Προς το περιεχόμενο

Σε τροχιά ανάκαμψης η Huawei το 2023


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Huawei, η κινεζική εταιρεία που βρέθηκε στο επίκεντρο της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης με ελπιδοφόρες προοπτικές για το 2023.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία, που εδρεύει στη Σενζέν, προέβλεψε έσοδα άνω των 700 δισεκατομμυρίων γιουάν (99 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το 2023, αποδίδοντας μέρος αυτών στην ισχυρή απόδοση του τομέα ηλεκτρονικών της. Η επίδοση αντιπροσωπεύει αύξηση 9% από τα έσοδα των 642,3 δισεκατομμυρίων γουάν (92,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) του 2022, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται των περίπου 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2019.

Ο Κεν Χου, εναλλασσόμενος πρόεδρος της Huawei, εξέφρασε στο μήνυμά του για το τέλος του έτους προς τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία ξεπέρασε με επιτυχία τις προκλήσεις και τώρα ουσιαστικά επανέρχεται σε τροχιά.

Οι ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας οφείλονται εν μέρει στο λανσάρισμα τον Αύγουστο του Mate 60 Pro smartphone. Η προηγμένη τεχνολογία αυτής της συσκευής εξέπληξε τους εμπειρογνώμονες του κλάδου, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τις εκτεταμένες προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε ξένα τσιπ και τεχνολογίες.

Το Mate 60 Pro έτυχε καλής υποδοχής από τους καταναλωτές, επιτρέποντας στη Huawei να κερδίσει μερίδιο αγοράς από την Apple στην Κίνα, όπως αναφέρει η Counterpoint Research. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Huawei είχε ανέβει στην πέμπτη θέση στην κινεζική αγορά, αυξάνοντας το μερίδιό της από 10% το πρώτο τρίμηνο σε 14% το τρίτο τρίμηνο. Αντίθετα, το μερίδιο αγοράς της Apple μειώθηκε από 20% σε 15% κατά την ίδια περίοδο.

Η Huawei, που κάποτε ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, έχασε τη θέση της λόγω των αυστηρών κυρώσεων των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια που εμπόδιζαν την ικανότητά της να προμηθεύεται βασικά εξαρτήματα για τις συσκευές της αλλά και να έχει πρόσβαση στο Android της Google.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ υποστηρίζουν σταθερά ότι η Huawei αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, υπονοώντας ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της εταιρείας για κατασκοπεία. Η Huawei έχει διαψεύσει σταθερά αυτούς τους ισχυρισμούς και έχει καταβάλει προσπάθειες να βελτιώσει τη φήμη της στην Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, το 2023, η Huawei ξεκίνησε να ανακάμπτει. Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε βγεο από την κατάσταση κρίσης και είχε σημειώσει πρόοδο στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για τα εξαρτήματα στα οποία της είχε απαγορευτεί η πρόσβαση λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή smartphone με Kirin SoC, η Huawei αναμένεται να διατηρήσει την επιτυχία της το επόμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση των αναλυτών της Counterpoint τον Νοέμβριο.

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, η Huawei παρουσίασε τη νέα σειρά Nova, που ανήκει στη μεσαία κατηγορία, τα οποία οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα είναι δημοφιλή λόγω της σχετικής προσιτής τιμής τους.

Πάντως η αισιόδοξη πρόβλεψη έρχεται σε αντίθεση με τα σχόλια που έκανε πέρυσι ένα στέλεχος της Huawei, το οποίο δήλωσε ότι ο αγώνας της εταιρείας για επιβίωση δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Στο υπόμνημά του τον Δεκέμβριο, ο Hu αναγνώρισε ότι παρά την επιβίωση και την ανάπτυξη της εταιρείας μέσω σκληρής δουλειάς, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Προειδοποίησε ότι οι γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες εξακολουθούν να υφίστανται και ότι οι τεχνολογικοί περιορισμοί και τα εμπορικά εμπόδια εξακολουθούν να επηρεάζουν τον κόσμο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Τώρα που το P30 Pro παλιώνει , πολύ θα ήθελα να βγάλει global εκδόσεις με gservises , ώστε να ξαναπαρω κάποια από τις νέες ναυαρχίδες της . Βέβαια με τα δεδομένα που έχουμε , αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. 

  • Like 4
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Huawei δεν θα σβησει ποτέ. Δεν είναι σαν τις υπόλλοιπες Κινέζικες εταιρείες. Η Huawei είναι το μακρύ χέρι του καθεστώτος. Το χρήμα δεν θα τελειώσει ποτέ.

Επεξ/σία από vastegial_74
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 minutes ago, john84 said:

Τώρα που το P30 Pro παλιώνει , πολύ θα ήθελα να βγάλει global εκδόσεις με gservises , ώστε να ξαναπαρω κάποια από τις νέες ναυαρχίδες της . Βέβαια με τα δεδομένα που έχουμε , αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. 

Υπάρχουν και τα honor magic που έχουν Google services, λογισμικό ίδιο με emui και ουσιαστικά ποιότητα huawei. 

  • Like 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mants118 είπε

πουλάει στις ΗΠΑ;;; όχι! καμία ιδιαίτερη ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο λοιπόν (κατά τη γνώμη μου).

η Huawei ποτέ ουσιαστικά δεν πουλούσε -κινητά- στις ΗΠΑ.. κι όταν "τόλμησε" να φθάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με US phone carriers (τον καιρό που φλέρταρε με το νο1 των κατασκευαστών κινητών), έπεσε το ban..

Όπως οι καπιταλιστικές ΗΠΑ προστάτευσαν τα συμφέροντά τους και την εταιρεία εθνικό-σύμβολο (αυτή με το μήλο), άλλο τόσο η πιο άγρια νεο-καπιταλιστική Κίνα έχει υπό την αιγίδα της την Huawei. Και με τόσο διαθέσιμο εργατικό κι επιστημονικό προσωπικό, άφθονους οικονομικούς και φυσικούς πόρους, νοοτροπία και κουλτούρα υπομονής η πλήρης ανάκαμψή της είναι καθαρά θέμα χρόνου..

Κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά μου (νομίζω και σε πολλούς άλλους καταναλωτές) αρέσει πολύ..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, mants118 είπε

πουλάει στις ΗΠΑ;;; όχι! καμία ιδιαίτερη ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο λοιπόν (κατά τη γνώμη μου).

Με πολυ απλοικους υπολογισμους:

USA population: 330milion

China population: 1.5 billion

India population: 1.5  billion

Ακομη λαβαινοντας υπόψη ότι το ποσοστό των δυνητικών αγοραστων είναι μεγαλυτερο στις USA (να πουμε τριπλάσιο για την συζήτηση?) τα 3billion market είναι τεράστιο νούμερο ώστε να υπερκαλυψει την οποία απώλεια στις USA.

Υπολογίστε επίσης ότι Huawei δεν πουλάει αποκλειστικά κινητά και ότι οι υπόλοιπες συσκευές επηρεαζονται λιγότερο από το ban.

Ήταν αναμενόμενο ότι η εταιρεία θα στηριχθεί από την κυβέρνηση. Κατι το οποίο όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις κάνουν παγκοσμίως για τις στρατηγικής σημασίας εταιρείες της καθε χώρας και δεν βλέπω γιατί είναι αυτό μεμπτο σε αυτή την περίπτωση.

Και σε κάθε κρίση το κρίσιμο διάστημα είναι η περίοδος μετάβασης και αντίδρασης. Εφόσον αυτή πέρασε αναίμακτα τότε η ανάκαμψη θα έρθει.

Αυτό που εχασε η Huawei και κέρδισαν οι ανταγωνιστές της ήταν τα μεγάλα συμβόλαια 5G εξοπλισμού. Τα κινητά κανέναν δεν ενδιεφεραν σε σχεση με το ban.

Ακόμη και 3 χρόνια πίσω να είναι σε εξέλιξη στα chips της, η καμπύλη σύγκλισης είναι πάντα μεγάλη μέχρι να φτάσουν οι διαφορές σε μικρό και πάλι επίπεδο. Οπότε αφού τα αρχικά προβλήματα ξεπεράστηκαν τα υπόλοιπα είναι απλά διαδικαστικά. Και όταν έχεις 3δισ αγορά (κατ ελάχιστο) όλα είναι πιο εύκολα

Άσχετο με την Huawei αλλά μην ξεχνάτε ότι η δύναμη της Κίνα δεν είναι πια το φθηνό εργατικό δυναμικό. Υπάρχουν πολύ πιο φθηνές Ασιατικές χώρες σε εργατικό κόστος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνολικά είναι πιο φθηνές στην συνολική παραγωγή. Η δύναμη της Κίνας είναι ότι προσφέρει ένα πολύ δυναμικό και ολοκληρωμένο πακέτο labor, Skilled labor, supply, production, distribution and logistics το οποίο τμηματικά μπορούν να το ανταγωνιστουν και άλλες χώρες αλλά όχι σαν σύνολο.

Ή Κίνα έχει δυνατότητα να βρει τα εξαιρετικά μυαλά, να προσελκύσει τους experts σε κάθε τομέα, να έχει σχετικά χαμηλό κόστος εργατικού δυναμικού (αλλά δεν αποτελεί πάνω από το 20% του κόστους παραγωγής), αλλά έχει εξαιρετικό πλήρως εκτεταμένο και αποτελεσματικό δίκτυο διακίνησης προϊόντων και πρώτων υλών με χαμηλά κόστη αλλά κυρίως με ελάχιστοποίηση του χρόνου μεταφοράς (που είναι πιο κρίσιμος παράγοντας από το κόστος) σχεδόν από και προς κάθε περιοχή της, επαρχία και σημείο παραγωγής/διακινησης (με κάθε μέσο, οδικώς, με αεροπλάνο και κυρίως με τραίνο). Επίσης έχει εύκολες, γρήγορες και κυρίως αυτοματοποιημενες διαδικασίες εισαγωγής, εξαγωγής, αδειοδότησης κλπ (η χαρτουρα πάντα υπάρχει) γαι τις επιχειρήσεις.

Επίσης η Κινα έχει αποκτήσει δεσπόζουσα θέση σε πολλά από τα ορυκτά που είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένου του κοβαλτίου, του λιθίου και άλλων σπάνιων γαιών. Γενικά έχει πάρει το προβάδισμα στην εκματαλευση των κοιτασμάτων της Αφρικής ακόμη και σε χώρες όπως η Ζιμπάμπουε όπου οι υπόλοιποι απλά φοβούνται να δικιμασουν να επενδύσουν για ευνόητους λόγους.

Πέρυσι, η Κίνα αντιπροσώπευε το 70% της παραγωγής εξόρυξης σπάνιων γαιών από 58% το 2021. Το ορυχείο Μπαγιάν Όμπο στη ΒΑ Κίνα περιέχει το 70% των γνωστών αποθεμάτων σπάνιων γαιών στον κόσμο και είναι το μεγαλύτερο στον πλανήτη. Μέχρι το 2005 εκπροσωπούσε το 45% της παγκόσμιας παραγωγής και τώρα το 50%

Κοιτασματα υπάρχουν και αλλού παγκοσμίως ( η κρατική εταιρεία εξόρυξης της Σουηδίας LKAB ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα μετάλλων σπάνιων γαιών στην Ευρώπη στην Κιρούνα της Λαπωνίας) αλλά οποιαδήποτε εταιρεία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα αποθέματα στην Ευρώπη θα χρειαστεί να ξεπεράσει κάποια επιπλέον εμπόδια, όπως περιβαλλοντικές ανησυχίες, την αντίθεση των τοπικών κοινοτήτων στις τοποθεσίες όπου υπάρχουν κοιτάσματα και χρονοβόρες διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών κάτι που στην Κίνα προφανώς δεν ισχύει. Η αξιοποίηση ωστόσο των σπάνιων γαιών είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Η εξόρυξη είναι μόνο το πρώτο και μάλλον το πιο απλό βήμα.

"Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και η Ιαπωνία κατέθεσαν επίσημη διαμαρτυρία κατά της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου στην Γενεύη, υποστηρίζοντας ότι η Κίνα, η οποία ελέγχει το 95% των "σπάνιων γαιών" επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές που παραβιάζουν τους κανονισμούς του διεθνούς εμπορίου.

Η Κίνα από την πλευρά της δηλώνει ότι περιόρισε τις εξαγωγές τα τελευταία χρόνια για να ανταποκριθεί στις δικές της βιομηχανικές ανάγκες και για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ανησυχιών."

Υπάρχει πόλεμος και αυτή την στιγμή η Κίνα έχει το πάνω χέρι. Τεχνολογία και εξειδικευμένο προσωπικό αναπτυσεις και αγοράζεις. Πρώτες ύλες όχι.

Σε ένα πόλεμο το ξέρετε ότι όλοι χαμένοι βγαίνουν και οι χαμένοι ανήκουν πάντα ανεξαιρέτως στους φτωχούς και αδύναμους δυστυχώς...

  • Like 19
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SeNNinhA said:

Με πολυ απλοικους υπολογισμους:

USA population: 330milion

China population: 1.5 billion

India population: 1.5  billion

Ακομη λαβαινοντας υπόψη ότι το ποσοστό των δυνητικών αγοραστων είναι μεγαλυτερο στις USA (να πουμε τριπλάσιο για την συζήτηση?) τα 3billion market είναι τεράστιο νούμερο ώστε να υπερκαλυψει την οποία απώλεια στις USA.

Υπολογίστε επίσης ότι Huawei δεν πουλάει αποκλειστικά κινητά και ότι οι υπόλοιπες συσκευές επηρεαζονται λιγότερο από το ban.

Ήταν αναμενόμενο ότι η εταιρεία θα στηριχθεί από την κυβέρνηση. Κατι το οποίο όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις κάνουν παγκοσμίως για τις στρατηγικής σημασίας εταιρείες της καθε χώρας και δεν βλέπω γιατί είναι αυτό μεμπτο σε αυτή την περίπτωση.

Και σε κάθε κρίση το κρίσιμο διάστημα είναι η περίοδος μετάβασης και αντίδρασης. Εφόσον αυτή πέρασε αναίμακτα τότε η ανάκαμψη θα έρθει.

Αυτό που εχασε η Huawei και κέρδισαν οι ανταγωνιστές της ήταν τα μεγάλα συμβόλαια 5G εξοπλισμού. Τα κινητά κανέναν δεν ενδιεφεραν σε σχεση με το ban.

Ακόμη και 3 χρόνια πίσω να είναι σε εξέλιξη στα chips της, η καμπύλη σύγκλισης είναι πάντα μεγάλη μέχρι να φτάσουν οι διαφορές σε μικρό και πάλι επίπεδο. Οπότε αφού τα αρχικά προβλήματα ξεπεράστηκαν τα υπόλοιπα είναι απλά διαδικαστικά. Και όταν έχεις 3δισ αγορά (κατ ελάχιστο) όλα είναι πιο εύκολα

Άσχετο με την Huawei αλλά μην ξεχνάτε ότι η δύναμη της Κίνα δεν είναι πια το φθηνό εργατικό δυναμικό. Υπάρχουν πολύ πιο φθηνές Ασιατικές χώρες σε εργατικό κόστος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνολικά είναι πιο φθηνές στην συνολική παραγωγή. Η δύναμη της Κίνας είναι ότι προσφέρει ένα πολύ δυναμικό και ολοκληρωμένο πακέτο labor, Skilled labor, supply, production, distribution and logistics το οποίο τμηματικά μπορούν να το ανταγωνιστουν και άλλες χώρες αλλά όχι σαν σύνολο.

Ή Κίνα έχει δυνατότητα να βρει τα εξαιρετικά μυαλά, να προσελκύσει τους experts σε κάθε τομέα, να έχει σχετικά χαμηλό κόστος εργατικού δυναμικού (αλλά δεν αποτελεί πάνω από το 20% του κόστους παραγωγής), αλλά έχει εξαιρετικό πλήρως εκτεταμένο και αποτελεσματικό δίκτυο διακίνησης προϊόντων και πρώτων υλών με χαμηλά κόστη αλλά κυρίως με ελάχιστοποίηση του χρόνου μεταφοράς (που είναι πιο κρίσιμος παράγοντας από το κόστος) σχεδόν από και προς κάθε περιοχή της, επαρχία και σημείο παραγωγής/διακινησης (με κάθε μέσο, οδικώς, με αεροπλάνο και κυρίως με τραίνο). Επίσης έχει εύκολες, γρήγορες και κυρίως αυτοματοποιημενες διαδικασίες εισαγωγής, εξαγωγής, αδειοδότησης κλπ (η χαρτουρα πάντα υπάρχει) γαι τις επιχειρήσεις.

Επίσης η Κινα έχει αποκτήσει δεσπόζουσα θέση σε πολλά από τα ορυκτά που είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένου του κοβαλτίου, του λιθίου και άλλων σπάνιων γαιών. Γενικά έχει πάρει το προβάδισμα στην εκματαλευση των κοιτασμάτων της Αφρικής ακόμη και σε χώρες όπως η Ζιμπάμπουε όπου οι υπόλοιποι απλά φοβούνται να δικιμασουν να επενδύσουν για ευνόητους λόγους.

Πέρυσι, η Κίνα αντιπροσώπευε το 70% της παραγωγής εξόρυξης σπάνιων γαιών από 58% το 2021. Το ορυχείο Μπαγιάν Όμπο στη ΒΑ Κίνα περιέχει το 70% των γνωστών αποθεμάτων σπάνιων γαιών στον κόσμο και είναι το μεγαλύτερο στον πλανήτη. Μέχρι το 2005 εκπροσωπούσε το 45% της παγκόσμιας παραγωγής και τώρα το 50%

Κοιτασματα υπάρχουν και αλλού παγκοσμίως ( η κρατική εταιρεία εξόρυξης της Σουηδίας LKAB ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα μετάλλων σπάνιων γαιών στην Ευρώπη στην Κιρούνα της Λαπωνίας) αλλά οποιαδήποτε εταιρεία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα αποθέματα στην Ευρώπη θα χρειαστεί να ξεπεράσει κάποια επιπλέον εμπόδια, όπως περιβαλλοντικές ανησυχίες, την αντίθεση των τοπικών κοινοτήτων στις τοποθεσίες όπου υπάρχουν κοιτάσματα και χρονοβόρες διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών κάτι που στην Κίνα προφανώς δεν ισχύει. Η αξιοποίηση ωστόσο των σπάνιων γαιών είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Η εξόρυξη είναι μόνο το πρώτο και μάλλον το πιο απλό βήμα.

"Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και η Ιαπωνία κατέθεσαν επίσημη διαμαρτυρία κατά της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου στην Γενεύη, υποστηρίζοντας ότι η Κίνα, η οποία ελέγχει το 95% των "σπάνιων γαιών" επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές που παραβιάζουν τους κανονισμούς του διεθνούς εμπορίου.

Η Κίνα από την πλευρά της δηλώνει ότι περιόρισε τις εξαγωγές τα τελευταία χρόνια για να ανταποκριθεί στις δικές της βιομηχανικές ανάγκες και για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ανησυχιών."

Υπάρχει πόλεμος και αυτή την στιγμή η Κίνα έχει το πάνω χέρι. Τεχνολογία και εξειδικευμένο προσωπικό αναπτυσεις και αγοράζεις. Πρώτες ύλες όχι.

Σε ένα πόλεμο το ξέρετε ότι όλοι χαμένοι βγαίνουν και οι χαμένοι ανήκουν πάντα ανεξαιρέτως στους φτωχούς και αδύναμους δυστυχώς...

...και σε αυτό να προσθέσουμε ότι στην Δύση έχουμε πολιτικούς που τα βάζουν πρώτα με τους γηγενείς πληθυσμούς προσπαθώντας να ευνοήσουν μία παγκοσμιοποίηση (και μετανάστευση) που συμφέρει μια μικρή ελίτ και αποδυναμώνει το κράτος. Έχουν την εντύπωση ότι δεν θα βρουν αντίσταση από πουθενά και θεωρούν εχθρούς τους τους ελεύθερους πολίτες.

Επίσης η Δύση έχει παραγίνει τεράστια σε ότι αφορά τις κυβερνήσεις, το "μεγάλο κράτος" είναι το πρώτο βήμα κατάρρευσης μίας αυτοκρατορίας. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις πλέον αν δεν έχεις σφραγίδα και υπογραφή από τους γραμματείς και φαρισαίους που έχουν μπει σφήνα σε θέσεις ισχύος και κάνουν κουμάντο (και πολλές φορές χωρίς καν να τους έχουμε εκλέξει) .

Στην Κίνα δεν θέλουν ελεύθερους πολίτες αλλά το αίσθημα της πατρίδας του το έχουν υποχρεωτικό, είναι τοπικιστές και πιστεύουν στα ιδανικά ότι πρέπει να γίνουν πρώτοι και καλύτεροι.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι σα να παιζει η μπανκα οταν σε στηριζει το κρατος, εχεις απειρο κεφαλαιο και πας μπροστα.

Εκτος αν εισαι στην Ελλάδα που κατασπαράσσονται και τα πόμολα και παμε φούντο απ'τα εγκαινια.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επικίνδυνο για τα Δυτικά συμφέροντα πως τεχνολογικά η Huawei επιβίωσε των κυρώσεων, γιατί τώρα θα υπάρξει παιχνίδι τεχνολογικού ανταγωνισμού όπου όλοι θα έχουμε stakes.

Και αυτό λίγη σχέση έχει με market shares, android, και τηλεφωνία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια εταιρια που την εφαγαν γιατι ειδαν την υπεροχη της στα κινητα και την εφαγαν με συνοπτικες διαδικασιες. Εφτιαχνε και φτιαχνει κινηταρες εχει την τεχνογνωσια ειχε λογικες τιμες γενικα τα κινητα της ηταν τα απολυτα. Καπως ετσι ειδαν οι αλλες εταιριες οτι αν δεν την εβαζαν φρενο θα τους ετρωγε. Χασαμε ολοι σαν καταναλωτες κερδισαν μονο οι μεγαλες εταιριες που φτιαχνουν χειροτερα κινητα απο την huawei η οποια κατεληξε η μεγαλυτερη χαμενη. Ειναι ντροπη να συμβαινουν αυτα αλλα να που συμβαινουν. 

Αν εβαζε gapps η huawei στα κινητα της θα εξαφανιζε σε 2-3 χρονια απο την πρωτη θεση samsung και apple. 

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 minutes ago, Sakeyz said:

Ειναι σα να παιζει η μπανκα οταν σε στηριζει το κρατος, εχεις απειρο κεφαλαιο και πας μπροστα.

Εκτος αν εισαι στην Ελλάδα που κατασπαράσσονται και τα πόμολα και παμε φούντο απ'τα εγκαινια.

Στην Ελλάδα πριν καν σκεφτείς να κάνεις κάτι καινοτόμο πρέπει να περάσεις από το ταμείο να πληρώσεις παράβολο για εκκίνηση επιχείρησης, να πληρώσεις προκαταβολικά φόρο επιτηδεύματος και ότι άλλο φόρο έχουν επιβάλλει όλοι αυτοί που δεν εργάστηκαν ποτέ σε κανόνες ελεύθερης αγοράς "δούνε και λαβείν"!

Για να μην πω για τις επιδοτήσεις για καινοτόμες επιχειρήσεις, στις Σέρρες όταν βρήκαν τα προγράμματα είχαν ξεσκιστεί όλοι όσοι είχαν μπάρμπα στον ΟΑΕΔ να ανοίγουν και καλά εργαστήρια παραδοσιακών επιχειρήσεων, όλοι μπουγάτσες είχαν ανοίξει που ήδη υπήρχαν σε κάθε γωνιά (μιας και μιλάμε για Σέρρες). Δύο χρόνια τις κράτησαν όσο είχαν υποχρέωση και μετά από 2 χρόνια λουκέτο και βουρ για την επόμενη επιδότηση.

Έπρεπε τότε που βγήκε ο Σύριζα που πήγαιναν στην ΕΕ με τους ανοιχτούς γιακάδες του Μπαρουφάκη να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και να υλοποιήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, να τα κατέστρεφαν όλα, να πιάναμε πάτο μία ώρα αρχύτερα μπας και τα ξαναχτίζαμε όλα από την αρχή σωστά αυτή τη φορά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

36 λεπτά πριν, Sakeyz είπε

Ειναι σα να παιζει η μπανκα οταν σε στηριζει το κρατος, εχεις απειρο κεφαλαιο και πας μπροστα.

Εκτος αν εισαι στην Ελλάδα που κατασπαράσσονται και τα πόμολα και παμε φούντο απ'τα εγκαινια.

Αντιγράφω από άρθρο του Βαρουφακη (που τουλαχιστον εδώ τα λέει καλά) :

Η δεύτερη κατηγορία της ΕΕ είναι ότι η κινεζική κρατική ενίσχυση ισοδυναμεί με «ντάμπινγκ» των κινεζικών εξαγωγών στις αγορές της Ευρώπης. Αναμφίβολα, οι κινεζικές εξαγωγές επιδοτούνταν κάποτε από τον κινεζικό κρατικό τομέα, όπως και ολόκληρος ο νεοσύστατος ιδιωτικός τομέας της. Μια τέτοια κατηγορία θα είχε νόημα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ίσως και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν, περιέργως, οι Βρυξέλλες – μαζί με την Ουάσιγκτον – αντί να διαμαρτύρονται για το κινεζικό ντάμπινγκ, εξυμνούσαν την εισαγωγή της Κίνας στα κυκλώματα εμπορίου και κεφαλαίων της Δύσης.

....

Σήμερα, η Volkswagen προμηθεύεται από την Κίνα όλα τα εξαρτήματα και τα κεφαλαιουχικά αγαθά που χρειάζεται για την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα, αυξάνοντας τα εμπορικά ελλείμματα της Ευρώπης. Και δεν είναι μόνο το εμπορικό πλεόνασμα που έχει αντιστραφεί: Αφού βασίστηκε για δεκαετίες σε γερμανούς μηχανικούς για να σχεδιάζουν τα αυτοκίνητά της στη Κίνα, η Volkswagen πλέον προβαίνει σε πρόσληψη έως και 3.000 Κινέζων μηχανικών για την επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σχεδιάζει να πουλήσει στην Κίνα και στην Ευρώπη.

....

Γιατί συμβαίνει αυτή η αντιστροφή; Διότι, από το 2008, και ενώ η ΕΕ επέβαλε αυστηρή λιτότητα σε όλη την Ευρώπη, εκμηδενίζοντας τις όποιες επενδύσεις στις βιομηχανίες της, η Κίνα ενίσχυσε τις επενδύσεις της στο περίπου 50% του εθνικού της εισοδήματος (ποσοστό που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ).

...."

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...