Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Αν και χωραει συζητηση και δεν ειμαι ειδικος οι hdd δε θα φυγουν συντομα απο το προσκηνιο καθως σε αξοπιστια / back up ειναι ανωτεροι καθως εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης / εγγραφων , ενω αρκετοι εχουμε hdd πανω απο 15 χρονια κ δεν εχουν κανει κιχ 

απο ποτε ειναι ανωτεροι οι hdd σε αξιοπιστια?

2 πραματα μπορουν να χαλασουν στους ssd, το controller ή τα cells. το controller μπορει μεν να χαλασει απροσμενα (αλλα ειναι πολυ σπανιο γιατι ειναι απλως ενα ηλεκτρονικο υλικο) ενω τα cells εχουν ενα γνωστο ευρος WRITES (τα READ δεν επηρεαζουν) οποτε ξερεις ποτε πλησιαζει η ωρα να τους αντικαταστησεις.

παμε τωρα στους hdd. controller, ιδιο πραμα μη τα ξαναλεμε, και μηχανικα μερη. δεν εχει σημασια αμα τον χρησιμοποιεις ή απλα καθεσαι και κοιτας την επιφανεια εργασιας, οσο λειτουργει ο hdd τοσο ελαττωνεται η διαρκεια ζωης του. ειναι επισης ευαισθητα στις υψηλες θερμοκρασιες και τις δονησεις.

μετραει και ο παραγωντας ατυχημα. αμα σου φυγει hdd απ'τα χερια κλαψε τον. ακομα και αν εισαι κωλοφαρδος και λειτουργει σωσε τα αρχεια σε αλλο δισκο και αντικατεστησε τον. τον ssd μπορεις να τον πεταξεις στο τοιχο και δε θα παθει τιποτα (εκτος αν καταφερεις και ξεκολησεις κανα ηλεκτρονικο απο τη πλακετα, ετσι να μαθεις να πετας πραματα στο τοιχο :P)

• Like 2
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, polaki είπε

Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες. Ο δίσκος είναι ανάγκη, ή την έχεις την ανάγκη και την καλύπτεις είτε στα 100€ είτε στα 300€ είτε όχι και δεν δίνεις λεφτά γιατί δεν θα σε ενδιαφέρει καθόλου.

Κανεις δεν παίρνει  5-6 δίσκους ετσι για να κάθονται. 

Είναι τελείως ανελαστική η ανάγκη. 

Σου πήγαν 1500€ τις κάρτες γραφικών και δεν έβγαλες άχνα. Sold out σε δευτερόλεπτα με κάθε νεο release. Μυξοκλαιγαν οι gamers εδώ πριν 2 χρόνια, μην μπορώντας να αντέξουν 5 frames λιγότερα. Μια χαρά ανοίγανε τα πορτοφόλια και τα πόδια για τους scalpers με 300€ καπέλο στο κεφάλι και λέγανε και ευχαριστώ, για να γίνουν betatesters του σκατα κώδικα του Cyberpunk.

Μην πάρεις δίσκο αν μπορείς να το παίξεις επαναστάτης. 

Μαχητές του πληκτρολογίου όλοι μας.

edit για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι προφανώς προσωπικά για σένα, αλλά το cancelιλίκι δουλεύει αποκλειστικά και μόνο εκεί που δεν μας ενδιαφέρει και δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι κάτι να χάσουμε. 

Ο gamer και ο χομπίστας γενικότερα είναι αρρωστακι και δεν πιάνουν σε αυτόν τα κανσελιλίκια.

Καμία σχέση.

Καταρχήν υπάρχει υποκατάστατο αγαθό που λέγεται HDD. Προσωπικά πλέον δεν χρησιμοποιώ HDD μιας και αγόρασα τον Αύγουστο 5 TB ssd. Αν οι τιμές δεν ήταν στον πάτο, θα τους χρησιμοποιούσα ακόμη.

Μετά από αυτό υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να εξοικονομήσεις αποθηκευτικό χώρο αλλά δεν είναι πάντα τόσο άνετοι. Μπορείς να συμπιέσεις αρχεία, μπορείς να βασίζεσαι σε υπηρεσίες cloud κτλ. Μετά μπορείς να μειώσεις τα backup στα εντελώς απαραίτητα, να κάθεσαι να ψάχνεις και να σβήνεις αχρειάστα πλέον αρχεία κ.ο.κ
Αν οι τιμές ξεφεύγουν θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερο τα παραπάνω όμως.

Δημοσ.
13 minutes ago, Chachanoulis said:

2 πραματα μπορουν να χαλασουν στους ssd, το controller ή τα cells. το controller μπορει μεν να χαλασει απροσμενα (αλλα ειναι πολυ σπανιο γιατι ειναι απλως ενα ηλεκτρονικο υλικο) ενω τα cells εχουν ενα γνωστο ευρος WRITES (τα READ δεν επηρεαζουν) οποτε ξερεις ποτε πλησιαζει η ωρα να τους αντικαταστησεις.

ΚΑΘΟΛΟΥ έτσι. Στους SSD φθείρονται (απο την ζέστη;) οι κολλήσεις και επίσης οι SSD κακαρώνουν ξαφνικά, δεν πάει να δείχνουν Healty. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.

Την έπαθα 2 φορές τα τελευταία 6-7 χρόνια, με έναν Kingston και έναν Sandisk. Και απο την 1η φορά και μετά, προσέχω πάρα πολύ τα backup μου.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις πέσουν οι πωλήσεις (που ήδη είναι κάτω 30% μετα τα lockdown) κάτω από ένα όριο, κάποιος κατασκευαστής θα "σπάσει" πρώτος και θα κατρακυλήσουν οι τιμές. Η υπερπροσφορά που είχε προκύψει κατα την τελευταία φάση του lockdown, τους βρήκε όλους με μεγάλο απόθεμα το οποίο έτρεξαν να το ρευστοποιήσουν, ήδη από το τέλος Αυγούστου τσιμπάγανε λιγο-λιγο οι τιμές και ήταν γνωστό ότι θα κόψουν την παραγωγή για να μαζέψουν τα "λουριά". Θα κόψουν την παραγωγή, αλλά και αυτό δεν μπορεί να γίνεται ούτε σε μεγάλο ποσοστό, ουτε για πολύ καιρό, οπότε θα υπάρξει πτώση και σταθεροποίηση, απλά την όλη φάση θα την πληρώσουν αυτοί που θα χρειαστεί να αγοράσουν το επόμενο εξάμηνο.

Στον ίδιο δρόμο θα πάρουν σειρά και οι RAM, ειδικά οι DDR4... 

Επεξ/σία από evark
  • Like 1
Δημοσ.

Όλο τα ίδια και τα ίδια λένε κάθε φόρα.
Έτσι κ αλλιώς αυτός που έχει ανάγκη και θέλει να ανόιξει τη τσέπη του θα το κάνει ασχέτως τιμής.
Τα ίδια κάναμε όλοι με τις "φουσκωμένες" κάρτες γραφικών και δεν άνοιξε ρουθούνι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, polaki είπε

Μα το ίδιο λέμε, αν τον έχεις ανάγκη θα τον πάρεις αναγκαστικά, αν όχι δεν τον χρειάζεσαι. Τώρα οκ αν επαιρνε κάποιος απλά για να έχει και να αποθηκεύει τις ταινίες και τα games του, αν ακριβύνουνε πολύ ok δεν θα πάρει. 

Αλλα αυτός που έχει την ανάγκη δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Είναι μια ανάγκη που προσαρμόζεται όμως, αυτό δεν καταλαβαίνεις.

Για παράδειγμα ένας χρήστης gamer που έχει 1TB SSD και χρησιμοποιεί τα 800GB σκέφτεται ότι σιγά σιγά στο επόμενο 6μηνο/1χρόνο ίσως χρειαστεί να αγοράσει άλλα 512GB/1TB. Όμως, δεν είναι και επείγουσα ανάγκη. Κι αν ανεβούν οι τιμές απλά δεν θα αγοράσει επιπλέον δίσκο. Θα αρχίσει τα uninstalls στα παιχνίδια που δεν παίζει.

Επίσης τις περισσότερες φορές δεν έχουμε καν ανάγκη την χωρητικότητα, απλά είδαμε κάτι σε προσφορά και το αγοράσαμε. Πχ έχω ανάγκη για δίσκο 1ΤΒ αλλά επειδή βγήκε μια προσφορά με έναν 2TB, τον τσίμπησα για να υπάρχει μωρέ.

Επίσης όταν έγινε αυτό με τις κάρτες γραφικών ο κόσμος αγόραζε ότι σάπια κάρτα γραφικών έβρισκε μπροστά του δεν γινόταν μόνο στις high end κάρτες γραφικών. Επομένως έριχνε τον πήχη (τις ανάγκες του).

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ssd - αν έχεις ήδη 1-2 καλούς (πχ. Samsung) στα 250-500 gb - ας ανεβούν όσο θέλουν. Αρκεί να είναι φθηνοί οι 10-20 tb hdd... Σε 5 χρόνια το ξανασυζητάμε...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
1 hour ago, atypicalcoder said:

Είναι μια ανάγκη που προσαρμόζεται όμως, αυτό δεν καταλαβαίνεις.

Για παράδειγμα ένας χρήστης gamer που έχει 1TB SSD και χρησιμοποιεί τα 800GB σκέφτεται ότι σιγά σιγά στο επόμενο 6μηνο/1χρόνο ίσως χρειαστεί να αγοράσει άλλα 512GB/1TB. Όμως, δεν είναι και επείγουσα ανάγκη. Κι αν ανεβούν οι τιμές απλά δεν θα αγοράσει επιπλέον δίσκο. Θα αρχίσει τα uninstalls στα παιχνίδια που δεν παίζει.

Επίσης τις περισσότερες φορές δεν έχουμε καν ανάγκη την χωρητικότητα, απλά είδαμε κάτι σε προσφορά και το αγοράσαμε. Πχ έχω ανάγκη για δίσκο 1ΤΒ αλλά επειδή βγήκε μια προσφορά με έναν 2TB, τον τσίμπησα για να υπάρχει μωρέ.

Επίσης όταν έγινε αυτό με τις κάρτες γραφικών ο κόσμος αγόραζε ότι σάπια κάρτα γραφικών έβρισκε μπροστά του δεν γινόταν μόνο στις high end κάρτες γραφικών. Επομένως έριχνε τον πήχη (τις ανάγκες του).

Λέω ακριβώς τα ίδια με το πρώτο μου ποστ. Οποίος έχει ανάγκη θα πάρει όσο και να κοστίζει, πχ μου κάηκε ο δίσκος ε και 400€ να κάνει ο SSD θα πάρω τί θα κάνω θα μείνω με HDD?

Όποιος τώρα δεν έχει ανάγκη, ε απλά δεν θα πάρει.

Θελω να πω ότι το «άμα εμείς σταματήσουμε να αγοράζουμε θα τους τιμωρήσουμε» δεν πιάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, polaki είπε

Λέω ακριβώς τα ίδια με το πρώτο μου ποστ. Οποίος έχει ανάγκη θα πάρει όσο και να κοστίζει, πχ μου κάηκε ο δίσκος ε και 400€ να κάνει ο SSD θα πάρω τί θα κάνω θα μείνω με HDD?

Όποιος τώρα δεν έχει ανάγκη, ε απλά δεν θα πάρει.

Θελω να πω ότι το «άμα εμείς σταματήσουμε να αγοράζουμε θα τους τιμωρήσουμε» δεν πιάνει.

ΌΧΙ. αυτό λέμε. Όποιος έχει ανάγκη θα ψάξει να βρει άλλες λύσεις πριν πάρει "όσο και να κοστίζει". Ήδη γράψανε και άλλοι, uninstall unwanted data, συμπίεση, πιο φθηνές μάρκες. Τι νομίζετε ότι μόνο samsung υπάρχει εκεί έξω? με τα μισά λεφτά παίρνεις top tier μάρκα. Οπότε το "θα πάρει όσο και να κοστίζει" δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το "Θα πάρει" σκέτο, είναι πιθανό. Ναι θα πάρει κάτι πιο φθηνό (είτε πιο φθηνή μάρκα είτε μικρότερη χωρητικότητα γιατί τελικά θα βρει μια ενδιάμεση λύση).

ΥΓ: Τυχαίο παράδειγμα το samsung γιατί υπάρχει κόσμος που δεν θεωρεί τους samsung νο1 επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.
22 minutes ago, atypicalcoder said:

ΌΧΙ. αυτό λέμε. Όποιος έχει ανάγκη θα ψάξει να βρει άλλες λύσεις πριν πάρει "όσο και να κοστίζει". Ήδη γράψανε και άλλοι, uninstall unwanted data, συμπίεση, πιο φθηνές μάρκες. Τι νομίζετε ότι μόνο samsung υπάρχει εκεί έξω? με τα μισά λεφτά παίρνεις top tier μάρκα. Οπότε το "θα πάρει όσο και να κοστίζει" δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το "Θα πάρει" σκέτο, είναι πιθανό. Ναι θα πάρει κάτι πιο φθηνό (είτε πιο φθηνή μάρκα είτε μικρότερη χωρητικότητα γιατί τελικά θα βρει μια ενδιάμεση λύση).

ΥΓ: Τυχαίο παράδειγμα το samsung γιατί υπάρχει κόσμος που δεν θεωρεί τους samsung νο1 επιλογή.

Ok άρα επιμένεις οτι το κίνημα «θα τους δείξουμε εμείς» θα έχει επιτυχία. Θα τους τιμωρήσουμε και θα επιστρέψουν τις τιμές εκεί που ήταν πριν με την ουρά στα σκέλια.

Εδώ θα είμαστε να το δούμε λοιπόν. 🤷🏼‍♂️

Δημοσ.

Ενας λογος που εβαλα 1Gb οπτικη ινα στο σπιτι ειναι για να περιορίσω οσο γίνεται περισσότερο τα αχρηστα gbs που κρατουσα για γρηγορη προσβαση.

Και τελικα δουλεψε. Παιχνιδια κατρβαινουν το ιδιο γρηγορα με ενα Nas, ταινιες/σειρες απο real debrid σε εξαιρετικη ποιοτητα. Μουσικη το ιδιο.

Πλεον κραταω μονο τα προσωπικά μου δεδομενα. Οποτε με 4TB ssds που εχω στον βασικο pc ειμαι παραπανω απο οκ.

Αγορα στον επομενο κυκλο που θα πεσουν οι τιμες.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Arkin είπε

Μπορει να γινει εφοσον εχουμε ηδη τους δισκους που χρειαζομαστε. Εχω φιλο περνει ssd χρονια ακομα περνει τωρα ας πανε παλι στο θεο και ας περιμενει 2-3 χρονια ακομα μεχρι να πεσουν. Εγω ειχα παρει με την πρωτη πτωση πριν 5 χρονια nvme απο 200 στα 100 ο 1tb και ξανα πηρα ακομα 1tb οταν πηγε ο 980 65 ευρω. Ειχα σκοπο να παρω ακομα εναν 2tb στο 100αρικο αλλα λεω δεν μου χρειαζεται ηδη μου φτανουν τα 2tb οποτε και που ανεβηκαν τωρα δεν με νοιαζει προσωπικα μιας και προλαβα πηρα οταν επεσαν. Μερικοι περιμενουν και περιμενουν θελουν να παρουν τα 10tb στα 50 ευρω. Ε δεν γινεται αυτο. Και στις ram το ιδιο που βλεπω ανεβαινουν παλι αρκετα ηταν ειχαν πεσει ξεφτιλα τιμη τα 32gb στα 50-60 ευρω τωρα θα πανε παλι 150 και οσοι ειναι με 8-16 θα λενε γιατι δεν πηρα οταν ηταν φθηνα. 

Τι δεν καταλαβαίνεις από τη φράση "με αυτά που λες ΔΕΝ έχεις ανάγκη για νέο δίσκο" ;

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, polaki είπε

Ok άρα επιμένεις οτι το κίνημα «θα τους δείξουμε εμείς» θα έχει επιτυχία. Θα τους τιμωρήσουμε και θα επιστρέψουν τις τιμές εκεί που ήταν πριν με την ουρά στα σκέλια.

Εδώ θα είμαστε να το δούμε λοιπόν. 🤷🏼‍♂️

Δεν έχουν καμία σχέση αυτά που λες. Απλά δεν είναι κάτι τόσο αναγκαίο για τον μέσο χρήστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...