Rebelos2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους εύχομαι. Καταρχάς, γνωρίζω ότι υπάρχει thread για το θέμα, αλλά ελπίζω εδώ να το δουν όσο περισσότεροι μπορούν. Αν θέλετε, μπορεί κάποιος moderator να το μεταφέρει. Στο θέμα μας. Είμαι σε αναζήτηση μίας εργονομικής καρέκλας γραφείου, για καθημερινή χρήση, 8-10 ώρες, ένεκα, δυστυχώς, καθιστικής εργασίας. Έχω απελπιστεί και βρίσκομαι σε τέλμα. Δεν μπορώ να πιστέψω πως η μοναδική καρέκλα, αξιόλογη, είναι της Herman Miller, που κοστίζει (καινούρια) δύο χιλιάδες ευρώ. Δεν υπάρχει κάποια καρέκλα, μέχρι 300 ευρώ, που να είναι ανατομική και να μην μας διαλύει τη μέση; Φυσικά, κατανοώ, όπως πολύ σωστά έχετε πει, πως θα πρέπει ο ίδιος να κάτσω, να τη δοκιμάσω. Από την άλλη, και μέσα σε μισή ώρα που θα κάτσει κάποιος, να την δοκιμάσει, ακόμα και στο καρεκλάκι της εκκλησίας να καθόταν, βολικό θα του φαινόταν. Δεν είναι ασφαλές μέτρο σύγκρισης και αυτό, ή μάλλον, απόλυτα ασφαλές. Είμαι 1.83 και 75 κιλά. Ευχαριστώ πολύ. Κάθε βοήθεια, συμβολή, πρόταση, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2024 από Rebelos2018 1
Chris2756 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Καποιος που δουλευει πολλες ωρες στο γραφειο και συνεχιζει δουλεια απο το σπιτι, διστυχως πρεπει να βαλει βαθεια το χερι στην τσεπη για να βρει μια καρεκλα σωστη. Το ιδιο και καποιος που πληκτρολογει με τις ωρες καθημερινα, χρειαζεται καποιο εργονομικο πληκτρολογιο με στηριξη καρπων κτλ. Τα τυχον προβληματα θα φανουν μετα απο χρονια και δεν θαναι αναστρεψιμα. Το ιδιο ισχυει και με χριση κακης ποιοτητας οθονη. Για πολυθρονα, μπορει καποια ναναι βολικη και ανετη για μενα, αλλα τελειως ακαταλληλη για καποιον αλλον. Διαβαζεις λοιπον κριτικες και γνωμες, αλλα αφου ξεχωρισεις καποια μοντελα, πηγαινεις και τις δοκιμαζεις, εστω και μιση ωρα, οπως λες, μια ιδεα θα την παρεις.
rkb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 12 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους εύχομαι. Καταρχάς, γνωρίζω ότι υπάρχει thread για το θέμα, αλλά ελπίζω εδώ να το δουν όσο περισσότεροι μπορούν. Αν θέλετε, μπορεί κάποιος moderator να το μεταφέρει. Στο θέμα μας. Είμαι σε αναζήτηση μίας εργονομικής καρέκλας γραφείου, για καθημερινή χρήση, 8-10 ώρες, ένεκα, δυστυχώς, καθιστικής εργασίας. Έχω απελπιστεί και βρίσκομαι σε τέλμα. Δεν μπορώ να πιστέψω πως η μοναδική καρέκλα, αξιόλογη, είναι της Herman Miller, που κοστίζει (καινούρια) δύο χιλιάδες ευρώ. Δεν υπάρχει κάποια καρέκλα, μέχρι 300 ευρώ, που να είναι ανατομική και να μην μας διαλύει τη μέση; Φυσικά, κατανοώ, όπως πολύ σωστά έχετε πει, πως θα πρέπει ο ίδιος να κάτσω, να τη δοκιμάσω. Από την άλλη, και μέσα σε μισή ώρα που θα κάτσει κάποιος, να την δοκιμάσει, ακόμα και στο καρεκλάκι της εκκλησίας να καθόταν, βολικό θα του φαινόταν. Δεν είναι ασφαλές μέτρο σύγκρισης και αυτό, ή μάλλον, απόλυτα ασφαλές. Είμαι 1.83 και 75 κιλά. Ευχαριστώ πολύ. Κάθε βοήθεια, συμβολή, πρόταση, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Και εμένα θα με ενδιέφερε πολύ κάποια πρόταση, λόγο παρόμοιας εργασίας και φυσιολογίας (ύψος και βάρος). Έστω και με διπλάσιο κόστος (600€), καθώς δύσκολα να βρεθούν τα 2k. Τέλος υπάρχουν καταστήματα με καρέκλες γραφείου στο Βόλο που θα προτείνατε για δοκιμάσω καρέκλες;
Rebelos2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε Καποιος που δουλευει πολλες ωρες στο γραφειο και συνεχιζει δουλεια απο το σπιτι, διστυχως πρεπει να βαλει βαθεια το χερι στην τσεπη για να βρει μια καρεκλα σωστη. Το ιδιο και καποιος που πληκτρολογει με τις ωρες καθημερινα, χρειαζεται καποιο εργονομικο πληκτρολογιο με στηριξη καρπων κτλ. Τα τυχον προβληματα θα φανουν μετα απο χρονια και δεν θαναι αναστρεψιμα. Το ιδιο ισχυει και με χριση κακης ποιοτητας οθονη. Για πολυθρονα, μπορει καποια ναναι βολικη και ανετη για μενα, αλλα τελειως ακαταλληλη για καποιον αλλον. Διαβαζεις λοιπον κριτικες και γνωμες, αλλα αφου ξεχωρισεις καποια μοντελα, πηγαινεις και τις δοκιμαζεις, εστω και μιση ωρα, οπως λες, μια ιδεα θα την παρεις. Να το βάλουμε το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη, άμα είναι να πιάσουν τόπο και να έχουν αντίκρισμα, να το βάλουμε. Δηλαδή, καταλήγουμε στο Miller ή τέφρα; Κάτι στην ενδιάμεση κατηγορία δεν υπάρχει;
Chris2756 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Φιλε μου σηγουρα υπαρχει. Το θεμα ειναι να βρεις την καταλληλη για σενα. Εγω π.χ. εχω βολευτει με μια φτινη Markus των 220Ε. Πολλοι την βρισκουν ιδανικη, αλλα και αλλοι τοσοι ακαταλληλη. Εμενα ετυχε το μαξυλαρακι της μεσης να ειναι στο σημειο που εχω προβλημα και με ανακουφιζει οταν καθομαι. Αυτο δεν ισχυει με ολους τους σωματοτυπους. Ουτε βεβαια θα συγκρινω Μαρκους με Μιλλερ. 1
zouzouniaris1 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 markus για μενα οχι. εχει ισια πλατη. και φυσικα ποτε καρεκλες με εξτρα μαξιλαρια. η καρεκλα πρεπει να ειναι στιβαρη και ενιαια
CMOS_Z Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Αν και πρέπει να γίνει μεταφορά στο νήμα με τις καρέκλες, δες εδώ https://www.thesis-shop.gr/el/proionta/kathisma/kathisma-ergasias-ergonomics/kathisma-dieythyntiko/karekla-mission-black-mesh
Rebelos2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε Αν και πρέπει να γίνει μεταφορά στο νήμα με τις καρέκλες, δες εδώ https://www.thesis-shop.gr/el/proionta/kathisma/kathisma-ergasias-ergonomics/kathisma-dieythyntiko/karekla-mission-black-mesh Ξεφεύγει κάπως το ποσό, αλλά σε ευχαριστώ για την πρόταση
HypnoTask Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, δεν μπορώ να καταλήξω κάπου και δε θέλω να ρίξω έναν μισθό σε καρέκλα, κάτι αξιοπρεπές με 3-4 MAX 5 κατοστάρικα δε παίζει; 🥲 μου είχαν προτείνει την secretlab αλλά για την πλάτη νομίζω είναι κάκιστη, επίσης βλέπω και τις κινεζικές sihoo, αλλά είναι κινεζιες…
dpolal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) https://www.praktiker.gr/p/homefit-york-karekla-grafeiou-mple-m68xp68xy117-127cm-135476 Την έχω εδώ και λίγους μήνες, δεν μπορώ να πώ ότι ξετρελάθηκα αλλά κάνει δουλειά καθώς την χρησιμοποιώ συνέχεια λόγο εργασίας. Δεν διαθέτει πολλά features καθώς ανήκει στην φθηνή κατηγορία και ελπίζω να αντέξει σε βάθος χρόνου καθώς είναι 95 κιλά και το πρόβλημα με τις περισσότερες που έχω δοκιμάσει είναι ότι με τον καιρό κατακάθεται το αφρώδες υλικό της έδρας τους και γίνονται κουραστικές. Η συγκεκριμένη έχει mesh οπότε θεωρητικά θα αντέξει περισσότερο. . Αντίστοιχης τιμής και σχέδιο έχει στο ΠΛΑΙΣΙΟ της @Work αλλά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τις Ergohuman που είναι παρόμοιες αλλά έχουν μεταλλικό σκελετό, περισσότερες ρυθμίσεις κοστίζουν όμως και τα διπλάσια χρήματα. Μην περιμένεις πάντως ότι θα βρείς την σούπερ καρέκλα με 300 ευρώ, συμβιβασμός θα είναι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2024 από dpolal
Chris2756 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 5 ώρες πριν, dpolal είπε Μην περιμένεις πάντως ότι θα βρείς την σούπερ καρέκλα με 300 ευρώ, συμβιβασμός θα είναι. Λογικο ειναι. Ακομα και με 500Ε αν καποιος θελει απο τρεις ρυθμισεις για μπρατσα, μεση, εδρα και προσκεφαλο κτλ σαβουρα θα παρει. Οποιος θελει τοσους μηχανισμους, και καλα κανει αν τις χριαζεται, πρεπει να κοιταζει απο 1000+.
kirmis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 On 10/01/2024 at 03:12, HypnoTask said: Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, δεν μπορώ να καταλήξω κάπου και δε θέλω να ρίξω έναν μισθό σε καρέκλα, κάτι αξιοπρεπές με 3-4 MAX 5 κατοστάρικα δε παίζει; 🥲 μου είχαν προτείνει την secretlab αλλά για την πλάτη νομίζω είναι κάκιστη, επίσης βλέπω και τις κινεζικές sihoo, αλλά είναι κινεζιες… Και εγώ βλέπω παίζουν πολύ οι sihoo, κανένα feedback ?
HypnoTask Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Στις 21/1/2024 στις 3:10 ΜΜ, kirmis είπε Και εγώ βλέπω παίζουν πολύ οι sihoo, κανένα feedback ? μονο sponsored βρισκω....
Προτεινόμενες αναρτήσεις