Προς το περιεχόμενο

ποιές είναι οι θερμοκρασίες που πιάνει ένας P4 2.8;

chrisdel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με το που ανοίγω το pc μπαίνω στο bios και βλέπω cpu 51 Celsius and rising up to 57. Μπαίνω στα xp και βλέπω με το ΜΒΜ 5 την ίδια θερμοκρασία και να μειώνεται μεχρι 48 άντε 47 βαθμούς. Μπορεί κανένας να ρίξει λίγο φως στην υπόθεση.

Δημοσ.

Απ'ότι είχα ακούσει, όταν βρίσκεσαι στο BIOS το CPU util είναι ~80%. Έτσι δικαιολογείται η σταδιακή αύξηση. Αντίθετα, όταν μπεις στα Win - και υποθέτοντας ότι τον αφήνεις να κάθεται -, λόγω ~0% util, η θερμοκρασία πέφτει σε σχέση με αυτήν που είχε κατα το boot...

Δημοσ.

OK για το bios. Oι θερμοκρασίες που έχω χωρίς να κάνω τίποτα στα xp είναι 47 με 48. Αν κάνω defragment με το System Mechanic 4 Professional φτάνω στους 65 :shock:

Δημοσ.

Πάρα πολύ! Τι θερμοκρασία συσήματος έχεις; Άν είναι πάνω απο 40 για δες αν μπορείς να φτιάξεις την ροή του αέρα; Άν έχεις καλή ροή. Τσέκαρε την σιλικόνη. Υποθέτω απο την θερμοκρασία οτι έχεις P4 με πυρήνα Prescott.

Δημοσ.

Όχι P4 2.8 northwood. Η θερμοκρασία συστήματος είναι 43 με 44, ροή αέρα έχω γιατί έχω βάλει 2 fans στο πίσω μέρος του case.

Δημοσ.

Εγώ έχω P4 3.0c NorthWood και είμαι στους 46 idle και 48 full. (System Temp 32)

Έχω αλλάξει το μανίσιο cooleraki της Intel και έχω βάλει το CoolerMate IceCube οπού και θα δείς στο link ότι με ίδια cpu αλλά διαφορετικό mobo το idle είναι στους 31 βαθμούς.Δεν πιστεύω όμως να έχω 15 βαθμούς πάνω μόνο απο το mobo,είναι και άλλοι παράγοντες που παίζουν.Κατά ένα μεγάλο ποσοστό (αν όχι όλο) είναι το bios γι'αυτο και ψήνομαι να κάνω ένα update ωστε να δω τι θα αλλάξει.

Οι 65 που έχεις είναι όντως αρκετοί :oops: και μάλιστα για NorthWood ( ο Prescott που θα ήταν?!?!?! )

Όσον αφορά την θερμοκρασία του bios αν κανείς ένα reboot αφού έχεις το pc ανοιχτό για κάποια ώρα και μπείς να δείς που είσαι ,πιστεύω πως η απόκλιση δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Δοκίμασε να στρώσεις λίγο το εσωτερικό του case σου και να προσ8έσεις και κανα φουρφούρι και να αλλάξεις cpu cooler.

Με 2 funs μόνο πίσω δεν έχεις ροή εκτός και αν έχεις και απο μπροστά οπότε αλλάζει το θέμα.Αν θεωρήσουμε ότι θερμοκρασία δωματίου έχεις 30 βαθμούς (τόσους έχω εγώ), οι 43-44 είναι πάρα πολύ.Αν έχεις χώρο μπροστά απο τους hdd βάλε 1 ή 2 fun και 8α δείς διαφορά.

Δημοσ.

Το case είναι αρκετά ευρύχωρο. Είναι της chieftec, αυτό του πλαισίου. Έχω βάλει και round IDE cables πιό συμμαζεμένο δε γίνεται. Και έχει και ψύκτρα της INTEL αλλά από P4 3.0GHz η οποία είναι πιό μεγάλη και έχει και μεγαλίτερο FAN για αυτό και περισσότερο θόρυβο.

(αυτή ήταν μια έμπνευση ενός άρχοντα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ που το πήγα προχθές)

Δημοσ.

εγω παλι εχω εναν P4 2.8 και εχω 32-38c στον επεξεργαστη

και στην m/b 34-39.

το κουτι ειναι συνεχεια ανοιχτο και δεν εχω κανενα fan.

με τετοια ζεστη μηπως κατι δεν παει καλα?

Δημοσ.

Εμενα se 2.8 northwood se gigabyte 8IK1100 me anemistira/psixtra Zalman 7000B Cu exo sta windows 39C idle kai peripou 48C full me kleisto kouti (casetek 1018 me 5 anemistires) kai polifortomeno me diafora!

Tora to anemistiraki sto pano meros na bazei aera sto kouti nomizo oti einai arketa lathos proseggisi, mias kai ekei tha itan idaniko na bgazei aera mias kai o thermos anevenei! Tora bebaia mporei na kano kai lathos, opote kalitera des tis thermokrasies sou kai peiramatisou!

Δημοσ.

P4 2.6 overclocked σε 2.8 θερμοκρασία 45 βαθμούς idle και περίπου 50-52 σε full load. Ψύκτρα η stock της intel. Θερμοκρασία κουτιού 35-36 βαθμούς (δυο ανεμιστήρες πίσω, δύο μπροστά και ένας στο πλάι).

Δημοσ.

oi thermokrasies einai fusiologikes. 41 kanonika kai 53 se full load. to periergo einai oti to idio to kouti exei mia mikri sxara sto panw meros kai eidikes theseis gia vides gia ton anemistira kai den exei katholou theseis mprosta.

Δημοσ.

παιδιά αυτή τη στιγμή 49 cpu και 43 case και έχω ανοιχτό μόνο τον explorer.

έχω P4 2.8 northwood σε Albatron PX 865PE ProII, κάρτα Albatron FX5900 XTV.

To ξαναπήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ το PC μου ξαναβάλανε τη δική του ψύκτρα και όχι από P4 3.0 και μου είπαν ότι είναι απολύτος φυσιολογικές οι θερμοκρασίες, πάνω από 70 βαθμούς να ανυσηχώ.

Δημοσ.

70 einai polu kaka ta psemata [gia northwood] egw 8a elega mexri 60 einai kala.

allwste exw northwood 2,6 se gigabyte 8IK1100 me thn mamhsia psuktra kai 2 oxtarhdes enan mprosta enan pisw kai den exw dei panw apo 45 C.

Δημοσ.
re paidia, an exoume 2 fan pisw kai ena fan panw (oxi mprosta, alla sto panw meros tou case) na travaei aera mesa, to idio kanei???

Kalitera mprosta giati yparxei etsi kaliteri roi-revma toy aera, se sxesi me ton anemisthra pano....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...