paranoid_android Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Καλημέρα, καλή χρονιά! Σχετικά με το ψηφιακό ρολόι που έχει το διαμέρισμα, ήθελα να ρωτήσω ποια τιμή είναι η μετρηση? Ειδα σε φωτος στο ιντερνετ οτι το καταλαβαινεις καθώς υπάρχει διπλα η ενδειξη kwh Αλλα σε εμας δεν εχει κατι τετοιο. Επισυναπτω 2 φωτος να δειτε. Ποια τιμη πρεπει να κοιταξω εγω για να ελεγχω την καταναλωση και αν "γραφει"? Επισης, οταν λενε απο παροχο ρευματος οτι θελουν φωτο τον μετρητη, αυτη η φωτο κανει? Οι ενδειξεις στην ουσια θελουν να φαινονται? Σας στελνω 2 φωτος να δειτε. Στην 1 στην ουσια λεει μια ενδειξη (V) ρνω στην αλλη την ωρα. Μεσολαβησε κατεβασμα της γενικης ασφαλειας, οποτε υπαρχει περιπτωση αν δεν τραβαει ΚΑΘΟΛΟΥ ρευμα να σταματα να μετρα και να δειχνει απλα την ωρα?? 😅 δεν εχει αλλες ενδειξεις σαν αλλα ρολογια
villasg Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 https://deddie.gr/Documents2/KATAMETRHSH/ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡ ΜΕΤΡΗΤΩΝ new.pdf 1
paranoid_android Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μπορώ κάπως να δω την καταναλωση που χει γινει συνολικα? Οχι μονο την ημερησια Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2024 από paranoid_android
chios Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Μπορώ κάπως να δω την καταναλωση που χει γινει συνολικα? Οχι μονο την ημερησια Μπορείς το 180 είναι. 1
paranoid_android Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Ευχαριστω! Επισης οσον αφορα αυτο εδω, συνεχισε να γραφει, πχ απο 94 πηγε στο 98 μεσα σε 2". Αυτο σημαινει οτι καταναλωνοταν ρευμα τη δεδομενη στιγμη?? Η ενδειξη 1.8.1 τα 2 λεπτα που παρεμεινα στο ρολοι δεν μεταβληθηκαν, αλλα η ενδειξη που δειχνω τωρα αλλαξε λιγο. Τα ρωταω ολα αυτα γτ θελω να δω αν τραβαει ρευμα απο εμενα και μια αποθήκη που χρησιμοποιειται απ τον ιδιοκτητη
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 20 minutes ago, paranoid_android said: Ευχαριστω! Επισης οσον αφορα αυτο εδω, συνεχισε να γραφει, πχ απο 94 πηγε στο 98 μεσα σε 2". Αυτο σημαινει οτι καταναλωνοταν ρευμα τη δεδομενη στιγμη?? Η ενδειξη 1.8.1 τα 2 λεπτα που παρεμεινα στο ρολοι δεν μεταβληθηκαν, αλλα η ενδειξη που δειχνω τωρα αλλαξε λιγο. Τα ρωταω ολα αυτα γτ θελω να δω αν τραβαει ρευμα απο εμενα και μια αποθήκη που χρησιμοποιειται απ τον ιδιοκτητη Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι η οθόνη που μας δείχνεις, αλλά ούτε είναι από τις βασικές ενδείξεις, ούτε είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Επίσης δεν είναι 98 είναι 0,0098, και το KV είναι μονάδα μέτρησης ισχύος και όχι ενέργειας. Απλά αγνόησε εντελώς την συγκεκριμένη ένδειξη, η 1.8.0 είναι αυτή που σε ενδιαφέρει.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Το 0.0098 ειναι η τρεχουσα ισχύς που εχει σε πραγματικό χρόνο το σπίτι, και για αυτό μεταβάλλεται κιόλας πχ αν παρει μπροστά το ψυγείο, αν ανάψει ένα φως κλπ
paranoid_android Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Απλα εγω ειχα κατεβασμενο τον γενικο του σπιτιου τη στιγμη εκεινη, οποτε τιποτα δε λειτουργουσε ή δε μπορουσε να παρει μπρος. Εφοσον μεταβληθηκε, σημαινει οτι κατο αλλο λεοτουργουσε? Ξαναλεω, το ρωταω επειδη ενδεχεται ο ιδιοκτητης του σπιτιου που νοικιαζω να τραβα ρευμα απ το ρολοι μου και για μια αποθηκη που εχει! Η ενδειξη 1.8.0 και 1.8.1 εμεινε σταθερη, αλλα το τσεκαρα μονο για 2 λεπτά, οποτε δεν ξερω κατα ποσο ηταν ενδεικτικο!
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 14 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Απλα εγω ειχα κατεβασμενο τον γενικο του σπιτιου τη στιγμη εκεινη, οποτε τιποτα δε λειτουργουσε ή δε μπορουσε να παρει μπρος. Εφοσον μεταβληθηκε, σημαινει οτι κατο αλλο λεοτουργουσε? Ξαναλεω, το ρωταω επειδη ενδεχεται ο ιδιοκτητης του σπιτιου που νοικιαζω να τραβα ρευμα απ το ρολοι μου και για μια αποθηκη που εχει! Η ενδειξη 1.8.0 και 1.8.1 εμεινε σταθερη, αλλα το τσεκαρα μονο για 2 λεπτά, οποτε δεν ξερω κατα ποσο ηταν ενδεικτικο! Αν ειχες κατεβασμένο τον γενικο του πινακα στην ισχύ κατανάλωσης έπρεπε να λέει μηδέν "0.0000" Για τα υπόλοιπα κάλεσε ηλεκτρολόγο
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 1 minute ago, paranoid_android said: Απλα εγω ειχα κατεβασμενο τον γενικο του σπιτιου τη στιγμη εκεινη, οποτε τιποτα δε λειτουργουσε ή δε μπορουσε να παρει μπρος. Δεν λειτουργούσε τίποτα από ότι τροφοδοτείται με ρεύμα από τον γενικό του σπιτιού, μπορεί όμως να υπάρχει κάτι που να παίρνει ρεύμα πριν από τον γενικό. 5 minutes ago, paranoid_android said: Εφοσον μεταβληθηκε, σημαινει οτι κατο αλλο λεοτουργουσε? Ξαναλεω, το ρωταω επειδη ενδεχεται ο ιδιοκτητης του σπιτιου που νοικιαζω να τραβα ρευμα απ το ρολοι μου και για μια αποθηκη που εχει! Εφόσον μεταβλήθηκε σημαίνει ότι η μικρή κατανάλωση που είχες δεν ήταν σταθερή. Και λέω μικρή επειδή με 0,0094 - 0,0098 KW (σκάρτα 10w) που έβλεπες απαιτούνται 4 ημέρες για να γράψει μια κιλοβατώρα. 14 minutes ago, paranoid_android said: Η ενδειξη 1.8.0 και 1.8.1 εμεινε σταθερη, αλλα το τσεκαρα μονο για 2 λεπτά, οποτε δεν ξερω κατα ποσο ηταν ενδεικτικο! Λογικό να μην αλλάξουν σε δύο λεπτά, θα άλλαζαν μόνο αν η κατανάλωση ήταν σχετικά μεγάλη.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν λειτουργούσε τίποτα από ότι τροφοδοτείται με ρεύμα από τον γενικό του σπιτιού, μπορεί όμως να υπάρχει κάτι που να παίρνει ρεύμα πριν από τον γενικό. Πριν τον γενικο του πινακα αν υπαρχει σύνδεση και για να υπάρχει σίγουρα είναι εκτος σπιτιού, είναι απατεωνια και μάλιστα χοντρή, μέχρι και μήνυση σηκώνει αν διαπιστωθεί απο αδειούχο ηλεκτρολόγο
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 4 minutes ago, NikosKallithea said: Πριν τον γενικο του πινακα αν υπαρχει σύνδεση και για να υπάρχει σίγουρα είναι εκτος σπιτιού, είναι απατεωνια και μάλιστα χοντρή, μέχρι και μήνυση σηκώνει αν διαπιστωθεί απο αδειούχο ηλεκτρολόγο "Απατεωνιά" είναι μόνο αν ρευματοδοτεί κάποιο χώρο/συσκευή που δεν είναι του ts.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε "Απατεωνιά" είναι μόνο αν ρευματοδοτεί κάποιο χώρο/συσκευή που δεν είναι του ts. Το ιδιο λεμε ξαναδιάβασε τι έγραψα
nvel Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε "Απατεωνιά" είναι μόνο αν ρευματοδοτεί κάποιο χώρο/συσκευή που δεν είναι του ts. οποιαδήποτε τροφοδότηση πριν τον γενικό πίνακα είναι παράνομη
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2024 7 minutes ago, NikosKallithea said: Το ιδιο λεμε ξαναδιάβασε τι έγραψα Όχι δεν λέμε καθόλου το ίδιο, εσύ αυθαιρέτως παίρνεις σαν δεδομένο ότι πρόκειται για απατεωνιά, ενώ εγώ λέω πως υπάρχει μια προϋπόθεση για να θεωρηθεί απατεωνιά. Επίσης πάλι αυθαιρέτως παίρνεις σαν δεδομένο ότι υπάρχει σύνδεση με κάτι έξω από το σπίτι, ενώ εγώ πουθενά δεν είπα κάτι τέτοιο. 1 minute ago, nvel said: οποιαδήποτε τροφοδότηση πριν τον γενικό πίνακα είναι παράνομη Είναι σίγουρο αυτό; Σε μια περίπτωση που ξέρω από πρώτο χέρι (εξοχικό) έξω από το σπίτι υπάρχει ηλεκτρολογική εγκατάσταση (φωτισμός, πρίζες, συντριβάνι) η οποία δεν παίρνει ρεύμα πριν τον γενικό, παίρνει πιο πριν με δικούς της διακόπτες/ασφάλειες χωρίς ρελέ διαφυγής, και ο ηλεκτρολόγος έβγαλε κανονικά σχέδιο συμπεριλαμβάνοντας και την εξωτερική εγκατάσταση ισχυριζόμενος πως για αυτές δεν είναι απαραίτητο το ρελέ. Πάντως και παράνομο να είναι έχει να κάνει με τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ηλεκτρολόγο που υπέγραψε το σχέδιο, και τον ιδιοκτήτη ίσως, η εξαπάτηση του ενοικιαστή από τον ιδιοκτήτη - αν υφίσταται - είναι άλλο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα