Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους/ες και χρόνια πολλά!

Ερώτηση: Για να μπω ταμείο ανεργίας και να πάρω το επίδομα πρέπει υποχρεωτικά να έχω κλείσει μήνες εργασίας στον εργοδότη μου?

Ο λόγος για τον οποίο ρωτάω είναι ο εξής: Μου έκανε πρόσληψη ο εργοδότης μου τωρα από 1/1/2024 με συμβαση ορισμένου χρόνου.

Η σύμβαση μου είναι εως 31/12/2024 για έναν χρόνο δηλαδή. Μετά το πέρας του χρόνου εαν δεν μου ανανεωσει τη συμβαση με νέα και με διώξει

μπαίνω ταμείο ανεργείας με 12 μήνες εργασίας με ένσημα η όχι?

Και εαν ναι , πόσους μήνες θα παίρνω το επιδομα ανεργείας εαν είμαι με λιγοτερο απο 14 μηνες εργασιας?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Δημοσ.

Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας χορηγείται στους αιτούντες – πρώην μισθωτούς, εφόσον:

• καταγγέλθηκε ή έληξε η Σύμβαση Εργασίας τους (δεν χορηγείται σε όσους αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους)
  • έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιδότηση (δεν απασχολούνται σε άλλον εργοδότη, δεν αυτοαπασχολούνται, είναι ικανοί και διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας)
  • έχουν πραγματοποιήσει σε συγκεκριμένα (κρίσιμα) χρονικά διαστήματα συγκεκριμένο αριθμό ημερών εργασίας, για τις οποίες καταβάλλονταν εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, ως εξής:

α) Για ασφαλισμένους που επιδοτούνται για πρώτη φορά

1η περίπτωση

• τουλάχιστον εκατόν είκοσι πέντε (125) ημέρες εργασίας ή εκατό (100) ημέρες για οικοδόμους με κρατήσεις υπέρ του κλάδου  ανεργίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και
  • ογδόντα (80) ημέρες εξαρτημένης εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από  την έναρξη της επιδότησής τους

περισσότερες και αναλυτικές οδηγίες εδω

https://www.dypa.gov.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=taktiki-epidotisi-anerghias&tab2=koini-anerghoi&tab3=proypotheseis-arkhikis-epidotisis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...