Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 5 ώρες πριν, tweety2022 είπε Συγνώμη για την κατάχρηση αλλά επειδή πρώτη φορά ακούω για τη wise και εδώ κ καιρό ψαχνομαι για κάποια εναλλακτική για αποταμίευση καθώς μόνο σιγουριά δε νοιώθω με τις ελληνικές, θα ήθελα εσείς που έχετε ήδη εδώ κ χρόνια λογαριασμό να μας δώσετε λίγες περισσότερες πληροφορίες... Πως γίνεται να ανοίγεις λογαριασμό χωρίς ταυτοποίηση στοιχείων; γράφει ότι είναι βελγική, ισχύει; γράφει για διαφάνεια στο σάιτ, πως επιτυγχάνεται αυτό αφού δεν εχει αφμ κτλ; μπορώ δλδ εκεί να αποταμιευσω χρήματα πχ από "μαύρη" εργασία ή να λάβω χρήματα από δουλειά που προσφέρω στο εξωτερικό πχ την οποία δεν θέλω να δηλώσω στην Ελλάδα;; Ποιος είπε ότι δεν θελει ταυτοποίηση για να ανοίξεις λογαριασμό; Βρετανική είναι.Για να βάλεις χρήματα εκεί θα πρέπει να τα στείλεις μέσω άλλης τράπεζας,ή να πληρώνεσαι εκεί.Ολες οι fintech είναι ελεγχόμενες απο τις αρχές του κράτους που ανήκουν Wise is authorised by the Financial Conduct Authority under the Electronic Money Regulations 2011, Firm Reference 900507, for the issuing of electronic money. Διάβασε λίγο την legal sauce. https://wise.com/en/legal/terms-and-conditions
tweety2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ποιος είπε ότι δεν θελει ταυτοποίηση για να ανοίξεις λογαριασμό; Βρετανική είναι.Για να βάλεις χρήματα εκεί θα πρέπει να τα στείλεις μέσω άλλης τράπεζας,ή να πληρώνεσαι εκεί.Ολες οι fintech είναι ελεγχόμενες απο τις αρχές του κράτους που ανήκουν Wise is authorised by the Financial Conduct Authority under the Electronic Money Regulations 2011, Firm Reference 900507, for the issuing of electronic money. Διάβασε λίγο την legal sauce. https://wise.com/en/legal/terms-and-conditions Έτσι όπως γράφτηκε ποιο πίσω ότι ανοίγεις λογαριασμό μόνο με το δίπλωμα αντιλήφθηκα ότι δεν έγινε και καμία ισχυρή ταυτοποίηση, πχ αφμ, διεύθυνση, εκκαθαριστικό κτλ... Και η αλήθεια μου έκανε τρομερή εντύπωση για αυτό και είπα να ρωτήσω... Σε ευχαριστώ για την απάντηση...
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 31 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Έτσι όπως γράφτηκε ποιο πίσω ότι ανοίγεις λογαριασμό μόνο με το δίπλωμα αντιλήφθηκα ότι δεν έγινε και καμία ισχυρή ταυτοποίηση, πχ αφμ, διεύθυνση, εκκαθαριστικό κτλ... Και η αλήθεια μου έκανε τρομερή εντύπωση για αυτό και είπα να ρωτήσω... Σε ευχαριστώ για την απάντηση... To δίπλωμα/διαβατήριο/ταυτότητα δεν ειναι ταυτοποίηση;
tweety2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε To δίπλωμα/διαβατήριο/ταυτότητα δεν ειναι ταυτοποίηση; Μόνο ένα έγγραφο...;; στα μάτια μου δεν είναι και πολύ ισχυρή ταυτοποίηση... Έχοντας ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού η οποία για να μου ανοίξει λογαριασμό μόνο τα εσώρουχα μου, δεν ζήτησε και που κάθε χρόνο μου ζητά επικαιροποιημενα τα ίδια έγγραφα που κατέθεσα για το άνοιγμα του λογαριασμού μου και μάλιστα σφραγισμένα από την πρεσβεία , το να ανοίξεις ένα λογαριασμό τραπέζης με μια ταυτότητα μόνο ισχυρή ταυτοποίηση δεν μπορώ να το πω... Για αυτό και ο προβληματισμός μου... Αν τώρα εσείς θεωρείτε πως το να δίνεις απλά την ταυτοτητα / διαβατήριο είναι ισχυρή ταυτοποίηση τοτε πάω πάσο... Προφανώς έχει άλλη ερμηνεία η φράση ισχυρή ταυτοποίηση για τους δυο μας... Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2024 από tweety2022
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, tweety2022 είπε Μόνο ένα έγγραφο...;; στα μάτια μου δεν είναι και πολύ ισχυρή ταυτοποίηση... Έχοντας ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού η οποία για να μου ανοίξει λογαριασμό μόνο τα εσώρουχα μου, δεν ζήτησε και που κάθε χρόνο μου ζητά επικαιροποιημενα τα ίδια έγγραφα που κατέθεσα για το άνοιγμα του λογαριασμού μου και μάλιστα σφραγισμένα από την πρεσβεία , το να ανοίξεις ένα λογαριασμό τραπέζης με μια ταυτότητα μόνο ισχυρή ταυτοποίηση δεν μπορώ να το πω... Για αυτό και ο προβληματισμός μου... Αν τώρα εσείς θεωρείτε πως το να δίνεις απλά την ταυτοτητα / διαβατήριο είναι ισχυρή ταυτοποίηση τοτε πάω πάσο... Προφανώς έχει άλλη ερμηνεία η φράση ισχυρή ταυτοποίηση για τους δυο μας... Εγώ πάντως που έχω ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα εκτός Ελλάδας,high street bank τις λένε στο ΗΒ, δεν χρειάζεται να δίνω κάθε χρόνο τα χαρτιά που λες. Αλλο είναι η ευκολία στο να ανοίξεις ένα λογαριασμό και άλλο το δεν υπάρχει ταυτοποίηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα