Redfly Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω καταθέσει ψηφιακά πινακίδες για τη μηχανή μου για το έτος 2023 (πληρωμένα τέλη μιας και το αποφάσισα καθυστερημένα, χωρίς ασφάλεια). Η αίτηση έγινε 29/1/23 και μπήκα σήμερα στην εφαρμογή my car της ααδε για να δω τη κατάσταση που βρίσκεται το όχημα και να κάνω ανανέωση ακινησίας για το 24 μιας και δε θέλω ούτε το 2024 να την κινήσω. Δε βλέπω όμως μέχρι πότε διαρκεί η πρώτη δήλωση ακινησίας (θεωρούσα για ένα χρονο), δε βλέπω επίσης επιλογές ανανέωσης της δήλωσης και δε ξέρω πως πρέπει να κινηθώ. Έχει κάνει κανείς ανανέωση για να βοηθήσει τη κατάσταση?? Ισχύει η αρχική και να κάνω έλεγχο μετά τις 29/1/24, ή τότε είναι αργά ??
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Χρειάζεται ανανέωση η κατάθεση πινακίδων;Λήγει οταν κάνεις άρση.
Redfly Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δε ξέρω φίλε μου τι παίζει. Πριν κάνω την δήλωση ακινησίας, από την ασφαλιστική της μηχανής μου είχαν πει ότι διαρκεί έναν χρόνο. Κάθε Γενάρη πλήρωνα ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής και είπα πέρσι να μειώσω λιγο τα έξοδα. Είχα όμως ήδη πληρώσει τέλη κυκλοφορίας που ήταν προαπαιτούμενο για τη κατάθεση πινακίδων. Αυτό το γεγονός με βάζει σε υποψίες ότι η κατάθεση πινακίδων ψηφιακά, έχει δημιουργηθεί για προσωρινή χρήση. Αν θες κάτι μόνιμο πας και καταθέτεις φυσικά τις πινακίδες. Δε ξέρω μπορεί να είμαι λάθος, αν έχει κάνει κανείς τη διαδικασία για δεύτερη χρονιά ας βοηθήσει.. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από Redfly
basilis_k6 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 η αλλαγη ετους δεν σε επιρεαζει. αν υπαρχει χρονικο οριο θα το γραφει καπου στις οδηγιες, νομιζω ομως δεν εχει. αν εχει θα ειναι 5ετια λογικα.
SaFiS Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Μεχρι να ξανακανεις αρση ακινησιας και να πληρωσεις τα τελη της χρονιας που θα το κυκλοφορησεις, δεν χρειαζεται τιποτα αλλο... Δεν ληγει η ακινησια, ουτε χρειαζεται ανανεωση...
Redfly Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, SaFiS είπε Μεχρι να ξανακανεις αρση ακινησιας και να πληρωσεις τα τελη της χρονιας που θα το κυκλοφορησεις, δεν χρειαζεται τιποτα αλλο... Δεν ληγει η ακινησια, ουτε χρειαζεται ανανεωση... Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση, έχεις όχημα σε ακινησία για χρόνια ? Πες μου ναι , για να θεωρήσω το θέμα κλεισμένο.
Joshua21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, Redfly said: Δε ξέρω φίλε μου τι παίζει. Πριν κάνω την δήλωση ακινησίας, από την ασφαλιστική της μηχανής μου είχαν πει ότι διαρκεί έναν χρόνο. Κάθε Γενάρη πλήρωνα ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανής και είπα πέρσι να μειώσω λιγο τα έξοδα. Είχα όμως ήδη πληρώσει τέλη κυκλοφορίας που ήταν προαπαιτούμενο για τη κατάθεση πινακίδων. Αυτό το γεγονός με βάζει σε υποψίες ότι η κατάθεση πινακίδων ψηφιακά, έχει δημιουργηθεί για προσωρινή χρήση. Αν θες κάτι μόνιμο πας και καταθέτεις φυσικά τις πινακίδες. Δε ξέρω μπορεί να είμαι λάθος, αν έχει κάνει κανείς τη διαδικασία για δεύτερη χρονιά ας βοηθήσει.. Από τη μία λες ότι δεν ξέρεις τι παίζει, από την άλλη όμως παίρνεις ως δεδομένο κάτι που δεν ισχύει, και όχι μόνο πράττεις σύμφωνα με αυτό αλλά το χρησιμοποιείς και ως βάση για να βγάλεις συμπεράσματα... Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ΔΕΝ είναι προϋπόθεση για την ψηφιακή ακινησία (και όχι κατάθεση πινακίδων), τζάμπα τα πλήρωσες, δες εδώ: https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-12/Οδηγίες_mycar_ v1.pdf Επίσης όπως είπαν και παραπάνω η ακινησία δεν έχει ημερομηνία λήξης, συνεχίζει να ισχύει έως ότου εσύ ο ίδιος την άρεις, για αυτό και δεν βλέπεις στην εφαρμογή διάρκεια και επιλογή για ανανέωση.
SaFiS Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Εχω μια βεσπα (που θα ανακατασκευασω σε καποια φαση) σε ψηφιακη ακινησια απο το 2022. Δεν χρειαστηκε να κανω τιποτα για το 2023. Φαινεται κανονικα σε ψηφιακη ακινησια στην κατασταση οχηματων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα