nvel Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Αν εγώ ως ελεύθερος επαγγελματίας ή η επιχείρησή μου αποδεχόμαστε πληρωμές μόνο από επιχειρήσεις ή άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, είμαστε υπόχρεοι εφαρμογής της υπ. αρ. 8139/31-01-2024 κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 744); Όχι, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη υποχρέωσης αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα πληρωμών και με υπηρεσίες άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό, είναι η αποδοχή πληρωμής να γίνεται από φυσικό πρόσωπο που ενεργεί ως καταναλωτής, για λόγους που δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική ή εμπορική του δραστηριότητα. Σε περίπτωση ωστόσο υπηρεσιακού ελέγχου ο δικαιούχος πληρωμής θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι δε συναλλάσσεται με φυσικά πρόσωπα, παρά μόνο με οντότητες που ενεργούν αποκλειστικά στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Αν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, που αποδέχομαι πληρωμές αποκλειστικά από επιχειρήσεις ή άλλους επαγγελματίες, εμπίπτω στις κατηγορίες υπόχρεων της υπ. αρ. 8139/31-01-2024 κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 744); Όχι, αφού υπόχρεος χρήσης POS και υπηρεσιών άμεσης πληρωμής είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που συναλλάσσεται με πρόσωπα που ενεργούν ως καταναλωτές, εφόσον είτε παρέχει υπηρεσίες είτε λειτουργεί με τους ΚΑΔ (κύριους ή δευτερεύοντες) που περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 της υπ. αρ. 8139/31-01-2024 κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 744). Συνεπώς, εφόσον ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να αποδείξει ότι δεν αποδέχεται πληρωμές από φυσικά πρόσωπα που ενεργούν ως καταναλωτές, δεν εμπίπτει στους υπόχρεους εφαρμογής της ΚΥΑ. https://gge.mindev.gov.gr/tomeas-emporiou/sixnes-erotiseis-organomeno-emporio/
2wheeler Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Με τα τώρα δεδομένα με τις διασυνδέσει ταμειακών-pos υπάρχει κανα pos χωρις συνδρομη που να εχει έγκριση ΑΑΔΕ. Εχω της sumup και όπως φαντάζεστε γίνεται το μπαχαλο.. κανεις δεν ξερει τιποτα... η sumup, δεν ξέρει αν είναι συμβατό το POS solo με την ταμειακή μου NORMA , λεει φερτε τον τεχνικό της ταμειακής και αν υπάρξει πρόβλημα ενημερώστε μας.... Οτι να'ναι... Οποτε σκέφτομαι μηπως τα αλλάξω να πάω σε τιποτα πιο συμβατικο και ας πληρώνω τσάμπα ταμειακή κ POS που δεν μου χρειάζονται... Εκτός αν ξέρει κάποιος κάτι που έχει δουλεψει (πχ viva, MyPOS κλπ...) διασυνδεθει δλδ...
arel Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) sumup άνθρακες, μεχρι και αυτη την ώρα 15/4/24 δεν ενημερώνουν τους πελάτες τους. https://www.aade.gr/syndyasmoi-tameiakon-mihanon-pos Συνδυασμοί Ταμειακών Μηχανών & POS Επεξ/σία 15 Απριλίου από arel
arel Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου μάλλον δεν υπάρχει άλλο Τερματικό POS χωρίς συνδρομή. παραγγέλθηκε παρασκευή 12 /4/24 εστάλη σήμερα 11:05 λέει το mail. myPOS Go2 29.00€ + Αποστολή:5.00€ + ΦΠΑ: 8.16€ = 42.16€
PCEXPERT2012 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Η mypos έχει έδρα την ιρλανδία.δεν μπορεί να δηλωθεί όμως στο aade επαγγελματικός λογαριασμός άλλης χώρας.εχει κάνει κάτι κάποιος?
Lux Aeterna Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Στις 15/4/2024 στις 3:20 ΜΜ, PCEXPERT2012 είπε Η mypos έχει έδρα την ιρλανδία.δεν μπορεί να δηλωθεί όμως στο aade επαγγελματικός λογαριασμός άλλης χώρας.εχει κάνει κάτι κάποιος? Κι εγώ την ίδια απορία έχω, αλλά με Sumup. Αν τα κάνω εκταμίευση σε ελληνικό λογαριασμό, με χρεώνουν 4€. Τον Ιρλανδικό δεν μπορώ να τον δηλώσω. Σε μέηλ που έστειλα στη Sumup, μου είπαν ότι μπορώ να τα εκταμιεύω στον Ιρλανδικό λογαριασμό, χωρίς να έχω πρόβλημα με την ΑΑΔΕ, αλλά να ρωτήσω και τον λογιστή μου...
viman Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Συγχωρέστε με αν είναι άσχετο! Μήπως σας βολεύει και αυτό; Κάνει το smartphone pos, είναι και ελληνικό. Διαφημίζει χαμηλές προμήθειες, αλλά έχει 15 ευρώ το μήνα συνδρομή; https://pro.payzy.gr/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1juS_SXTS6ZtPBVuNx_EjR8RWW5fC0QOubkYQC4rGsmc8Sl3ieR8f8aAqYzEALw_wcB Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από viman
Lux Aeterna Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 7 λεπτά πριν, viman είπε Συγχωρέστε με αν είναι άσχετο! Μήπως σας βολεύει και αυτό; Κάνει το smartphone pos, είναι και ελληνικό. Διαφημίζει χαμηλές προμήθειες. https://pro.payzy.gr/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1juS_SXTS6ZtPBVuNx_EjR8RWW5fC0QOubkYQC4rGsmc8Sl3ieR8f8aAqYzEALw_wcB Έχει 15 ευρώ μηνιαία συνδρομή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα