Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο παλιός μου ήταν έτσι. Τώρα ο νέος μου είναι τυπικότατος δουλεύει με εξουσιοδότηση και μας δίνει και απόδειξη. 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κάποιοι γράφετε χωρίς να έχετε γνώση των γεγονότων. Τα πράγματα έχουν ως εξής:Οι κωδικοί της φορολ.δήλωσης είναι αυτόματα συμπληρωμένοι και δεν επιδέχονται επεξεργασία. Όταν υποβλήθηκε η δήλωση το 2018 ο ΕΦΚΑ  δεν είχε στείλει αρχείο. Το έκανε πολύ αργότερα. Μπορεί να τα έστειλε και στο τέλος του 2018(αυτό μονο η εφορία το γνωρίζει)Ο φορολογούμενος όφειλε να αναφέρει στο λογιστή ότι εκτός από τον μισθό και το ποσό  που έλαβε από τον ΕΦΚΑ και ο λογιστής θα το έβαζε στον ειδικό κωδικό της Φ.Δ. Οι παραλείψεις είναι οι εξής:1η παράλειψη:Ο ΕΦΚΑ  έπρεπε να στείλει εμπρόθεσμα τα ποσά στην ΑΑΔΕ. Αν στον ιδιωτικό τομέα δεν γίνει εγκαίρως τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. 2ον :Η ΑΑΔΕ   Όταν έκανε εκκαθάριση θα έπρεπε να σου στείλει e-mail ενημερωτικό.

Τελικά ποιος φταίει?

Το δημόσιο ποτέ!!

Τελικά ποιος την πληρώνει?

Ο Έλληνας φορολογούμενος. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mtsaou είπε

Οι αποδοχές της αναρρωτικής (και γενικά των δημοσίων φορεων) συνήθως ανεβαίνουν αργά(εκπροθεσμα αλλά τι τους νοιάζει ). Μου έχει τύχει κι εμένα να κάνω δήλωση χωρίς να εχει αναρτηθεί και χωρίς φυσικά να μου πει ο πελάτης ότι είχε αναρρωτική. Τη στιγμή της υποβολής της φορολογικής δηλωσης δηλαδή δεν είχε σταλεί ακόμα από τον φορέα το ποσό, δεν φαινόταν καπου. Αν φαινοταν θα είχε μπει και στη δηλωση. Την επόμενη χρονιά έτυχε να έχει αναδρομικα και ανοίγοντας τροποποιητικη είδα το ποσό που προφανώς ανέβηκε αφού είχαμε υποβάλει. Τεσπα προτείνω να κάνει αίτηση στη ΔΟΥ (ο λογιστής), να δουν την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και την ημερομηνία ανάρτησης των αποδοχών, είναι υπαιτιότητα του φορέα, μήπως γλιτώσετε το πρόστιμο

Νομίζω δεν διάβασες σωστά φίλε μου 

Διάβασε τι γράφω 

Η αναρρωτική ήταν στην εκκαθάριση του προηγούμενου έτους 

2 ώρες πριν, The_Judas είπε

πως μπορουμε να ελεγξουμε αν υπαρχουν αυτες τις αναδρομικες αλλαγες απο τον εφκα ή στο εισοδημα;

κατι παρομοιο ειχε γινει και στην γυναικα μου και ηρθε προστιμο.

ειχε γινει μια μικρη αλλαγη 5-6 ευρω και πηρε προστιμο 100 ευρω...

τωρα εχει αλλαξει ο νομος και μπαινει προστιμο μονο αν υπαρχει μεγαλη αυξηση φορου στην τροποποιητικη.

Φαίνεται στην εκκαθάριση του έτους 

Τώρα το έμαθα και εγώ ,μέσα στην σελίδα μας του Taxis 

23 λεπτά πριν, Annmar είπε

Κάποιοι γράφετε χωρίς να έχετε γνώση των γεγονότων. Τα πράγματα έχουν ως εξής:Οι κωδικοί της φορολ.δήλωσης είναι αυτόματα συμπληρωμένοι και δεν επιδέχονται επεξεργασία. Όταν υποβλήθηκε η δήλωση το 2018 ο ΕΦΚΑ  δεν είχε στείλει αρχείο. Το έκανε πολύ αργότερα. Μπορεί να τα έστειλε και στο τέλος του 2018(αυτό μονο η εφορία το γνωρίζει)Ο φορολογούμενος όφειλε να αναφέρει στο λογιστή ότι εκτός από τον μισθό και το ποσό  που έλαβε από τον ΕΦΚΑ και ο λογιστής θα το έβαζε στον ειδικό κωδικό της Φ.Δ. Οι παραλείψεις είναι οι εξής:1η παράλειψη:Ο ΕΦΚΑ  έπρεπε να στείλει εμπρόθεσμα τα ποσά στην ΑΑΔΕ. Αν στον ιδιωτικό τομέα δεν γίνει εγκαίρως τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. 2ον :Η ΑΑΔΕ   Όταν έκανε εκκαθάριση θα έπρεπε να σου στείλει e-mail ενημερωτικό.

Τελικά ποιος φταίει?

Το δημόσιο ποτέ!!

Τελικά ποιος την πληρώνει?

Ο Έλληνας φορολογούμενος. 

Δεν διάβασες σωστά και έσυ φίλε μου 

Η αναρρωτική ήταν στην εκκαθάριση του 2017 , άρα στην δήλωση του 2018 ήταν μέσα  , κάτι έκανε ο λογιστής ξεκάθαρα 

1 ώρα πριν, mtsaou είπε

Μόνο η ααδε μπορεί να δει την ημερομηνία ανάρτησης του αρχείου. Όπως είπα παραπάνω, κάντε μια αίτηση στη ΔΟΥ σας ώστε να βρείτε τις ημερομηνίες.

Βεβαια η ευθύνη της δήλωσης είναι του φορολογούμενου, ο λογιστής δεν μπορεί να ξέρει τι πούλησες/ αγόρασες, τι επιδόματα ελαβες-αν δε βρει κάτι αναρτημένο. Όταν ξέρεις ότι έλαβες από 10 πηγές εισόδημα και ο λογιστής σου αναφέρει ότι βλέπει από 9, πρέπει εσύ ο φορολογούμενος να διαπιστώσεις ότι κάτι λείπει και να ζητήσεις απ' τον εργοδότη πχ να ανεβάσει τη βεβαίωση ή στην περίπτωση δημοσίων φορέων, απλά να περιμένεις πότε θα τα ανεβάσουν και μετά να υποβάλει...

Αναφέρω ότι η αναρρωτική ήταν στην εκκαθάριση του προηγούμενου έτους 

Οπότε την έβλεπε  , τι έκανε δεν ξέρω 

Δημοσ.

Τον φόρο να πούμε ότι θα τον πλήρωνες ούτως ή άλλως, τα 581 είναι προφανώς ο φόρος, αν έχει μπει πρόστιμο αυτό θα είναι 100 ευρώ. Ξέχωρα βέβαια οι προσαυξήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Συνηθιζουν οι λογιστες να πληρωνουν για τα λαθη που κανουν??

Σκεψου να πληρωναν και οι δικηγοροι δηλαδη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Η ευθυνη ειναι του λογιστη, και το ξερουν και για αυτο εχουν τα στοιχεια taxisnet και δεν κανουν την δουλεια μεσω εξουσιοδοτησης μεσα απο τον λογαριασμο taxis οπου φαινονται και τα οποια λαθη κανουν ;) 

άντε και φάνηκε. SO? Κυνήγησε τον δικαστικά.

3 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

η απαντηση εχει δοθει στο fb ποστ...

Αυτο κατάλαβα και εγώ.Μια δήλωση που έπρεπε να είναι συμπληρωμένη από τον δημόσιο φορέα εμπρόθεσμα και να αποδοθεί αυτόματα ο φόρος που αναλογεί κάτι που δεν ελέγχθηκε ..

1 λεπτό πριν, dasos2024 είπε

ελα Ντε

Δημοσ.

τι σχέση έχει ο λογιστής με τις άδειες του μισθωτού και  την δήλωση που σου κάνει μια φορά το χρόνο
δεν εισαι ουτε ελ επαγγελματίας ούτε έχεις εταιρία αφενός

αφετέρου δεν καταχωρήθηκε ή ....άδεια στην δήλωση και έφαγες πρόστιμο... που να καταχωρηθεί η άδεια δηλαδή

Το εισόδημα από τον ΕΦΚΑ εννοείς που αντιστοιχεί στην τρίμηνη άδεια, εκείνο το έτος και έφαγες πρόστιμο. το 2017 για το 2018
το λοιπόν όσον αφορά τους μισθωτούς ένας λογιστής δεν υποβάλει για εκείνους την φορολογική δήλωση, ο ρόλος του ειναι επικουρικός- κάτι σαν τεχνικός σύμβουλος. Με μία αμοιβη 30 και 40 ευρω δεν εχεις την απαίτηση ο αλλος να παρει και την τελική ευθυνη. Για αυτο υπάρχουν και λογιστές που παίρνουν και 100 και 150 ευρω τη δηλωση. 

έπειτα, το taxisnet δεν ανεβάζει όλα τα στοιχεία τα οποία ο φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος να τα μεταφέρει στον λόγιστή σωστά. Και ειδικα οσον αφορα τις αποδοχές απο το ΕΦΚΑ για 3 έτη εαν δεν κανω λαθος, 2017 και 2018, 2019 τα αρχεία άργησαν να ανεβουν. Μάλιστα η εκκαθαριση για το 2019 και το 2020 έγινε προ λίγων ημερών. 

επίσης το συγκεκριμένο που αναφέρεις είναι παράλειψη του λογιστηρίου της εταιρίας που δούλευες οχι του λογιστή που σου έκανε την δηλωση

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, foivous είπε

Νομίζω δεν διάβασες σωστά φίλε μου 

Διάβασε τι γράφω 

Η αναρρωτική ήταν στην εκκαθάριση του προηγούμενου έτους 

Φαίνεται στην εκκαθάριση του έτους 

Τώρα το έμαθα και εγώ ,μέσα στην σελίδα μας του Taxis 

Δεν διάβασες σωστά και έσυ φίλε μου 

Η αναρρωτική ήταν στην εκκαθάριση του 2017 , άρα στην δήλωση του 2018 ήταν μέσα  , κάτι έκανε ο λογιστής ξεκάθαρα 

Αναφέρω ότι η αναρρωτική ήταν στην εκκαθάριση του προηγούμενου έτους 

Οπότε την έβλεπε  , τι έκανε δεν ξέρω 

καλέ φίλε,οταν εσύ μπαίνεις αυτή τη στιγμή και βλέπεις τη βεβαίωση εκείνης της χρονιάς,βλέπεις τη διορθωμενη βεβαίωση με τα ποσά που έχουν ανέβει απο τον εκάστοτε φορέα,άσχετα πότε τα ανέβασε αυτός.δεν έχει κάνει με το ζόρι ο άνθρωπος λάθος . επίσης λογικά αν ο λογιστής χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα,έχει αποδεικτικό τι βεβαίωση ειχε το αφμ σου τη στιγμή που έκανε τη δήλωση σου.Οπως σου έγραψαν οι συμφορουμιτες,κάνε ένα αίτημα στη δου να σου πουν πότε ανέβηκε η βεβαίωση.και απο εκεί και πέρα,ο φόρος αναλογει στο δικό σου αφμ,για εισοδήματα που έχεις εισπραξει και θα πληρώνες φόρο και εμπροθεσμα να πήγαινε η δήλωση .αν υπάρχει κάποια "ευθύνη" έχει να κάνει με τα ποσά των προσαυξησεων,τα οποία πρέπει να αποδειχτεί οτι ο άνθρωπος είχε και δολο που δεν σου έστειλε τη δήλωση.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dasos2024 είπε

Πολλοί λογιστές κάνουν ασφάλεια για τα 'λάθη'.

Δεν ξέρω τι περιπτώσεις καλύπτει βέβαια.

12 ώρες πριν, dasos2024 είπε

Μιλάμε για λάθη που πρέπει να αποδειχθεί ακραία αμέλεια.

Όχι, έκανες 1 λάθος πλήρωσε το.

12 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Τον φόρο να πούμε ότι θα τον πλήρωνες ούτως ή άλλως, τα 581 είναι προφανώς ο φόρος, αν έχει μπει πρόστιμο αυτό θα είναι 100 ευρώ. Ξέχωρα βέβαια οι προσαυξήσεις.

Άρα, ο φορολογούμενος 'ήξερε' ότι πρέπει να πληρώσει κάποιο φόρο αλλά έκανε το κορόιδο η όχι ?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Πάντως παιδιά εγώ απόδειξη από λογιστή δεν έχω πάρει ποτε

αν δεν εχεις παρει αποδειξη, σημαινει οτι εισαι ιδιωτης.

Αν εισαι ιδιωτης, σημαινει οτι του εδωσες 50€ για την φορολογικη δηλωση, και τον εχεις πρηξει και αλλες 10 φορες μεσα στον χρονο, για οτι απορια σου ερθει, για να σου κανει το επιδομα θερμανσης, μεχρι και για να σου γραψει τα παιδια στο σχολειο, αφιλοκερδως. Θές και αποδειξη για το 50αρικο ?

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Άρα, ο φορολογούμενος 'ήξερε' ότι πρέπει να πληρώσει κάποιο φόρο αλλά έκανε το κορόιδο η όχι ?

Το πιθανότερο όχι. Οι περισσότεροι όταν διαπιστώνουν ότι πρέπει να πληρώσουν φόρο εξαιτίας αναρρωτικής άδειας παραξενεύονται αν δεν τους έχει τύχει και στο παρελθόν.  Το κακό στην  περίπτωση του  ήταν ότι αναρτήθηκε το ποσό μετά την υποβολή της δήλωσης. Ο λογιστής λογικά δεν το ήξερε για να το σημειώσει να κάνει τροποποιητική δήλωση, ο πελάτης δεν μπορούσε να το φανταστεί και πιθανότητα δεν το σκέφτηκε καθόλου και μετά από 5 χρόνια η εφορία έκανε μόνη της την εκκαθάριση για να μην παραγραφεί η αξίωση. Υποθέτω οπότε ότι δεν υπάρχει κάποιος υπαίτιος πλην του ΕΦΚΑ φυσικά ,όπου τρέχα γύρευε.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Το πιθανότερο όχι. Οι περισσότεροι όταν διαπιστώνουν ότι πρέπει να πληρώσουν φόρο εξαιτίας αναρρωτικής άδειας παραξενεύονται αν δεν τους έχει τύχει και στο παρελθόν.  Το κακό στην  περίπτωση του  ήταν ότι αναρτήθηκε το ποσό μετά την υποβολή της δήλωσης. Ο λογιστής λογικά δεν το ήξερε για να το σημειώσει να κάνει τροποποιητική δήλωση, ο πελάτης δεν μπορούσε να το φανταστεί και πιθανότητα δεν το σκέφτηκε καθόλου και μετά από 5 χρόνια η εφορία έκανε μόνη της την εκκαθάριση για να μην παραγραφεί η αξίωση. Υποθέτω οπότε ότι δεν υπάρχει κάποιος υπαίτιος πλην του ΕΦΚΑ φυσικά ,όπου τρέχα γύρευε.

Το γράφω φίλε μου 

Στην περίπτωση μου είχε περάσει τον ίδιο χρόνο στο μητρώο μου η αναρρωτική αδεια 

Άρα το έβλεπε τον επόμενο έτος που έφτιαξε την δήλωση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...