Προς το περιεχόμενο

Να σου σκάσω ενα format να δείς ρε !

noname1116

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί θα πρέπει σχετικά συχνά να παρακαλάω κάποιο γνωστό μου (άν έχω ) ή να πληρώνω 30 και 40 ευρώ τον οποιοδήποτε εξυπνάκια ( άν βρώ ) για να μου κάνουν format ; τόσο δύσκολο για κάποιον γνώστη του θέματος είναι να φτιάξει ένα αναλυτικό και ενημερωτικό topic με όσο το δυνατόν γίνετε απλές οδηγίες για τα βήματα που απαιτούντε ώστε να κάνω το format μόνος μου ; μόνος μου είπα ; καλά ,εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω πως χρειάζοντε κάτι τέτοιο . ευχαριστώ προκαταβολικά τον ( ή τούς ) οποιοδήποτε μου κάνει την χάρη αυτή :roll:

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

File me 2 logia (xoris poles poles mourmoures)

Anigis to pc sou exeis mia stast disketta mesa sto drive molis tin diavasei stin ekinisi kai pas sto A:\ .Grafeis A:\FORMAT C: kai xrappp!!!! exafanistikan ola

Ertsi apla

Δημοσ.

Loipon tha baleis to cd ton windows kai tha kaneis boot apo ayto. meta diegrapse to diamerisma (p.x. C:) opoy exis na sbiseis.meta kanto metatropi se ntfs OXI se se grigoro.sthn sinexeia akoloutheis tin egatastash kanonika...

Δημοσ.

Υ.Γ.:Ζήτησα αναλυτικό και ενημερωτικό topic με απλές οδηγίες (π.χ. 1 Ανοίγοντας το pc πατάμε delete , 2 Στα BIOS FEATURES SETUP enter ..... κ.λ.π.) Όποιος δεν ξέρει , δεν θέλει ή δεν κάνει κέφι ας μην ασχοληθεί με το θέμα

Δημοσ.

1.Ανοιγουμε pc

2.Παταμε Del για να μπούμε στο bios

3.Βάζουμε το cd των Windows XP ή του όποιου λειτουργικού θέλουμε να κάνουμε εγκατάσταση

4.Βάζουμε Boot Device το drive που έχουμε βάλει το cd του λειτουργικού

5.Save and Exit

6.Βοοταρει το pc

7.Αν έχεις RAID Controllers πατάς F6 και χώνεις την ανάλογη δισκετούλα στο floppy

8.Κάνεις τις ανάλογες επιλογές εγκατάστασης του λειτουργικού στον hdd που θέλεις (C: συνήθως) αφού τον κάνεις format και τον μετατρεψεις σε ntfs (αν δεν είναι ήδη)

9.Κάνεις frapedia και την χαλαρώνεις μέχρι να σε κάνει prompt ανα διαστήματα για να επιλέξεις το time zone , account name κτλ κτλ.

Είναι απλά τα πράγματα και κατανοητά.Δεν πιστεύω να βρεις δυσκολίες.

(Αν κάπου-κάποιος-κάτι έχω ξεχάσει-πεί λάθος, sorry αλλά κάπως έτσι τα θυμάμαι)

Δημοσ.

Λοιπόν, here it goes... (οδηγίες για format του primary δίσκου με εγκατάσταση των Windows XP)

1. Ανοίγεις το PC και πατάς σαν τρελός το DEL μέχρι να σε βάλει στο Bios

2. Πρέπει τώρα να βρεις το First Boot Device πράγμα που, ανάλογα το bios, μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετική θέση.

3. Θέτεις First Boot Device = CDROM

4. Βάζεις το CD των Windows στο CD-Rom/DVD-Rom σου (αν έχεις ένα μόνο), διαφορετικά άν έχεις δύο το βάζεις στο Master (κοινώς, στα Windows αν έχεις D: το CDROM και E: το DVDROM, τότε το CD θα το βάλεις στο CDROM). Αν έχεις σύγχρονη μητρική δεν θα έχεις καν τέτοιο πρόβλημα, απλώς θα το βάλεις σε όποιο CD/DVD-Rom θέλεις.

5. Πατάς Save & Exit στο Bios

6. Ξεκινώντας ο υπολογιστής θα σου πει "Press any key to boot from CD...", οπότε πατάς κάποιο πλήκτρο

7. Ξεκινά η διαδικασία εγκατάστασης των Win-XP. Πατάς ΕΝΤΕR και όχι R (Enter= εγκατάσταση , R = επιδιόρθωση που δεν σε ενδιαφέρει)

8. Να έχεις στο μυαλό σου ότι αργά η γρήγορα τα Windows θα σε ρωτήσουν αν θέλεις να κάνεις format το δίσκο, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό θα γίνει ΠΡΙΝ ξεκινήσει η αντιγραφή των αρχείων προς εγκατάσταση. Στο λέω για να μην αγχωθείς αν δεις ότι πατάς πολλά Enter..

9. Αν στο δίσκο έχεις ήδη Windows εγκατεστημένα, το Setup ίσως σε ρωτήσει ξανά αν θες να κάνεις επιδιόρθωση (repair). Απαντάς αρνητικά και συνεχίζεις. Αν σου πει ότι έχεις Windows εγκατεστημένα και δεν γίνεται να επιδιορθωθούν αυτόματα, ούτε γίνεται να εγκατασταθούν στο φάκελο C:\Windows χωρίς διαγραφή των υπάρχοντων Windows, απάντα του ότι δεν σε νοιάζει η διαγραφή των αρχείων κλπ κλπ

10. Κάποια στιγμή σε ρωτάει που θες να εγκατασταθούν τα windows. Προφανώς επιλέγεις C: (ή όπου θες να τα βάλεις και να κάνεις format μαζί) και...

11. Σε ρωτάει αν θες να κάνεις format, γρήγορο, αργό, NTFS, Fat32 κλπ. Αν έχεις καινούριο δίσκο, NTFS Quick γιατί αν ο δίσκος είναι μεγάλος το NTFS Normal θα πάρει ώρα. Αν ο δίσκος είναι παλιός και μικρός (10GB), Fat32.

12. Ξεκινά η διαδικασία εγκατάστασης των Windows στον formatted δίσκο

13. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ που θα κάνει το setup, ξαναμπαίνεις στο Bios. Ξαναβρίσκεις το First Boot Device και το θέτεις Floppy ή Hard Disc (=IDE0) ανάλογα τις προτιμήσεις σου. Αν θέσεις floppy, τότε προφανώς αλλάζεις το Second Boot Device σε IDE0 ώστε να ξεκινά το σύστημα από τον δίσκο αν δεν έχεις δισκέτα εκκίνησης.

14. Save and Exit και από εκεί και πέρα η εγκατάσταση των Windows συνεχιζεται αρκετά εύκολα και αυτοματοποιημένα...

:)

Δημοσ.

To format και η εγκατάσταση των windows είναι μια εύκολη διαδικασία και τα παιδιά παραπάνω σε κάλυψαν μια χαρά.

Το θέμα δεν είναι όμως το format και η εγκατάσταση, αλλα η διαδικασία μετά. Πως θα σετάρεις τα windows να δουλεύουν σωστά , τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνεις, αυτό αλλάζει ανάλογα τον χρήστη και τον υπολογιστή. Ίσως μια καλή αρχή την πρώτη φορά μετά από format σε windows xp, τουλάχιστον αυτά κάνω εγώ στο δικό μου σύστημα:

1)Εγκατάσταση sp1 και όλων των επόμενων updates.

2)Drivers για τα πάντα στη μητρική

3)Directx 9.0b

4)Drivers για κάρτα γραφικών

Έπειτα, αφου όλες οι συσκευές στο σύστημα είναι εντάξει ξεκινάω με την παραμετροποίηση των windows όπως τα θέλω εγώ και τέλος, τα προγράμματα.

Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει σωστά, χρονοβόρα. Αν το format και η εγκατάσταση έχουν διάρκει ένα τέταρτο περίπου τα παραπάνω μου παίρνουν κανένα δίωρο.

Τέλος, κάνεις ένα defragment, τραβάς ένα ghost και είσαι μια χαρά.

:)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ καλά μου παιδιά . Δεν μου λέτε αλλάζει κάτι στην περίπτωση που κάποιος (όπως εγώ) έχει 2 σκληρούς δίσκους ; ©master 20 gb και για backup (D) ένα 120 gb ; Γίνετε format ξεχωριστά στον καθένα χωρίς να επηρεαστεί ο άλλος ;

Δημοσ.

Ναι, εφόσον μιλάμε για 2 ξεχωριστούς δίσκους.

Από άποψη ταχύτητας συστήνεται να βάλεις boot τον γρηγορότερο δίσκο.

/sc

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ καλά μου παιδιά . Δεν μου λέτε αλλάζει κάτι στην περίπτωση που κάποιος (όπως εγώ) έχει 2 σκληρούς δίσκους ; ©master 20 gb και για backup (D) ένα 120 gb ; Γίνετε format ξεχωριστά στον καθένα χωρίς να επηρεαστεί ο άλλος ;

Ναι

Δημοσ.

vasika filaraki na ksereis oti an de patheis de tha matheis:) kanenas de gennithike mathimenos:) tin proti fora na sai sigouros pane oloi me to stavro sto xeri kai me ti prosefxi mi xalasoune kati. Ousiastika to mono pou xreiazetai na kaneis pleon sta windows einai na valeis mesa apo bios to sistima sou na bootarei apo to cd kai apo kei kai meta se kathodigoun kai ta kanoun sxedon ola aftomata ta windows:) Akoma kai format pleon mporei na ginei mesa apo windows kai xoris start disk ( toulaxiston se win2k kai winxp )

Δημοσ.

Για μένα το βασικό είναι πώς θα μπορεί να καθαρίζει τα windows κάνοντας φρέσκο reinstall (με format) ΧΩΡΙΣ όμως να χάσει και τα προσωπικά του δεδομένα!

Καλό το format format C: αλλά μετά... "Πού πήγαν κάτι αρχεία που είχα σώσει?" :D

Βασικό λοιπόν, πριν κάνεις ότι λένε τα υπόλοιπα παιδιά, να έχεις σε ένα άλλο partition ή σκληρό, τα αρχεία σου (mp3, προγραμματα, drivers κλπ). Τον δίσκο αυτό ΔΕΝ τον πειράζεις.

πχ εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα είχα τον 20GB για εγκατάσταση των windows και συχνό reformat, και τον 120άρι για τα δεδομένα μου.

Επίσης πρέπει να προσέχεις που σώζει το outlook express τα mail σου, σε περίπτωση που θες να τα ξαναβρεις μετά την επανεγκατάσταση. (απ' το Outlook express: Tools --> Maintenance --> Store folder) Αυτό το store folder το αλλάζεις στον 120άρι σου για να μη σβηστούν τα emails soy! :(

Επίσης καλό είναι να σώσεις κάπου και τα Internet Explorer Favorites. Αυτά θα τα βρει ς στο directory C:\documents and settings\Όνομα user.

Σημαντικό επίσης είναι να έχεις κάπου τους drivers από κάθε συσκευή σου για να τους εγκαταστήσεις ξανά μετά.

Το format (και πάνε τα αρχεία!) είναι η εύκολη λύση για κάποιον που θέλει να σου πάρει τα λεφτά για την επανεγκατάσταση και για να ξεμπερδεύει στα γρήγορα. Όσο όμως αυξάνονται τα δεδομένα σου θα δεις ότι η αξία τους είναι πολύ μεγαλύτερη απ' την αξία οποιουδήποτε hardware!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...