Προς το περιεχόμενο

[Opel Astra GTC H 2007] - Αλλαγή δισκόφρενων/βοήθεια επιλογής

ribo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Opel Astra GTC H, Μοντελο 2007, 1.6 Βενζίνη, 85kW, 116P

Είμαι για αλλαγή δισκόφρενων/τακάκια.

Μένω Ολλανδία, μια προσφορά που πήρα από γενικά τίμιο συνεργείο, είναι η παρακάτω:
image.png

Γενικά απαγορευτικές τιμές, οπότε κοιτάω να τα αγοράσω μόνος μου και να τα πάω σε συνεργείο για πέρασμα. Αλλά έχω χαθεί στην επιλογή.

Απ' ότι έχω καταλάβει, ψάχνω δίσκους με αυτά τα στοιχεία:
image.png

Αλλά τι μάρκες να κοιτάξω?

Π.χ. έχω δει αυτό https://www.autodoc.nl/brembo/7887469

Καμιά βοήθεια?

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από ribo7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ξέρεις ότι δεν θα γλιτώσεις ιδιαίτερα χρήματα. Το μεγαλύτερο κόστος στα συνεργεία στο εξωτερικό είναι η εργατοωρα. Από ότι βλέπεις στην προσφορά το έχουν μέσα στην τιμή. 

Τα Napa είναι καλά δισκόφρενα? Θεωρητικά θα γλιτώσω αν τα αγοράσω μόνος μου γτ και αυτή τα υπερκοστολογούνε όταν τα παραγγέλνουν αυτοί για σένα. Την εργατοώρα ξέρω πως θα την πληρώσω αδρά, αλλά μη σκάσω και πολύ παραπάνω για τα ανταλλακτικά.

10 minutes ago, ribo7 said:

Τα Napa είναι καλά δισκόφρενα? Θεωρητικά θα γλιτώσω αν τα αγοράσω μόνος μου γτ και αυτή τα υπερκοστολογούνε όταν τα παραγγέλνουν αυτοί για σένα. Την εργατοώρα ξέρω πως θα την πληρώσω αδρά, αλλά μη σκάσω και πολύ παραπάνω για τα ανταλλακτικά.

Έχουν διάφορες σειρές. Η Premium τους ειναι Brembo αλλά αμφιβάλλω ότι θα σου βάλουν αυτά. Καλύτερα να πας σε Brembo ή ATE. Έχε υπόψη σου ότι πρέπει να βρεις συνεργειο που να δέχεται να πας εσύ τα υλικά. Σκέψου όμως ότι τυπικά θέλει 1-3 ώρες ανά άξονα και η εργατοώρα πάει 120-300 ευρώ. Για αυτό σου είπα ότι τελικά το κόστος θα πάει κάπου εκεί κοντά (ίσως και περισσότερο) αλλά με καλύτερα υλικά και χωρίς εγγυήση από το συνεργείο. Το ζυγίζεις και αποφασίζεις. 

• Like 1

8 ώρες πριν, ribo7 είπε

Μένω Ολλανδία, μια προσφορά που πήρα από γενικά τίμιο συνεργείο, είναι η παρακάτω:
image.png

Γενικά απαγορευτικές τιμές, οπότε κοιτάω να τα αγοράσω μόνος μου και να τα πάω σε συνεργείο για πέρασμα. Αλλά έχω χαθεί στην επιλογή.

image.png

Καμιά βοήθεια?

Ευχαριστώ!

Πάρα πολλά τα λεφτά! Να φανταστείς ότι Ελλάδα σετ τακάκια με δισκοπλακες (μπροστά) με 150€ παίρνεις από τις καλές μάρκες, και με κάνα 100€ πίσω. 

21 ώρες πριν, ribo7 είπε

image.png

image.png

Καμιά βοήθεια?

Ευχαριστώ!

Εξωτερικό υπάρχουν συνεργεία που ασχολούνται αποκλειστικά με φρένα ; Είτε εκεί κοντά που μένεις εσύ ; 

Γενικά η AΤΕ δισκοπλακες και με ferodo ή Textar έχω δει σε Opel .

Άλλη κατηγορία βέβαια σε Corsa c 1.2 βρήκα δισκοπλακες Remsa εμπρός 80€ και τακάκια φρένων ferodo eco 30€ 

Στο ίδιας χρονιάς GTC 1.6 Turbo έβαλα τις χαρακτές Powerdisc της ΑΤΕ με τα αντίστοιχα τακάκια και ΑΤΕ υγρό φρένων. Θόρυβος μηδέν, απόδοση άψογη, αγορά απο Autodoc στα 230€ τότε + περαστικά φυσικά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/12/2023 στις 3:01 ΜΜ, ribo7 είπε

image.png

image.png

Καμιά βοήθεια?

Ευχαριστώ!

Δισκοι τακακια 950 ευρώ για opel astra.......Τι λες ρε φίλε οχι απλα πολλά ληστεία είναι. Εξαιρετική δισκόπλακα  αυτή που ποστάρεις Ελλάδα τη βλέπω στα 70 😜

https://www.autodoc.gr/brembo/7887469

Μια καλή τιμη για μπρος πίσω δίσκοι-τακάκια καλή ποιότητα , στα μισά χρήματα για Ελλάδα Ολλανδία δεν ξέρω τι παίζει με τα συνεργεία. opel vectra 1,6 έχω και αλλάζω μόνος. Δεν είναι καμία επιστήμη αλλα αν δεν ασχολείσαι είναι βουνό.Για ένα συνεργείο χρόνος 1 άντε 1,30 ωρα.

Επεξ/σία από papoys1

2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Δισκοι τακακια 950 ευρώ για opel astra.......Τι λες ρε φίλε οχι απλα πολλά ληστεία είναι. Εξαιρετική δισκόπλακα  αυτή που ποστάρεις Ελλάδα τη βλέπω στα 70 😜

https://www.autodoc.gr/brembo/7887469

Μια καλή τιμη για μπρος πίσω δίσκοι-τακάκια καλή ποιότητα , στα μισά χρήματα για Ελλάδα Ολλανδία δεν ξέρω τι παίζει με τα συνεργεία. opel vectra 1,6 έχω και αλλάζω μόνος. Δεν είναι καμία επιστήμη αλλα αν δεν ασχολείσαι είναι βουνό.Για ένα συνεργείο χρόνος 1 άντε 1,30 ωρα.

Συνήθως τα γενικά συνεργεία λόγω και πίεσης τα πλακώνουν .

Είναι και ο συνδυασμός πως θα πατήσει δίσκος / τακάκια .

Πρόσφατα άλλαξα εμπρός στο Corsa C και με ένα σχετικά λίγο επιπλέον κόστος άλλαξα και τα σωληνάκια φρένων . Δε έχω δει να δίνουν διαστήματα αλλαγής αλλά από το 2003 που είχε βγει το αμάξι κάνεις δε τα είχε αλλάξει .

2001 , 250.000 χλμ το δικό μου και δεν έχω αλλάξει ούτε συμπλέκτη ούτε δίσκους... Τακάκια έχω αλλάξει 3 φορές μπροστά και 2 πίσω. Αν δεν έχει φθαρεί - αδυνατίσει ο δίσκος γτ να τον αλλάξεις....;;;

10 λεπτά πριν, bill999r είπε

2001 , 250.000 χλμ το δικό μου και δεν έχω αλλάξει ούτε συμπλέκτη ούτε δίσκους... Τακάκια έχω αλλάξει 3 φορές μπροστά και 2 πίσω. Αν δεν έχει φθαρεί - αδυνατίσει ο δίσκος γτ να τον αλλάξεις....;;;

συμπλέκτη θα εννοείς δίσκο πλατώ;;; οκ και γω 370.000 δεν έχω αλλάξει ,  αλλα δισκόπλακες έχω αλλαξει 2 ή 3 φορές.Μετράς το πάχος έχουν μία ανοχή νομίζω 3 εκατοστά μπροστά (έχουν 25) από κει και περα επιβάλλεται  να αλλαχτουν.

2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

συμπλέκτη θα εννοείς δίσκο πλατώ;;; οκ και γω 370.000 δεν έχω αλλάξει ,  αλλα δισκόπλακες έχω αλλαξει 2 ή 3 φορές.Μετράς το πάχος έχουν μία ανοχή νομίζω 3 εκατοστά μπροστά (έχουν 25) από κει και περα επιβάλλεται  να αλλαχτουν.

Ναι δίσκο πλατώ εννοώ.

Ακριβώς με το πάχος της δισκοπλακας πάει. Αν χρειάζεται εννοείται τις αλλάζεις.

Οι δίσκοι είναι μετρημένοι ναι, έχουν φτάσει στα όρια τους. Τα μπρόστα τακάκια φαγωμένα, πλέον ακούγεται το σύρσιμο πάνω στους δίσκους.

Και 2ο συνεργείο που ρώτησα εκεί στα ~950€ για μπρος/πίσω δίσκους/τακάκια συμπεριλαμβανομένων των εργατικών. Γενικά δεν αναλαμβάνουν πολλοί με δικά σου ανταλλακτικά. Αλλά θα ρωτήσω και 2-3 συνοικιακά συνεργεία Τούρκων που είναι πιο χύμα. Αλλά μετά είναι και θέμα πόση καλή δουλειά κάνουν (αν και όντως, απλή αλλαγή είναι).

4 ώρες πριν, ribo7 είπε

2-3 συνοικιακά συνεργεία Τούρκων που είναι πιο χύμα. Αλλά μετά είναι και θέμα πόση καλή δουλειά κάνουν (αν και όντως, απλή αλλαγή είναι).

Αν δεν είναι γκρίζοι λύκοι μια χαρά δουλειά θα κάνουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...