Προς το περιεχόμενο

Inalan και φραγή πρόσβασης

motoronios
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από 9-11,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά έβαλα inalan 1000αρα, όλα καλά με τις ταχύτητες κλειδώνει στα 940 αλλά εντάξει πολύ σταθερή γραμμή μπορώ να πω, ήρθαν μαζί όμως και τα προβλήματα, βάζω να δω online ταινίες και δεν παίζουν μου μπλοκάρει το streaming αλλά όχι την σελίδα, ξέρω για να σας προλάβω το έχω τσεκαρει όταν ανοίγω τα mb στο κινητό όλα δουλεύουν και όταν ανοίγω το wifi έχει θέμα, δοκίμασα 4 διαφορετικά vpn τίποτα τα ίδια, αν έχει κάποιος την λυσηυθα το εκτιμούσα ευχαριστώ πολύ, αααα και δεν μου δίνει και πρόσβαση στο temu και σε μερικά ακόμα sites

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, motoronios είπε

Καλησπέρα παιδιά έβαλα inalan 1000αρα, όλα καλά με τις ταχύτητες κλειδώνει στα 940 αλλά εντάξει πολύ σταθερή γραμμή μπορώ να πω, ήρθαν μαζί όμως και τα προβλήματα, βάζω να δω online ταινίες και δεν παίζουν μου μπλοκάρει το streaming αλλά όχι την σελίδα, ξέρω για να σας προλάβω το έχω τσεκαρει όταν ανοίγω τα mb στο κινητό όλα δουλεύουν και όταν ανοίγω το wifi έχει θέμα, δοκίμασα 4 διαφορετικά vpn τίποτα τα ίδια, αν έχει κάποιος την λυσηυθα το εκτιμούσα ευχαριστώ πολύ, αααα και δεν μου δίνει και πρόσβαση στο temu και σε μερικά ακόμα sites

Μίλησες μαζί τους;

Επεξ/σία από kormos
  • Thanks 1

Αν εννοείς streaming σε cosmote / nova κλπ τότε η μόνη λύση είναι να σου δώσουν static ip αρχικά δοκιμαστικά για 24 ώρες να δεις αν παίζει, και αν όλα καλά, τότε το βάζεις μόνιμα στη γραμμή με κόστος 1€/μήνα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά μιλάς για ηλίθια sites τύπου tainiesonline που βλέπουν μερικές IP ότι και καλά δεν είναι Ελληνικές και δεν παίζει το βίντεο. Ζήτα να σου αλλάξουν IP ή μίλα με το site να σου κάνουν whitelist την IP ή απλώς βρες άλλο τρόπο να βλέπεις ταινίες εν έτει 2024. Κρίμα να έχεις Gbps και να βλέπεις τα pixel από τέτοια site...

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Λογικά μιλάς για ηλίθια sites τύπου tainiesonline που βλέπουν μερικές IP ότι και καλά δεν είναι Ελληνικές και δεν παίζει το βίντεο. Ζήτα να σου αλλάξουν IP ή μίλα με το site να σου κάνουν whitelist την IP ή απλώς βρες άλλο τρόπο να βλέπεις ταινίες εν έτει 2024. Κρίμα να έχεις Gbps και να βλέπεις τα pixel από τέτοια site...

Όντως μιλάω για ηλίθια sites, και έχεις δίκαιο εγω πάντα βλέπω τις ταινίες μου τέρμα καλή ανάλυση και όχι από αυτά τα online, παρόλα αυτά η γυναίκα και  τα παιδιά δεν ξέρουνε,  τα βλέπουν όλα online και είναι κρίμα να μην μπορούν να δουν 

Επεξ/σία από motoronios

• Λύση

Ανάλογα παράπονα διάβασα προ ημερών στο chat της εταιρείας στο Telegram.
Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε συγκεκριμένα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φίλος @motoronios, το βέβαιο είναι πως οι IPs των συνδρομητών δεν αναγνωρίζονταν ως ελληνικές.
Όλοι οι πελάτες που επηρεάζονταν δε, ήταν κάτοικοι Θεσσαλονίκης - προφανώς σχετίζεται με τη δρομολόγηση της INALAN στην πόλη...

• Thanks 1

25 λεπτά πριν, 9-11 είπε

Ανάλογα παράπονα διάβασα προ ημερών στο chat της εταιρείας στο Telegram.
Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε συγκεκριμένα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φίλος @motoronios, το βέβαιο είναι πως οι IPs των συνδρομητών δεν αναγνωρίζονταν ως ελληνικές.
Όλοι οι πελάτες που επηρεάζονταν δε, ήταν κάτοικοι Θεσσαλονίκης - προφανώς σχετίζεται με τη δρομολόγηση της INALAN στην πόλη...

Ναι φίλε αυτό είναι σε ευχαριστώ, είναι κάποια site που θέλουν ελληνική ip μόλις έβαλα στο vpn Greece όλα δουλεύουν σε ευχαριστώ 

20 minutes ago, motoronios said:

Ναι φίλε αυτό είναι σε ευχαριστώ, είναι κάποια site που θέλουν ελληνική ip μόλις έβαλα στο vpn Greece όλα δουλεύουν σε ευχαριστώ 

Καλό θα ήταν να τους επισημάνεις (όπως έκαναν και οι υπόλοιποι πελάτες), διαφορετικά μπορεί να ΜΗΝ το διορθώσουν.
Στο chat συμμετέχουν 3-4 άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το networking (ή είναι χομπίστες με βαθειά γνώση του αντικειμένου) και οι οποίοι εντοπίζουν τα προβλήματα του παρόχου (συμπεριλαμβανομένου και ενός που κατεβάζει καντήλια 🤬 λόγω συνεχών disconnects που δυσχεραίνουν την εργασία του)
Κατά διαστήματα δημοσιεύονται λεπτομερή logs, screenshots και charts. Σου συνιστώ να εγγραφείς ακόμα και αν δεν είσαι σε θέση να τα ερμηνεύσεις.
Στη χειρότερη περίπτωση θα ενημερώνεσαι άμεσα για προγραμματισμένες εργασίες, downtimes, outages κ.λπ. Εγώ το επισκέπτομαι 2-3 φορές την εβδομάδα.

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, 9-11 είπε

Καλό θα ήταν να τους επισημάνεις (όπως έκαναν και οι υπόλοιποι πελάτες), διαφορετικά μπορεί να ΜΗΝ το διορθώσουν.
Στο chat συμμετέχουν 3-4 άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το networking (ή είναι χομπίστες με βαθειά γνώση του αντικειμένου) και οι οποίοι εντοπίζουν τα προβλήματα του παρόχου (συμπεριλαμβανομένου και ενός που κατεβάζει καντήλια 🤬 λόγω συνεχών disconnects που δυσχεραίνουν την εργασία του)
Κατά διαστήματα δημοσιεύονται λεπτομερή logs, screenshots και charts. Σου συνιστώ να εγγραφείς ακόμα και αν δεν είσαι σε θέση να τα ερμηνεύσεις.
Στη χειρότερη περίπτωση θα ενημερώνεσαι άμεσα για προγραμματισμένες εργασίες, downtimes, outages κ.λπ. Εγώ το επισκέπτομαι 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πώς θα μπω στην ομάδα ; πως λέγεται; 

Η Inalan τις έχει δηλώσει κανονικά ως ελληνικές, αλλιώς θα υπήρχε παντού το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι οι geolocation lists που χρησιμοποιούν αυτά τα sites είναι πολύ παλιές και ανενημέρωτες. Σε αυτά πρέπει να γκρινιάξετε, ΟΧΙ στην Inalan. Η Inalan μια χαρά έχει κάνει τη δουλειά της.

5 minutes ago, motoronios said:

Πώς θα μπω στην ομάδα ; πως λέγεται; 

https://t.me/inalan_me_chat
Δεν θυμάμαι αν χρειάζεται αν κατεβάσεις και τον client ή μπορείς να διαβάζεις τα posts από τον browser, εγώ πάντως το έχω εγκαταστήσει.

3 minutes ago, infin1tyGR said:

Η Inalan τις έχει δηλώσει κανονικά ως ελληνικές, αλλιώς θα υπήρχε παντού το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι οι geolocation lists που χρησιμοποιούν αυτά τα sites είναι πολύ παλιές και ανενημέρωτες. Σε αυτά πρέπει να γκρινιάξετε, ΟΧΙ στην Inalan. Η Inalan μια χαρά έχει κάνει τη δουλειά της.

Αυτή ήταν η αιτιολόγηση που έδωσαν; Ειλικρινά δεν θυμάμαι.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αμφισβητώ τους ισχυρισμούς της εταιρείας. Δεν ξέρω κιόλας πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται στα αιτήματα μικρών παρόχων.
Μέχρι τώρα υπέθετα πως λιγότεροι πελάτες = πιο νοικοκυρεμένο μαγαζί → ταχύτερη λύση των προβλημάτων που παρουσιάζονται (μεγάλο πλεονέκτημα)

• 8 μήνες μετά...

Καλησπέρα στην παρέα. Έτσι απο περιέργεια.......γιατί όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε άλλους παρόχους παρά μόνον στην εν΄ λόγω εταιρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...