Προς το περιεχόμενο

Σύγκριση σειρών gaming φορητών

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά στην παρέα.

Ανοίγω ένα θέμα για συγκρίσεις μεταξύ των σειρών των gaming φορητών διαφόρων κατασκευαστών.

Lenovo Gaming 3, LOQ, Legion, Legion Pro.
MSI GF, Cyborg, Katana.
Dell Allienware.
ASUS Rog, TUF, Zephyrus.
HP Omen, Victus.
Razer Blade.
Acer Nitro.
Gigabyte Aorus, G5.
... και άλλα ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως ακριβως θα γινεται η συγκριση ? Θα βγαλουμε να τις μετρησουμε ? :) Πρεπει καποιος να εχει αγορασει τουλαχιστον ενα μοντελο απο καθε σειρα για να τις συγκρινει και να δωσει πληροφοριες ? Πρεπει να βρεθουν ατομα για να γραψουν που να εχουν απο ενα τουλαχιστον φορητο μιας τουλαχιστον σειρας ?

Λιγο δυσκολο αυτο που ζητας να γινει ...

Ναι σωστά, να το διατυπώσω καλύτερα.

Περισσότερο αναζητώ εμπειρίες από κατόχους για όλα τα παραπάνω, πώς του φαίνεται το δικό τους (ή τα δικά τους αν κατέχουν/κατείχαν περισσότερα από ένα από τα παραπάνω) ή μπορεί να έχουν δει σε φίλους/συγγενείς και γενικότερα σε τρίτες εμπειρίες.

Για παράδειγμα, αν τούς έχει ενοχλήσει κάποιο χαρακτηριστικό έντονα σε κάποια σειρά, ας πούμε η απαγωγή θερμότητας. Τέτοια πράγματα.

Εχω το Asus Rog Strix Scar 16 με CPU i9 13980HX 24πυρηνος ,GPU 4080RTX 12GBVRAM ,Display 16'' 2500x1600 Mini LED HDR 1100 nits (υπερβαλουν οπως παντα κοντα 900 εχει νομιζω το Zephyrus βγαζει 1024 καπου εκει)

Να αρχισω λεγοντας οτι ολοι οι επξεργαστες Intel ειδικα νομζιω 13ης γενιας βαρανε θερμοκρασιες που φυσικα θα επηρεασουν και την αποδοση του στο gaming η καποιας αλλη βαριας εφαρμογης.Υπαρχει ομως λυση.

Δευτερον η οθονη του ειναι εκπληκτικη δεν τρεχει μονο γρηγορα τα παιχνιδια αλλα τα βλεπεις και ωραια.Ενα απλο παραδειγμα Cyberpunk 130 fps Ultra settings 2500x1600.Με Ray Traycing Ultra και αυτο πας στα μισα fps περιπου 65-70 που ειναι εντυπωσικο και παλι σε αυτη την αναλυση τα δειχνει εκπληκτικα.

Πριν το αγορασω ειχα δει ενα καρο αρνητικα σχολια και φυσικα απο ατομα που ανεβαζαν βιντεο με θερμοκρασιες 90+ μαλιστα στιγμαια εχουν ανεβασει φωτογραφια σε chat site για αυτα 106 βαθμους χτυπησε ενας πυρηνας.Αρκετα αποθαρυντικα ολα αυτα για μια ακριβη αγορα 2500€ το πηρα και προερχομαι απο laptop 5ετιας στα 640€ αγορα και με 1050ti value for money τα επαιζα σχεδον ολα μεχρι και τωρα αλλα φυσικα αλλη εμπειρια με το Scar.

Αλλοι βλεπουν ολα αυτα και ξεκινανε να το πουλανε .Παρ ολα αυτα ειδα video απο εμπειρα και σοβαρα ατομα που αντι να κρινουν αρνητικα τα παντα οπως κανουν πολλοι youtubers ''ειδικοι΄'' καθονται και βρισκουν λυσεις.

Ετσι λοιπον οποιος αγορασει gaming laptop με intel πανω καλο ειναι να δοκιμασει το undervolt.

Εκανα λοιπον undervolt απο το BIOS τον επεξεργαστη -80 απο την εκδοση 307 και μετα μπροουσες με την κυκλοφορια πηγαινε μεχρι -30.

Υπαρχει ομως και κατι αλλο που ισως το δοκιμασω σε καποια φαση με μεγαλη προσοχη!!!!

XTU Tuning Intel το προγραμμα που ρυθμιζεις οτι θες μεσα στο επεξργαστη σου.Το κανει ο Gizmo στο Scar 16 με 4090 πολυ ισχυρο undervolting και το συγκρινει με βιντεο 1 μηνα πριν που ειχε ανεβασει.Οχι απλα καλυτερες θερμοκασιες αλλα και  επιδοσεις.+600 καρτα γραφικων +1200 επεξργαστης στο Timespy  απο τις stock ρυθμισεις...φοβερο upgrade.-150 ecores -150pcores -100 κατι γραφικα του επεξραγαστη και -40 κατι αλλα δε τα θυμαμαι ..

Οποτε μη νομιζει καποιος επειδη κανει undervolt χανει επιδοση.Χανει επιδοση οταν βαραει 90 και 100 ο επεξργαστης και αναγκαζεται να ''κοψει''.

Οποτε μετα απο αυτα που ειδα αποφασισα να το παρω.Φοβερη οθονη εχω απενργοπιημενο το HDR γιατι βαραει τερμα εντονα χρωματα καποιες φορες γινεται calibration φυσικα αλλα δεν ασχοληθηκα προς το παρων φωτηνοτητα τι να λεμε και με γυαλια ηλιου βλεπετε τελεια αναλυση 2Κ+.

Επιδοσεις -Θερμοκρασιες.Cuberpunk 70-80 Ultra τα παντα  130fps με χαλαρο ανεμηστηρα* οπως και το Alan Wake 2 140-150 ειδα τωρα  FPS ιδιες θερμποκρασιες.

Ανεμηστηρα εχω το IETS GT500 5000rpm τον ειχα παρει περισυ κοντα στα 80 € .Σε φουλ αποδοση που φυσικα ανεβαινουν τα dB καλο ειναι ακουστικα να βαζετε παιζω τα παραπανω παιχνιδια με 58-65 βαθμους.Οποιο gaming λαπτοπ και να εχετε παρετε αυτο τον ανεμιστηρα βγηκε τωρα και ο GT600 αλλα κανει 150 ευρω τελικη τιμη απο αμαζον μεχρι στιγμης...

Με ολα αυτα το λαπτοπ ειναι εκπληκτικο παιζεις ανετα οτι θελεις εχεις κατι ωραιο και το προτεινω σε οποιον θελει κατι καλο.Για 4090 μη δωσετε πανω 300-400 max δινει ενα 10 -15% παραπανω.Αξιζουν περισσοτερα χρηματα αν μεταβειτε απο 4070 σε 4080 παρα 4080 -4090.

Επισης με ενα ισχυρο undervolting αφου φυσικα ξερετε τι κανετε και δε γινει καμια βλακεια ειναι για προχωρημενους το XTU και με αλλαγη μνημων σε καποια φαση απο 4800 στα 5600 θα εχετε κανει μια πολυ καλη αναβαθμιση στο laptop σας.

• Thanks 1

1 hour ago, plr77 said:

Εκανα λοιπον undervolt απο το BIOS τον επεξεργαστη -80 απο την εκδοση 307 και μετα μπροουσες με την κυκλοφορια πηγαινε μεχρι -30.

Υπαρχει ομως και κατι αλλο που ισως το δοκιμασω σε καποια φαση με μεγαλη προσοχη!!!!

XTU Tuning Intel το προγραμμα που ρυθμιζεις οτι θες μεσα στο επεξργαστη σου.

Eπειδη εχω ασχοληθει με το undervolting , μιας και στο δικο μου φορητο , το συστημα ψυξης δεν ειναι και το καλυτερο , να πω τα εξης.

1. Το XTU ειναι η πιο απλη λυση. Αλλα τελευταια ειναι επιλεκτικο με τους ποιους επεξεργαστες υποστηριζει. Εγω για παραδειγμα αναγκαστηκα να μεινω σε παλιοτερη εκδοση γιατι οι νεοτερες δεν υποστηριζαν τον επεξεργαστη μου. Επισης παλιοτερα υποστηριζε command line parameters. Οποτε εφτιαχνες ενα αρχειο , με το undervolting που ηθελες και το εβαζες στα scheduled tasks. Πλεον εχει δικο του service που τρεχει στο startup ΑΛΛΑ αν για καποιον λογο κανεις βιαιο restart/shutdown στο συστημα ή κρασαρει για καποιον λογο , θεωρει οτι μπορει να εφταιξε το undervolting και σου το κανει reset , οποτε πρεπει να μπαινεις ξανα στο προγραμμα να το ξαναρυθμιζεις.
2. Καλυτερη λυση ειναι το throttlestop , αλλα λιγο πιο περιπλοκο στην χρηση.
3. Δεν χανονται επιδοσεις με το undervolting.

Προσωπικα εχω το Lenovo Legion y520. Δεν το λες πλεον τοπ , αλλα οταν το πηρα ηταν στα top specs της εποχης. Θεωρω οτι ειναι μια μετρια gaming σειρα , αν και πλεον εχω δει οτι εχει βελτιωθει σε αρκετους τομεις. Μεχρι τωρα λειτουργει αψογα , του εχουν γινει αρκετες αναβαθμισεις , εχει κλασικα wifi whitelist στο bios , lenovo vantage για τις κλασικες ρυθμισεις , εμφανιση gaming , το συστημα ψυξης θα μπορουσε να ειναι και καλυτερο αν και απο το επομενο μοντελο και μετα εχει βελτιωθει. Με λιγα λογια τα εχει βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω.

29 λεπτά πριν, mphxths είπε

Eπειδη εχω ασχοληθει με το undervolting , μιας και στο δικο μου φορητο , το συστημα ψυξης δεν ειναι και το καλυτερο , να πω τα εξης.

1. Το XTU ειναι η πιο απλη λυση. Αλλα τελευταια ειναι επιλεκτικο με τους ποιους επεξεργαστες υποστηριζει. Εγω για παραδειγμα αναγκαστηκα να μεινω σε παλιοτερη εκδοση γιατι οι νεοτερες δεν υποστηριζαν τον επεξεργαστη μου. Επισης παλιοτερα υποστηριζε command line parameters. Οποτε εφτιαχνες ενα αρχειο , με το undervolting που ηθελες και το εβαζες στα scheduled tasks. Πλεον εχει δικο του service που τρεχει στο startup ΑΛΛΑ αν για καποιον λογο κανεις βιαιο restart/shutdown στο συστημα ή κρασαρει για καποιον λογο , θεωρει οτι μπορει να εφταιξε το undervolting και σου το κανει reset , οποτε πρεπει να μπαινεις ξανα στο προγραμμα να το ξαναρυθμιζεις.
2. Καλυτερη λυση ειναι το throttlestop , αλλα λιγο πιο περιπλοκο στην χρηση.
3. Δεν χανονται επιδοσεις με το undervolting.

Προσωπικα εχω το Lenovo Legion y520. Δεν το λες πλεον τοπ , αλλα οταν το πηρα ηταν στα top specs της εποχης. Θεωρω οτι ειναι μια μετρια gaming σειρα , αν και πλεον εχω δει οτι εχει βελτιωθει σε αρκετους τομεις. Μεχρι τωρα λειτουργει αψογα , του εχουν γινει αρκετες αναβαθμισεις , εχει κλασικα wifi whitelist στο bios , lenovo vantage για τις κλασικες ρυθμισεις , εμφανιση gaming , το συστημα ψυξης θα μπορουσε να ειναι και καλυτερο αν και απο το επομενο μοντελο και μετα εχει βελτιωθει. Με λιγα λογια τα εχει βγαλει τα λεφτα του και με το παραπανω.

Για ψυξη η λυση ειναι το cooler που γραφω πιο πανω με 15 βαθμους κατω ο επεξεργαστης

4 minutes ago, plr77 said:

Για ψυξη η λυση ειναι το cooler που γραφω πιο πανω με 15 βαθμους κατω ο επεξεργαστης

Πολλα τα λεφτα για cooler :) Στην τελικη αν ειναι βαζω το max fan mode που εχει το lenovo , να τελικιαζει το fan που εχει μεσα και θα κανει την ιδια δουλεια ! :) 

11 λεπτά πριν, mphxths είπε

Πολλα τα λεφτα για cooler :) Στην τελικη αν ειναι βαζω το max fan mode που εχει το lenovo , να τελικιαζει το fan που εχει μεσα και θα κανει την ιδια δουλεια ! :) 

Οτι νομιζει ο καθενας φιλε μου 80 ευρω ειναι πολλα για cooler για κανα μπουκαλι κρασι και 2 συνοδευτικα παλι οχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Έχουμε τυχόν εικόνα από τις σειρές της Gigabyte στα gaming φορητά;

Πιο πολύ σε επίπεδο αξιοπιστίας.

Δεν εχω ιδεα αλλα  υπαρχει αυτη η προσφορα https://www.amazon.de/-/en/Gigabyte-AORUS-15-i5-12500H-YE5-54DEB34SH/dp/B0BXGXJHJS    στα 1500+ευρω με 3080ti 16GB VRAM για καποιον που χρειαζεται αρκετη vram.Κατσε δες γενικα αρκετα review και συζητησεις

Επεξ/σία από plr77
  • Thanks 1

14 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Έχουμε τυχόν εικόνα από τις σειρές της Gigabyte στα gaming φορητά;

Πιο πολύ σε επίπεδο αξιοπιστίας.

Επισης επειδη αναφερεις Alienware μακρια απο Ελλαδα ειναι πανακριβα στην Ελλαδα.Και σταθερα και φορητα απο το Γερμανικο Dell και ειχε και καλες προσφορες στο Black Friday αλλα και χωρις προσφορα βαρας 2000 € κατω.Δε στελνει Ελλαδα αλλα μπορειτε να βρειτε εταιρια να το παραλαβει και να σας το στειλει αν δεν εχετε καποιο γνωστο.Ακομα και ταξιδι να πατε 3 μερες φθηνοτερα θα σας βγει εδω χτυπανε 5000 ευρω κοντα το x16 με 4080 4090 εκει εισαι 3000+

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
9 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Την καινούρια σειρά Lenovo Legion που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες, πώς την αξιολογούμε;

Το Legion 7i που ειδα αρκετα ελαφρυ στυλ x16 alienware ,οθονη 3.2Κ αλλα εως 4070 καρτα βαλανε δε ξερω γιατι.Ειδικα σε υψηλες αναλυσεις θα επρεπε εως και 4090 να υπαρχει απο τη στιγμη που μιλαμε για gaming laptop.

https://www.amazon.de/-/en/Predator-PTX17-71-91JV-Display-13900HX-Keyboard/dp/B0C5XZ9CXW

Ακριβο αλλα το πιο ωραιο laptop για εμενα.

Αλουμινενιο ,17'' 2Κ+ mini LED 250Hz

4090RTX

13900HX

Βγαινει και εκδοση με 14'' με τη 4070 παλι με αλουμινιο.

• 2 μήνες μετά...

Ξέρουμε όλες αυτές οι σειρές που έχουν αναφερθεί, πώς κινούνται σε αυτονομία μπαταρίας τόσο σε gaming όσο και σε home/office δραστηριότητες (και με κανένα VM να παίζει);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...