Προς το περιεχόμενο

Οι ΗΠΑ φέρεται να σταμάτησαν τις αποστολές μηχανημάτων κατασκευής τσιπ της ASML στην Κίνα εβδομάδες πριν από την απαγόρευση

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν θα μπλοκάρουν έτσι εύκολα τους Κινέζους, λίγο βιομηχανική κατασκοπεία, λίγο αντίστροφη μηχανική ( reverse engineering ) και θα την βρουν την άκρη, Ο μόνος τρόπος να κάνει η δύση ζημιά στην κίνα θα ήταν με την απαγόρευση εισαγωγών από εκεί το οποίο όμως ποιο εύκολα λέγεται παρά γίνεται, καθώς μεγάλες δυτικές εταιρείες (microsoft, apple, κλπ) εκμεταλλεύονται το φθηνό εργατικό δυναμικό σε εταιρείες όπως η foxconn για να αυξήσουν το κέρδος τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα ήθελα να ζήσω στην Κίνα και δε θα άντεχα το καθεστώς τους παραπάνω από μερικές μέρες και μόνο σαν τουρίστας. 
Ομως εδώ έχουμε μια χώρα, η οποία ζει και αναπτύσσεται τεχνολογικά και όχι μόνο. Έχει ένα σύστημα το οποίο δουλεύει (γι αυτούς). Η Κίνα είναι από τις χώρες που την τελευταία 20ετια γνώρισε πολύ μεγάλη πρόοδο σε πολλούς τομείς. 
Απο την άλλη έχουμε μια χώρα που θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο από αλλά κράτη. Λύνει και δένει, αποφασίζει και διατάζει, όταν ξεμένει από ρευστό δε διστάζει να καταστρέψει ολόκληρα κράτη και να τους πάρει τις περιουσίες και όλο το φυσικό πλούτο, πουλάει όπλα και στηρίζει πολέμους και αιματοχυσίες και όλα αυτά χωρίς αντίπαλο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ελεύθερη χώρα. Είναι μια ολιγαρχία μασκαρεμένη σε «δημοκρατία». Η πολιτική της προς αλλά κράτη βγάζει κάτι από δικτατορία και απολυταρχία. Κάνουν κουμάντο λίγοι και πλούσιοι και μάλιστα νόμιμα και με ειδικούς νόμους…

Δε βλέπω κάτι κακό στο να αναπτυχθεί και η Κίνα. Όταν τη χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ για να παράγουν τα προϊόντα τους φθηνά ήταν καλά; Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα; Όταν ανέπτυξε δίκη της τεχνολογία τότε ξεκίνησε το εμπάργκο.

Μακάρι να τα καταφέρουν οι Κινέζοι. Είναι ένας σκληρά εργαζόμενος λαός και τους αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που ζουν. 

Μακάρι, σαν την Κίνα, να ξεπηδήσουν και άλλα 15-20 ή και παραπάνω κράτη, ώστε να υπάρχει κάποια ισορροπία δυνάμεων.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 9
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, JcD είπε

Οι κυρώσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα στον σύγχρονο κόσμο.!

Δεν είναι κυρώσεις , πόλεμος είναι . Η Κίνα είναι απειλή για το δυτικό κόσμο και οι δυτικοί κάνουν αυτό που νομίζουν ότι είναι το σωστό γι την επιβίωση τους , η ιστορία θα δείξει . Εμείς, ο λαοτζικος δηλαδή , να ευχόμαστε μην σαπισουμε σε κανένα χωράφι μαζί με άλλους χιλιάδες μετά από μαχες, ελπίζω να μην φτάσει εκεί δηλαδή . 

2 ώρες πριν, farcry33 είπε

Εντωμεταξύ εδώ μέσα οι κάποιοι από εσάς είστε Κινέζοι η κάνετε τους κινέζους γιατί εμείς σαν Ελλάδα ανήκουμε στο δυτικό μπλοκ reminder 🔔  

Like γιατί το είπες σωστά. Ανήκουμε. Είμαστε ιδιοκτησία τους, όχι σύμμαχοι. Αυτοί αποφασίζουν πόσοι θα επιβιώσουμε από τα μνημόνια που επέβαλαν, με πόσους μετανάστες θα επιμειχθούμε, ποιους κλάδους της οικονομίας θα αναπτύξουμε και πόσο, σχεδόν τα πάντα. Αντίθετα Ρώσοι ,Κινέζοι, Ινδοί, Ιρανοί είναι σύμμαχοι.

• Like 6

2 ώρες πριν, farcry33 είπε

Εντωμεταξύ εδώ μέσα οι κάποιοι από εσάς είστε Κινέζοι η κάνετε τους κινέζους γιατί εμείς σαν Ελλάδα ανήκουμε στο δυτικό μπλοκ reminder 🔔  

Reminder, είμαστε έταιροι ή όμηροι; Δυσκολεύομαι να θυμηθώ μια φορά που οι "έταιροι" μας υποστηρίξαν στην γεοπολιτική σκακιέρα. Το καλύτερο που μπορούμε να πούμε είναι οτι έχουμε την σχέση που έχουν οι μαφιόζοι "προστάτες" με τα μαγαζιά της περιοχής τους. Ωραίο μαγαζάκι έχετε εδώ πέρα, δεν θα ήταν κρίμα να του συμβεί τίποτα; Οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία σε παρακμή που προσπαθεί να κρατήσει τα προνόμοια της σπέρνοντας διχόνοιες και πολέμους, η Κινα είναι σε άνθηση και σπρώχνει για παγκόσμια ειρήνη και συνεργασία για να έχει περισσότερες πλούσιες αγορές να πουλήσει τα προϊόντα της. Μπορεί να αλλάξουν τα πράματα στο μέλλον, αλλά τώρα έτσι είναι.

2 ώρες πριν, alcemist είπε

Ήδη ανακοινώθηκαν περιορισμοί στην εξαγωγή σπάνιων γαιών από την Κίνα, όπου έχουν μονοπώλιο.

Τώρα;

Ηδη στης ΗΠΑ "ανακαλύφθηκε" το μεγαλύτερο στο κόσμο κοίτασμα σπάνιων γαιών.  Οι σπάνιες γαίες μονο σπάνιες δεν είναι, υπάρχουν σε απίστευτη αφθονία, αλλά η εκμετάλευση τους είναι πολύ βρώμικη δουλειά με μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Για χρόνια μας πρήζουν οι Αμερικανοί με την κλιματική αλλαγή, την πράσινη ενέργεια κτλ, και αφήναν άλλους να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Με το που είπε στοπ η Κινα, βρήκαν κοιτάσματα στις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές των ΗΠΑ για να μην γκρινιάζουν οι οικολόγοι.

2 ώρες πριν, AtiX είπε

Άρα συμφωνείς ότι οι Κινέζοι θέλουν να εξοπλιστούν για να αντιμετωπίσουν πιθανούς εχθρούς…

κάνε συνέχεια του σεναρίου μόνος σου…

Οι Αμερικανοί οι ίδιοι με κορυφαίο τον πρόεδρο Biden έχουν αναφερθεί στην πιθανότητα πολέμου με την Κίνα και την έχουν προάγει σε Νο1 απειλή για τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν δεκάδες βάσεις γύρω και σε κοντινή απόσταση απο την Κινα. Θυμίζω ότι οι ΗΠΑ είναι ένας κράτος σε άλλη ήπειρο όπου τους χωρίζει ο μεγαλύτερος ωκεανός του κόσμου. Επιπλέον έχουν ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο, μιλάνε προσβλητικά στο υψηλότερο επίπεδο (Ο Biden είπε δικτάτορα των πρόεδρο της Κινας κατα την επίσκεψη του.) κτλ

Spoiler

image.jpeg.7ec71b4d4332aa4dba78ecc066380fca.jpeg

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο επικίνδυνος, με ιστορικό πολέμων, παρεμβάσεων και επιθετικότητας είναι οι ΗΠΑ όχι η Κινα. Αν όμως η Κινα αποφασίσει να πάρει προστατευτικά μέσα ξαφνικά είναι ο κακός.

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Like γιατί το είπες σωστά. Ανήκουμε. Είμαστε ιδιοκτησία τους, όχι σύμμαχοι. Αυτοί αποφασίζουν πόσοι θα επιβιώσουμε από τα μνημόνια που επέβαλαν, με πόσους μετανάστες θα επιμειχθούμε, ποιους κλάδους της οικονομίας θα αναπτύξουμε και πόσο, σχεδόν τα πάντα. Αντίθετα Ρώσοι ,Κινέζοι, Ινδοί, Ιρανοί είναι σύμμαχοι.

Φίλε μου η Ελλάδα είναι τόσο αδύναμη χώρα που σύμμαχος δεν πρόκειται να γίνεις η ζωή που κάνουμε τώρα σαν Ελλάδα είναι η ποιο πλούσια τα τελευταία 2000 χρόνια ; Λέω εγώ τώρα δεν ξέρω άρα από το να είμαστε σε ένα καθεστώς σαν την Κίνα εγώ προσωπικά προτιμώ αυτό. Δλδ από το μη χειρότερο επιλέγω το χειρότερο δύστυχος έτσι είναι τα πράγματα.

16 λεπτά πριν, fast8 είπε

Reminder, είμαστε έταιροι ή όμηροι; Δυσκολεύομαι να θυμηθώ μια φορά που οι "έταιροι" μας υποστηρίξαν στην γεοπολιτική σκακιέρα. Το καλύτερο που μπορούμε να πούμε είναι οτι έχουμε την σχέση που έχουν οι μαφιόζοι "προστάτες" με τα μαγαζιά της περιοχής τους. Ωραίο μαγαζάκι έχετε εδώ πέρα, δεν θα ήταν κρίμα να του συμβεί τίποτα; Οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία σε παρακμή που προσπαθεί να κρατήσει τα προνόμοια της σπέρνοντας διχόνοιες και πολέμους, η Κινα είναι σε άνθηση και σπρώχνει για παγκόσμια ειρήνη και συνεργασία για να έχει περισσότερες πλούσιες αγορές να πουλήσει τα προϊόντα της. Μπορεί να αλλάξουν τα πράματα στο μέλλον, αλλά τώρα έτσι είναι.

Ηδη στης ΗΠΑ "ανακαλύφθηκε" το μεγαλύτερο στο κόσμο κοίτασμα σπάνιων γαιών.  Οι σπάνιες γαίες μονο σπάνιες δεν είναι, υπάρχουν σε απίστευτη αφθονία, αλλά η εκμετάλευση τους είναι πολύ βρώμικη δουλειά με μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Για χρόνια μας πρήζουν οι Αμερικανοί με την κλιματική αλλαγή, την πράσινη ενέργεια κτλ, και αφήναν άλλους να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Με το που είπε στοπ η Κινα, βρήκαν κοιτάσματα στις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές των ΗΠΑ για να μην γκρινιάζουν οι οικολόγοι.

Οι Αμερικανοί οι ίδιοι με κορυφαίο τον πρόεδρο Biden έχουν αναφερθεί στην πιθανότητα πολέμου με την Κίνα και την έχουν προάγει σε Νο1 απειλή για τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν δεκάδες βάσεις γύρω και σε κοντινή απόσταση απο την Κινα. Θυμίζω ότι οι ΗΠΑ είναι ένας κράτος σε άλλη ήπειρο όπου τους χωρίζει ο μεγαλύτερος ωκεανός του κόσμου. Επιπλέον έχουν ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο, μιλάνε προσβλητικά στο υψηλότερο επίπεδο (Ο Biden είπε δικτάτορα των πρόεδρο της Κινας κατα την επίσκεψη του.) κτλ

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.jpeg.7ec71b4d4332aa4dba78ecc066380fca.jpeg

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο επικίνδυνος, με ιστορικό πολέμων, παρεμβάσεων και επιθετικότητας είναι οι ΗΠΑ όχι η Κινα. Αν όμως η Κινα αποφασίσει να πάρει προστατευτικά μέσα ξαφνικά είναι ο κακός.

Η Κίνα ουδέ μια σχέση έχει με παγκόσμια Ειρήνη μάλλον κάτι βλέπεις διαβάζεις ακούς δεν ξέρω λανθασμένα.

Αν έχεις αντίθετη άποψη στην Κίνα απλά εξαφανίζεσαι σε ώρες εδώ τουλάχιστον έχεις ελπίδες.

Επεξ/σία από farcry33
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, farcry33 είπε

Η Κίνα ουδέ μια σχέση έχει με παγκόσμια Ειρήνη μάλλον κάτι βλέπεις διαβάζεις ακούς δεν ξέρω λανθασμένα.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Σαουδική Αραβία και Ιραν αποκαταστήσαν πρόσφατα διπλωματικές σχέσεις , σε έστω κάποιο μικρό βαθμό, με παρέμβαση και χρόνια προσπαθειών της Κινας. Οι ΗΠΑ κρατούσαν το μίσος και την διχόνοια μεταξύ των δύο κρατών για δεκαετίες για να μπορούν να τους ελέγχουν, να τους πουλάνε όπλα και προστασία.

Μπορώ να σκεφτώ δεκάδες στρατιωτικές επιχειρήσεις και πολέμους των ΗΠΑ μόνο για την περίοδο που εγώ είμαι ζωντανός. Μπορείς να κάνεις εσύ το ίδιο για την Κινα;

Επεξ/σία από fast8
  • Like 2
  • Thanks 1

Από ότι βλέπω από τις απαντήσεις στο forum ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει σιγά σιγά που πάει η δουλειά. Όταν είχα γράψει σε ένα ποστ σε κάποιο άλλο νήμα πριν ένα δύο χρόνια το τι μέλει γενέσθαι κάποιοι γελούσαν. Τεσπα και γω κάνω την πλάκα μου μερικές φορές αλλά σοβαρά τώρα...ένα και ένα κάνουν δύο. Οι ΗΠΑ ελέγχουν όλη την πληροφορία του κόσμου και ολόκληρο τον κόσμο μέσω της πληροφορίας του. Αυτό το πετυχαίνουν ελέγχοντας αποκλειστικά το απαραίτητο hardware. Μέχρι και πριν δυο μήνες δεν τυπωνόταν ούτε ένα SoC σε ολόκληρο τον κόσμο σε κλίμακα νανόμετρων χωρίς την άδειά τους. Αυτό με τον KIRIN 9000S άλλαξε. Το μονοπώλιο έσπασε και πλέον οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο όχι μόνο στο hardware αλλά σταδιακά και τον έλεγχο στην συλλογή της παγκόσμιας πληροφορίας. Αυτό είναι κάτι ανεπίτρεπτο για ένα κράτος που θέλει να ελέγχει τον κόσμο. Εάν χαθεί ο έλεγχος της πληροφορίας χάνεται και ο έλεγχος του αφηγήματος και αναγωγικά ο έλεγχος της παγκόσμιας μάζας. Όποιος γνωρίζει τα βασικά για το πως λειτουργούν οι ΗΠΑ και η Κίνα καταλαβαίνει τι έρχεται. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουν σε κάποιου είδους μυστική συμφωνία για το πως θα μοιράσουν την παγκόσμια αγορά και την ανταλλαγή των πληροφοριών που χρειάζεται η κάθε πλευρά. Εάν αυτό δεν συμβεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια...δεν θέλω να το γράψω γιατί πραγματικά δεν θέλω να συμβεί. Αλλά όλοι ξέρουμε πως το πιθανότερο είναι να συμβεί. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pao13 είπε

νέος ήμουν και οι τότε αριστερίζοντες έσκιζαν τα ρούχα τους για την ρώσικη αρκούδα ΕΣΣΔ ότι σε κάποια χρόνια δεν θα υπάρχει Αμερική θα πάρει κεφάλι σε όλα !

και τώρα φτάσαμε με την ΕΣΣΔ σε διάφορα κράτη και την Αμερική πάλι να κάνει κουμάντο.

Μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν πως οι Αμερική δεν είναι το κράτος είναι οι ιδιώτες που κάνουν κουμάντο,

ενώ στην Κίνα κάνει κουμάντο το κράτος μέχρι πότε θα κάνει το κράτος κουμάντο?  μέχρι πότε ο κόσμος θα αντέξει την δικτατορία?

μέχρι πότε ο κόσμος θα βλέπει τους αυτοκράτορες να πλουτίζουν? 

Αν στην Αμερική κουμάντο κάνουν οι ιδιώτες όπως λες , γιατί τότε το αμερικάνικο κράτος βάζει κυρώσεις σε ανταγωνιστικές εταιρίες ? στην ουσία και στην Αμερική (in the long run)το κράτος είναι απο πάνω

Επεξ/σία από ethereum

Αλλη μια κινηση ελευθερης αγορας. Οταν ολα μας συμφαιρουν τοτε πουλαμε ελευθερη αγορα. Εαν δεν μας συμφαιρει τοτε βαζουμε κρατικους περιορισμους. Ζητω η ιδιωτικη πρωτοβουλια.
Απλα με αυτες τις κινησεις θα τους κανουν να φτιαξουν καλυτερα μηχανηματα απο αυτα που εχει και η ASML

4 hours ago, menthol1979 said:

Λίγο υπομονή να πάρουν κεφάλι οι Κινέζοι και δε θα μείνετε ούτε με σώβρακο.

Οπαδός του κοινωνικού σκορ ή των στρατοπέδων συγκέντρωσης των μειονοτήτων;; 

2 hours ago, ea6gka said:

Δεν είναι κυρώσεις , πόλεμος είναι . Η Κίνα είναι απειλή για το δυτικό κόσμο και οι δυτικοί κάνουν αυτό που νομίζουν ότι είναι το σωστό γι την επιβίωση τους , η ιστορία θα δείξει . Εμείς, ο λαοτζικος δηλαδή , να ευχόμαστε μην σαπισουμε σε κανένα χωράφι μαζί με άλλους χιλιάδες μετά από μαχες, ελπίζω να μην φτάσει εκεί δηλαδή . 

Εσείς οι δυτικοί να σαπίσετε, εγώ ζω στην Μόσχα πλέον και θα πολεμήσω με την σημαία του Βλαδίμηρου του μέγα 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ethereum είπε

Αν στην Αμερική κουμάντο κάνουν οι ιδιώτες όπως λες , γιατί τότε το αμερικάνικο κράτος βάζει κυρώσεις σε ανταγωνιστικές εταιρίες ? στην ουσία και στην Αμερική (in the long run)το κράτος είναι απο πάνω

Γιατί μεταξύ τους, οι ιδιώτες, θέλουν να τα μοιράζουν σωστά και όταν κάποιος πάει να ξεφύγει τον μαζεύουν. 

Ποιο κράτος μου λες; Οι πολιτικοί τους χρηματοδοτούνται ΕΠΙΣΗΜΑ από τους ιδιώτες. Έχουν ειδικά "δάνεια" για να μην πληρώνουν ούτε ένα δολάριο φόρου οι πλούσιοι. Οι τράπεζες κάνουν κουμάντο ΑΜΕΣΑ στο χρήμα του κράτους και ο λαός ζει το "αμερικάνικο όνειρο"...  

2 λεπτά πριν, JcD είπε

Εσείς οι δυτικοί να σαπίσετε, εγώ ζω στην Μόσχα πλέον και θα πολεμήσω με την σημαία του Βλαδίμηρου του μέγα 😂

Τελικά η Κρήτη εντάχθηκε στη Ρωσία;😂

Επεξ/σία από Tlykog

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fast8 είπε

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Σαουδική Αραβία και Ιραν αποκαταστήσαν πρόσφατα διπλωματικές σχέσεις , σε έστω κάποιο μικρό βαθμό, με παρέμβαση και χρόνια προσπαθειών της Κινας. Οι ΗΠΑ κρατούσαν το μίσος και την διχόνοια μεταξύ των δύο κρατών για δεκαετίες για να μπορούν να τους ελέγχουν, να τους πουλάνε όπλα και προστασία.

Μπορώ να σκεφτώ δεκάδες στρατιωτικές επιχειρήσεις και πολέμους των ΗΠΑ μόνο για την περίοδο που εγώ είμαι ζωντανός. Μπορείς να κάνεις εσύ το ίδιο για την Κινα;

Μήπως να δούμε πως συμπεριφέρονται σε Θιβέτ, Μογγολία και Ταιβαν… αν στο εσωτερικό τους συμπεριφέρεται, έτσι φαντάσου τι θα κάνει στα εξωτερικά της…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2

1 minute ago, Tlykog said:

Γιατί μεταξύ τους, οι ιδιώτες, θέλουν να τα μοιράζουν σωστά και όταν κάποιος πάει να ξεφύγει τον μαζεύουν. 

Ποιο κράτος μου λες; Οι πολιτικοί τους χρηματοδοτούνται ΕΠΙΣΗΜΑ από τους ιδιώτες. Έχουν ειδικά "δάνεια" για να μην πληρώνουν ούτε ένα δολάριο φόρου οι πλούσιοι. Οι τράπεζες κάνουν κουμάντο ΑΜΕΣΑ στο χρήμα του κράτους και ο λαός ζει το "αμερικάνικο όνειρο"...  

Τελικά η Κρήτη εντάχθηκε στη Μόσχα;😂

Τα τελευταία χρόνια περνάω τον περισσότερο καιρό μου στην Μόσχα φίλε μου, φέτος ήμουν μόλις 4 μήνες κρήτη. 🙂

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...