apogee07 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα, esspeesso box, δοκίμασε Illy με τις μεγάλες κάψουλες. Είναι η ακριβότερη σε όλα (0.55) αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο και πολύ καλύτερο από τις άλλες κάψουλες όσο αφορά τον καφέ. Δεν μπορείς όμως να χρησιμοποιείς άλλες. Την παντρευεσαι... 1
Sakm Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Παρε μια vertuo nespresso και θα με θυμηθεις δεν συγκρινεται με καμια αλλη nespresso .. εχει καψουλες με 20 ml εως και 280 ml. να πας να δοκιμασεις σε nespresso απο την συγκεκριμενη και θα με θυμηθεις. δεν χρειaζεται να ειναι ακριβη φθηνη ολες ιδιες ειναι στο αποτελεσμα, αλλαζει μονο το δοχειο νερου και το design . 2
Black Demis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Καλή κάψουλα κάνει περίπου 50 λεπτά θες δύο γισ για έναν καφές, πες ότι κάνεις 4 καφέδες την μερα που σημαίνει 4 ευρώ. Γλύτωσα περίπου 6 ευρώ 1
koeltzakoatl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, Sakm said: Παρε μια vertuo nespresso και θα με θυμηθεις δεν συγκρινεται με καμια αλλη nespresso .. εχει καψουλες με 20 ml εως και 280 ml. να πας να δοκιμασεις σε nespresso απο την συγκεκριμενη και θα με θυμηθεις. δεν χρειaζεται να ειναι ακριβη φθηνη ολες ιδιες ειναι στο αποτελεσμα, αλλαζει μονο το δοχειο νερου και το design . Θα συμφωνήσω: επειδή και εγώ πίνω Freddo χειμώνα καλοκαίρι με τη vertuo έχω μειώσει τα έξοδα στο μισό (σε σχέση με την παραδοσιακή Nespresso). Χρησιμοποιώ κάψουλες των 150ml που τις αγοράζω περίπου 65 λεπτά. σπανια αγοράζω καφέ απέξω πια, προτιμώ να μεταφέρω τον δικό μου στη δουλειά και τις μετακινήσεις μου. 1
sstratos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Ολοι σου λένε ποια να πάρεις. Εγώ θα σου πώ ποια να ΜΗΝ πάρεις 😁 Μην πάρεις nescafe dolce gusto ! Χάλια καφές νερομπλέτσι , και πολυ μικρή ποικιλία στις γεύσεις. Επίσης δεν υπάρχουν πολλές "ιμιτασιον" εταιρίες. Πραγματικά οταν πηγαίνω στο μάρκετ για κάψουλες , και βλέπω εκτος τις 5-6 γεύσεις της οριτζιναλ dolce gusto , βλέπω 1 αλλη εταιρία με 2-3 γεύσεις.... Και παραδίπλα βλέπω δεκάδες γεύσεις tassimo και τα ιμιτασιόν τους , και το ίδιο με τις nespresso... Ζηλεύω 😅 2
nikolits Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Καλή χρονιά σε όλους. Αν θες καλό καφέ και σε πολύ φθηνότερη τιμή από όσα δίνεις τώρα , και χωρίς να χάνεις χρόνο στο καθάρισμα, πάρε μια μηχανή Nespresso. Χρησιμοποίησε τις δικές της κάψουλες που είναι σίγουρο ότι θα βρεις κάποιες που θα σου αρέσουν, και μετά σιγά σιγά πειραματίσου και με άλλες 1
gakost Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 12 hours ago, stelios_2809 said: Μήπως είναι καλύτερα να αγοράσεις μια ημιαυτόματη ? Να αλέθει και να κάνει εκχύλιση. Έχεις και την εμπειρία λογικά θα εχεις καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό και μην ψάχνεσαι με τις κάψουλες. Ρίξε μια ματιά σε Gagia ή Jura . Εύκολες στη χρήση και στο καθάρισμα και οικονομικές. Έχουν κάποια αναλώσιμα (φίλτρα καθαριστικά ) αλλά καμία σχέση ο καφές. Και βάζεις ότι και όσο καφε θέλεις φρεσκοτριμμενο. Γνώμη μου είναι να μην πας σε μοντέλα με ενσωματωμένο γάλα. Μπορείς να το φτιάξεις στο frother ξεχωριστά. 1
iSAD Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δεν το ειχα σκεφτει ποτε για αυτοματη , εχει κανεις καποια που να αξιζει? Χωρις να ξεφευγουμε πολυ αν γινεται στο Budget , κατανοω πως δεν θα βρω κατι με 80-100€ προφανως. 7 ώρες πριν, soundou είπε βαρα αυτην αφοβα την εχω 5 χρονια. με αυτο κανεις σωστο καφε? 1 ώρα πριν, gakost είπε Αυτό και μην ψάχνεσαι με τις κάψουλες. Ρίξε μια ματιά σε Gagia ή Jura . Εύκολες στη χρήση και στο καθάρισμα και οικονομικές. Έχουν κάποια αναλώσιμα (φίλτρα καθαριστικά ) αλλά καμία σχέση ο καφές. Και βάζεις ότι και όσο καφε θέλεις φρεσκοτριμμενο. Γνώμη μου είναι να μην πας σε μοντέλα με ενσωματωμένο γάλα. Μπορείς να το φτιάξεις στο frother ξεχωριστά. εχεις καμια καλη να προτεινεις?
Miatakias Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Απλα να θυμισω τα ζητουμενα του iSAD: Μικρο μεγεθος μηχανης λογο περιορισμενου χωρου σε περιβαλλον εργασιας , ταχυτητα στην παρασκευη του καφε, και σχετικα χαμηλο κοστος για 2-4 διπλους εσπρεσσο (αν καταλαβα καλα), και επισης οτι ειναι κατοχος μιας Delonghi dedica με non-pressurized και μυλο οποτε πινει καφε σε ενα καποιο επιπεδο... Οπως ηταν φυσικο οι αποψεις διίστανται καθως το θεμα του καφε και τα γουστα ειναι υποκειμενικα ,π,χ για καψουλες nespresso θα δεις απο πολυ καλα σχολια εως οτι ειναι νεροπλυμμα, αν δεν δοκιμασεις μονος σου να δεις αν σε καλυπτει η γευση, συμπερασμα ασφαλες δεν θα βγαλεις αρα αυτο που μπορεις να κανεις ειναι: 1) Να πας σε μια Nespresso boutique να δοκιμασεις εκει και απ το κλασσικο μοντελο και απο Vertuo .. Εχε υποψην σου επειδη εχω δοκιμασει πανω απο 100 διαφορετικες καψουλες σε original nespresso οι γνησιες εχουν την πιο δυνατη γευση απο ολες , υπαρχει μια φημολογια οτι στην Nespresso χρησιμοποιουν καποια εξτρα συστατικα για να εχει ο καφες πιο δυνατη γευση και πιο πλουσια κρεμα , εχοντας δοκιμασει οπως ειπα παρα πολλες συμβατες μερικες μεταξυ των οποιων καποιες απ τις κορυφαιες/ακριβες μαρκες οπως illy κτλ, τεινω να συμφωνω με αυτην την αποψη, ειναι ομως ακριβες για καψουλες.. 2) Αφου εισαι ηδη κατωχος Dedica γιατι δεν δοκιμαζεις ESE POD 44mm ταμπλετα της αγαπημενης σου μαρκας να δεις αν το αποτελεσμα ειναι ικανοποιητικο, η λογικη μου ειναι οτι η Dedica δεν ειναι πολυ μεγαλητερη σε διαστασεις απο μια Nespresso + οτι την ξερεις ηδη την μηχανη και δεν μπαινεις σε διαδικασιες να μαθεις νεα δεδομενα + αφου εχεις μια σπιτι ηδη μπορεις να χρησιμποποιησεις τα αξεσουαρ που εχεις και σε αυτην στον χωρο εργασιας ή αν παθει κατι η παλια του σπιτιου και χαλασει τα αξεσουαρ (non pressurized portafilter κτλ) μπορεις να τα χρησιμποιησεις στην καινουρια Dedica και εχεις την παλια/χαλασμενη για ανταλλακτικα.. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2024 από Miatakias 1 1
iSAD Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 12 λεπτά πριν, Miatakias είπε Απλα να θυμισω τα ζητουμενα του iSAD: Μικρο μεγεθος μηχανης λογο περιορισμενου χωρου σε περιβαλλον εργασιας , ταχυτητα στην παρασκευη του καφε, και σχετικα χαμηλο κοστος για 2-4 διπλους εσπρεσσο (αν καταλαβα καλα), και επισης οτι ειναι κατοχος μιας Delonghi dedica με non-pressurized και μυλο οποτε πινει καφε σε ενα καποιο επιπεδο... Οπως ηταν φυσικο οι αποψεις διίστανται καθως το θεμα του καφε και τα γουστα ειναι υποκειμενικα ,π,χ για καψουλες nespresso θα δεις απο πολυ καλα σχολια εως οτι ειναι νεροπλυμμα, αν δεν δοκιμασεις μονος σου να δεις αν σε καλυπτει η γευση, συμπερασμα ασφαλες δεν θα βγαλεις αρα αυτο που μπορεις να κανεις ειναι: 1) Να πας σε μια Nespresso boutique να δοκιμασεις εκει και απ το κλασσικο μοντελο και απο Vertuo .. Εχε υποψην σου επειδη εχω δοκιμασει πανω απο 100 διαφορετικες καψουλες σε original nespresso οι γνησιες εχουν την πιο δυνατη γευση απο ολες , υπαρχει μια φημολογια οτι στην Nespresso χρησιμοποιουν καποια εξτρα συστατικα για να εχει ο καφες πιο δυνατη γευση και πιο πλουσια κρεμα , εχοντας δοκιμασει οπως ειπα παρα πολλες συμβατες μερικες μεταξυ των οποιων καποιες απ τις κορυφαιες/ακριβες μαρκες οπως illy κτλ, τεινω να συμφωνω με αυτην την αποψη, ειναι ομως ακριβες για καψουλες.. 2) Αφου εισαι ηδη κατωχος Dedica γιατι δεν δοκιμαζεις ESE POD 44mm ταμπλετα της αγαπημενης σου μαρκας να δεις αν το αποτελεσμα ειναι ικανοποιητικο, η λογικη μου ειναι οτι η Dedica δεν ειναι πολυ μεγαλητερη σε διαστασεις απο μια Nespresso + οτι την ξερεις ηδη την μηχανη και δεν μπαινεις σε διαδικασιες να μαθεις νεα δεδομενα + αφου εχεις μια σπιτι ηδη μπορεις να χρησιμποποιησεις τα αξεσουαρ που εχεις και σε αυτην στον χωρο εργασιας ή αν παθει κατι η παλια του σπιτιου και χαλασει τα αξεσουαρ (non pressurized portafilter κτλ) μπορεις να τα χρησιμποιησεις στην καινουρια Dedica και εχεις την παλια/χαλασμενη για ανταλλακτικα.. Νομιζω εχεις δικιο , θα παρω δευτερα ese pod να δοκιμασω. Δυστυχως στην περιοχη μου (καστορια) δεν εχει Nespresso boutique
soundou Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 36 λεπτά πριν, iSAD είπε Δεν το ειχα σκεφτει ποτε για αυτοματη , εχει κανεις καποια που να αξιζει? Χωρις να ξεφευγουμε πολυ αν γινεται στο Budget , κατανοω πως δεν θα βρω κατι με 80-100€ προφανως. με αυτο κανεις σωστο καφε? εχεις καμια καλη να προτεινεις? για ενα νορμαλ καφεδακι ναι ειναι καλη.περνεις κ ενα barista kit με 35€ κ κανεις διπλο κατευθειαν
iSAD Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, soundou είπε για ενα νορμαλ καφεδακι ναι ειναι καλη.περνεις κ ενα barista kit με 35€ κ κανεις διπλο κατευθειαν Γρηγορα κανεις εναν καφε? καθαρισμος?
Miatakias Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 7 λεπτά πριν, iSAD είπε Γρηγορα κανεις εναν καφε? καθαρισμος? To picospresso που εχω σταμπαρει εγω και ειναι το νεοτερο μοντελο αυτης της εταιριας κανει καφε ουτε λιγο ουτε πολυ σε 20 βηματα χωρις να βαλεις μεσα τον καθαρισμο 🤣 Αλλα απο καφε λενε πολυ καλος 1
warewolf Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Στο παρακάτω βίντεο, ο Hoffmann λέει κάποια διαφωτιστικά πράγματα για τις κάψουλες Nespresso και την άποψή του για τις γεύσεις των καψουλών γενικότερα. 1
iSAD Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Μετα απο λιγη σκεψη νομιζω θα καταληξω σε αυτοματη μηχανη , θα την κοψω και τιμολογιο 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα