Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε δεν καταλαβαινεις ομως οτι στα ποσα των βεβαιωσεων αποδοχων ,δεν μπορει να γινει καμια παρεμβαση απο τον οποιοδηποτε.ειναι κλειδωμενα.το χειρογραφο που του πηγες εσυ μπορει να την γραφει την ασθενεια,αλλα αν δεν φαινεται στο συστημα δεν μπορει να το αλλαξει μονος του αν δεν ενημερωσε ο φορεας το κουτακι με τις συγκεκριμενες αποδοχες ασθενειας.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πολλοί λογιστές κάνουν ασφάλεια για τα 'λάθη'.

Δεν ξέρω τι περιπτώσεις καλύπτει βέβαια.

Μιλάμε για λάθη που πρέπει να αποδειχθεί ακραία αμέλεια.

Όχι, έκανες 1 λάθος πλήρωσε το.

Με την ιδια λογικη θα επρεπε και οι δικηγοροι να πληρωνουν για τα όποια λαθη τους

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dasos2024 είπε

Με την ιδια λογικη θα επρεπε και οι δικηγοροι να πληρωνουν για τα όποια λαθη τους

Ναι γιατι οχι, και οι δικηγόροι και οι γιατροί ολοι. Ειδικα αυτοι που κανουν λαθη και μετα σε βαζουν να πληρώσεις και τα λάθη τους για να τα διορθώσουν

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, foivous είπε

Το γράφω φίλε μου 

Στην περίπτωση μου είχε περάσει τον ίδιο χρόνο στο μητρώο μου η αναρρωτική αδεια 

Άρα το έβλεπε τον επόμενο έτος που έφτιαξε την δήλωση 

Όχι σε αυτό δεν έχεις δίκιο. Το έχουν πει και οι άλλοι, άλλο το μητρώο του φορέα και διαφορετικό να στείλεις το αρχείο της βεβαίωσης, βάσει αυτού  συμπληρώνονται αυτόματα οι κωδικοί. Οπότε είναι 100% βέβαιο ότι δεν είχε σταλεί το αρχείο όταν υπέβαλες την φορολογική δήλωση. Αν δεν του το είπες δεν είχε και κανέναν λόγο να μπει να το ελέγξει μεταγενέστερα, Μόνο τυχαία θα μπορούσε να βρεθεί αν κοιτάζατε αργότερα τις βεβαιώσεις αποδοχών και βλέπατε ότι δεν συμφωνεί το ποσό με την ήδη υποβλειθήσα δήλωση. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dasos2024 είπε

Συμφωνώ.

Όλοι θα κάνουν κάποια στιγμή λάθος.

Και ο υπάλληλος δεν κάνει?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

αν δεν εχεις παρει αποδειξη, σημαινει οτι εισαι ιδιωτης.

Αν εισαι ιδιωτης, σημαινει οτι του εδωσες 50€ για την φορολογικη δηλωση, και τον εχεις πρηξει και αλλες 10 φορες μεσα στον χρονο, για οτι απορια σου ερθει, για να σου κανει το επιδομα θερμανσης, μεχρι και για να σου γραψει τα παιδια στο σχολειο, αφιλοκερδως. Θές και αποδειξη για το 50αρικο ?

Αν τόσο ζητούσε για τη φορολογική δήλωση, τι θα έπρεπε να του δώσει;
Το ότι τον έχει πρήξει άλλες 10 φορές μέσα στο χρόνο, από πού προκύπτει;
Το ότι ο λογιστής έκανε όλες αυτές τις ενέργειες, επίσης από πού προκύπτει;
Το ότι τις έκανε αφιλοκερδώς, και δεν χρέωσε κάτι και γι' αυτά, πώς προκύπτει πάλι;

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα αυθαίρετα σχόλια αληθεύουν, αναιρείται η υποχρέωσή του να κόψει απόδειξη;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Orestis_G είπε

Το ότι τις έκανε αφιλοκερδώς, και δεν χρέωσε κάτι και γι' αυτά, πώς προκύπτει πάλι;

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα αυθαίρετα σχόλια αληθεύουν, αναιρείται η υποχρέωσή του να κόψει απόδειξη;

η γη γυριζει. μετα την νυχτα ερχεται η μερα, και τα έχουμε κανει πλανητες στους λογιστες.

Απο εκει αληθευουν "ολα αυτα τα αυθαιρετα σχολια".

• Like 1
Δημοσ.

Με άλλα λόγια, «υποθέτω ότι έτσι έχει, άρα έτσι έχει».

Παρακάτω: Αναιρείται η υποχρέωσή του να κόψει απόδειξη;

Άρα, «αφού ο πελάτης μου τα κάνει πλανήτες, θα τα φάω εγώ από το κράτος». Κλασική νεοελληνική λογική, θα'λεγα.

Δημοσ.

Σήμερα έμαθα από την μηχανογραφηση του ΕΦΚΑ , ότι η αναρρωτική αδεια πέρασε στο Taxis  , αφότου έκανα την φορολογική μου δήλωση κατά 3 μέρες 

11/6 /18 η δήλωση , 14/6 η αναρρωτική 

Περιμένω μέχρι την Πέμπτη την βεβαιωση του ΕΦΚΑ στο mail μου 

Τι με συμβουλεύετε να πράξω?

Την Παρασκευή το πρωί έχω ραντεβού με την εφορία 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Ως προς το τελευταίο όχι δεν την αναιρεί. Το θέμα με τις χρεώσεις είναι πονεμένο για τους λογιστές, γενικώς υπάρχει μια δυσκολία στο να εισπράξεις γενικότερα για τον κόπο σου γιατί δεν είναι οι αιτήσεις που θα κάνεις ή τελοσπάντων ότι διεκπεραιώσεις, είναι οι ατελείωτες οχλήσεις για ότι επίδομα, κουπόνι, αιτήσεις μπορεί να ακούσει κάποιος, ξανά τα ίδια για το πότε θα ανοίξει και αν το δικαούνται και ξανά μανά τα ίδια που δεν μπορούν να πληρωθούν. Ομοίως όταν σε παίρνουν από την τράπεζα να τους στείλεις τα εκκαθαριστικά και θα περάσουν να σε πληρώσουν αργότερα κλπ. Μια μεγάλη εταιρεία ίσως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα, μια μικρή όμως που βασίζεται περισσότερο στις προσωπικές σχέσεις είναι δυσκολότερο. Δεν σημαίνει ότι ο φίλος μας φυσικά ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 8/1/2024 στις 1:43 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Ναι γιατι οχι, και οι δικηγόροι και οι γιατροί ολοι. Ειδικα αυτοι που κανουν λαθη και μετα σε βαζουν να πληρώσεις και τα λάθη τους για να τα διορθώσουν

Φυσικα, αλλα δε τα πληρωνουν ποτε 😁

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Με άλλα λόγια, «υποθέτω ότι έτσι έχει, άρα έτσι έχει».

Παρακάτω: Αναιρείται η υποχρέωσή του να κόψει απόδειξη;

Άρα, «αφού ο πελάτης μου τα κάνει πλανήτες, θα τα φάω εγώ από το κράτος». Κλασική νεοελληνική λογική, θα'λεγα.

τα εχεις φαει πολλαπλα "εσυ" και απο το κρατος και απο τον λογιστή με ολα αυτα τα αφιλοκερδως που σου εχει κανει τηλεφωνικα. Οποτε ας παει και αυτος 10€ για ολη την ταλαιπωρια.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, andreaspA είπε

τα εχεις φαει πολλαπλα "εσυ" και απο το κρατος και απο τον λογιστή με ολα αυτα τα αφιλοκερδως που σου εχει κανει τηλεφωνικα. Οποτε ας παει και αυτος 10€ για ολη την ταλαιπωρια.

Η πάγια δικαιολογία του οποιουδήποτε κάνει την «κουτσουκέλα» του.  Ο λογιστής του σεναρίου μας,  λοιπόν, δεν θα χρεώσει επιπλέον τον πελάτη του, αλλά θα εισπράξει την αμοιβή του πλαγίως, φοροδιαφεύγοντας.

Οπότε να υποθέσω ότι στην περίπτωση που ο αγαπητός μας λογιστής έχει και έναν πελάτη ο οποίος τον ενοχλεί μία φορά το χρόνο για την φορολογική του δήλωση και μόνο, θα του κόβει αμέσως και προθυμότατα την απόδειξή του, ε;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Orestis_G είπε

Η πάγια δικαιολογία του οποιουδήποτε κάνει την «κουτσουκέλα» του.  Ο λογιστής του σεναρίου μας,  λοιπόν, δεν θα χρεώσει επιπλέον τον πελάτη του, αλλά θα εισπράξει την αμοιβή του πλαγίως, φοροδιαφεύγοντας.

Οπότε να υποθέσω ότι στην περίπτωση που ο αγαπητός μας λογιστής έχει και έναν πελάτη ο οποίος τον ενοχλεί μία φορά το χρόνο για την φορολογική του δήλωση και μόνο, θα του κόβει αμέσως και προθυμότατα την απόδειξή του, ε;

Μην παιζουμε την κολοκυθια. Τους λογιστες τους εχουμε γαμησει. Και εμεις και το κράτος. Κανονικα πρεπει να τους πληρωνει 1000€ τον μηνα ως ΚΕΠ.
Ολα γινονται με τους κωδικους Taxis, και επειδη γινονται με τους κωδικους Taxis, τα κανουν οι λογιστες ... ΔΩΡΕΑΝ! 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Μην παιζουμε την κολοκυθια. Τους λογιστες τους εχουμε γαμησει. Και εμεις και το κράτος. Κανονικα πρεπει να τους πληρωνει 1000€ τον μηνα ως ΚΕΠ.
Ολα γινονται με τους κωδικους Taxis, και επειδη γινονται με τους κωδικους Taxis, τα κανουν οι λογιστες ... ΔΩΡΕΑΝ! 

Ναι, σύμφωνοι, στους λογιστές έχουν φορτωθεί ένα κάρο διαδικασίες (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο). Το αν κάνουν το οτιδήποτε δωρεάν (που δική τους επιλογή είναι) όμως, και το αν αυτό τους δικαιολογεί στο να φοροδιαφεύγουν, είναι μία άλλη ιστορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...