bill999r Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, βρίσκομαι στο πατρικό μου και ενώ το ίντερνετ - τηλέφωνο λειτουργούσαν μια χαρά, ξαφνικά όλα νεκρωσαν. Κοίταξα λοιπόν την τηλεφωνική πρίζα και είδα ότι καθώς μετακίνησε η μάνα μου το έπιπλο του τηλεφώνου τράβηξε μαζι και τα καλώδια με αποτέλεσμα να κοπούν όλα. Το καλώδιο λοιπόν που έρχεται από τον τοίχο έχει 4 καλωδιακια χρώματος κόκκινο - μαύρο - κιτρινό - λευκό. Η τηλεφωνική πρίζα έχει βιδακια που καταλήγουν σε καλωδιακια χρώματος κόκκινο - μαύρο - κίτρινο - πράσινο. Προσπάθησα να ζευγαρωσω τα χρώματα κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο, κίτρινο με κίτρινο και άσπρο με πράσινο αλλά δεν είχα επιτυχία. Σύνδεσα την τηλεφωνική συσκευή απευθείας στην πρίζα για να δοκιμάσω συνδυασμούς αλλά πάλι τίποτα. Η γραμμή είναι 50 άρα και το τηλέφωνο( ασύρματη συσκευή) voip οπότε δεν ξέρω αν θα έχω τονο με τον τρόπο που δοκίμασα. Έχετε καμία άλλη πρόταση μήπως βγάλω άκρη; Αλλιώς αύριο που θα είναι εργάσιμη κ ίσως βρω μάστορα... Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2024 από bill999r
Redfly Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Κάνε τα και μία ανάποδα, δηλαδή ασπρο, κιτρινο μαυρο κόκκινο, διαφορετικά έχει κοπεί και άλλού. 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Ίσως είναι κομμένο κάπου το καλώδιο που έρχεται από τον τοίχο, αν είναι έτσι τότε θα πρέπει να αλλαχτεί το καλώδιο στο κανάλι από την πρίζα έως το επόμενο κουτί διακλάσωσης. Πάντως σε vdsl δεν νομίζω να παίζει το τηλέφωνο απευθείας, πρέπει να συνδεθεί μέσω modem/router, και επίσης χρειάζεται κάποιος χρόνος για να συγχρονιστεί η vdsl ώστε να έχεις τηλ. Πολύμετρο έχεις να μετρήσεις την τάση στα καλωδιάκια που έρχονται από τον τοίχο; 1
bill999r Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Πολύμετρο έχεις να μετρήσεις την τάση στα καλωδιάκια που έρχονται από τον τοίχο; Δυστυχώς δεν έχω κάτι απο τέτοια εργαλεία εδώ. Τεσπά δεν πειράζει, αναγκαστικά θα φωνάξω κάποιον αύριο να το επιδιορθώσει. Εδώ και μια φωτό με την αλλαγή που πρότεινε ο @Redfly https://i.postimg.cc/mgZpjsZx/IMG20240102191249.jpg Τελικά τα είχε παίξει το καλώδιο του ρούτερ που συνδέονταν στην τηλεφωνική πρίζα . Το άλλαξα και συγχρονισε. Η συνδεσμολογία ήταν χρώμα χρώμα ( η αρχική που γράφω) για όποιον το ψάξει στο μέλλον. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2024 από bill999r 1
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) το adsl vdsl παιζει με δυο καλωδια και οχι τεσσερα.στην πριζα κοκκινο πρασινο (oσο θυμαμαι απεξω) τα 2 μεσαια δηλαδη.στον τοιχο ειτε ασπρο κιτρινο ειτε κοκκινο μαυρο. 6 hours ago, bill999r said: Καλησπέρα σε όλους, βρίσκομαι στο πατρικό μου και ενώ το ίντερνετ - τηλέφωνο λειτουργούσαν μια χαρά, ξαφνικά όλα νεκρωσαν. Κοίταξα λοιπόν την τηλεφωνική πρίζα και είδα ότι καθώς μετακίνησε η μάνα μου το έπιπλο του τηλεφώνου τράβηξε μαζι και τα καλώδια με αποτέλεσμα να κοπούν όλα. Το καλώδιο λοιπόν που έρχεται από τον τοίχο έχει 4 καλωδιακια χρώματος κόκκινο - μαύρο - κιτρινό - λευκό. Η τηλεφωνική πρίζα έχει βιδακια που καταλήγουν σε καλωδιακια χρώματος κόκκινο - μαύρο - κίτρινο - πράσινο. Προσπάθησα να ζευγαρωσω τα χρώματα κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο, κίτρινο με κίτρινο και άσπρο με πράσινο αλλά δεν είχα επιτυχία. Σύνδεσα την τηλεφωνική συσκευή απευθείας στην πρίζα για να δοκιμάσω συνδυασμούς αλλά πάλι τίποτα. Η γραμμή είναι 50 άρα και το τηλέφωνο( ασύρματη συσκευή) voip οπότε δεν ξέρω αν θα έχω τονο με τον τρόπο που δοκίμασα. Έχετε καμία άλλη πρόταση μήπως βγάλω άκρη; Αλλιώς αύριο που θα είναι εργάσιμη κ ίσως βρω μάστορα... 6 hours ago, Joshua21 said: Ίσως είναι κομμένο κάπου το καλώδιο που έρχεται από τον τοίχο, αν είναι έτσι τότε θα πρέπει να αλλαχτεί το καλώδιο στο κανάλι από την πρίζα έως το επόμενο κουτί διακλάσωσης. Πάντως σε vdsl δεν νομίζω να παίζει το τηλέφωνο απευθείας, πρέπει να συνδεθεί μέσω modem/router, και επίσης χρειάζεται κάποιος χρόνος για να συγχρονιστεί η vdsl ώστε να έχεις τηλ. Πολύμετρο έχεις να μετρήσεις την τάση στα καλωδιάκια που έρχονται από τον τοίχο; οταν εχεις voip δεν ερχετε ταση απο τον τοιχο.μονο στις fxs Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2024 από poulinos 2 1
bill999r Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2024 Ναι φίλε μου με 2 παίζει, στην πρόζα σωστά με κόκκινο πράσινο και στον τοίχο, σύμφωνα με αυτά που διάβασα παίζουν κόκκινο κίτρινο ή μαύρο άσπρο. Ευχαριστώ κ πάλι!
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 03/01/2024 at 02:29, bill999r said: Ναι φίλε μου με 2 παίζει, στην πρόζα σωστά με κόκκινο πράσινο και στον τοίχο, σύμφωνα με αυτά που διάβασα παίζουν κόκκινο κίτρινο ή μαύρο άσπρο. Ευχαριστώ κ πάλι! στα καλωδια του οτε παντως ειναι κιτρινο ασπρο και κοκκινο μαυρο.ετσι τα βλεπω συνεχεια δηλαση σε διζευγα εναερια συνηθως εβλεπα το κοκκινο με το μαυρο και το κιτρινο με το ασπρο. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2024 από poulinos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα