Rebelos2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, dtzgr είπε Η άδεια δεν είναι υποχρεωτικό να δίνεται (μόνο) το καλοκαίρι. Είχες δικαίωμα για 5 μέρες μέσα στο '23; Πρεπει να μπορείς να λείψεις 5 μέρες από τη δουλειά και επιπλέον να πληρωθείς και επιδομα (= επιπλέον μεροκάματο) για τις 5 αυτές μέρες (με όριο το μισό του μισθού). Αυτοί ορθά σου πλήρωσαν το επίδομα που αντιστοιχεί στις 5 αυτές μέρες και είναι και υποχρεωμένοι να σου τις δωσουν και άδεια (= να λείψεις αντίστοιχες μέρες από την εργασία σου χωρίς να χάσεις τις αποδοχές και τα ένσημα). Εσύ πήρες τα λεφτά (καλώς) και επίσης έλειψες και 3 μέρες με άδεια, οπότε μένει να πάρεις και άλλες 2 μέρες μέχρι το Μάρτιο όπως συμφωνήσατε (και για τις οποίες σου έχουν ήδη προπληρώσει το επίδομα) για να πατσήσετε για το '23. Το αντίστοιχο θα γίνει μετά για το '24 κλπ. Ήσουν πολύ αναλυτικός σε ευχαριστώ πολύ. Είχα την λανθασμένη εντύπωση πως πρώτον :δεν δικαιουμουν επίδομα αδείας μιας και ξεκίνησα να εργάζομαι Σεπτέμβρη και δεύτερον : πως την άδεια την πληρώνομαι αν δεν την χρησιμοποιήσω.
dtzgr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε πως την άδεια την πληρώνομαι αν δεν την χρησιμοποιήσω. Αυτό ισχύει αλλά είναι άλλη περίπτωση. Παίρνεις έξτρα μεροκάματο (πέρα από ότι είπαμε πριν, που δικαιούσαι ούτως ή άλλως), αλλά μόνο αν έχεις ζητήσει γραπτώς και επανειλημμένα την άδεια και δεν την πήρες με υπαιτιότητα του εργοδότη ή όταν λήγει η συνεργασία και έχουν μείνει μέρες αδείας (πχ απολύθηκες). Φαντάσου, ας πούμε, την περίπτωση ενός εργοστασίου που δεν σου δίνει άδεια για χρόνια (ενώ είπαμε ότι δικαιούσαι και επίδομα και να λείπεις μετ' αποδοχών) επικαλούμενο φόρτο εργασίας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να πληρώσει: 1. επίδομα αδείας, 2. μεροκάματο αλλά και επιπλέον 3. αποζημιωση (αυτή που λες) για τις μέρες που δεν έδωσε. Η δική σου περίπτωση δεν είναι τέτοια όμως, γιατί δεν σου αρνήθηκαν την άδεια. Με άλλα λόγια, είναι δικλείδα ώστε να δίνεται η άδεια στους εργαζόμενους (εκτός από το επίδομα). Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί από τον εργαζόμενο για να "πουλήσει" τις μέρες άδειας για ακόμα περισσότερα χρήματα. Είναι κι αυτός υποχρεωμένος να πάρει την άδεια και να μην κάνει κατάχρηση. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από dtzgr 3
Rebelos2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, dtzgr είπε Αυτό ισχύει αλλά είναι άλλη περίπτωση. Παίρνεις έξτρα μεροκάματο (πέρα από ότι είπαμε πριν, που δικαιούσαι ούτως ή άλλως), αλλά μόνο αν έχεις ζητήσει γραπτώς και επανειλημμένα την άδεια και δεν την πήρες με υπαιτιότητα του εργοδότη ή όταν λήγει η συνεργασία και έχουν μείνει μέρες αδείας (πχ απολύθηκες). Φαντάσου, ας πούμε, την περίπτωση ενός εργοστασίου που δεν σου δίνει άδεια για χρόνια (ενώ είπαμε ότι δικαιούσαι και επίδομα και να λείπεις μετ' αποδοχών) επικαλούμενο φόρτο εργασίας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να πληρώσει: 1. επίδομα αδείας, 2. μεροκάματο αλλά και επιπλέον 3. αποζημιωση (αυτή που λες) για τις μέρες που δεν έδωσε. Η δική σου περίπτωση δεν είναι τέτοια όμως, γιατί δεν σου αρνήθηκαν την άδεια. Με άλλα λόγια, είναι δικλείδα ώστε να δίνεται η άδεια στους εργαζόμενους (εκτός από το επίδομα). Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί από τον εργαζόμενο για να "πουλήσει" τις μέρες άδειας για ακόμα περισσότερα χρήματα. Είναι κι αυτός υποχρεωμένος να πάρει την άδεια και να μην κάνει κατάχρηση. Άψογος φίλε σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου να σαι καλά
alexariz111 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Στις 2/1/2024 στις 11:13 ΜΜ, dtzgr είπε Αυτό ισχύει αλλά είναι άλλη περίπτωση. Παίρνεις έξτρα μεροκάματο (πέρα από ότι είπαμε πριν, που δικαιούσαι ούτως ή άλλως), αλλά μόνο αν έχεις ζητήσει γραπτώς και επανειλημμένα την άδεια και δεν την πήρες με υπαιτιότητα του εργοδότη ή όταν λήγει η συνεργασία και έχουν μείνει μέρες αδείας (πχ απολύθηκες). Φαντάσου, ας πούμε, την περίπτωση ενός εργοστασίου που δεν σου δίνει άδεια για χρόνια (ενώ είπαμε ότι δικαιούσαι και επίδομα και να λείπεις μετ' αποδοχών) επικαλούμενο φόρτο εργασίας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να πληρώσει: 1. επίδομα αδείας, 2. μεροκάματο αλλά και επιπλέον 3. αποζημιωση (αυτή που λες) για τις μέρες που δεν έδωσε. Η δική σου περίπτωση δεν είναι τέτοια όμως, γιατί δεν σου αρνήθηκαν την άδεια. Με άλλα λόγια, είναι δικλείδα ώστε να δίνεται η άδεια στους εργαζόμενους (εκτός από το επίδομα). Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί από τον εργαζόμενο για να "πουλήσει" τις μέρες άδειας για ακόμα περισσότερα χρήματα. Είναι κι αυτός υποχρεωμένος να πάρει την άδεια και να μην κάνει κατάχρηση. Καλησπέρα, μια απάντηση αν ξέρει καποιος! Προσληψη 5/9/21 και παραίτηση 3/3/24 , χωρίς να έχω πάρει άδεια για το '24!! Τι δικαιούμαι να πληρωθώ από άδειες και επίδομα άδειας; 5 λεπτά πριν, alexariz111 είπε
costas_ Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 9 ώρες πριν, alexariz111 είπε Καλησπέρα, μια απάντηση αν ξέρει καποιος! Προσληψη 5/9/21 και παραίτηση 3/3/24 , χωρίς να έχω πάρει άδεια για το '24!! Τι δικαιούμαι να πληρωθώ από άδειες και επίδομα άδειας; μισό δώρο πάσχα και αναλογία επιδόματος αδείας
Ribopaido Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Παιδια καλημερα, Ξεκινησα ως μονιμος στο δεδδηε 03 ιουνη και τελος του ίδιου μηνα περα απο το μισθο μου βαλανε και 93 ευρω επιδομα αδειας. Εγω εως τελος δεκεμβρη δικαιουμαι 12 μερες αδεια συνολο, θα πληρωθω εως τοτε καποιο αλλο ποσο ή αυτα ειναι για φετος;
Apokios Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Θα πάρεις(λογικά) και ολο το δώρο Χριστουγέννων Τουλάχιστον αυτό ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Εχω χάσει τη μπάλα τί γίνεται με το Δημόσιο και επίσης δεν ξέρω αν ο δεδδηε θεωρείται ιδιωτικός ή δημόσιος τομέας. Νομίζω για περισσότερα δες εδώ www.kepea.gr Επεξ/σία 19 Αυγούστου από Apokios
Ribopaido Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Apokios said: Θα πάρεις(λογικά) και ολο το δώρο Χριστουγέννων Τουλάχιστον αυτό ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Εχω χάσει τη μπάλα τί γίνεται με το Δημόσιο και επίσης δεν ξέρω αν ο δεδδηε θεωρείται ιδιωτικός ή δημόσιος τομέας. Νομίζω για περισσότερα δες εδώ www.kepea.gr Σε ευχαριστω! Ναι ιδιωτικος πιανεται πλεον. εννοουσα αν θα παρω και εξτρα σαν επιδομα άδειας εως τελος τού ετους γιατι μου φανηκαν λιγα. σε ευχαριστω και παλι Επεξ/σία 19 Αυγούστου από Ribopaido
Apokios Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου χαχα οχι οχι... επίδομα αδείας το παίρνεις ολο ( αν τα θυμάμαι καλά ) αν έχεις προσληφθεί εκεί κοντά στο Πασχα.
IoannisSM Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Φιλος εργαστηκε με συμβαση ορισμενου χρονου πληρη απασχοληση τους μηνες Φεβρουαριο και Μαρτιο 2024, χωρις να παρει καθολου αδεια. Τι δικαιουται να πληρωθει από άδειες και επίδομα άδειας?
Christine1990 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Καλησπέρα και από μένα ως νέο μέλος!!Όσον αφορά την ΔΥΠΑ έχω ένα τεράστιο πρόβλημα και όποιος γνώριζει να με κατατοπίσει....Είμαι στο πρόγραμμα 25-45 για έξι μήνες...τον Δεκέμβριο λήγει...πληρώνομαι κάθε μήνα από τον εργοδότη...τον Αύγουστο πήρα αδεια-5 μέρες απο τις 12 που δικαιούμαι -τις άλλες θα τις πάρω αργότερα - και επίδομα άδειας δεν έλαβα!!είχα μάθει ότι κανένας από τους υπαλλήλους που έχει ποτέ δεν έχει πάρει επίδομα αδείας!φοβούμενη ζήτησα το επίδομα μου για το εξάμηνο και Μ εβαλαν 73.20ευρω! ρωτώντας Μου είπαν ότι αυτό αναλογεί!πλήρως ενημερωμένοι από λογιστή κτλ λέω το επίδομα μου είναι 12 μέρες επί 28,20 ευρώ!ο ΟΑΕΔ της τοπικής κοινωνιας-λογω γνωριμιων-ομως είμαι μέσω αυτού βγάζει την ουρά του απέξω,ότι είναι θέμα εργασιακών σχέσεων μεταξύ εμού και του εργοδότη!τι κάνω για να πάρω το επίδομα αδείας?αααα και από τον ΟΑΕΔ Μ ανέφεραν ότι δεν ελέγχουν τα ποσά αλλά τους καλύπτει ότι μπήκε το επίδομα σύμφωνα με την απδ και την υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη ότι τα έχει δώσει όλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα