Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον Άρη τον χρησιμοποιούν όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια. Το ίδιο θα γίνει και με τον καινούριο υπερυπολογιστή. Μια χαρά έρευνα γίνεται χάρη σε αυτά, και τώρα θα γίνεται σε πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Συνεχίστε τώρα τα σεφερλικού τύπου αστεία περί πασιέντζας και ναρκαλιευτή

• Like 13
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, pcos είπε

δημοαιο?

No thanks!

θαπρεπε τοσα χρονια ναχαμε ιδιωτικα πανεπιστημια και το καθενα ναχε το δικο του!

Οι ταινίες Holywood μας έχουν επηρεάσει;

Μέχρι και η πλειονότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων που μπορεί να παράγει ερευνητικό έργο χρησιμοποιεί κέντρα τρίτων ή κρατικά κέντρα. Το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια φυσικά. Δεν φτιάχνεις ένα τέτοιο μηχάνημα για να κάνεις ένα πολύπλοκο υπολογισμό μια φορά τον μήνα.

13 ώρες πριν, gurgurant είπε

Κατα τα αλλα εχει προβλημα με την ενεργεια ο πλανητης ομως αυτο που θα καταναλωνει κατι χιλιαδες μεγαβατ χρειαζεται,δεν μας παρατατεεε μωρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Την  Το άρθρο το διαβάσαμε;

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 minutes ago, foniki_melitzana said:

Τον Άρη τον χρησιμοποιούν όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια. Το ίδιο θα γίνει και με τον καινούριο υπερυπολογιστή. Μια χαρά έρευνα γίνεται χάρη σε αυτά, και τώρα θα γίνεται σε πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Ένα τέτοιο σχόλιο περίμενα να διαβάσω μετά τον χείμαρρο της μ@λ@€^€ς. Πραγματικά ελπίζω να διαφημιστεί όπως πρέπει και να δοθεί πρόσβαση σε αυτούς που πρέπει.  Εγω προσωπικά δεν εχω πέσει σε κάποιο άρθρο για την χρήση μέχρι τώρα και όχι για χαζες υποθέσεις.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να καταλαβετε οτι κανεις δεν γελαει με τα αστεια που κανετε. Ειναι κατωτερου επιπεδου και απο τον Σεφερλη.

Επισης πρεπει να καταλαβετε οτι επειδη δεν γινονται και παρα πολλα καλα στην χωρα μας, οταν γινεται κατι τετοιο πρεπει να του δινουμε τα ευσημα.

Αλλα τι λεω, εδω πολλοι ειρωνευονταν το gov.gr οταν ξεκινησε. Για τετοια ηλιθιοτητα μιλαμε. Αντε καλη χρονια.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 13
  • Thanks 3
Δημοσ.
4 hours ago, cpc464 said:

Και όμως,την δεκαετία του 90 στην Ελλάδα υπήρχε εταιρεία PC που λεγόταν Ικαρος.

Μπα, εγώ βλέπεις είμαι από αυτούς που χωρίς να έχουν κάνει σεφτέ το κράτος θεωρεί πως έχουν βγάλει 10 χιλιάρικα.

Αυτό δεν το ήξερα thanx for the info 😁

Δημοσ.

Ευτυχώς που δεν περιμένουν τη διαβούλευση από τους χρήστες του insomnia. Όλοι εδώ είμαστε ξερόλες και ξέρουμε ότι θα φάνε τα λεφτά, θα μας κατασκοπεύουν και θα εξυπηρετηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και πάλι.

Καληνύχτα Κεμάλ 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 hours ago, gurgurant said:

Κατα τα αλλα εχει προβλημα με την ενεργεια ο πλανητης ομως αυτο που θα καταναλωνει κατι χιλιαδες μεγαβατ χρειαζεται,δεν μας παρατατεεε μωρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

6 hours ago, Aprile said:

"πράσινη ανάπτυξη" φέρνοντας αυτό το αδηφάγο τέρας σε ηλεκτρική ενέργεια για να παρακολουθούν κάθε σου συναλλαγή και κάθε κίνηση.

Και επειδή μας τα ζάλισαν με τους φόρους άνθρακα πόσους τόνους διοξειδίου του άνθρακα θέλει αυτό το τέρας το χρόνο για την ηλεκτρική του ενέργεια δεν αναφέρεται...

Μάλλον δεν έχετε ιδέα τι δουλειά κάνουν τέτοιου είδους υπερυπολογιστές, από πού παίρνουν ενέργεια οι περισσότεροι και το ισοζύγιο οφέλους - "ζημίας"... 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στους Ελληνες που γράφουν εδω δεν αρεσει τίποτα. Δεν θελουν τίποτα να φτιαχτεί, θελουν μονο υλικό για να κανουν χαβαλε και να συνεχίσουν να ζουν την καταθλιπτική ζωη που εχουν φτιάξει οι ίδιοι για τον εαυτο τους. 

Ευτυχώς οι λίγοι που εχουν μεινει με κουραγιο φτιαχνουν υπερυπολογιστες, ψηφιοποιουν υπηρεσίες κτλ κτλ. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 hours ago, nepomuk said:

Εχω υποβαλλει αιτηση για να προσληφθω στο τμημα καθαριοτητας του υπερ/τη και

συγκεκριμενα για την θεση του ξεσκονιστη. (προβλεπονται 2)

Ελα κι εσυ στην παρεα για να λεμε πανω στο τσακιρ κεφι :"μαζι τα φαγαμε ".

Δεν ξέρω αν προβλέπεται τέτοια θέση. Ελπίζω να υπάρχει γιατί πραγματικά υπάρχει ανάγκη και δεν το λέω ειρωνικά. Οι υπηρεσίες data centre cleaning είναι πολύ εξειδικευμενες και ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ αλλά αν έχεις σκονη δεν έχεις επιλογή τα σκας.

Γενικά πολλά  σχόλια καφενείου σε αυτό το άρθρο...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, foniki_melitzana είπε

Προφανώς, για να εξάγονται ταλέντα στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε βόρειες χώρες. Γιατί στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν τίποτα παραγωγικό ώστε να έχει νόημα κάτι τέτοιο. Σαν τα βραβεία των παρασιτικών τραπεζών για νίκες σε διαγωνισμούς ρομποτικής, ένα πράγμα. Όταν δεν παράγονται ούτε πρόκες.

Το καταλαβαίνεις όταν ένα κάρο μέσα προσπαθούν να σε πείσουν ότι μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και ανάπτυξη(δηλαδή νέος πλούτος, υποτίθεται) είναι το μοίρασμα της πίτας του ηλεκτρικού ρεύματος(κάτι που προϋπήρχε με καλύτερες τιμές και χωρίς ρήτρες) σε ιδιώτες.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά αυτός δεν έχει σχέση με τα data centers της Ms στα Μεσόγαια ,που θα τρέξουν τις πλατφόρμες του Δημοσίου , ΑΑΔΕ , ΕΦΚΑ ,ΟΠΕΚΑ κλπ . ή πάλι θα έχουμε ασυμβατότητες και τις γνωστές δικαιολογίες ?

Πάντως αν χρηματοδοτείται από Ε.Ε. , που είναι και το πιθανότερο ,"αφού το Ελλάντα  ντεν έχει λεφτά καρντιά μου" ,  δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τσεπώσουν μίζες κλπ , μας έχουν μάθει καλά οι Ευρωπαίοι και δεν νομίζω ότι είναι διατεθημένοι να στήσουμε πάρτι με τα λεφτά τους.

Τέσπα ,"  ό, τι έχει κανείς καλό είναι "  , που έλεγε και ο Μουστάκας σε μια παλιά επιθεώρηση .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα και για αυτό το έργο στην συντριπτική πλειοψηφία όσων γράφουν τα σχόλια είναι αρνητικά. Αν βέβαια τους ρωτήσεις τι πρόκειται να εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο έργο μάλλον κανείς δεν ξέρει τίποτε. Πόσοι από αυτούς που γράφουν σχόλια θα γράψουν στη διαβούλευση;

Συνεχίστε να κοιτάτε το δάκτυλο και το δέντρο.

Καληνύχτα Κεμάλ ....

Επεξ/σία από link_z
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, safridia said:

Σιγα καναμε σχολιο περι της καλυτερης εθνοσωτηριας υπερκυβερνησης και αμεσως οι αυλικοι πεσαν να υπερασπιστουν με αοριστιες φυσικα.
Πες μας τι ερευνα εχει γινει στον υπαρχων υπολογιστη, συγκεκριμενα πραγματα, τι ερευνα εχει γινει και τα αποτελεσματα αυτης. Κατι μου λεει οτι στην Ελλαδα η μονη ερευνα που γινεται ειναι ερευνα γνωμης,στατιστικα και τελος.
Αλλα εσυ ξερεις καλυτερα και θα μας κλεισεις το στομα, ειμαι σιγουρος, με τα συγκλονιστικα παραδειγματα που θα μας δωσεις.

ΥΓ Μπαινω στην εφορια με απλο user/pass ενω τα παιχνιδια μου (playstation, nintendo) τα εχω καλυτερα ασφαλισμενα με 2 factor identification, εκει που κανω αιτησης για τα επιδοματα μου ζηταει ξανα και ξανα τα ιδια πραγματα λες και δεν μπορει να τα βρει μονο του στοιχεια οπως το ΑΜΦ, ΑΜΚΑ κλπ

Αν έχεις την ειδίκευση σε κάποιο από όλα τα αντικείμενα, με το καλό να πάρεις μια εικόνα. https://www.hpc.grnet.gr/δημοσιέυσεις/

Δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση, η υπεράσπιση του υπερυπολογιστή της χώρας. Πληροφοριακά ο ARIS ξεκίνησε με άλλη κυβέρνηση, προχωράμε. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σε αυτή την χώρα υπάρχουν ερευνητές που βγάζουν δουλειά για 3 και 60 εσύ τώρα κάτσε μιλά για υπερκυβερνηση και  για πασχετζα, άρνηση για όλους και για τα πάντα σε αυτή την χώρα.

Υ.Γ. Τι σχέση έχει το ΑΜΚΑ σου με τον υπερυπολογιστή της χώρας; Με την ίδια λογική βρήκα ουρά στην εφορία, ντροπή στον πυροσβέστη.

Επεξ/σία από chris_g92
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...