
bfc Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2004 Το ειδα αυτο αλλα αυτο που ρωταω ειναι αν δουλευει με sata raid, γιατι καπου διαβασα οτι ο τλευταιος πυρηνας δε δουλευει σωστα με raid.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.