Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Προς γνώστες να κάνω μια ερώτηση. Υπάρχει διαρροή νερού μέσα στην αυλή αλλά πριν το ρολόι ύδρευσης. Ποιος πρέπει να πληρώσει για την βλάβη; Σε επικοινωνιά με την τοπική ΔΕΥΑ μου είπαν οτι επειδή είναι εντός αυλής, πρέπει να παρω υδραυλικο και να το κανω εγω. 

Να σημειώσω από όσο μου είπαν, στο πεζοδρόμιο υπάρχει ενα κουτί οπου απο εκεί πάει η σωλήνα μέσα στην αυλή και μετά στο ρολόι. Από το κουτί στο πεζοδρόμιο μέχρι το ρολόι είναι 15 μέτρα περίπου η σωλήνα.

Στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ανήκει το σύνολο της υδρευτικής διάταξης που αρχίζει από τον αγωγό διανομής της Δ.Ε.Υ.Α.. και κατα- λήγει στην εσωτερική του εγκατάσταση και η οποία κατασκευάζεται για λογαριασμό του και με δαπάνες του. Το τμήμα της διάταξης από το ρακόρ μετά το υδρόμετρο και προς την εσωτερική εγκατάσταση συντηρείται και επισκευάζεται με φροντίδα και δαπάνες του ιδιοκτήτη, το δε τμήμα της διάταξης από τον αγωγό διανομής μέχρι και το ρακόρ μετά το υδρόμετρο συντηρείται και επισκευάζεται με φροντίδα της Δ.Ε.Υ.Α.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από kazantzidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, kazantzidis said:

Καλησπέρα,

Προς γνώστες να κάνω μια ερώτηση. Υπάρχει διαρροή νερού μέσα στην αυλή αλλά πριν το ρολόι ύδρευσης. Ποιος πρέπει να πληρώσει για την βλάβη; Σε επικοινωνιά με την τοπική ΔΕΥΑ μου είπαν οτι επειδή είναι εντός αυλής, πρέπει να παρω υδραυλικο και να το κανω εγω. 

Να σημειώσω από όσο μου είπαν, στο πεζοδρόμιο υπάρχει ενα κουτί οπου απο εκεί πάει η σωλήνα μέσα στην αυλή και μετά στο ρολόι. Από το κουτί στο πεζοδρόμιο μέχρι το ρολόι είναι 15 μέτρα περίπου η σωλήνα.

Ευχαριστώ

Δεν ισχύει αυτό που σου είπαν, πριν τον μετρητή δεν έχεις καν δικαίωμα να βάλεις χέρι, είναι ευθύνη της ΔΕΥΑ σου.

Ισχύει αυτό που γράφει το κείμενο που έκανες παράθεση.

edit
Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και σε μένα, το ρολόι μέσα στο οικόπεδο μου και η διαρροή στο κομμάτι του σωλήνα ανάμεσα στο φρεάτιο του πεζοδρομίου και στο ρολόι, η ΔΕΥΑ έκανε την αποκατάσταση της βλάβης.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.

Με απλά Ελληνικά μέχρι το ρολόι είναι υποχρέωση της εταιρίες μετά το ρολόι του ιδιοκτήτη. Πάρε τους τηλέφωνο και πες τους ότι είναι υποχρέωση τους να αποκαταστήσουν την βλάβη, αλλιώς σε περίπτωση που προκύψουν ζημιές από την διάβρωση χώρων της περιουσίας σου εξαιτίας της βλάβης θα είναι υπόλογοι και γι αυτό. Να είσαι ψαρωτικός και να ζητήσεις το όνομα του υπαλλήλου με τον οποίον θα μιλήσεις. Αν επιμείνει να του ζητησεις έγγραφο που να τεκμηριώνει αυτό που λέει. Επίσης, αν είναι δυνατόν προσπάθησε να κάνεις την επικοινωνία μέσω email για να έχεις τεκμήριο για όσα πειτε. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Βρήκα και αυτό πιο κάτω στους ορους

Το έξοδο αυτό για τους καταναλωτές ενσωματώνεται στην μίσθωμα χρήσης υδρομέτρου. Ε-

πίσης σε καταναλωτές όπου τα υδρόμετρα βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, σε κατακόρυφο συλλέκτη (Collecter), σε Pilotis, σε πρασιά

κ.λ.π. η ευθύνη συντήρησης και επισκευής της εσωτερικής διάταξης και το τμήμα της υδρευτικής διάταξης από τη βάνα της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.

στο πεζοδρόμιο έως τα υδρόμετρα, στο εσωτερικό της οικοδομής, ανήκει στον ιδιοκτήτη

Μάλλον ανηκω σε αυτή τη περίπτωση... 

Δημοσ.
13 minutes ago, kazantzidis said:

Το έξοδο αυτό για τους καταναλωτές ενσωματώνεται στην μίσθωμα χρήσης υδρομέτρου. Ε-

πίσης σε καταναλωτές όπου τα υδρόμετρα βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, σε κατακόρυφο συλλέκτη (Collecter), σε Pilotis, σε πρασιά

κ.λ.π. η ευθύνη συντήρησης και επισκευής της εσωτερικής διάταξης και το τμήμα της υδρευτικής διάταξης από τη βάνα της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.

στο πεζοδρόμιο έως τα υδρόμετρα, στο εσωτερικό της οικοδομής, ανήκει στον ιδιοκτήτη

Αν τελικά το αναλάβεις εσυ, σαν ιδιοκτήτης, βγάλτο εκτός.

Σε συννενόηση πάλι με την ΔΕΥΑΔ της περιοχής σου, ώστε να γίνει νόμιμα.

Δημοσ.
8 minutes ago, kazantzidis said:

Αυτό που δείχνεις είναι ειδικός όρος της συγκεκριμένης ΔΕΥΑ, και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να στέκει μια και έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό ύδρευσης που ορίζει ότι ο καταναλωτής είναι υπεύθυνος από το ρακόρ που βιδώνει πάνω στο υδρόμετρο και μετά.

Δημοσ.

Προφανώς οταν εγινευ η συνδεση ζητησαν ο μετρητης μα μπει στην αυλη.

Οτιδηποτε δεν εινει σε δημόσιο χωρο το κόστος αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...