Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, polaki είπε

Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες. Ο δίσκος είναι ανάγκη, ή την έχεις την ανάγκη και την καλύπτεις είτε στα 100€ είτε στα 300€ είτε όχι και δεν δίνεις λεφτά γιατί δεν θα σε ενδιαφέρει καθόλου.

Κανεις δεν παίρνει  5-6 δίσκους ετσι για να κάθονται. 

Είναι τελείως ανελαστική η ανάγκη. 

Σου πήγαν 1500€ τις κάρτες γραφικών και δεν έβγαλες άχνα. Sold out σε δευτερόλεπτα με κάθε νεο release. Μυξοκλαιγαν οι gamers εδώ πριν 2 χρόνια, μην μπορώντας να αντέξουν 5 frames λιγότερα. Μια χαρά ανοίγανε τα πορτοφόλια και τα πόδια για τους scalpers με 300€ καπέλο στο κεφάλι και λέγανε και ευχαριστώ, για να γίνουν betatesters του σκατα κώδικα του Cyberpunk.

Μην πάρεις δίσκο αν μπορείς να το παίξεις επαναστάτης. 

Μαχητές του πληκτρολογίου όλοι μας.

edit για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι προφανώς προσωπικά για σένα, αλλά το cancelιλίκι δουλεύει αποκλειστικά και μόνο εκεί που δεν μας ενδιαφέρει και δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι κάτι να χάσουμε. 

Ο gamer και ο χομπίστας γενικότερα είναι αρρωστακι και δεν πιάνουν σε αυτόν τα κανσελιλίκια.

Το ίδιο λέμε. Ο καταναλωτής δεν γνωρίζει την δύναμή του ή την επιβάλει εκ του ασφαλούς εκεί που δεν έχει να χάσει - στερηθεί τίποτα.

• Like 2
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, polaki είπε

Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες. Ο δίσκος είναι ανάγκη, ή την έχεις την ανάγκη και την καλύπτεις είτε στα 100€ είτε στα 300€ είτε όχι και δεν δίνεις λεφτά γιατί δεν θα σε ενδιαφέρει καθόλου.

Κανεις δεν παίρνει  5-6 δίσκους ετσι για να κάθονται. 

Είναι τελείως ανελαστική η ανάγκη. 

Σου πήγαν 1500€ τις κάρτες γραφικών και δεν έβγαλες άχνα. Sold out σε δευτερόλεπτα με κάθε νεο release. Μυξοκλαιγαν οι gamers εδώ πριν 2 χρόνια, μην μπορώντας να αντέξουν 5 frames λιγότερα. Μια χαρά ανοίγανε τα πορτοφόλια και τα πόδια για τους scalpers με 300€ καπέλο στο κεφάλι και λέγανε και ευχαριστώ, για να γίνουν betatesters του σκατα κώδικα του Cyberpunk.

Μην πάρεις δίσκο αν μπορείς να το παίξεις επαναστάτης. 

Μαχητές του πληκτρολογίου όλοι μας.

edit για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι προφανώς προσωπικά για σένα, αλλά το cancelιλίκι δουλεύει αποκλειστικά και μόνο εκεί που δεν μας ενδιαφέρει και δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι κάτι να χάσουμε. 

Ο gamer και ο χομπίστας γενικότερα είναι αρρωστακι και δεν πιάνουν σε αυτόν τα κανσελιλίκια.

Πορτοφόλια ανοίξαμε, πόδια ποτέ!!!  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, endeavour είπε

Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι μέσα σε λίγους μήνες πχ οι Samsung SSD έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή.

Εκοψαν την παραγωγη υπηρχε υπερπροσφορα και ειχαν πεσει τοσο πολυ. Μετα απο την ανοδο οταν ξανα ερθει η πτωσε σε επιπεδα καλοκαιριου θα σταθεροποιηθουν παντα ετσι γινεται ωστε να πεσουν πραγματικα οι τιμες και οχι εικονικα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Εκοψαν την παραγωγη υπηρχε υπερπροσφορα και ειχαν πεσει τοσο πολυ. Μετα απο την ανοδο οταν ξανα ερθει η πτωσε σε επιπεδα καλοκαιριου θα σταθεροποιηθουν παντα ετσι γινεται ωστε να πεσουν πραγματικα οι τιμες και οχι εικονικα. 

Btw ξέρετε τι γίνεται με τους τελευταίους nvme της samsung γιατί ακούω ότι είναι προβληματικοί?. Ο 980 νομίζω είχε προβληματικό firmware που μετά από πολύ λίγο καιρό σου έκοβε τα writes. Και για τους 990 κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Btw ξέρετε τι γίνεται με τους τελευταίους nvme της samsung γιατί ακούω ότι είναι προβληματικοί?. Ο 980 νομίζω είχε προβληματικό firmware που μετά από πολύ λίγο καιρό σου έκοβε τα writes. Και για τους 990 κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι.

Ηταν θεμα του firmware το διορθωσαν εδειχνε λαθος health

https://www.theverge.com/2023/2/7/23589116/samsung-ssd-990-980-pro-m2-health-failing-defective

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να αναβάλει κάποιος μια αγορά ή να πάρει κάτι με μικρότερη χωρητικότητα  για να βολευτεί, σημαίνει τελικά μικρότερη ζήτηση η οποία θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων  σε μείωση των τιμών. Δεν παίζει για παράδειγμα να διπλασιαστούν οι τιμές και να διπλασιαστεί και ο τζίρος.... κάποιοι θα κάνουν πίσω, έτσι είναι ο νόμος της αγοράς. Όμως τα εργοστάσια πρέπει να δουλέψουν και να κρατήσουν ενα επίπεδο παραγωγής, αν αυτό το επίπεδο φτάνει και περισσεύει για τη δεδομένη ζητηση οι τιμές θα πέσουν, αν όχι θα ανέβουν. Αυτή τη στιγμή, φιαχνονται παγκοσμίως ένα πλήθος από νέα fab factories, τελικά τι τσίπ θα κατασκευάζουν? κάπου θα πρέπει να πουληθούν, και κάπου θα πρέπει να ισορροπήσει η προσφορά και ζητηση σε ένα επίπεδο που είναι βιώσιμο. Εγω πιστευω ότι οι ΝΑND θα ξαναπιάσουν τα ελάχιστα του περασμένου καλοκαιριού, απλά είναι θέμα χρόνου και η παρουσα φάση είναι παροδική, ένα τοπικό μέγιστο στα πλαίσια μιας σταθεροποιησης της αγοράς.

Παρεμπιπτόντως και εγώ τον Αύγουστο φόρτωσα ένα μέτριο laptop που έχω με 32GBx2 RAM και έναν 2ΤΒ SSD, και θα είμαι ΟΚ για όλη τη διάρκεια ζωής του, αλλά όπως είπαμε, θα  πληρώσουν τις αλμυρές τιμές, όσοι αναγκαστικά θα αγοράσουν κάτι το επόμενο διάστημα (αυξημένες τιμές RAM και NAND  θα παρασύρουν ssd, τηλέφωνα, έτοιμα συστήματα, τα πάντα...)

Επεξ/σία από evark
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω ήδη δύο Kingston KC3000 1TB αγορασμένοι και οι δυο μέσα σε ένα χρόνο με λίγους μήνες διάφορα ο ένας από τον άλλο

Ο πρώτος για OS drive και ο δεύτερος για Gaming drive ,

οπότε καλό 2028+ για επόμενη αγορά SSD.

Επεξ/σία από BabisZan
Δημοσ.
Στις 31/12/2023 στις 2:19 ΠΜ, Chachanoulis είπε

απο ποτε ειναι ανωτεροι οι hdd σε αξιοπιστια?

2 πραματα μπορουν να χαλασουν στους ssd, το controller ή τα cells. το controller μπορει μεν να χαλασει απροσμενα (αλλα ειναι πολυ σπανιο γιατι ειναι απλως ενα ηλεκτρονικο υλικο) ενω τα cells εχουν ενα γνωστο ευρος WRITES (τα READ δεν επηρεαζουν) οποτε ξερεις ποτε πλησιαζει η ωρα να τους αντικαταστησεις.

παμε τωρα στους hdd. controller, ιδιο πραμα μη τα ξαναλεμε, και μηχανικα μερη. δεν εχει σημασια αμα τον χρησιμοποιεις ή απλα καθεσαι και κοιτας την επιφανεια εργασιας, οσο λειτουργει ο hdd τοσο ελαττωνεται η διαρκεια ζωης του. ειναι επισης ευαισθητα στις υψηλες θερμοκρασιες και τις δονησεις.

μετραει και ο παραγωντας ατυχημα. αμα σου φυγει hdd απ'τα χερια κλαψε τον. ακομα και αν εισαι κωλοφαρδος και λειτουργει σωσε τα αρχεια σε αλλο δισκο και αντικατεστησε τον. τον ssd μπορεις να τον πεταξεις στο τοιχο και δε θα παθει τιποτα (εκτος αν καταφερεις και ξεκολησεις κανα ηλεκτρονικο απο τη πλακετα, ετσι να μαθεις να πετας πραματα στο τοιχο :P)

Μόνο για τις δονήσεις θα συμφωνήσω.γουεστερν δίσκοι από το 2003 ραπτορ στο σήμερα 100%ζωη. Δεν υπάρχει καν σύγκριση σε αξιοπιστία. Μην αναφερθώ στην επιλογή που ο συμβατός δίσκος είναι ποιο εύκολο να πάρεις Δεδομένα ακόμα και από Αστοχία της κεφαλής. Οι ssd  και οι Μ2  είναι ποιο ευαίσθητοι στις θερμοκρασίες. Απόδειξη; 9 στις 10 μητρικές έχουν ψήκτρες για τους Μ2.. Ψήκτρα για  σιμβΤο δίσκο 3.5 δεν θυμάμαι να είδα ποτέ μου από το μακρινό 1997 στο σήμερα... Καλοί. Χρυσοί. Γρήγοροι οι Μ2 αλλά μημ λέμε άκυρα.... Την καλημερα μου 

• Like 2
Δημοσ.
On 30/12/2023 at 20:50, compuholic said:

Αγόρασα το καλοκαίρι ένα Samsung 870 EVO 1TB με ημερομηνία παραγωγής 3 χρόνια πριν, έγραφε πάνω στο κουτί. Μας πουλάνε στοκ και μας κοροιδεύουν. Εν τω μεταξύ ο ΜΧ500 της Crucial που επίσης έχω είναι τεχνολογία τουλάχιστον 6 ετών και ακόμα δεν έχουν φτιάξει το bug με την ένδειξη ζωής του ssd και λένε για αύξηση των τιμών, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τον έχει καταργήσει και να έχει βγάλει επόμενο μοντέλο τόσα χρόνια τώρα.

Έχεις μήπως πρόχειρο σύνδεσμο σχετικά  με το bug των crucial; Έχω κι εγώ έναν και πέφτει δραματικά γρήγορα το health.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/12/2023 at 02:19, Chachanoulis said:

...

παμε τωρα στους hdd. controller, ιδιο πραμα μη τα ξαναλεμε, και μηχανικα μερη. δεν εχει σημασια αμα τον χρησιμοποιεις ή απλα καθεσαι και κοιτας την επιφανεια εργασιας, οσο λειτουργει ο hdd τοσο ελαττωνεται η διαρκεια ζωης του. ειναι επισης ευαισθητα στις υψηλες θερμοκρασιες και τις δονησεις.

...

Toν hdd τον χαλάει ΚΥΡΙΩΣ το σταμάτα-ξεκίνα,  ο κύκλος θέρμανσης-ψύξης, μπες-βγες σε energy save mode, πάρκαρε-ξεπάρκαρε κεφαλές, και φυσικά η διακοπή ρεύματος την ώρα που είναι ξεπαρκαρισμένες οι κεφαλές και διαβάζουν/γράφουν. Ενας hdd με καλές κριτικές (γιατί υπάρχουν και τα σαπάκια που χτυπούν απο την πρώτη εβδομάδα), συνδεδεμένος σε ups, αν μπορέσεις να καταργήσεις τα save energy/sleep/κλπ, κόλπα του λειτουργικού και του firmware, θα ζήσει απροβλημάτιστα πολλά χρόνια - ειδικά τα μοντέλα που είναι για enterprise χρήση. Eχω έναν exos 20tb και ακολουθώντας τις συμβουλές και οδηγίες αξιόπιστων χρηστών και sites, o δίσκος είναι σε λειτουργία 24/7/365 - ακόμα κι όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός (του έχω εξωτερική τροφοδοσία απο το ups). Το μόνο αρνητικό είναι οτι οταν όταν όλα τα αλλά είναι σβηστά, αυτός καταναλώνει 6W (όσο οι παλιότερες tft οθόνες σε standby mode ή όσο περίπου ένα modem-router). Σιγά τα ωά... Ο δίσκος έχει σχεδόν ακαρίαία αντίδραση σε ότι και όποτε του ζητήσω να διαβάσει ή να γράψει κάτι. Οταν πρόκειται να λείψω για περισσότερο απο 24 ώρες, τον κλείνω, κι αυτό μόνο για τη περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην αδειάσει τελείως την μπαταρία...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
4 minutes ago, Eloy said:

Toν hdd τον χαλάει ΚΥΡΙΩΣ το σταμάτα-ξεκίνα,  ο κύκλος θέρμανσης-ψύξης, μπες-βγες σε energy save mode, πάρκαρε-ξεπάρκαρε κεφαλές, και φυσικά η διακοπή ρεύματος την ώρα που είναι ξεπαρκαρισμένες οι κεφαλές και διαβάζουν/γράφουν.

Επίσης ξεραινονται/στεγνώνουν διάφορα λιπαντικά για τα κινούμενα σημεία (κεφαλές) με τα χρόνια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, endeavour said:

Επίσης ξεραινονται/στεγνώνουν διάφορα λιπαντικά για τα κινούμενα σημεία (κεφαλές) με τα χρόνια.

Oταν είναι ακίνητος, ΝΑΙ. Σε μερικά χρόνια ακινησίας όμως. Γι'αυτό λέω για "καλό" (και ακόμα καλύτερα enterprise) δίσκο. Στα σαπάκια μπορεί να "στεγνώσουν" πιο σύντομα.

εντιτ

Τον δικό μου τον έχω εξωτερικό με δικό του - ένα μικρό παλιό αθόρυβο αλλά καλό ΑΤΧ τροφοδοτικό συνδεδεμένο στο pc με 1m sata  καλώδιο... Μήνες τώρα προβλήματα μηδέν, απόκριση ακαριαία...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μόνο τέτοιου είδους ανακοινώσεις δημιουργούν ζήτηση και έλλειψη. Μην μασάτε, αγοράστε μόνο όταν χρειάζεστε κάτι όσο ακριβώς χρειάζεστε και την στιγμή που το χρειάζεστε αφού κάνετε μια μικρή έρευνα αγοράς γιατί έτσι και αλλιώς στις περισσότερες περιπτώσεις θα αγοράσετε αυτό που επιλέξατε πρώτο.

Επεξ/σία από link_z
Δημοσ.

Δηλαδή ενώ όλα γύρω ακριβαίνουν τώρα θα έχουμε και τα μέρη υπολογιστών όποτε μάλλον προβλέπω ζόρικη χρόνια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...