jasonas21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Ψάχνομαι να ανοίξω λογαριασμό σε τράπεζα εξωτερικού για να μεταφέρω κάποια χρήματα εκεί για να τα έχω, χωρίς ομως να χρειάζεται να την επισκευτώ! Θελω να την χρησιμοποιώ κανονικά και στην Ελλάδα με καποια κάρτα που μπορεί να μου στείλουν και γενικά να μπορω να κανω οτι θέλω σαν τις ελληνικές κάρτες! Ποιά ειναι η καλύτερη και αξιοπιστη επιλογή χωρις να εχει πολλες προμηθειες κλπ?
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Ή Ν26. Αλλά define "να μεταφέρω κάποια χρήματα". Αν εννοείς απο άλλη τράπεζα no problem. Αν εννοείς από κάποιο exchange κρύπτο, πιθανως να χτυπήσει κάποιος αλγόριθμος. Επίσης οι τράπεζες του εξωτερικού ζητάνε κανονικά ΑΦΜ, αν αυτο παιζει κάποιο ρόλο στην επιλογή σου
jasonas21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Οχι οχι το θελω για μεταφορα απο τραπεζα κυριως! Παλιοτερα (επι capital controls) ειχα κανει εναν λογαριασμο revolut που ειχα δωσει και ΑΦΜ κανονικα αλλα το παρατησα μετα.... Δεν ειχα μεταφερει ποτε μεγαλο ποσο εκει οποτε δεν ειχα ασχοληθει τοσο για την αξιοπιστια του γι αυτο ρωταω τωρα γενικα! Οποτε απο οτι καταλαβα ειναι αξιοπιστη και αυτη...
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 19 λεπτά πριν, jasonas21 είπε Οχι οχι το θελω για μεταφορα απο τραπεζα κυριως! Παλιοτερα (επι capital controls) ειχα κανει εναν λογαριασμο revolut που ειχα δωσει και ΑΦΜ κανονικα αλλα το παρατησα μετα.... Δεν ειχα μεταφερει ποτε μεγαλο ποσο εκει οποτε δεν ειχα ασχοληθει τοσο για την αξιοπιστια του γι αυτο ρωταω τωρα γενικα! Οποτε απο οτι καταλαβα ειναι αξιοπιστη και αυτη... Μην κανεις παντως καμια κινηση αν δεν εχεις νεα ταυτοτητα ή μικροτερη της 10ετιας 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Σε μη fintech τράπεζα δύσκολο έως αδύνατο να δεχτούν πελάτη που δεν είναι μονιμος κάτοικος του κράτους που θες να ανοίξεις λογαριασμό.
fmarkos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Σε μη fintech τράπεζα δύσκολο έως αδύνατο να δεχτούν πελάτη που δεν είναι μονιμος κάτοικος του κράτους που θες να ανοίξεις λογαριασμό. Αδύνατο είναι, αφού με βάση τους κανόνες που δεσμεύουν όλες τις τράπεζες πρέπει να έχεις φορολογικό αριθμό (ΑΦΜ) της χώρας στην οποία εδρεύει η τράπεζα και να μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι κάτοικος της χώρας αυτής. Λίγο πολύ σου ζητάνε ότι και οι ελληνικές όταν κάνεις ταυτοποίηση ή επικαιροποίηση στοιχείων. 1
jasonas21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 44 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μην κανεις παντως καμια κινηση αν δεν εχεις νεα ταυτοτητα ή μικροτερη της 10ετιας Εχω καινουργια, απο τον Απριλιο 38 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σε μη fintech τράπεζα μεταφραση γιατι ειμαι και ασχετος?
fmarkos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, jasonas21 είπε μεταφραση γιατι ειμαι και ασχετος? Είναι οι τράπεζες όπως η Revolut και η Ν26 που έχουν κυριός δραστηριότητα on-line χωρίς φυσικά καταστήματα.
nikosmakos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Απλα παιζει ρολο και το ποσο που θες να μεταφερεις, παραδειγμα αν μεταφερεις 20κ ευρω στην revolut, ε θα τα μπλοκαρει το συστημα και θα σου ζηταει να τα δικαιολογισεις με χαριτα κτλ, τρεχα γυρευε δηλαδη. (συνεβει σε γνωστο μου, το κανουν λογο μαυρου χρηματος) Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2024 από nikosmakos
jasonas21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 8 λεπτά πριν, fmarkos είπε Είναι οι τράπεζες όπως η Revolut Ναι αλλα με αφησαν να ανοιξω λογαριασμο, στελνοντας του και το ΑΦΜ κανονικα... τωρα που τον ελεγξα ακομα ενεργος ειναι ο λογαριασμος! 5 λεπτά πριν, nikosmakos είπε Απλα παιζει ρολο και το ποσο που θες να μεταφερεις, παραδειγμα αν μεταφερεις 20κ ευρω στην revolut, Καταλαβα... γυρω στις 6-7k θελω να μεταφερω, υπαρχουν καπου τα ορια που επιτρεπεται να μεταφερω ή ειναι αναλογα το τι θα τους κινήσει το ενδιαφερον?
nikosmakos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Μόλις τώρα, jasonas21 είπε Ναι αλλα με αφησαν να ανοιξω λογαριασμο, στελνοντας του και το ΑΦΜ κανονικα... τωρα που τον ελεγξα ακομα ενεργος ειναι ο λογαριασμος! Καταλαβα... γυρω στις 6-7k θελω να μεταφερω, υπαρχουν καπου τα ορια που επιτρεπεται να μεταφερω ή ειναι αναλογα το τι θα τους κινήσει το ενδιαφερον? Ο γνωστος μου αμαξι ηθελα να παρει οποτε εβαλε πανω απο 12κ και τον ζαλησαν δεν ξερω τι εκανε τελικα δεν το ρωτησα ποτε πως ξεμπερδεψε, επισης απο οτι εχω καταλαβει μια καλη κινηση ειναι να παρεις το premium απλα ειναι ετησιο (κακο αυτο).
jasonas21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, nikosmakos είπε να παρεις το premium Αλλαζει τα ορια αυτο ή το λες για να μην μου τα ζαλισουν? 1
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Αν εχεις νεα ταυτοτητα δεν εχεις κανενα προβλημα η ρεβο δείνει και ενα επιτοκιο για το ευρω 3.10% το οποίο βέβαια καττα περιόδους αλλάζει 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, jasonas21 είπε Εχω καινουργια, απο τον Απριλιο μεταφραση γιατι ειμαι και ασχετος? η ταυτότητα σου λήγει Αυγουστο του 2026. Οι τράπεζες τυπου revolut wise monese N26 είναι fintech.Οι τράπεζες τύπου HSBC ,Chase ,Εθνική ειναι οι παραδοσιακές με τα καταστήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα