Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως αναφέρεται και στο άρθρο του Insomnia “Οι αυστηροί περιορισμοί της Microsoft για τα Windows 11 πρόκειται να στείλουν στα σκουπίδια σχεδόν 240 εκ. υπολογιστές” (εδώ) (βλέπε εικόνα παρακάτω) η Microsoft ανακοίνωσε ότι με τη διάθεση των Extended Security Updates για τα Windows 10, η υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος μπορεί να επεκταθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2028 αν και θα υπάρχει κάποιο κόστος (λογικό για κάποιους – για άλλους όχι – και άρα δε σημαίνει ότι όλοι θα το αποδεχτούν)..

image.png.e848621d31294399a936d5fe049b5d58.png

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποια project που δίνουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις, όπως τα Windows X-Lite (εδώ). Παράδειγμα στο βίντεο που ακολουθεί για Windows 10.

Προφανώς και δεν είναι επίσημες προτάσεις της Microsoft και αφορούν εκδόσεις των Windows 10/11 με τροποποιημένα πακέτα αναβαθμίσεων (updates), που περιλαμβάνουν το ελάχιστο λογισμικό που χρειάζεται. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω αναβαθμίσεις χρησιμοποιούν τις επίσημες της Microsoft, με τη διαφορά ότι βγαίνουν εκτός όλα αυτά που στην ουσία δεν χρειαζόμαστε και από αυτό ευνόητα προέρχεται και ο τίτλος αυτών των Windows, ως «X-Lite».  

Για όσους αναρωτιούνται τι γίνεται με την άδεια χρήσης, τα Windows X-Lite μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν μια ήδη υπάρχουσα εγκατεστημένη έκδοση των Windows (εδώ μας ενδιαφέρει για τα 10) και χρησιμοποιούν το κλειδί ενεργοποίησης των εγκατεστημένων Windows. Για νέα εγκατάσταση χρειάζεται ενεργοποίηση και άρα άδεια χρήσης (που βρίσκεται εύκολα σήμερα και σε προσιτές τιμές).

Αναφορικά με θέματα ασφάλειας θα έλεγα ότι μπορεί να υπάρχει μια ανησυχία από τον καθένα. Υπάρχουν πολλές “Lite” εκδόσεις των Windows 11 και 10 στο διαδίκτυο, και για να  λέμε την αλήθεια δεν έχουμε τρόπο να μάθουμε (εκτός εάν έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις) τι έχει αφαιρεθεί από τα βασικά αρχεία των Windows και επίσης δεν έχουμε 100% τρόπο να μάθουμε εάν κάποια αρχεία περιλαμβάνουν σκόπιμα, εάν όχι κακόβουλο λογισμικό, άλλο αθέμιτο λογισμικό για διάφορους λόγους (δε λέω ότι οι άνθρωποι πίσω από αυτό έχουν τέτοιες προθέσεις, αλλά τόσα και τόσα σχετικά γεγονότα ασφάλειας έχουν στο παρελθόν αναφερθεί, που οποιονδήποτε τον κάνουνε να είναι σκεπτικός, τουλάχιστον σε θέματα που αφορούν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια πληροφοριών).

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν αποφασίσουμε να εγκαταστήσουμε μια έκδοση Lite των Windows, και εάν προχωρήσουμε σε αυτό εμείς φέρουμε την ευθύνη και θα πρέπει να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα με όποιον τρόπο μπορούμε, πριν αποφασίσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε π.χ. να την χρησιμοποιούμε για απλή χρήση σε ένα παλιό laptop ή σταθερό υπολογιστή (διαδίκτυο, βίντεο, κ.λπ.) αλλά προσεκτικά και ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων μας (κοινώς “φύλαγε τα ρούχα σου, να 'χεις τα μισά”) όπως θα κάναμε και σε μια κανονική έκδοση των Windows.  

Με μια πρώτη ματιά στα διάφορα βίντεο που περιλαμβάνονται στη σχετική ιστοσελίδα φαίνονται μια χαρά. Με την έλευση υποστήριξης των Windows 10 (ή την έναρξη πληρωμής των όποιων αναβαθμίσεων) και όπως αναφέρθηκε πριν για την αναζωογόνηση κάποιων παλιών συστημάτων, δεν είναι παρά μια καλή και ενδιαφέρουσα πρόταση.

Δημοσ.

Απο που να το πιασω το θεμα και απο που να το αφησω.

1 hour ago, JPaxilleas said:

Όπως αναφέρεται και στο άρθρο του Insomnia “Οι αυστηροί περιορισμοί της Microsoft για τα Windows 11 πρόκειται να στείλουν στα σκουπίδια σχεδόν 240 εκ. υπολογιστές

Δηλαδη , φταιει η microsoft που θα πεταχτουν οι Η/Υ ? Επειδη θελει να διασφαλισει καποια minimum requirements για το προιον της , καλως ή κακως , φταιει αυτη που ο μισος πλανητης ακομα εχει υπολογιστες 15ετιας ? Δηλαδη , θελουν οι χρεπολαγνες ενα συγχρονο λειτουργικο να τρεχει σε ενα παλιο μηχανημα , αψογα βεβαιως βεβαιως ... Δηλαδη απο πουθενα δεν μας πιανουν. Μονα ζυγα δικα μας. Εμπρος ολοι μαζι προς τα πισω !!

Αναφορικά με θέματα ασφάλειας θα έλεγα ότι μπορεί να υπάρχει μια ανησυχία από τον καθένα. Υπάρχουν πολλές “Lite” εκδόσεις των Windows 11 και 10 στο διαδίκτυο, και για να  λέμε την αλήθεια δεν έχουμε τρόπο να μάθουμε (εκτός εάν έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις) τι έχει αφαιρεθεί από τα βασικά αρχεία των Windows και επίσης δεν έχουμε 100% τρόπο να μάθουμε εάν κάποια αρχεία περιλαμβάνουν σκόπιμα, εάν όχι κακόβουλο λογισμικό, άλλο αθέμιτο λογισμικό για διάφορους λόγους (δε λέω ότι οι άνθρωποι πίσω από αυτό έχουν τέτοιες προθέσεις, αλλά τόσα και τόσα σχετικά γεγονότα ασφάλειας έχουν στο παρελθόν αναφερθεί, που οποιονδήποτε τον κάνουνε να είναι σκεπτικός, τουλάχιστον σε θέματα που αφορούν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια πληροφοριών).

Απο την μια λες οτι σε αυτο που προτεινεις , υπαρχει ενδεχομενη περιπτωση κατι να υποθαλπεται και απο την αλλη λες...

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν αποφασίσουμε να εγκαταστήσουμε μια έκδοση Lite των Windows, και εάν προχωρήσουμε σε αυτό εμείς φέρουμε την ευθύνη

Εμεις ? Εσυ που το προτεινεις ? Αυτος που το εφτιαξε ? Οχι ? Ο απλος χρηστης πως να τσεκαρει αν υπαρχει κατι υποπτο ? Το "βαλτε το σε ενα παλιο μηχανημα , για browsing κλπ" το ακουω βερεσε. Δεν εχεις δει ιους/malware μου φαινεται να φευγουν απο πισι σε πισι μεσω δικτυου...

Τελος να πω αυτο που λεω και στο linux υποφορουμ οταν προτεινουν "ελαφριες" διανομες για χρεπομηχανηματα. Οσο ελαφρυ και να ειναι το λειτουργικο , οταν ερθει η ωρα να κανει καποια "βαρια" εργασια , δεν θα την κανει. Το browsing ή το να δεις καποια ταινια ή βιντεο στο ΥΤ ή δεν ξερωγω τι αλλο , δεν ειναι απλες δουλειες για ενα μηχανημα που χρειαζεται "ελαφρυ λειτουργικο". Εκτος και αν το εχεις να διαβαζεις τα απομνημονευματα σου σε notepad ή να επισκεπτεσαι text-only ιστοσελιδες...

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mphxths είπε

Απο που να το πιασω το θεμα και απο που να το αφησω.

Από όπου θέλεις προφανώς μπορείς να το πιάσεις ή να το αφήσεις.

Δηλαδη , φταιει η microsoft που θα πεταχτουν οι Η/Υ ? Επειδη θελει να διασφαλισει καποια minimum requirements για το προιον της , καλως ή κακως , φταιει αυτη που ο μισος πλανητης ακομα εχει υπολογιστες 15ετιας ? Δηλαδη , θελουν οι χρεπολαγνες ενα συγχρονο λειτουργικο να τρεχει σε ενα παλιο μηχανημα , αψογα βεβαιως βεβαιως ... Δηλαδη απο πουθενα δεν μας πιανουν. Μονα ζυγα δικα μας. Εμπρος ολοι μαζι προς τα πισω !!

Δεν είπα πουθενά ότι φταίει η Microsoft. Που το είδες; Σαν στρατηγική και βάσει των εξελίξεων στο χώρο της πληροφορικής αλλά και στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριών με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά άλλο να αφήνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα δηλαδή στη μετάβαση των χρηστών σε νέα συστήματα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των νέων λειτουργικών (όπως έχω αναφέρει και αλλού εδώ στο Insomnia) και να συνεχίζει την υποστήριξη και άλλο να τους αφήνει έκθετους και να τους αναγκάζει με το έτσι θέλω να πάνε σε νέα συστήματα (που δε κοστίζουν και λίγο για να τις ικανοποιούν) για να τρέχει το νέο λειτουργικό της ή να ζητά και πληρωμή για τις ενημερώσεις. Μονά ζυγά δικά της, όχι δικά μου (μας). Μπορεί να φταίει βέβαια και το Linux που σκέφτομαι έτσι.     

Απο την μια λες οτι σε αυτο που προτεινεις , υπαρχει ενδεχομενη περιπτωση κατι να υποθαλπεται και απο την αλλη λες...

Αυτή η ανησυχία υπάρχει πάντα, είτε αφορά custom λειτουργικά, είτε custom ROM, κ.λπ. όταν δεν προέρχεται από επώνυμες εταιρείες οι οποίες έχουν άλλου μεγέθους μηχανισμούς για την αποφυγή αυτών των προβλημάτων.  

Εμεις ? Εσυ που το προτεινεις ? Αυτος που το εφτιαξε ? Οχι ? Ο απλος χρηστης πως να τσεκαρει αν υπαρχει κατι υποπτο ? Το "βαλτε το σε ενα παλιο μηχανημα , για browsing κλπ" το ακουω βερεσε. Δεν εχεις δει ιους/malware μου φαινεται να φευγουν απο πισι σε πισι μεσω δικτυου...

Τα διαβάζεις όπως τα θες. Ευθύνη για την προστασία των δεδομένων μας έχουμε και όταν χρησιμοποιούμε κανονικά Windows κ.λπ. πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για κάτι άγνωστο. Αυτό απλά επισήμανα και αναφέρω "....όπως θα κάναμε και σε μια κανονική έκδοση των Windows." Προφανώς και την ευθύνη την έχει και ο δημιουργός, αλλά το επίπεδο του ελέγχου που πραγματοποιείται για τη Microsoft (από τρίτες οντότητες) προφανώς είναι τεράστιο σε σχέση με αυτόν που πραγματοποιείται για έναν δημιουργό μιας custom έκδοσης των Windows.  

Ο εκάστοτε χρήστης δεν μπορεί με τον ίδιο τρόπο που δε μπορεί και στα Windows. Για αυτό και αναφέρω "αλλά προσεκτικά και ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων μας". Είτε στα κανονικά Windows, είτε σε μια lite διανομή τους, τι να το κάνεις εάν ο χρήστης πάει και κάνει disable τον Windows Defender ή έαν χρησιμοποιεί κωδικό πρόσβασης το "1234";

Αναφορικά με τους ιους/malware που αναφέρεις γνωρίζω αρκετά πράγματα για αυτό και ανέφερα την ανάγκη προστασίας ή καλύτερα ένιωσα την υποχρέωση να το αναφέρω. 

Τελος να πω αυτο που λεω και στο linux υποφορουμ οταν προτεινουν "ελαφριες" διανομες για χρεπομηχανηματα. Οσο ελαφρυ και να ειναι το λειτουργικο , οταν ερθει η ωρα να κανει καποια "βαρια" εργασια , δεν θα την κανει. Το browsing ή το να δεις καποια ταινια ή βιντεο στο ΥΤ ή δεν ξερωγω τι αλλο , δεν ειναι απλες δουλειες για ενα μηχανημα που χρειαζεται "ελαφρυ λειτουργικο". Εκτος και αν το εχεις να διαβαζεις τα απομνημονευματα σου σε notepad ή να επισκεπτεσαι text-only ιστοσελιδες...

Μα η βαριά εργασία εξ ορισμού δεν σημαίνει απλή χρήση. Δηλαδή το να δει κάποιος ένα βίντεο στο Youtube είναι βαριά εργασία; Το να δει καμια σελίδα στο internet είναι βαριά εργασία; Δηλαδή έαν τρέξει κάποιος Matlab τι είναι πυρηνικός φυσικός και δουλεύει στη Nasa🤣;

Επίσης ότι ένα λειτουργικό είναι ελαφρύ δε σημαίνει ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Αδύνατο ως προς τις επιδόσεις το κάνουν τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή που το εγκαθιστούμε. Για υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 - γιατί σε αυτά αναφερόμεστε - τα ελαφριά λειτουργικά μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους (τα περιττά πράγματα φεύγουν όχι οι δυνατότητες), με τον ίδιο τρόπο περίπου που τρέχουμε και εκδόσεις Linux σε παμπάλαια συστήματα και τρέχουν σφεράτα.     

Πάντα έχουν μια χρησιμότητα οι παλιοί υπολογιστές. Το δίνουμε σε ένα παιδί που μαθαίνει προγραμματισμό, το χρησιμοποιούμε σαν fileserver, σαν firewall και βάλε - ιδέες υπάρχουν πολλές. 

Οπότε στον υπολογιστή των 10 χρόνων που έχω μάλλον σύμφωνα με τα λεγόμενά σου τα απομνημονευματά μου διαβάζω και σελίδες κειμένου 😅 

Δημοσ.
2 hours ago, JPaxilleas said:

Δεν είπα πουθενά ότι φταίει η Microsoft. Που το είδες; Σαν στρατηγική και βάσει των εξελίξεων στο χώρο της πληροφορικής αλλά και στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριών με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά άλλο να αφήνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα δηλαδή στη μετάβαση των χρηστών σε νέα συστήματα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των νέων λειτουργικών (όπως έχω αναφέρει και αλλού εδώ στο Insomnia) και να συνεχίζει την υποστήριξη και άλλο να τους αφήνει έκθετους και να τους αναγκάζει με το έτσι θέλω να πάνε σε νέα συστήματα (που δε κοστίζουν και λίγο για να τις ικανοποιούν) για να τρέχει το νέο λειτουργικό της ή να ζητά και πληρωμή για τις ενημερώσεις. Μονά ζυγά δικά της, όχι δικά μου (μας). Μπορεί να φταίει βέβαια και το Linux που σκέφτομαι έτσι.     

Αυτα τα κολπα των millenials.. δεν το ειπα , αλλα το εννοησα , αλλα δεν χρησιμοποιησα τις ακριβεις λεξεις τα ακουω βερεσε. Να δωσει ενα ευλογο χρονικο διαστημα για την προσαρμογη ? Ποσο το θες αυτο το διαστημα ? 5 ? 10 ? 15 χρονια ? Στα ποσα χρονια θα βρει ο μεσος χρηστης τα απειρα λεφτα που θελει ενα νεο μηχανημα ? Εδω δεν τα βρηκε στα 15 χρονια που εχει το τωρινο του... Η microsoft εχει ενα συγκεκριμενο προιον , τα windows. Το οποιο για να λειτουργησει πλήρως θελει συγκεκριμενα requirements. Αν τα καλυπτεις εχει καλως , αν οχι , βαλτα με δικη σου ευθυνη. Ή παρε νεο μηχανημα. Δεν θα σου πει η microsoft τι θα κανεις. Υποστηριζει την καθε εκδοση των windows για δεκαετιες και ξαφνικα αρχισαμε την κλαψα ... Με 300-400 ευρω παιρνεις συγχρονο φορητο (οχι τιποτα ιδιαιτερο προφανως) που υποστηριζει πληρως τα windows 11 . Αν θες κατι καλυτερο , δικο σου προβλημα που θα βρεις τα λεφτα να το παρεις. Γενικα μιλαω στο 2ο ενικο , οχι για σενα , ελπιζω να το καταλαβαινεις.

Ευθύνη για την προστασία των δεδομένων μας έχουμε και όταν χρησιμοποιούμε κανονικά Windows κ.λπ. πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για κάτι άγνωστο.

Οταν χρησιμοποιουμε "κανονικα" windows δεν εχουμε την εννοια οτι το ιδιο το λειτουργικο θα μας κανει την ζημια στο θεμα προσωπικων δεδομενων και αρχειων. Απο την αλλη οταν εσυ ή οποιοσδηποτε , προτεινεις κατι custom και μαλιστα μιλαμε για το ιδιο το λειτουργικο εδω και λες ... την ευθυνη την εχετε εσεις , καπου μας τρολαρεις. Εσυ που το προτεινεις τι ευθυνη παιρνεις ? Δηλαδη αν γινω Βελοπουλος και σου δωσω μια κηραλειφη και σου πω οτι γιατρευει τον κορωνοιο και δεν τον γιατρεψει και σε στειλει στο νοσοκομειο δεν θα μου κανεις μηνυση ? Τι θα σου πω εγω ? Ας διαβαζες τα συστατικα ? Η εταιρια που την πουλαει σε μενα και εγω την προωθω αυτα μου ειπε ? Εγω δεν φερω καμμια ευθυνη ?
Ναι ο τελικος χρηστης που θα περασει τα custom windows πρεπει να ειναι υποψιασμενος και να παρει μετρα προστασιας στον βαθμο που γνωριζει και μπορει , αλλα δεν γινεται να αποποιεισαι των ευθυνων οταν προτεινεις κατι χωρις να εισαι σιγουρος για την ασφαλεια αυτου...

Μα η βαριά εργασία εξ ορισμού δεν σημαίνει απλή χρήση. Δηλαδή το να δει κάποιος ένα βίντεο στο Youtube είναι βαριά εργασία; Το να δει καμια σελίδα στο internet είναι βαριά εργασία; Δηλαδή έαν τρέξει κάποιος Matlab τι είναι πυρηνικός φυσικός και δουλεύει στη Nasa

Κατω απο πετρα ζουσες τα τελευταια χρονια ? Εχεις ανοιξει facebook να δεις τι γινεται ? YT videos σε 1080p και πανω ? Κανα browser game παιζεις ? Φευγουν τα resources λες και τα ρουφαει μαυρη τρυπα... Aπλες χρησεις δεν ανεφερα ? Δεν εχεις παραπονο ετσι ? Aυτη την στιγμη ο Edge μου καταναλωνει 2.5gb ετσι γιατι απλα..μπορει.

Επίσης ότι ένα λειτουργικό είναι ελαφρύ δε σημαίνει ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Αδύνατο ως προς τις επιδόσεις το κάνουν τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή που το εγκαθιστούμε. Για υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 - γιατί σε αυτά αναφερόμεστε - τα ελαφριά λειτουργικά μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους (τα περιττά πράγματα φεύγουν όχι οι δυνατότητες), με τον ίδιο τρόπο περίπου που τρέχουμε και εκδόσεις Linux σε παμπάλαια συστήματα και τρέχουν σφεράτα.   

Ειπα εγω οτι το λειτουργικο το ελαφρυ θα ειναι περιορισμενων δυνατοτητων ? Οχι. Ειπα οτι οταν σκεφτεις να περασεις "ελαφρυ" λειτουργικο σε ενα μηχανημα , οποιο και αν ειναι αυτο , παει να πει οτι το ΜΗΧΑΝΗΜΑ ειναι ηδη "λιγο" για τις συγχρονες πλεον αναγκες της "απλης χρησης". Αρα οσο και ελαφρυ και να ειναι το λειτουργικο , οταν θα ερθει η ωρα το ΜΗΧΑΝΗΜΑ να επιτελεσει αυτες τις εργασιες , θα χωλαινει. Η εμπειρια χρησης δεν θα ειναι και η καλυτερη. Εκτος και αν φυσικα αρχισεις τους συμβιβασμους...

Πάντα έχουν μια χρησιμότητα οι παλιοί υπολογιστές. Το δίνουμε σε ένα παιδί που μαθαίνει προγραμματισμό, το χρησιμοποιούμε σαν fileserver, σαν firewall και βάλε - ιδέες υπάρχουν πολλές. 

Οπότε στον υπολογιστή των 10 χρόνων που έχω μάλλον σύμφωνα με τα λεγόμενά σου τα απομνημονευματά μου διαβάζω και σελίδες κειμένου 

Καμμια χρησιμοτητα δεν εχουν οι παλιοι υπολογιστες , παρα αυτη του μπιμπελου. Αν δωσεις ενα παλιο μηχανημα σε παιδι να κανει το οτιδηποτε , θα του χαντακωσεις την ζωη. Θα του δωσεις κατι που θα υπολειτουργει και η εμπειρια χρησης δεν θα ειναι και η καλυτερη. Γιατι να το κανεις αυτο ? Το μισεις το παιδι για καποιον λογο ? Παρτου ενα φτηνο φορητο , εστω και refurbished και θα κανει την οποια δουλεια χιλιες φορες καλυτερα. Μην γινομαστε φτωχομπινεδες ...

Τα περι home server για fileserver , firewall κλπ τα ακουω βερεσε. Δεν θα εμπιστευομουν ενα παλιο μηχανημα για τετοιες δουλειες. Καλυτερα ενα raspberry που λεει ο λογος παρα καποιο χρεπι. Οσο για τα μηχανημα των 10 ετων , βασικα εγω μιλησα για 15ετια και ανω. Αλλα δεν εχει σημασια ... γιατι μηχανημα απο μηχανημα εχει διαφορα. Μπορει καποιος πριν 10-15 χρονια να πηρε ενα τοπ μηχανημα και να αντεχει αξιοπρεπως μεχρι και σημερα , μπορει να πηρε ο,τι πιο φτηνο βρηκε τοτε και σημερα να μην πηγαινει μια. Αν κρινω απο τα καβουρια που κατοικουν στις τσεπες των νεολελληνων οσον αφορα την τεχνολογια , μαλλον τα φτηνιαρικα προ 10-15ετιας προσπαθουν να τραβηξουν απο τα μαλλια και να τα αναβιωσουν για αλλη μια 15ετια...

ΥΓ : Και το δικο μου gaming φορητο πρεπει να κλεινει 10ετια , δεν υποστηριζεται πληρως απο τα 11αρια , τα σηκωνει παρολα αυτα ανετα , και συνεχιζω να κανω την δουλεια μου μια χαρα. Δεν κλαιγομαι ωωωωω κακια microsoft τι ζημια μου κανεςςςςςςς. Πορευομαι με αυτο που εχω. Αν θελησω να αγορασω κατι καινουργιο θαναι απο επιλογη μου και δεν θα κατηγορησω την microsoft. Ασε που σε τελικη αναλυση περναω και λινουξ... Το να κραζουμε τους παντες λες και ολοι φταινε για ολα και εμεις για τιποτα καπου με ξεπερναει...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...