Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά!

Θα με βοηθούσατε πάρα πολύ στη δουλειά μου αν μου λύνατε το εξής πρόβλημα. Εχω μία στήλη με αριθμούς. Θέλω να κάνω search τον κάθε αριθμό σε ένα άλλο sheet και αν τον βρει να επιστρέφει το αποτέλεσμα 1 ή κάποιο άλλο flag πχ γειτονικό κελί αυτού στο διπλανό κελί αυτού του αριθμού που κάνω αναζήτηση και αυτό να γίνει για όλη τη στήλη. Αυτό όλο το κάνω χειροκίνητα και μου τρώει ατελείωτες ώρες? Εχει κανά τσακάλι καμιά ιδέα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

VLOOKUP για να παρεις τιμες απο διπλανες στηλες και INDEX ή MATCH για να δεις απλα αν υπαρχει αυτος ο αριθμος στην βασικη κολωνα η οχι

Φυσικα με Python μπορουν να γινουν πολυ-πολυ-πολυ περισσοτερα και πιο πολυπλοκα πραγματα

Αν ανεβασεις ενα δειγμα απο τα αρχεια σου θα βοηθουσε

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, archer100 είπε

VLOOKUP για να παρεις τιμες απο διπλανες στηλες και INDEX ή MATCH για να δεις απλα αν υπαρχει αυτος ο αριθμος στην βασικη κολωνα η οχι

Φυσικα με Python μπορουν να γινουν πολυ-πολυ-πολυ περισσοτερα και πιο πολυπλοκα πραγματα

Αν ανεβασεις ενα δειγμα απο τα αρχεια σου θα βοηθουσε

Θεωρώ ότι η πιο σωστή λύση για αυτό που θέλει είναι η INDEX - MATCH.

Με την INDEX-MATCH μπορείς να πάρει και από διπλανές στήλες ( χωρίς να χρειάζεται να κάνεις Include ολο το table και χωρίς περιορισμούς αριστερά δεξιά κλπ), το MATCH (με search type 0) βρίσκει το first exact matching row και το INDEX στην ουσία σου δίνει το Row Value από το Column που θα διαλέξεις. Οπότε αφού θέλει να βρίσκει το exact row τότε με την INDEX MATCH (αλλάζοντας το INDEX range) μπορεί να βρει όλες τις τιμές που θέλει. 

Και αν θέλει να κάνει έλεγχο σε table  και όχι μόνο σε row αλλά και σε column τότε η INDEX MATCH MATCH για να βρει την σωστή τιμή.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...