Προς το περιεχόμενο

περιπου 1500 ευρω για gaming 4k χωρις οθονη και gpu

IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε :~1500 ,Μπορω να ανεβω και λιγο παραπανω αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην απόδοση.

Χρήση υπολογιστή :gaming 4κ 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Κανενα 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.Οχι εχω μια τηλεοραση 4κ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?  οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθηνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Απο διαφορετικα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα το στησω εγω αρκει να μην θελει bios update για cpu compatibility.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Εχω 11αρια και ubuntu .

Με ενδιαφερει να μπορει να δεχθει 3 x nvme gen4 χωρις να τους κοβει ταχυτητα .

Προς το παρον δεν θελω καρτα γραφικων.Θα βαλω μια 3060ti που εχω και σε μερικους μηνες θα αγορασω αλλη.

Το case θελω να μπορει να δεχθει atx μητρικη  και μεγαλη καρτα γραφικων ,αλλα να ειναι μικρο σε μεγεθος.Λιγο που εψαξα βρηκα αυτο.

https://www.skroutz.gr/s/18826810/CoolerMaster-MasterBox-Q500L-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Gri.html

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα

εγω θα προτεινα 7800X3D + Χ670Ε + 32Gb RAM

Για κουτι θα σου ελεγα να πας σε κατι πιο μεγαλο για να μπορεις να βαλεις ενα 360αρι AIO ανετα κατα προτιμηση πανω και να εισαι ανετος με τις μεγαλες καρτες γραφικων. Το κουτακι που ειδες απλα δεν κανει

αυτο θα ηταν οτι πρεπει

Τροφοδοτικο, nvme κλπ εχεις?

Επισης για 4Κ θελεις 4090 και παλι μην περιμενεις να τα παιζεις ολα τερμα με 100+ FPS

Επεξ/σία από mandragoraSCR
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν έχω τροφοδοτικό ,ουσιαστικά με ενδιαφέρει ολόκληρο το κουτί πλην της κάρτας γραφικών.Επειδη απέχω κάποια χρόνια δεν ξέρω τι μνήμες να διαλέξω ,δεν ξέρω αν όλες οι μητρικές υποστηρίζουν πολλές nvme ,δεν ξέρω από τροφοδοτικά κτλ

Επεξ/σία από IKARIWTHS

Cpu AMD Ryzen 7 7800X3D

Mobo Asus ROG STRIX X670E-E

RAM G.Skill Trident Z5 RGB 32GB DDR5

AIO Cpu cooler Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB

Nvme Kingston KC3000 SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

PSU Be Quiet Straight Power 12 1000W

Case Lian Li Lancool III RGB

Οτι αλλο χρειαστεις μας λες

Η συγκεκριμενη μητρικη ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις για ΑΜ5, δεν θα εχεις κανενα θεμα ουτε με τους nvme ουτε με κατι αλλο, ειναι υπερ-πλήρης 

• Like 1

53 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

εγω θα προτεινα 7800X3D + Χ670Ε + 32Gb RAM

Συμφωνω, κλασσικος συνδυασμος που θεριζει.

Για κουτι, τι καλυτερο απο το κλασσικο o11 evo ή την εκδοση D αν ερθει στην ελλαδα...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα σε ολους και σας ευχαριστω ,το κουτι θα μπει μεσα σε ενα arcade που εφτιαξα και δεν χωραει τοσο μεγαλο , οι μνημες βλεπω ειναι 6400 cas32 .ειναι βελτιστος συνδιασμος η μηπως να κοιταξουμε 7200 με χειροτερο cas?

Προτεινετε amd λογω καλυτερης σχεσης τιμης αποδοσης? Παλιοτερα θυμαμαι ηταν intel παιχνιδια και amd τα υπολοιπα .

Θα ηθελα αντι για υδροψυξη να προτεινετε αεροψυξη

Επισης ξεχασα να πω οτι εκει που θα μπει δεν θα φαινεται οποτε δεν με ενδιαφερουν rgb .Με ενδιαφερει ομως να μην ακουγεται 

Επεξ/σία από IKARIWTHS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

καλημερα σε ολους και σας ευχαριστω ,το κουτι θα μπει μεσα σε ενα arcade που εφτιαξα και δεν χωραει τοσο μεγαλο , οι μνημες βλεπω ειναι 6400 cas32 .ειναι βελτιστος συνδιασμος η μηπως να κοιταξουμε 7200 με χειροτερο cas?

Προτεινετε amd λογω καλυτερης σχεσης τιμης αποδοσης? Παλιοτερα θυμαμαι ηταν intel παιχνιδια και amd τα υπολοιπα 

Επισης ξεχασα να πω οτι εκει που θα μπει δεν θα φαινεται οποτε δεν με ενδιαφερουν rgb .Με ενδιαφερει ομως να μην ακουγεται 

Θα σου προτεινα να μετρησεις ακριβως τι διαστασεις κουτι σε αφηνει να βαλεις για να σου προτεινουμε ενα με καλο airflow. γενικα οταν πας να φτιαξεις ενα high end συστημα δεν γινεται να το στριμοξεις μεσα σε ενα μικρο κουτακι γιατι μετα θα εχεις προβλημα με θεροκρασιες throttling και θα χανεις επιδοσεις. τσαμπα τα λεφτα που θα εχεις δοσει δλδ. Το συγκεκριμενο κουτι που σου προτεινα ειναι αριστο σε airflow και χορους και vfm, δεν ειχα παρατηρησει οτι βγαινει χωρις rgb. οποτε γλυτωνεις και λιγα χρηματα 

η AMD στην παρουσα φαση ειναι ο βασιλιας του gaming και οτι καλυτερο σε vfm και καταναλωση/αποδοση. Γυρισε ο τροχος........

Οι μνημες γενικα το sweet spot για amd ειναι εκει. 6000-6400 με cas 32. Παραπανω συχνοτητα δυσκολοευεται ο controller και δεν εχει και νοημα

ποια καρτα γραφικων σκεφτεσαι να παρεις?

ΥΓ Μηπως πρεπει να πας σε mini itx build???

Επεξ/σία από mandragoraSCR

3 minutes ago, mandragoraSCR said:

Θα σου προτεινα να μετρησεις ακριβως τι διαστασεις κουτι σε αφηνει να βαλεις για να σου προτεινουμε ενα με καλο airflow. γενικα οταν πας να φτιαξεις ενα high end συστημα δεν γινεται να το στριμοξεις μεσα σε ενα μικρο κουτακι γιατι μετα θα εχεις προβλημα με θεροκρασιες throttling και θα χανεις επιδοσεις. τσαμπα τα λεφτα που θα εχεις δοσει δλδ. Το συγκεκριμενο κουτι που σου προτεινα ειναι αριστο σε airflow και χορους και vfm, δεν ειχα παρατηρησει οτι βγαινει χωρις rgb. οποτε γλυτωνεις και λιγα χρηματα 

η AMD στην παρουσα φαση ειναι ο βασιλιας του gaming και οτι καλυτερο σε vfm και καταναλωση/αποδοση. Γυρισε ο τροχος........

Οι μνημες γενικα το sweet spot για amd ειναι εκει. 6000-6400 με cas 32. Παραπανω συχνοτητα δυσκολοευεται ο controller και δεν εχει και νοημα

ποια καρτα γραφικων σκεφτεσαι να παρεις?

ΥΓ Μηπως πρεπει να πας σε mini itx build???

Σε mini atx υπαρχουν μητρικες που να υποστηριζουν 3 και 4 nvme gen4?

7 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Αρα αναγκαστικά παω σε atx ,σε αεροψυξη υπαρχει καποια αθορυβη προταση?

υπαρχουν πολλες. εγω προσωπικα θα προτεινα AIO

βεβαια πρωτα πρεπει να καταληξεις σε κουτι μετα να δεις τι ψυκτρα θα παρεις, για να μην εχεις προβλημα μετα να μην σου χωραει κλπ κλπ

37 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Αρα αναγκαστικά παω σε atx ,σε αεροψυξη υπαρχει καποια αθορυβη προταση?

Κατ αρχάς οι νέες κάρτες γραφικών πιάνουν πια 3 slots.

Οποτε ακόμη και τα επιπλέον PCIe καθιστονται άχρηστα. Οριακά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τέρμα κάτω.

Το να μην ακούγεται είναι σχετικό. Εξ ορισμού ένα Gaming κουτί είναι από παντού σχεδόν ανοιχτό για να έχει καλό airflow οπότε ξεχνάς το soundproof. Από την άλλη έχεις τόσους ανεμιστήρες να δουλευουν. Ένας του PSU, 2 τουλάχιστον για το CPU (είτε σε αεροψυξη είτε σε υδροψυξη), 2-3 από την κάρτα γραφικών, 1 στην πίσω πλευρά του κουτιού και 2-3 στην εμπρός (δεν βάζω και 1-2 που μπορεί να έχεις από κάτω ίσως). Κατ ελάχιστο 8-10 ανεμιστήρες. Και τους καλύτερους να βάλεις και πάλι μόνο ο θόρυβος από την ροή του αέρα θα ακούγεται. Ειδικά όταν παίζεις.

Όπως καταλαβαίνεις στην σημερινή εποχή είναι επίσης σημαντικη και η τοποθέτηση του κουτιού. Για απαιτητικές εργασίες όπως τα παιχνίδια χρειάζεται ψύξη που σημαίνει χρειάζεται ροή κατά το δυνατόν ψυχρού αέρα από έξω προς το εσωτερικό του κουτιού. Τοποθετήσεις λοιπόν όπως παλιά σε μια γωνιά πίσω και κάτω από γραφείο, ή στριμωγμενα ανάμεσα σε γραφείο και βιβλιοθήκη, δίπλα σε καλοριφέρ κλπ είναι σχεδόν απαγορευτικες με τις σύγχρονες ανάγκες ψύξης. Τα κουτιά τοποθετούνται πάνω σε γραφεία με αρκετό κενό γύρω τους ώστε να υπάρχει φρέσκος αέρας διαθέσιμος. Το αναφέρω διότι είπες ότι το κουτι θα είναι κρυμμένο.

Τα mini itx τα συμπαθώ αλλά έχεις ένα PCIe και έως 2 SSD και δύο θέσεις μνήμης. Υπάρχουν ωραία κουτιά αλλά όλα είναι συμπιεσμένα και έκει παίζει για εμένα μόνο υδροψυξη σε CPU και την GPU κατευθείαν δίπλα σε γρυλιες εξαερισμού.

Mini Atx δεν υπάρχει. Υπάρχει micro Atx.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, IKARIWTHS said:

IMG_1309.jpeg.cbc4ad8d91c6c1edbbe22f09ac2c2c20.jpeg

Αναγκαστικά θα μπει εκεί που δείχνει το βελάκι ,το μέγιστο πάχος είναι 28cm και το ύψος 50cm

Θέλεις σίγουρα τρύπες για ανεμιστήρες εάν είναι κλειστό.

Επιπλέον εάν το χεις με το modding δες εάν μπορείς να βάλεις τα εξαρτήματα απευθείας εκεί μέσα είτε μόνα τους(να βάλεις δηλαδή αποστάτες για την μητρική πάνω στο ξύλο/ανοίξεις τρύπες για I/o και εξαερισμό) η να πάρεις ένα minning rig που θα είναι πιο εύκολη η τοποθέτηση η τέλος εάν σου περισσεύει κανένα παλιό κουτί να κόψεις το backplate και να το βιδωσεις πάνω.;

Πάντως μην υποεκτιμας την θερμοκρασία.Εαν μπει και καμιά 4080/7900 στο μέλλον θα χεις ~500/600watt.

(εάν από την άλλη δεν σκέφτεσε για τέτοια κάρτα μειωσε το budget σου)

Σχεδον όση θερμοκρασία έχει μια σόμπα στην χαμηλή σκάλα(συνήθως ~700watt).

Υ.γ Γιατί θέλεις οπωσδηποτε 3 nvme με pci-e 4.0?

Επεξ/σία από @topos

Χρειάζομαι 3 nvme  διοτι τόσα είναι τα λειτουργικά που θα τρέχει ,και επειδή δεν έχω σκοπό να ξανα ασχοληθώ για τα επόμενα χρόνια θα βάλω nvme gen 4 και ας μην φαίνεται η διαφορά της ταχύτητας με το μάτι .Αν δεν υπάρχει κουτί για να κάνω αυτό που θέλω ,είτε θα βάλω μεσαία κάρτα γραφικών είτε θα τα τοποθετήσω χωρίς κουτί 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...