Προς το περιεχόμενο

moto g84 vs realme 11

procostas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά

καλή χρονιά να έχουμε με υγεία

ψάχνω για κινητό έως 250€

χάλασε της γυναίκας και θα της πασάρω το realme 9 με 6ραμ που έχω εγώ και είναι πολύ ευχαριστημένος(με έχει καλύψει απόλυτα για αυτά που κάνω)

μετά απο διάβασμα στο νετ είμαι ανάμεσα στο moto g84 12/256 και realme 11 8/256 που βγαίνουν κοντα στα 250€

για το moto διάβασα κάποια αρνητικά για την κάμερα (δεν είμαι pro user βγάζω καμιά φωτογραφία την μικρή μου όχι τρελά πράγματα, με νοιάζει να βγάζει καθαρές φωτογραφίες) και κάτι για υπερθερμάνσεις 

το realme το θεωρό πιο safe επιλογή λόγο του ότι είχα το 9άρι και ήμουν - είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, απο την άλλη αν είναι καλύτερο τηλ το moto να πάω σε αυτό

με βάση το ότι κρατάω τα κινητά μου 2-3 χρόνια πιο θα μου προτείνετε????

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα θετικά του Motorola είναι ο επεξεργαστή(snap 695)ς,η οθόνη (pOled),Ram(12gb),Ανθεκτικότητα IP54,

Στο Realme φωτογραφία ,Βίντεο αργής κίνησης 240 fps,Γρήγορη φόρτιση 67.0W

Service έχουν και τα δύο στην Ελλάδα.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, procostas1 said:

είναι πολύ χάλια στην φωτο και το βίντεο το motorola σε σχέση με το realme 9 που έχω τώρα??? 

Λίγο δύσκολο να είναι χειρότερο το Moto G84 (με OIS στην κάμερα) από το Realme 9 (χωρίς OIS) που έχεις τώρα.
Τώρα στη σύγκριση Moto G84 με Realme 11:
Τα δύο κινητά έχουν περίπου το ίδιο δυνατούς επεξεργαστές. Ο SD 695 του Moto G84 είναι ελαφρώς καλύτερος από τον Mediatek Dimensity 6020 του Realme 11, αλλά θεωρώ πως οι διαφορές είναι τόσο μικρές που στην πράξη δεν θα δει κανείς διαφορά.
Το Moto φαίνεται να έχει πιο φωτεινή οθόνη.
Φαίνεται ότι μάλλον και τα δύο κινητά θα πάρουν μέχρι Android 15.
https://www.androidupdatetracker.com/p/realme-11
https://www.androidupdatetracker.com/p/motorola-moto-g84

Θεωρητικά, το Moto έχει καλύτερη κάμερα (λόγω OIS, όπως ανέφερα και πιο πάνω), αν και κάποιες φορές αυτό δεν αρκεί, αν και το software της κάμερας δεν είναι "ικανό" να εκμεταλλευτεί σωστά το καλύτερο hardware. 

Και κάτι τελευταίο. Η περίπτωση του Realme 11 είναι ελαφρώς περίεργη. Εχουν κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις, μία International και μια για Ασία (Βιετνάμ, κλπ). Τα δύο μοντέλα έχουν πολλές διαφορές. Δες εδώ τη σύγκριση:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12444&idPhone2=12262

Κάποιες φορές τα Realme που προορίζονται για την αγορά της Ασίας / Ινδίας, κλπ δεν έχουν NFC. Τα International / EU συνήθως έχουν. Και υπάρχουν καταστήματα (Best Price) που φέρνουν και την Ασιατική έκδοση. Κάποιο από αυτά σε τιμή χώμα αλλά με μεγάλη αναμονή (κλασικό JMCTech..). Μάλιστα σε κάποιο από αυτά αναφέρεται ότι έχει NFC (αλλά εγώ θα κρατούσα μια επιφύλαξη). Long story short: Μακριά από την ασιατική έκδοση. 

Στη θέση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο την ελληνική αντιπροσωπεία της Realme και θα ρωτούσα αν και ποια έκδοση του Realme 11 υποστηρίζουν εδώ σαν service, κλπ. Έχω την υποψία ότι το Realme 11 (ακόμα και το International) δεν εισάγεται καν επίσημα στη χώρα μας. Γι αυτό ίσως στα μεγάλα καταστήματα βλέπεις μόνο το 11 pro και το 11 pro+.  Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να σου πουν ότι δεν το εισάγει εδώ ο επίσημος αντιπρόσωπος, αλλά εφόσον είναι EU μοντέλο, το υποστηρίζει. Εγώ π.χ. έχω το 9 Pro + (EU), που επίσημα στην έκδοση 8/256 (που το πήρα) δεν εισάγεται Ελλάδα, αλλά το service μου διαβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι το υποστηρίζει (επειδή είναι EU).

Επεξ/σία από stark

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, polhs είπε

Κοίτα και το Motorola edge 40......πολύ καλύτερο από τα δύο που ανέφερες 

βγαίνει πάνω από 300 στα ετοιμοπαράδοτα.....

Επεξ/σία από procostas1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, procostas1 είπε

είναι πολύ χάλια στην φωτο και το βίντεο το motorola σε σχέση με το realme 9 που έχω τώρα??? 

Όχι το Motorola είναι λίγο καλύτερο σε φωτογραφίες με το Realme που έχεις.

Και δεν παίζει ρόλο το ios που έχει.

Το ios κάνει άλλη δουλειά.

Όσο για τις διαφορές των δύο επεξεργαστών δες εδώ https://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-695-vs-mediatek-dimensity-6020

Για εμένα πήγαινε να τα δεις και από κοντά σε κάποια μεγάλη αλυσίδα.

Επεξ/σία από GATE123

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, procostas1 said:

βγαίνει πιάνω από 300 στα ετοιμοπαράδοτα.....

Και έχει και curved οθόνη, που για μένα από μόνο του είναι λόγος να το αποφύγεις.

12 minutes ago, GATE123 said:

Όχι το Motorola είναι λίγο καλύτερο σε φωτογραφίες με το Realme που έχεις.

Και δεν παίζει ρόλο το ios που έχει.

Το ios κάνει άλλη δουλειά.

OIS εννοείς: Optical Image Stabilization
Το OIS, παίζει μια χαρά ρόλο και στα videos (για το λεγόμενο "κούνημα") και στις photos (σε low-light καταστάσεις) αρκεί, όπως έγραψα και πιο πάνω, να το εκμεταλλεύεται σωστά και το software της συσκευής, διότι έχουν υπάρξει συσκευές με OIS, που λόγω φτωχού camera software, δεν έδιναν κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα. Γενικά ισχύουν τα παρακάτω:

As a hardware solution, this doesn’t require any cropping of the image, meaning that the phone uses a full sensor readout to capture the photograph. A byproduct of this is zero-distortion video since you don’t get the jelly effect that comes from digital stabilization. OIS makes for far more natural video, too, since you’re not applying an effect to the video.

OIS is a valuable tool, whether you are shooting videos or photos. It’s particularly adept in low-light scenarios, where the camera’s shutter may be open for longer. Without OIS, this can blur images due to slight hand movement, commonly known as motion blur. With OIS enabled, slight shakes are canceled out, making for crisper photos. The same goes for telephoto captures, where minor shakes are amplified due to the distance from the subject.

Επίσης: Why Optical Image Stabilization (OIS)?

Επεξ/σία από stark

4 λεπτά πριν, stark είπε

Και έχει και curved οθόνη, που για μένα από μόνο του είναι λόγος να το αποφύγεις.

OIS εννοείς: Optical Image Stabilization
Το OIS, παίζει μια χαρά ρόλο και στα videos (για το λεγόμενο "κούνημα") και στις photos (σε low-light καταστάσεις) αρκεί, όπως έγραψα και πιο πάνω, να το εκμεταλλεύεται σωστά και το software της συσκευής, διότι έχουν υπάρξει συσκευές με OIS, που λόγω φτωχού camera software, δεν έδιναν κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα. Γενικά ισχύουν τα παρακάτω:

As a hardware solution, this doesn’t require any cropping of the image, meaning that the phone uses a full sensor readout to capture the photograph. A byproduct of this is zero-distortion video since you don’t get the jelly effect that comes from digital stabilization. OIS makes for far more natural video, too, since you’re not applying an effect to the video.

OIS is a valuable tool, whether you are shooting videos or photos. It’s particularly adept in low-light scenarios, where the camera’s shutter may be open for longer. Without OIS, this can blur images due to slight hand movement, commonly known as motion blur. With OIS enabled, slight shakes are canceled out, making for crisper photos. The same goes for telephoto captures, where minor shakes are amplified due to the distance from the subject.

Επίσης: Why Optical Image Stabilization (OIS)?

Εάν ξέρεις από φωτογραφίες και χωρίς Ios μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.

Το IOS το ξέρω δεν χρειάζεται ανάλυση.

21 λεπτά πριν, procostas1 είπε

βγαίνει πάνω από 300 στα ετοιμοπαράδοτα.....

Κοίτα και το Samsung A34 .

13 λεπτά πριν, GATE123 είπε

-Λαμπεις Μπαμπη μου ,λαμπεις..

-Λαμπης , κυριε ,Λαμπης

-Και συ λαμπεις Μπαμπη μου ,και συ λαμπεις

9 minutes ago, GATE123 said:

Νίκο, σε έχει πιάσει το πνεύμα των γιορτών νομίζω και μας τα λες λίγο περίεργα 🙂. OIS είναι. Όχι IOS. Και το συγκριτικό που έβαλες έχει ήδη δοθεί πιο πάνω.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι όταν είσαι μεταξύ 2 κινητών με παρόμοια (σχεδόν ίδια) χαρακτηριστικά και τιμή, είναι λογικό να σκέφτεσαι πιο σοβαρά αυτό που έχει και OIS στην κάμερα (εφόσον σε ενδιαφέρει η κάμερα). Επίσης τι σημαίνει ότι "αν ξέρεις από φωτογραφίες και χωρίς OIS (κι όχι ios) μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου"; Είσαι τόσο σίγουρος ότι όλος ο κόσμος έχει το χρόνο και τη διάθεση να παίζει με τις pro ρυθμίσεις που μπορεί να έχει κάποιο κινητό; Κι ότι αυτές θα αρκούν; Ή λες ότι ένας που ξέρει από φωτογραφία θα δώσει τα ίδια χρήματα για κάμερα χωρίς OIS, επειδή ...ξέρει; Άκυρο σκεπτικό. Και να προσθέσω και το ότι με τον SD695 του Moto G84 έχεις και την επιλογή να βρεις και Gcam αν θέλεις να το απογειώσεις ακόμα περισσότερο στη φωτογραφία. Με τον Mediatek του Realme απλά μένεις εκεί (και το λέω εγώ με Mediatek στο Realme μου).

Χρόνια Πολλά !

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...