Thukididis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 καλησπέρα σε όλους/ες και χρόνια πολλά! Ερώτηση: Για να μπω ταμείο ανεργίας και να πάρω το επίδομα πρέπει υποχρεωτικά να έχω κλείσει μήνες εργασίας στον εργοδότη μου? Ο λόγος για τον οποίο ρωτάω είναι ο εξής: Μου έκανε πρόσληψη ο εργοδότης μου τωρα από 1/1/2024 με συμβαση ορισμένου χρόνου. Η σύμβαση μου είναι εως 31/12/2024 για έναν χρόνο δηλαδή. Μετά το πέρας του χρόνου εαν δεν μου ανανεωσει τη συμβαση με νέα και με διώξει μπαίνω ταμείο ανεργείας με 12 μήνες εργασίας με ένσημα η όχι? Και εαν ναι , πόσους μήνες θα παίρνω το επιδομα ανεργείας εαν είμαι με λιγοτερο απο 14 μηνες εργασιας? Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
sstratos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2024 Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας χορηγείται στους αιτούντες – πρώην μισθωτούς, εφόσον: καταγγέλθηκε ή έληξε η Σύμβαση Εργασίας τους (δεν χορηγείται σε όσους αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους) έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιδότηση (δεν απασχολούνται σε άλλον εργοδότη, δεν αυτοαπασχολούνται, είναι ικανοί και διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας) έχουν πραγματοποιήσει σε συγκεκριμένα (κρίσιμα) χρονικά διαστήματα συγκεκριμένο αριθμό ημερών εργασίας, για τις οποίες καταβάλλονταν εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, ως εξής: α) Για ασφαλισμένους που επιδοτούνται για πρώτη φορά 1η περίπτωση τουλάχιστον εκατόν είκοσι πέντε (125) ημέρες εργασίας ή εκατό (100) ημέρες για οικοδόμους με κρατήσεις υπέρ του κλάδου ανεργίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και ογδόντα (80) ημέρες εξαρτημένης εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους περισσότερες και αναλυτικές οδηγίες εδω https://www.dypa.gov.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=taktiki-epidotisi-anerghias&tab2=koini-anerghoi&tab3=proypotheseis-arkhikis-epidotisis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα