nchatz Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Αναλυτές από τη βιομηχανία των παιχνιδιών εκτιμούν ότι η Nintendo πρόκειται να ανακοινώσει τη νέα γενιά της κονσόλας της μέσα στο 2024 με τιμή που θα βρίσκεται γύρω από τα $400. Κατά καιρούς, ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για το Nintendo Switch 2, τη νέα γενιά της εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδοκονσόλας της Ιαπωνικής εταιρείας και πρόσφατα, λάδι στη φωτιά έριξαν ορισμένες δηλώσεις ενός καλά ενημερωμένου αναλυτή από τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί τόσο στην ημερομηνία λανσαρίσματος όσο και στην τιμή της και στο κόστος των πρωτοκλασσάτων τίτλων της. Ο αναλυτής δεν είναι άλλος από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Kantan Games, Dr. Serkan Toto, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα GamingIndustry.biz για την επερχόμενη κονσόλα της Nintendo. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kantan Games είπε ότι η νέα παιχνιδοκονσόλα θα αποτελεί μία «εκδοχή» της σημερινής και ότι δεν αναμένεται τον ριζικό ανασχεδιασμό της. Μπορεί να διαθέτει «πρόσθετα χαρακτηριστικά και δυνατότητες», είπε ο Dr. Serkan Toto, «αλλά θα είναι παρόμοια με το σημερινό Switch». Επιπλέον, η Ιαπωνική εταιρεία έχει έναν άσσο στο μανίκι της, το Pokémon, και επειδή είναι γνωστό πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το παιχνίδι με την φορητότητα, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα, όπως είπε, να επιλέξει η εταιρεία να εγκαταλείψει το στοιχείο της φορητότητας από την επερχόμενη κονσόλα της. Επομένως, σύμφωνα με τον Dr. Serkan Toto, το Nintendo Switch 2 θα διατηρήσει τον υβριδικό σχεδιασμό αν και βεβαίως θα διαθέτει σημαντικά αυξημένη απόδοση και πρόσθετα χαρακτηριστικά. «Πιστεύω ότι το επόμενο hardware θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος έναντι $400» δήλωσε ο Dr. Serkan Toto αναφερόμενος βεβαίως στο έτος 2024. «Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα τα παιχνίδια να στοιχίζουν περισσότερο: $70». Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Nintendo πρόκειται να παρουσιάσει την παιχνιδοκονσόλα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 με τιμή κοντά στα $400 ενώ εκτιμά ότι οι τιμές στα παιχνίδια θα αυξηθούν στα $70, κάτι που άλλωστε γνωρίζαμε με την κυκλοφορία του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. «Το επόμενο σύστημα είναι επίσης πιθανό να αποτελεί εξέλιξη (της σημερινής κονσόλας) και όχι επανάσταση. Μπορεί η Nintendo να προσθέσει κάποια νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στη συσκευή, αλλά θα είναι παρόμοια με το σημερινό Switch. Και επειδή υπάρχει το Pokémon και το Pokémon είναι συνδεδεμένο με το “handheld gaming”, δεν υπάρχει περίπτωση η Nintendo να εγκαταλείψει το χαρακτηριστικό της φορητότητας για το “next big thing” της». Σύμφωνα με παλαιότερες φήμες και διαρροές (από κάποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν μεταξύ εκπροσώπων των Nintendo και Activision), η επόμενης γενιάς κονσόλα της Nintendo θα διαφήμιζε το 4K gaming με υποστήριξη DLSS χάρη στην υιοθέτηση ενός επεξεργαστή γραφικών υβριδικής αρχιτεκτονικής Ampere-Lovelace της NVIDIA, απόδοσης εφάμιλλης εκείνης των παιχνιδοκονσολών PS4 και Xbox One. Πιο συγκεκριμένα όμως, με βάση τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, όταν η νέα κονσόλα της Nintendo είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα θα μπορεί να προσφέρει απόδοση εφάμιλλη με του Xbox Series S ενώ σε «handheld mode» θα μπορούσε να προσφέρει παρόμοια απόδοση με το ASUS ROG Ally. Αν και παλαιότερες φήμες ήθελαν την Nintendo να προχωρά στην ανακοίνωση μίας «digital-only» παιχνιδοκονσόλας (χωρίς υποδοχή για cartridge) δεν συνάδουν με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας που δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της αφορούν παιχνίδια σε φυσική μορφή (catridges). Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atypicalcoder Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Την έχουν δει πολύ dives νομίζω. Το ότι έπιασε η κονσόλα οφείλεται στο ότι υπάρχει ανάγκη για on-the-go gaming όχι ότι είναι καμιά γαμάτη κονσόλα. Με απλά λόγια ο κόσμος δεν θα πληρώσει για ένα παιχνίδι 100 ευρώ. 13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charis_k Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Την έχουν δει πολύ dives νομίζω. Το ότι έπιασε η κονσόλα οφείλεται στο ότι υπάρχει ανάγκη για on-the-go gaming όχι ότι είναι καμιά γαμάτη κονσόλα. Με απλά λόγια ο κόσμος δεν θα πληρώσει για ένα παιχνίδι 100 ευρώ. παρόλο που μεγαλωσα με νιντεντο απο NES ως new 3ds xl, το PS4 θα ριχνει και στο Switch 4 ετσι οπως πανε, σε ολους τους τομείς σχεδόν Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου από charis_k 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TrialKid Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στον δρόμο που χάραξε η SONY πάρτε την κονσόλα τζάμπα και θα σας τα πάρω από τις συνδρομές και τα παιχνίδια x100 Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου από TrialKid 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plr77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Τελικα φθηνοτερα σου βγαινει το Lenovo Legion Go η το Asus Rog Ally μια και οι πειρσσοτεροι εχουν ηδη παιχνιδια στο Steam και τις αλλες πλατφορμες και επισης κοστιζουν και φθηνοτερα τα παιχνιδια. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpidermanGR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Αν είναι παιχνίδια 100 ωρών με ωραία γραφικά και ναι ναι ναι.. ε, ίσως εντάξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisxkar Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 5 minutes ago, atypicalcoder said: Την έχουν δει πολύ dives νομίζω. Το ότι έπιασε η κονσόλα οφείλεται στο ότι υπάρχει ανάγκη για on-the-go gaming όχι ότι είναι καμιά γαμάτη κονσόλα. Με απλά λόγια ο κόσμος δεν θα πληρώσει για ένα παιχνίδι 100 ευρώ. Διαφωνώ γιατί το σκέφτεσαι σαν value for money.Η κονσόλα ήδη δεν αξίζει τρελά αλλά ο λαός της την στηρίζει έχω την εντύπωση πως λειτουργεί πιο πολύ σαν collectible. Εμένα τα άτομα που το έχουν στον κύκλο μου οι μισοί έχουν μόνο το mario party οι αλλοι μισοι έχουν και το ραλακι και ενας έχει ενα δυο παιχνίδια ακόμα.Αλλα σχεδον όλοι από αυτούς ,αφού έκαψαν το μαριο παρτυ επι λοκνταουν με τα κορωνοπαρτι , το έχουν σε μία γωνία να μαζεύει σκόνη ,αλλος το εδωσε στα ανιψια του άλλος το έβαλε σε βιτρινα διπλα στο snes ....αλλά παρόλα αυτά αν τους ρωτήσεις αν αξίζει θα σου πούν ναι φουλ εννοείται αξίζει. ...Οποτε ναι το switch θα πουλησει και με 90-100 ευρω το παιχνιδι απλά γιατι ,έχει ενα φαν base που του έχει χαραχθεί η εποχή του σουπερ μαριο το οποίο βρίσκεται σε μια φάση της ζωής του που του περισσεύει κανένα φράγκο παραπάνω, και επίσης το κοινό του δεν είναι μέχρι μεσσαίες ηλικίες όπως το ps,xbox,pc ωπού πολλοί λόγο δουλειάς δεν έχουν τον χρόνο να μαθουν τα controls να θυμούνται το στόρυ να ασχοληθούν με τα features αλλά έχει απλά παιχνίδια με απλα features ωπου δεν χρειάζεται καμία συνήθεια μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ακουμπάς κονσόλα και θα καταφέρεις να παίξεις ,η κοπέλα μου έκατσε να παίξει το plague που είναι απλα follow the story και μου έβγαλε την παναγία που είναι αυτο πως εκέινο δεν μπορώ αφού με έπιασε 30 φορές ιλυγγος από την αδυναμία χρήσης του να γυρίζει την κάμερα,αλλα στο switch κανένα πρόβλημα. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εύχομαι να μην ξαναγίνει φρενίτιδα με το pokemon go. Έβλεπα κόσμο να κινείται σαν ζόμπι σε δημόσιους χώρους προσπαθώντας να βρουν πόκεμον. Υπήρχαν μπαζάκια που προσπαθούσαν να δουν αν πιάνουν πόκεμον στους δρόμους Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου από Diavolos666 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, plr77 είπε Τελικα φθηνοτερα σου βγαινει το Lenovo Legion Go η το Asus Rog Ally μια και οι πειρσσοτεροι εχουν ηδη παιχνιδια στο Steam και τις αλλες πλατφορμες και επισης κοστιζουν και φθηνοτερα τα παιχνιδια. Αυτά θα τα κλάψει η μάνα τους μόλις βγει νέο switch 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, logistoulis said: Αυτά θα τα κλάψει η μάνα τους μόλις βγει νέο switch Χμ... Όχι, μην το λες. Έχω και switch και steam deck για gaming on the go (δλδ να αράζω στο κρεβάτι και να παίζω 😝 ). Από τη στιγμή που πήρα το Deck, το switch ανοίγει μόνο για τα exclusives, max 2-3 φορές την εβδομάδα. Το Deck ανοίγει κάθε μέρα. Εκτός αν δεν εννοείς και το steam deck μέσα σε αυτά. Πιστεύω πάντως πως το κοινό τους είναι διαφορετικό... Επίσης για multiplayer games τοπικά, το switch είναι μονόδρομος. Όπως επίσης και για κονσόλα για παιδιά.... Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου από filip123go 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 45 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Την έχουν δει πολύ dives νομίζω. Το ότι έπιασε η κονσόλα οφείλεται στο ότι υπάρχει ανάγκη για on-the-go gaming όχι ότι είναι καμιά γαμάτη κονσόλα. Με απλά λόγια ο κόσμος δεν θα πληρώσει για ένα παιχνίδι 100 ευρώ. Η Nintendo είναι η μόνη εταιρεία που μπορείς να πάρεις δικό της ΑΑΑ τίτλο από day one 50€ (με voucher) και χωρίς να χάνει την αξία του σε βάθος χρόνου. Το μοντέλο τους είναι σαφώς πιο ισορροπημένο από του ανταγωνισμού και δε νομίζω αυτό να αλλάξει άμεσα 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plr77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, logistoulis είπε Αυτά θα τα κλάψει η μάνα τους μόλις βγει νέο switch Γιατι ρε φιλε ειναι διαφορετικη κονσολα καταρχας δεν εχεις τις επιλογες που εχει στα αλλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, filip123go είπε Χμ... Όχι, μην το λες. Έχω και switch και steam deck για gaming on the go (δλδ να αράζω στο κρεβάτι και να παίζω 😝 ). Από τη στιγμή που πήρα το Deck, τοω switch ανοίγει μόνο για τα exclusives, max 2-3 φορές την εβδομάδα. Το Deck ανοίγει κάθε μέρα. Εκτός αν δεν εννοείς και το steam deck μέσα σε αυτά. Πιστεύω πάντως πως το κοινό τους είναι διαφορετικό... Επίσης για multiplayer games τοπικά, το switch είναι μονόδρομος. Όπως επίσης και για κονσόλα για παιδιά.... Το switch έχει θέμα δύναμης, μόλις αυτό λυθεί θεωρώ ότι θα ξεφύγει τρελά σε πωλήσεις περισσότερο από κάθε άλλο μηχάνημα που έχουμε δει μέχρι τώρα Τα 400€ είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι η δύναμη θα υπάρχει πλέον και η τιμή δεν είναι σε καμιά περίπτωση απαγορευτική. Κι εγώ είμαι στο τσακ να πάρω steam deck, αλλά εφόσον υπάρχει η προοπτική του switch 2 θα περιμένω Και στο ήδη υπάρχον switch είδαμε μια μεγάλη προσπαθεια να υπάρξουν 3rd party τίτλοι σε σχέση με το παρελθόν, μόλις λυθεί το θέμα της απόδοσης θα βλέπουμε πολλούς περισσότερους τίτλους που μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να έχουμε για τεχνικούς λόγους. 9 λεπτά πριν, plr77 είπε Γιατι ρε φιλε ειναι διαφορετικη κονσολα καταρχας δεν εχεις τις επιλογες που εχει στα αλλα Τα άλλα βασίζουν την ύπαρξη τους στην ιδέα του switch και έχουν την όποια επιτυχία λόγω του ότι το switch είναι πολύ αδύναμο. Παρόλα αυτά δε νομίζω οι πωλήσεις τους να συγκρίνονται σε καμιά περίπτωση με αυτό. Οπότε όπως λέω και παραπάνω μόλις λυθεί το θέμα της δύναμης από την πλευρά της Nintendo θα είναι μονόδρομος. Σίγουρα θα υπάρχει αρκετή πίτα ειδικά για το steam deck που φτιάχτηκε με το σκεπτικό του φορητού gaming (και δεν έχει windows που είναι όχι και τόσο χρηστικά για αυτό), παρόλα αυτά το switch είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξίσου και σταθερή κονσόλα και αυτό κανένας άλλος δεν το έχει υλοποιήσει ιδανικά. Θεωρώ το switch ένα άριστο προϊόν (με εξαίρεση την αντοχή των joycons βέβαια) το οποίο αν γίνει απλά πιο δυνατό θα συνεχίσει να έχει την επιτυχία που έχει και ακόμα μεγαλύτερη. Και αν τα γραφικά καταφέρουν όντως να είναι σε επίπεδο s τότε θα μπορούσε να είναι η κύρια κονσόλα για πολλούς και όχι απλά ένα συμπλήρωμα όπως είναι σήμερα για τους περισσότερους Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου από logistoulis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Usahh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Ναι, ναι.....έχω θείους εγώ να παίρνω παιχνίδια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plr77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 27 λεπτά πριν, logistoulis είπε Το switch έχει θέμα δύναμης, μόλις αυτό λυθεί θεωρώ ότι θα ξεφύγει τρελά σε πωλήσεις περισσότερο από κάθε άλλο μηχάνημα που έχουμε δει μέχρι τώρα Τα 400€ είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι η δύναμη θα υπάρχει πλέον και η τιμή δεν είναι σε καμιά περίπτωση απαγορευτική. Κι εγώ είμαι στο τσακ να πάρω steam deck, αλλά εφόσον υπάρχει η προοπτική του switch 2 θα περιμένω Και στο ήδη υπάρχον switch είδαμε μια μεγάλη προσπαθεια να υπάρξουν 3rd party τίτλοι σε σχέση με το παρελθόν, μόλις λυθεί το θέμα της απόδοσης θα βλέπουμε πολλούς περισσότερους τίτλους που μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να έχουμε για τεχνικούς λόγους. Τα άλλα βασίζουν την ύπαρξη τους στην ιδέα του switch και έχουν την όποια επιτυχία λόγω του ότι το switch είναι πολύ αδύναμο. Παρόλα αυτά δε νομίζω οι πωλήσεις τους να συγκρίνονται σε καμιά περίπτωση με αυτό. Οπότε όπως λέω και παραπάνω μόλις λυθεί το θέμα της δύναμης από την πλευρά της Nintendo θα είναι μονόδρομος. Σίγουρα θα υπάρχει αρκετή πίτα ειδικά για το steam deck που φτιάχτηκε με το σκεπτικό του φορητού gaming (και δεν έχει windows που είναι όχι και τόσο χρηστικά για αυτό), παρόλα αυτά το switch είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξίσου και σταθερή κονσόλα και αυτό κανένας άλλος δεν το έχει υλοποιήσει ιδανικά. Θεωρώ το switch ένα άριστο προϊόν (με εξαίρεση την αντοχή των joycons βέβαια) το οποίο αν γίνει απλά πιο δυνατό θα συνεχίσει να έχει την επιτυχία που έχει και ακόμα μεγαλύτερη. Και αν τα γραφικά καταφέρουν όντως να είναι σε επίπεδο s τότε θα μπορούσε να είναι η κύρια κονσόλα για πολλούς και όχι απλά ένα συμπλήρωμα όπως είναι σήμερα για τους περισσότερους Σε ολα αυτα οπου λες ειναι οτι σε περιοριζει σε πολλα παιχνιδια το switch. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα