Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα πάρετε τα γνωστά...

Ειδικα οι άχρηστες κατηγοριες των ssd και μνημων που ειναι το αποκορύφωμα του Snake Oil στις επιδοσεις των σύγχρονων υπολογιστων...

• Like 3
  • Confused 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες. Ο δίσκος είναι ανάγκη, ή την έχεις την ανάγκη και την καλύπτεις είτε στα 100€ είτε στα 300€ είτε όχι και δεν δίνεις λεφτά γιατί δεν θα σε ενδιαφέρει καθόλου.

Κανεις δεν παίρνει  5-6 δίσκους ετσι για να κάθονται. 

Είναι τελείως ανελαστική η ανάγκη. 

Σου πήγαν 1500€ τις κάρτες γραφικών και δεν έβγαλες άχνα. Sold out σε δευτερόλεπτα με κάθε νεο release. Μυξοκλαιγαν οι gamers εδώ πριν 2 χρόνια, μην μπορώντας να αντέξουν 5 frames λιγότερα. Μια χαρά ανοίγανε τα πορτοφόλια και τα πόδια για τους scalpers με 300€ καπέλο στο κεφάλι και λέγανε και ευχαριστώ, για να γίνουν betatesters του σκατα κώδικα του Cyberpunk.

Μην πάρεις δίσκο αν μπορείς να το παίξεις επαναστάτης. 

Μαχητές του πληκτρολογίου όλοι μας.

edit για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι προφανώς προσωπικά για σένα, αλλά το cancelιλίκι δουλεύει αποκλειστικά και μόνο εκεί που δεν μας ενδιαφέρει και δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι κάτι να χάσουμε. 

Ο gamer και ο χομπίστας γενικότερα είναι αρρωστακι και δεν πιάνουν σε αυτόν τα κανσελιλίκια.

Καμία σχέση όμως. Χωρίς GPU δεν μπορείς καν να παίξεις παιχνίδια.

Ενώ SSD κλαιν, αγοράζεις έναν 512GB και είσαι άρχοντας ή 1TB με ακριβώς τα ίδια λεφτά από άλλη εταιρία τοπ tier. Άσε που όλο αυτό με τους δίσκους έχει γίνει Hobby. Αγοράζει ο κόσμος δίσκους χωρίς καν να χρειάζεται αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο. Απλά επειδή ήταν σε προσφορά. Θα ανεβούν οι τιμές, οι χρήστες θα αγοράζουν όλο και μικρότερους δίσκους, και μετά θα πέσουν πάλι οι τιμές.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, atypicalcoder said:

Καμία σχέση όμως. Χωρίς GPU δεν μπορείς καν να παίξεις παιχνίδια.

Μια χαρά παιχνίδια παίζεις και με κάρτα των 300€. Απλά θα έχεις 20fps. 

Θες 1500 για να παίζεις παιχνίδια; Άρα shut it και πλήρωνε. Simple. 

Όσο για τους δίσκους, θα το ξαναπώ. Αν έχεις ΑΝΑΓΚΗ για 1tb, τόσο θα πάρεις. Αν έχεις ανάγκη για 512, πάρε 512. Και αυτοί θα ανέβουν όμως σε κόστος. 

Δεν υπάρχει η έννοια του μποϋκοτάζ και δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξε η φάση του μποϋκοτάζ γενικότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Όσα πρόστιμα και να ρίξει η FCC, αυτοί το βιολί τους. Πάντως αναρωτιέμαι πώς συνεννοούνται πλέον τόσοι που είναι. Το να το κάνουν μέσω internet θα ήταν αυτοκτονία οπότε φαντάζομαι πως Βρίσκονται κάθε πρωτοχρονιά σε ένα υπόγειο και υπό την δικαιολογία του ρεβεγιόν, κανονίζουν οι CEOs τις τιμές για το νέο έτος.. :D

ΥΓ. Αυτά βλέπουν οι WD και Seagate, και κάνουν από κοινού ανακοινώσεις για αλλαγές σε εγγυήσεις δίσκων. Ποιος νοιάζεται...

• Like 1
Δημοσ.

Ακομα και οταν δεν υπαρχουν δικαιολογιες , τις εφευρισκουν , δηλαδη μεχρι τωρα δεν ειχαν κερδοφορια , αλλα ειναι αχορταγοι , τωρα θα τους μαθουμε , τους ξερουμε χρονια τωρα , εαν μπορουσαν να δημιουργουσαν καμμια πλημμυρα  θα το εκαναν

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αγόρασα το καλοκαίρι ένα Samsung 870 EVO 1TB με ημερομηνία παραγωγής 3 χρόνια πριν, έγραφε πάνω στο κουτί. Μας πουλάνε στοκ και μας κοροιδεύουν. Εν τω μεταξύ ο ΜΧ500 της Crucial που επίσης έχω είναι τεχνολογία τουλάχιστον 6 ετών και ακόμα δεν έχουν φτιάξει το bug με την ένδειξη ζωής του ssd και λένε για αύξηση των τιμών, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τον έχει καταργήσει και να έχει βγάλει επόμενο μοντέλο τόσα χρόνια τώρα.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, polaki είπε

Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες. Ο δίσκος είναι ανάγκη, ή την έχεις την ανάγκη και την καλύπτεις είτε στα 100€ είτε στα 300€ είτε όχι και δεν δίνεις λεφτά γιατί δεν θα σε ενδιαφέρει καθόλου.

Κανεις δεν παίρνει  5-6 δίσκους ετσι για να κάθονται. 

Είναι τελείως ανελαστική η ανάγκη. 

Σου πήγαν 1500€ τις κάρτες γραφικών και δεν έβγαλες άχνα. Sold out σε δευτερόλεπτα με κάθε νεο release. Μυξοκλαιγαν οι gamers εδώ πριν 2 χρόνια, μην μπορώντας να αντέξουν 5 frames λιγότερα. Μια χαρά ανοίγανε τα πορτοφόλια και τα πόδια για τους scalpers με 300€ καπέλο στο κεφάλι και λέγανε και ευχαριστώ, για να γίνουν betatesters του σκατα κώδικα του Cyberpunk.

Μην πάρεις δίσκο αν μπορείς να το παίξεις επαναστάτης. 

Μαχητές του πληκτρολογίου όλοι μας.

edit για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι προφανώς προσωπικά για σένα, αλλά το cancelιλίκι δουλεύει αποκλειστικά και μόνο εκεί που δεν μας ενδιαφέρει και δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι κάτι να χάσουμε. 

Ο gamer και ο χομπίστας γενικότερα είναι αρρωστακι και δεν πιάνουν σε αυτόν τα κανσελιλίκια.

Μπορει να γινει εφοσον εχουμε ηδη τους δισκους που χρειαζομαστε. Εχω φιλο περνει ssd χρονια ακομα περνει τωρα ας πανε παλι στο θεο και ας περιμενει 2-3 χρονια ακομα μεχρι να πεσουν. Εγω ειχα παρει με την πρωτη πτωση πριν 5 χρονια nvme απο 200 στα 100 ο 1tb και ξανα πηρα ακομα 1tb οταν πηγε ο 980 65 ευρω. Ειχα σκοπο να παρω ακομα εναν 2tb στο 100αρικο αλλα λεω δεν μου χρειαζεται ηδη μου φτανουν τα 2tb οποτε και που ανεβηκαν τωρα δεν με νοιαζει προσωπικα μιας και προλαβα πηρα οταν επεσαν. Μερικοι περιμενουν και περιμενουν θελουν να παρουν τα 10tb στα 50 ευρω. Ε δεν γινεται αυτο. Και στις ram το ιδιο που βλεπω ανεβαινουν παλι αρκετα ηταν ειχαν πεσει ξεφτιλα τιμη τα 32gb στα 50-60 ευρω τωρα θα πανε παλι 150 και οσοι ειναι με 8-16 θα λενε γιατι δεν πηρα οταν ηταν φθηνα. 

• Like 1
Δημοσ.
24 minutes ago, Arkin said:

Μπορει να γινει εφοσον εχουμε ηδη τους δισκους που χρειαζομαστε. Εχω φιλο περνει ssd χρονια ακομα περνει τωρα ας πανε παλι στο θεο και ας περιμενει 2-3 χρονια ακομα μεχρι να πεσουν. Εγω ειχα παρει με την πρωτη πτωση πριν 5 χρονια nvme απο 200 στα 100 ο 1tb και ξανα πηρα ακομα 1tb οταν πηγε ο 980 65 ευρω. Ειχα σκοπο να παρω ακομα εναν 2tb στο 100αρικο αλλα λεω δεν μου χρειαζεται ηδη μου φτανουν τα 2tb οποτε και που ανεβηκαν τωρα δεν με νοιαζει προσωπικα μιας και προλαβα πηρα οταν επεσαν. Μερικοι περιμενουν και περιμενουν θελουν να παρουν τα 10tb στα 50 ευρω. Ε δεν γινεται αυτο. Και στις ram το ιδιο που βλεπω ανεβαινουν παλι αρκετα ηταν ειχαν πεσει ξεφτιλα τιμη τα 32gb στα 50-60 ευρω τωρα θα πανε παλι 150 και οσοι ειναι με 8-16 θα λενε γιατι δεν πηρα οταν ηταν φθηνα. 

Μα το ίδιο λέμε, αν τον έχεις ανάγκη θα τον πάρεις αναγκαστικά, αν όχι δεν τον χρειάζεσαι. Τώρα οκ αν επαιρνε κάποιος απλά για να έχει και να αποθηκεύει τις ταινίες και τα games του, αν ακριβύνουνε πολύ ok δεν θα πάρει. 

Αλλα αυτός που έχει την ανάγκη δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Painmaker είπε

Οι τιμές των σκληρών δίσκων πότε θα κατέβουν δεν ξέρω. 

Οι HDDs συνεχίζουν να παίζουν μπάλα μόνοι τους στις χωρητικότητες άνω των 4TB. Επίσης, ένας μέσος HDD των 10-12TB πλέον έχει ταχύτητα 180-200MB/s, ενώ οι κορυφαίοι φτάνουν τα 400-500MB/s. Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν οι τιμές όσο οι SSDs παραμένουν απρόσιτοι. Το αστείο είναι ότι πριν 10 χρόνια διαβάζαμε για consumer SSDs των 100TB και ότι οι HDDs θα έμπαιναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. :lol: 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, michael92 είπε

Οι HDDs συνεχίζουν να παίζουν μπάλα μόνοι τους στις χωρητικότητες άνω των 4TB. Επίσης, ένας μέσος HDD των 10-12TB πλέον έχει ταχύτητα 180-200MB/s, ενώ οι κορυφαίοι φτάνουν τα 400-500MB/s. Δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν οι τιμές όσο οι SSDs παραμένουν απρόσιτοι. Το αστείο είναι ότι πριν 10 χρόνια διαβάζαμε για consumer SSDs των 100TB και ότι οι HDDs θα έμπαιναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. :lol: 

Αν και χωραει συζητηση και δεν ειμαι ειδικος οι hdd δε θα φυγουν συντομα απο το προσκηνιο καθως σε αξοπιστια / back up ειναι ανωτεροι καθως εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης / εγγραφων , ενω αρκετοι εχουμε hdd πανω απο 15 χρονια κ δεν εχουν κανει κιχ 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...