alset Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Θέλω να φτιάξω ένα ζευγάρι ear monitors. Το καλούπι για το αυτί μπορώ να το φτιάξω, αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για τον μηχανισμό μέσα: Μεγάφωνα, φίλτρα πλακετίτσα, καλωδιάκια, αντάπτορες. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω πληροφορίες για το πως συνδέονται, πως λειτουργούν και από που τα αγοράζω; Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν πως συνδέονται, αλλά δεν ξέρω από που μπορώ να τα προμηθευτώ.
duende Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δεν ειναι τοσο απλο υλικα μπορεις να προμηθευτεις απο Aliexpress. Ωστοσο, 2+2 σετ BA καλης ποιοτητας (πχ knowles) θα σε παει ευκολα ενα κατοσταρικο. και αυτο εφοσον ξερεις πως θα τα ταιριαξεις, πως θα σχεδιασεις το crossover, τι acoustic tubing θα χρησιμοποιησεις, πως θα κανεις tune και πολλα αλλα. επισης υγρο γυαλι κλπ για το καλουπι και γνωσεις πως να τα κατασκευασεις. εαν δεν εισαι σιγουρος, θα εχεις ενα αποτελεσμα που ακουστικα του 5ευρου θα ακουγονται καλυτερα. εχει περασει και σε μενα η σκεψη που ασχολουμαι χρονια με το αθλημα και ως ηλεκτρονικος εχω γνωση, αλλα μηχανικος ηχου δεν ειμαι. οποτε αν θες τη γνωμη μου: αγοραζεις ενα καλο IEM (η και καποιο οικονομικο "chi-fi" με πολλους drivers) και χρησιμοποιεις αυτουσια τα ηλεκτρονικα στο νεο καλουπι για να κανεις το κεφι σου (χωρις εγγυηση οτι θα ακουγεται καλυτερα) η, αγοραζεις ενα καλο IEM και δινεις να σου κατασκευασουν custom ear tips (η καλυτερη λυση για εμενα). υπαρχουν εταιριες που σου στελνουν κιτ να παρεις αποτυπωμα και το στελνεις εξω να σου φτιαξουν τα tips για τα IEM που εχεις. το ιδιο μπορεις ενδεχομενως να ρωτησεις σε καποιο καταστημα που κατασκευαζει ακουστικα βαρηκοιας, ιδια διαδικασια ειναι, αποτυπωμα και κατασκευη με ρητινη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα