atvelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Καλημέρα, έχω το 2023,2022 ανά μήνα με τρεις κολώνες (1,2,3) και ένα συγκριτικό 2023-2022 όπου θέλω στο 2022 να μου αθροίζει τις κολώνες 1,2,3 εφόσον νούμερα (από μηδέν και πάνω) όταν είναι κενό να μην το αθροίζει. Βιβλίο1.xlsx
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Επειδή δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, εξήγησε με γραμμές και στήλες τι θέλεις να αθροίσεις. Από την άλλη, η sum αθροίζει μόνο τα κελιά που έχουν νούμερα έτσι κι αλλιώς. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου από micos000
atvelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου θέλω να αθροίζει στο 2022 την κάθε κολόνα 1,2,3 εφόσον στο 2023 υπάρχει αξία από μηδέν και πάνω εάν είναι κενό να μην αθροίζει. Π.χ. κολόνα 1(Α4,D4) έχει αξία και στους 2 μήνες του 2023 (166,0) πρέπει να αθροίσει Ιανουάριο, Φεβρουάριο στο 2022 (K4,N4), (166+132) κολόνα 2(B4,E4), (117,κενό) επειδή ο Φεβρουάριος 2023 (E4) είναι κενός πρέπει να μου αθροίσει μόνο την 2 από τον Ιανουάριο του 2022 (L4), (117).
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Αν κατάλαβα καλά θέλεις την sumif. https://excelchamps.com/formulas/sumif-non-blank/
atvelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, micos000 είπε Αν κατάλαβα καλά θέλεις την sumif. https://excelchamps.com/formulas/sumif-non-blank/ Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την SUMIF αλλά επείδη πρέπει να διαβάζει κελί παρα κελί (A4,D4 κλπ) μου χτυπάει εισάγατε παρα πολλά ορισματα
hawkpilot Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Κάνε unpivot τους πίνακες έτσι ώστε τα δεδομένα να πέσουν σε μία κολώνα οπότε μπορείς να βάλεις range στην sumif
atvelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Κάνε unpivot τους πίνακες έτσι ώστε τα δεδομένα να πέσουν σε μία κολώνα οπότε μπορείς να βάλεις range στην sumif Επειδή δεν είμαι το σχετικός με αυτά πως γίνονται?
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εμένα μου φαίνεται πολύ μπερδεμένη η όλη κατάσταση και η διαμόρφωση των πινάκων είναι αρκετά μπλεγμένη. Δεν νομίζω να μπορώ να βοηθήσω χωρίς μα γνωρίζω την όλη ιδέα πίσω από τους πίνακες. Τελικά, μετά από κανά δυό αναγνώσεις, κατάλαβα τι θέλεις. Εντωμεταξύ αν θέλεις κάνε μια ποιο λεπτομερή ανάλυση του τι εκπροσωπεύουν οι πίνακες μήπως μπορεί να διαμορφωθεί κάπως διαφορετικά ώστε να βγαίνουν τα δεδομένα πιο εύκολα. EDIT: 2 ώρες πριν, atvelos είπε επειδή ο Φεβρουάριος 2023 (E4) είναι κενός πρέπει να μου αθροίσει μόνο την 2 από τον Ιανουάριο του 2022 (L4), (117). Έτσι όπως το βλέπω θα πρέπει να κάνεις πολλαπλούς ελέγχους if για το αν το κελί έχει νούμερο ή όχι =IF(ISBLANK(E4);L4+0;L4+O4) δηλαδή αν είναι κενό το Ε4 να κάνει την πρόσθεση L4+0 αλλιώς (NotBlank) L4+O4 Είναι αρκετά μπλεγμένο αλλά γίνεται... Στο παραπάνω είναι ο κελί U4. Κάνεις το ένα και μετά το επαναλαμβάνεις μια φορά οριζόντια για τα V4 και W4 και στη συνέχεια επιλέγεις τα τρία κελιά και τα επαναλαμβάνεις μέχρι την 8η γραμμή. Το excel θα φροντίσει για την σωστή αναφορά των κελιών. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου από micos000
atvelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, micos000 είπε Εμένα μου φαίνεται πολύ μπερδεμένη η όλη κατάσταση και η διαμόρφωση των πινάκων είναι αρκετά μπλεγμένη. Δεν νομίζω να μπορώ να βοηθήσω χωρίς μα γνωρίζω την όλη ιδέα πίσω από τους πίνακες. Τελικά, μετά από κανά δυό αναγνώσεις, κατάλαβα τι θέλεις. Εντωμεταξύ αν θέλεις κάνε μια ποιο λεπτομερή ανάλυση του τι εκπροσωπεύουν οι πίνακες μήπως μπορεί να διαμορφωθεί κάπως διαφορετικά ώστε να βγαίνουν τα δεδομένα πιο εύκολα. EDIT: Έτσι όπως το βλέπω θα πρέπει να κάνεις πολλαπλούς ελέγχους if για το αν το κελί έχει νούμερο ή όχι =IF(ISBLANK(E4);L4+0;L4+O4) δηλαδή αν είναι κενό το Ε4 να κάνει την πρόσθεση L4+0 αλλιώς (NotBlank) L4+O4 Είναι αρκετά μπλεγμένο αλλά γίνεται... Στο παραπάνω είναι ο κελί U4. Κάνεις το ένα και μετά το επαναλαμβάνεις μια φορά οριζόντια για τα V4 και W4 και στη συνέχεια επιλέγεις τα τρία κελιά και τα επαναλαμβάνεις μέχρι την 8η γραμμή. Το excel θα φροντίσει για την σωστή αναφορά των κελιών. Στον κάθε μήνα υπάρχουν τρεις διαφορετικές υπηρεσίες και θέλω να μου αθροίζει την κάθε υπηρεσία ξεχωριστά στο κελί της αλλά στο 2022 θέλω να αθροίζει μόνο τους μήνες που έχουν κίνηση. Επειδή το 2022 θα είναι όλο συμπληρωμένο και το 2023 θα έχει π.χ. μόνο Ιανουάριο Φεβρουάριο θέλω στο σύνολο να μου φέρνει στο 2022 μόνο το άθροισμα του Ιανουαρίου Φεβρουαρίου και όταν προσθέσω στο 2023 ποσά στον Μάρτιο αυτόματα να προσθέτει και τον διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος 2022 κ.ο.κ.
micos000 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Νομίζω ότι με την if isblank θα στα φέρνει σωστά. Δες το πως θα πάει και προσάρμοσε ανάλογα τα κελιά.
hawkpilot Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 3 hours ago, atvelos said: Επειδή δεν είμαι το σχετικός με αυτά πως γίνονται? Πρέπει να αλλάξεις τη διάταξη των δεδομένων για να γίνει εύκολη η επεξεργασία τους. Αν το excel αυτό είναι η πρωτότυπη μορφή, τότε θα χρειαστεί να το μετατρέψεις σε μορφή σαν την επισυναπτόμενη εικόνα. Μπορείς να το φτιάξεις έτσι είτε με φόρμουλες, είτε με VBA.
ChrisGT7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου @atvelos Καλημέρα και Καλή χρονιά, Δοκίμασε μια πρόταση στο συνημμένο αρχείο. Ανάλογα το εύρος του αθροίσματος (π.χ. μέχρι Μάρτιο), αλλάζεις το μήνα στο κίτρινο κελί. Τα τρία κελιά που έχουν σχόλιο είναι οι υπηρεσίες, τις οποίες τις αλλάζεις εκεί για να αλλάξουν και στους υπόλοιπους πίνακες. ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.xlsx
atvelos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, ChrisGT7 είπε @atvelos Καλημέρα και Καλή χρονιά, Δοκίμασε μια πρόταση στο συνημμένο αρχείο. Ανάλογα το εύρος του αθροίσματος (π.χ. μέχρι Μάρτιο), αλλάζεις το μήνα στο κίτρινο κελί. Τα τρία κελιά που έχουν σχόλιο είναι οι υπηρεσίες, τις οποίες τις αλλάζεις εκεί για να αλλάξουν και στους υπόλοιπους πίνακες. ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.xlsx 19.62 kB · 2 downloads Ευχαριστώ πολλύ δείχνει να είναι αυτο που ψάχνω. 37 λεπτά πριν, atvelos είπε Ευχαριστώ πολλύ δείχνει να είναι αυτο που ψάχνω. Επειδή θέλω να το κάνω οριζόντιο και μετα το 2022 θα προσθεσω budget 2024 με τα ίδια μπορεις σε παρακαλώ να δεις το επισυναπτομενο φυλλο 1(2) τι κανω λάθος και δεν κανει την πραξη; ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ - Αντιγραφή.xlsx
ChrisGT7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Τροποποίησα ανάλογα τους τύπους λόγω αλλαγής θέσης των πινάκων. Δοκίμασε αν είναι εντάξει τώρα. ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.xlsx
atvelos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, ChrisGT7 είπε Τροποποίησα ανάλογα τους τύπους λόγω αλλαγής θέσης των πινάκων. Δοκίμασε αν είναι εντάξει τώρα. ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.xlsx 33.87 kB · 0 downloads ευχαριστώ θα το προσαρμόσω άυριο στο κανονικο αρχείο ελπίζω να τα καταφέρω. Αν δεν σε πεδεύω στην συνάρτηση αυτά που έχω με κίτρινο τι σημάινουν SUMIF(INDIRECT("$A$3:"&ADDRESS(3;3*IFERROR(MONTH($DW$1);5)));DQ$3;INDIRECT(ADDRESS(ROW();1)&":"&ADDRESS(ROW();3*IFERROR(MONTH($DW$1);5)))) Επίσης έχω ένα αρχείο που χρησημοπειώ την sumproduct φυλλο 1(3) και έχω το εξης πρόβλημα επειδή του λέω >0 δεν μου αθρίζει οταν είναι μηδεν την αντίστοιχη προυγουμενη περίοδο 2022. Θα μπορουσα κάπως να πω αν ειναι κενο δεν το διαβάζεις ενώ αν είναι 0 και μεγαλύτερο το αθρόιζεις. Σε ευχαριστώ πολλύ για την βοήθεια σου και τον χρόνο που αφιέρωσες. ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.xlsx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα