smokiiedlg Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Αντιμετωπίζω ένα θέμα με ένα οικόπεδο μου, και θα ήθελα τις γνώσεις όσων μπορούν να με βοηθησουν Αφορα ένα οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί από το κράτος στον προπάππου μου 15 στρεμματα. Είναι εντός οικισμού. Μέχρι και που πεθανε ο πάτερας μου, γνώριζα ότι από αυτά τα 15 στρεμματα, έδωσε από 500 μέτρα στον παππού μου και στον αδερφό του, ώστε να βλέπουν και οι 2 δρόμο και να χτίσουν αν θέλουν. Έκτοτε δηλώνοντας τα 14 μαζί και τα 2 που είναι μισό στρέμμα το καθένα ξεχωριστά. Μέσα στα 14 στρεμματα υπήρχε η παλιά οικία 30 τετραγωνικών. Πηγαίνοντας να κάνω αποδοχή της διαθήκης του μπαμπά μου, διαπιστώνω ότι υπάρχει πρόβλημα στο κτηματολόγιο (και ως εκ τούτου δεν μπορώ να κάνω αποδοχή). Ειδικότερα ενώ ο μπαμπάς μου δήλωνε όλα τα χρόνια 14 στρεμματα και μια παλιά οικια εξ αδιαρετου, ο ξάδερφος μου, έκανε αποδοχή από τον πατέρα του, 14 στρεμματα χωρίς οικία μέσα εξ αδιαρετου, και ένα οικόπεδο 100% μισού στρέμματος, που μέσα είναι και η παλιά μισή οικία ( αφήνοντας την υπόλοιπη μισή παλιά οικία εκτός, μαζί με ένα ακόμα κομμάτι οικοπέδου 300 μέτρα), καθώς λέει ότι αυτό ήταν του πατέρα μου, και όχι δικό τους. Το θέμα είναι ότι τώρα στο κτηματολόγιο φαίνονται 3 οικόπεδα αντί για ένα 14 στρεμμάτων, στο 1 δηλώνει αυτός 100 % με την μισή οικία, το άλλο είναι με την υπόλοιπη οικία ορφανό αυτήν την στιγμή, και το μεγάλο που δηλώνεται κανονικά 14 στρεμματα, δεν είναι πλέον 14 στρεμματα. Δεν υπάρχει κανένα Χαρτι που να χωρίζει επίσημα αυτό το οικόπεδο, καθώς το ζήτησε από τον ξάδερφο, και μ αποκρίθηκε ότι αυτό το είχε πει ο πατέρας του και αυτό του άφησε στην ιδιοχειρη διαθηκη(εγώ έχω διαθήκη από συμβολαιογράφο για τον μπαμπά μου) Ο ξάδερφος δεν αντιλέγει ότι στο μιλητο τα κομμάτια ήταν χωριστά, και όντως αν τα είχαν χωρίσει επίσημα δεν θα είχα πρόβλημα να χτίσει καθώς όντως έχτισε στο κομμάτι που του αναλογούσε, αλλά τώρα π δεν μπορώ να διορθώσω το κτηματολόγιο και να κάνω αποδοχή τι πρέπει να κάνω? Δεν κατανοεί καν ότι δεν τον συμφέρει αυτό, καθώς φαντάζομαι ότι αν το πάω δικαστικά θα μου ανήκει το μισό του νέο σπίτι που έχει ενωθεί με την παλιά οικία. Συγγνώμη αν σας κούρασα. Κάθε βοήθεια δεκτη Επίσης να προσθέσω ότι το σπίτι τ είναι νόμιμο από ότι ξέρω μτλ Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2023 από smokiiedlg
NikosKallithea Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Ουτε μηχανικός, ουτε δικηγόρος, ουτε συμβολαιογράφος μπορει να σε βοηθήσει εδω, καταρχην θα χρειαστείς χρήματα τα υπόλοιπα θα στα λύσουν οι εμπλεκομενοι, κατα την γνωμη μου ξεκινάς απο τον συμβολαιογράφο και αυτός θα σου πει ποιους θα χρειαστείς. 1 1
aggelosn Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 "Δεν υπάρχει κανένα Χαρτι π να χωρίζει επίσημα αυτό το οικόπεδο" Και αφού δεν υπάρχει κανένα χαρτί πως φαίνονται 3 οικόπεδα στο κτηματολόγιο; Μπορεί να μην υφίσταται καν κτηματολόγιο και να είναι ακόμα σε κτηματογραφηση το οικόπεδο που αναφέρεις .Ο πατέρας σου τι τίτλο κτήσης είχε ; Μάλλον δεν αποδέχτηκε ποτέ την κληρονομιά του πατέρα του, ούτε αυτός με την σειρά του την κληρονομιά του προπάππου σου. Και μάλλον κάποιος σε πρόλαβε και αποδέχτηκε ότι τον βόλευε, κατατμιζοντας το οικόπεδο. Δεν απαντώνται αυτά τα ερωτήματα αν δεν γίνει έρευνα από την στιγμή που εκδόθηκε το παραχωρητηριο και μετά...
smokiiedlg Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Πήγα σε 2 δικηγόρους, ο ένας εξέφρασε την άποψη "Βρείτε τα", και όταν τον ρώτησα οκ, πως προχωράμε αν δεν τα βρούμε, μου λέει ε είναι μπλέξιμο αυτο τώρα.. Οπότε έφαγε άκυρο από εμένα. Ο δεύτερος μου πρότεινε να πάω στο κτηματολόγιο να κάνω ένσταση, και όταν του είπα ότι προσπάθησα να πάω, και μου είπαν ότι δεν έιναι στο όνομα μου και δεν δέχτηκαν, το σκέφτηκε και αποκρίθηκε να ξαναπάω. Οπότε πριν χαλάσω και άλλο 100αρικο είπαν να ρωτήσω και 2 3 γνώμες.. Το οικόπεδο χωρίστηκε στο κτηματολόγιο σύμφωνα με την δήλωση του ξαδερφού μου, (που έκοψε αυθαίρετα το οικόπεδο, σύμφωνα με την ιδιοχειρη διαθήκη του πατέρα του)
Rebelos2018 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, smokiiedlg είπε Πήγα σε 2 δικηγόρους, ο ένας εξέφρασε την άποψη "Βρείτε τα", και όταν τον ρώτησα οκ, πως προχωράμε αν δεν τα βρούμε, μου λέει ε είναι μπλέξιμο αυτο τώρα.. Οπότε έφαγε άκυρο από εμένα. Ο δεύτερος μου πρότεινε να πάω στο κτηματολόγιο να κάνω ένσταση, και όταν του είπα ότι προσπάθησα να πάω, και μου είπαν ότι δεν έιναι στο όνομα μου και δεν δέχτηκαν, το σκέφτηκε και αποκρίθηκε να ξαναπάω. Οπότε πριν χαλάσω και άλλο 100αρικο είπαν να ρωτήσω και 2 3 γνώμες.. Το οικόπεδο χωρίστηκε στο κτηματολόγιο σύμφωνα με την δήλωση του ξαδερφού μου, (που έκοψε αυθαίρετα το οικόπεδο, σύμφωνα με την ιδιοχειρη διαθήκη του πατέρα του) Αλήθεια, πιστεύεις ότι έχει συμβεί σε κάποιον άλλον;
smokiiedlg Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Ιωάννινα είναι και εγώ διαμενω μόνιμα Αθήνα. Υπάρχει το παραχωρητηριο του 1950 που δίνει ένα οικόπεδο 15 στρέμματα, από τα οποία έμειναν 14. Σύμφωνα με αυτό έκανε διαθήκη ο παππούς μου και ο πατέρας μου, και αποδοχή ο πατέρας μου. Ο ξάδερφος μου, είχε ιδιοχειρη διαθήκη του θείου μου, που λέει ότι είναι ξεχωριστά οικόπεδα, και σύμφωνα με αυτήν έκανε αποδοχή, και εν συνεχεία προέβη σε δήλωση στο κτηματολόγιο. Και πραγματικά πιστεύω ότι και σε άλλους θα έχει τύχει, να έχει χτίσει ο συνιδιοκτητης σε εξ αδαιρετου οικόπεδο, και εν συνεχεία να το έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο. Το πως έχει πάρει άδεια κτλ, αυτό δεν το ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι κάνεις δεν έψαξε εάν ισχύει η δήλωση που έκανε ο ξάδερφος, και απλά μάλλον θεωρήθηκε δεδομένο ότι έτσι ειναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα