Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος εάν το διακίωμα υπαναχώρησης των 14 ημερών ισχύει ακόμα και εάν η αγορά γίνει μέσο internet αλλά η παραλαβή από κάποιο κατάστημα της αλυσίδας εταιρείας.

Ευχαριστώ, καλή χρονιά και υγέια σε όλους!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, InternalSunshine είπε

αλλά η παραλαβή από κάποιο κατάστημα της αλυσίδας εταιρείας.

μονο παραλαβη και ΟΧΙ πληρωμη + παραλαβη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, InternalSunshine said:

Καλησπέρα,

Θέλω να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος εάν το διακίωμα υπαναχώρησης των 14 ημερών ισχύει ακόμα και εάν η αγορά γίνει μέσο internet αλλά η παραλαβή από κάποιο κατάστημα της αλυσίδας εταιρείας.

Ευχαριστώ, καλή χρονιά και υγέια σε όλους!

Αν απλά έβαλες την παραγγελία μέσω internet και η πληρωμή μαζί με την έκδοση παραστατικού έγινε στο κατάστημα ΔΕΝ θεωρείται σύμβαση από απόσταση, συνεπώς δεν ισχύει το δικαίωμα υπαναχώρησης 10 ημερών.

Αν απλά παρέλαβες από το κατάστημα, τότε ισχύει.

Δημοσ.
1 hour ago, Joshua21 said:

Αν απλά έβαλες την παραγγελία μέσω internet και η πληρωμή μαζί με την έκδοση παραστατικού έγινε στο κατάστημα ΔΕΝ θεωρείται σύμβαση από απόσταση, συνεπώς δεν ισχύει το δικαίωμα υπαναχώρησης 10 ημερών.

Αν απλά παρέλαβες από το κατάστημα, τότε ισχύει.

Η πληρωμή έγινε online, μόνο την παραλαβή έκανα από το κατάστημα (και η έκδοση παραστατικού έγινε εκεί)

Δημοσ.
9 hours ago, InternalSunshine said:

Η πληρωμή έγινε online, μόνο την παραλαβή έκανα από το κατάστημα (και η έκδοση παραστατικού έγινε εκεί)

Τότε, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον,  ΔΕΝ θεωρείται σύμβαση από απόσταση.

Δες τους όρους του καταστήματος μήπως προβλέπουν κάτι σχετικό.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Joshua21 said:

Τότε, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον,  ΔΕΝ θεωρείται σύμβαση από απόσταση.

Δες τους όρους του καταστήματος μήπως προβλέπουν κάτι σχετικό.

Κι εγώ έχω αμφιβολία για το αν πρόκειται για σύμβαση από απόσταση.
Το νόημα της υπαναχώρησης στη σύμβαση από απόσταση είναι ότι ο καταναλωτής δεν βλέπει και δεν εξετάζει από κοντά το προϊόν που αγοράζει. Αυτό αναιρείται όταν παραλαμβάνω και πληρώνω στο κατάστημα. 

Δημοσ.
55 minutes ago, paredwse said:

Κι εγώ έχω αμφιβολία για το αν πρόκειται για σύμβαση από απόσταση.
Το νόημα της υπαναχώρησης στη σύμβαση από απόσταση είναι ότι ο καταναλωτής δεν βλέπει και δεν εξετάζει από κοντά το προϊόν που αγοράζει. Αυτό αναιρείται όταν παραλαμβάνω και πληρώνω στο κατάστημα. 

Επιπροσθέτως η νομοθεσία ορίζει πως για να θεωρηθεί σύμβαση από απόσταση δεν πρέπει να υπάρχει "ταυτόχρονη φυσική παρουσία του προμηθευτή και του καταναλωτή". Ή πιο σωστά έτσι το περιγράφει στις διευκρινίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση

Σύμβαση υφίσταται από τη στιγμή που γίνεται πληρωμή του προϊόντος?

Ο τρόπος παραλαβής είναι άσχετος με τη διαδικασία? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...