Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tanuki88 είπε

Αν θέλω την ιδιωτικότητα μου δε χρησιμοποιώ καν αυτές τις υπηρεσίες και πάω π.χ στο odysee βέβαια εκεί δεν υπάρχει ούτε το μισό περιέχομενο απο το youtube ,επίσης στην εκδοχή αυτού του τρόπου χρήσης( δίχως account) θα έπρεπε κάποιος να κατσει να φτιάξει σελιδοδείκτες για κάθε ενότητα στο youtube μόνο, ξέχωρα τους προσωπικούς ειδάλλως δε γίνεται να θυμάται κανείς κάθε ενα βιντεο που βλέπει κ ίσως θέλει να το καναδεί κάποια αλλη στιγμή.

Ναι ισχύει οτι υπάρχουν σελίδες που μπλοκάρουν adblockers.

Και ο Brave είχε σκάνδαλο με τα affiliate links τα οποία διόρθωσε για να έρχεται τωρα να κάνει εγκατάσταση χωρις τη συγκατάθεση μου ακόμα κ εν μέσω update VPN κι αυτο ως service δε μπορει να γίνει uninstall ουτε κ opt out κατα τη πρώτη εγκατάσταση ,παρά μόνο disable . οπότε κατα τη ταπεινή μου άποψη θα έλεγα πως κάθε περιηγητής την σέβεται λιγο περισσότερο απο τον Chrome.

Κ τέλος αφου μιλάμε για επιλογές ναι θα μπορούσε για παράδειγμα ο Brave κ ο κάθε Brave να προσφέρει την επιλογή αναλογα με το τι χρήστης είναι κάποιος να μην κάνει εγκατάσταση τέτοιου τυπου υπηρέσιες στο παρασκήνιο. Γιατί και το τι εγκαθίσταται στο σύστημα μας μέσα στην ιδιωτικότητα είναι.

Το περιεχόμενο του youtube ανήκει στη Google; Αν όχι, τότε όλη η πρώτη παράγραφος, που γράφεις δεν έχει νόημα. Εκτός αυτού, από τη στιγμή που δεν είναι δικο της το περιεχόμενο, γιατί να καθυστερεί άλλους browsers; Με ποιο δικαίωμα;

Υπάρχουν σελίδες που δεν μπαίνουν αν δεν απενεργοποιήσεις τους adblockers. Αυτό έγραψα.

Σε κάθε περίπτωση ο brave δεν έχει κάποιο σκάνδαλο ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ότι προσβάλει την ιδιωτικότητα των χρηστών. Να θυμίσω, τέλος, ότι ο Brave είναι open source. O Chrome όχι. Στον πρώτο μπορεί ο καθένας (με τις κατάλληλες γνώσεις) να δει ακριβώς τί κάνει, στον άλλο όχι. 

Από κάπου πρέπει να βγάλει ο καθένας. Δε βρίσκω το κακό στην ιδιωτικότητά μου το να τρέχει και ένα VPN. Αν θέλει κάποιος πληρώνει και έχει και VPN.

Συγκρίνεις αυτό με τον Chrome; Έναν browser που υπάρχει για να συγκεντρώνει δεδομένα;

Αν δε σου αρέσει ο Brave υπάρχουν και άλλοι. Ενδεικτικά: Vivaldi, Epic Privacy Browser, Comodo Dragon, SRWare Iron, Blisk, Iridium Browser, Globus VPN Browser κ.α.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Το περιεχόμενο του youtube ανήκει στη Google; Αν όχι, τότε όλη η πρώτη παράγραφος, που γράφεις δεν έχει νόημα. Εκτός αυτού, από τη στιγμή που δεν είναι δικο της το περιεχόμενο, γιατί να καθυστερεί άλλους browsers; Με ποιο δικαίωμα;

Υπάρχουν σελίδες που δεν μπαίνουν αν δεν απενεργοποιήσεις τους adblockers. Αυτό έγραψα.

Σε κάθε περίπτωση ο brave δεν έχει κάποιο σκάνδαλο ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ότι προσβάλει την ιδιωτικότητα των χρηστών. Να θυμίσω, τέλος, ότι ο Brave είναι open source. O Chrome όχι. Στον πρώτο μπορεί ο καθένας (με τις κατάλληλες γνώσεις) να δει ακριβώς τί κάνει, στον άλλο όχι. 

Από κάπου πρέπει να βγάλει ο καθένας. Δε βρίσκω το κακό στην ιδιωτικότητά μου το να τρέχει και ένα VPN. Αν θέλει κάποιος πληρώνει και έχει και VPN.

Συγκρίνεις αυτό με τον Chrome; Έναν browser που υπάρχει για να συγκεντρώνει δεδομένα;

Αν δε σου αρέσει ο Brave υπάρχουν και άλλοι. Ενδεικτικά: Vivaldi, Epic Privacy Browser, Comodo Dragon, SRWare Iron, Blisk, Iridium Browser, Globus VPN Browser κ.α.

Άλλο το απο κάπου πρέπει να βγάλει ο καθένας που στη προκειμένη βγάζουν απο ολο το πανήγυρι με τα BAT...και άλλο ενώ σου λέω είμαι ανοιχτού κώδικα δε σε κανω tracking και παρόλα αυτά με ένα επερχόμενο update και χωρίς να σε ρώτησω εγκαθιστώ καποιο service. 

Όπως και να έχει εγω προσωπικά είχα βάλει Brave απο οταν ηταν 0.xx έκδοση κ ημουν εντάξει με τα κρυπτο γιατί αυτα απλα τα απενεργοποιείς στον browser και τέλος. το VPN το διαπίστωσα τυχαία οταν έλεγξα τις εφαρμογές εκκίνησης.

και λέω όπα δέν εγκατέστησα ποτέ vpn εγώ.

Κάνε μια βόλτα κι απο την κοινότητα τους δεν είμαι ο μόνος που εκανα απεγκαταστάση για ετούτο τον  λόγο

Σήμερα είναι το VPN άυριο κάτι άλλο. Οπότε δεν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιοι είναι οι ενάγοντες;

23 ώρες πριν, tanuki88 είπε

Ποιά 5'' καθυστέρηση λες φίλε μου?, πλέον δεν επιτρέπει η google να χεις adblocker στο youtube γενικότερα, ύστερα απο 3 βίντεο μπλοκάρει το player εκεί και αν συνεχίσεις νομίζω σου κλειδώνει τον λογαριασμό ή κάποιες λειτουργίες του. Σε ολες τις υπόλοιπες σελίδες δεν υπάρχει θέμα με το μπλοκάρισμα διαφημίσεων.

Αυτό που όλοι λέτε για YouTube και δεν παίζει και για μηνύματα εγώ μια χαρά έχω βλέπω με Adblock οπής έβλεπα και πουθενά διαφημίσεις.. μάλλον Ελλάδα σας την έχουν πέσει από παντού 😅

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Tlykog είπε

Εγω προσπαθησα ν' απεγκαταστησω τον chrome απ' το κινητο μου (android) και δεν υπαρχει τετοια επιλογη. Πατησα να το κανω disable και εβγαλε το εξης μυνημα: If you disable this app, android and other apps may no longer function as intended.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, chrsiou είπε

Εγω προσπαθησα ν' απεγκαταστησω τον chrome απ' το κινητο μου (android) και δεν υπαρχει τετοια επιλογη. Πατησα να το κανω disable και εβγαλε το εξης μυνημα: If you disable this app, android and other apps may no longer function as intended.

Γιατί άραγε;… Για το καλό σου. Είναι ο καλύτερος, γιατί να θέλεις άλλον; Εδώ ανοίγει το YouTube 5” νωρίτερα…  Βιάζονται να τραβήξουν τα δεδομένα σου… Ο χρόνος είναι χρήμα. Σε Android, αν σε ενδιαφέρει το privacy, χωρίς να θυσιάζεις λειτουργικότητα, κοιτά για Brave ή Bromite.

Στα κινητά η Google αλλάζει αρκετά κομμάτια του κώδικα του AOSP, προκειμένου να έχει πλήρη πρόσβαση στο κινητό σου, και τα αντικαθιστά με δικά της, τα οποία είναι κλειστού κώδικα. Άρα το Google Android είναι κλειστού κώδικα και όχι ανοικτού, όπως το AOSP. Αυτό το γράφω γιατί πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι το Google Android των κινητών τους είναι ανοικτού κώδικα και αποτελεί μια γροθιά στο κατεστημένο…

Η Google το ελέγχει απόλυτα και βγάζει χρήματα από αυτό. Άρα δε θα αφήσει εσένα και κανέναν άλλο, να της αφαιρέσει αυτό το αυθαίρετο δικαίωμα. Μπορείς να δοκιμάσεις να απεγκαταστήσεις κάποιες εφαρμογές, αλλά χρειάζεται υπολογιστής. Η χειρότερη από αυτές είναι το Google services. Αυτό αν το απενεργοποιήσεις θα έχεις αρκετά θέματα.

19 ώρες πριν, tanuki88 είπε

Άλλο το απο κάπου πρέπει να βγάλει ο καθένας που στη προκειμένη βγάζουν απο ολο το πανήγυρι με τα BAT...και άλλο ενώ σου λέω είμαι ανοιχτού κώδικα δε σε κανω tracking και παρόλα αυτά με ένα επερχόμενο update και χωρίς να σε ρώτησω εγκαθιστώ καποιο service. 

Όπως και να έχει εγω προσωπικά είχα βάλει Brave απο οταν ηταν 0.xx έκδοση κ ημουν εντάξει με τα κρυπτο γιατί αυτα απλα τα απενεργοποιείς στον browser και τέλος. το VPN το διαπίστωσα τυχαία οταν έλεγξα τις εφαρμογές εκκίνησης.

και λέω όπα δέν εγκατέστησα ποτέ vpn εγώ.

Κάνε μια βόλτα κι απο την κοινότητα τους δεν είμαι ο μόνος που εκανα απεγκαταστάση για ετούτο τον  λόγο

Σήμερα είναι το VPN άυριο κάτι άλλο. Οπότε δεν...

Είναι open source. Αν κάνει κάτι κακό θα το καταλάβει πολύς κόσμος. Στο Chrome κανένας.

Εγω είδα το VPN και σκέφτομαι σοβαρά να το πληρώσω. Ήθελα ένα VPN. Δεν βλέπω κάτι κακό.

Δεν σκούζω πριν με χτυπήσουν. Για εμένα δεν κάνει κάτι κακό. Αν κάνει θα τον αλλάξω. Επιλογές υπάρχουν. Οι Chrome  και Edge, για εμένα, δεν είναι επιλογές.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και είναι σεβαστές. Υπάρχουν δεκάδες αλλοι browsers να διαλέξεις και δεν έχω βρει κάποιον χειρότερο από Chrome, όσον αφορά το privacy. Σου ανέφερα αρκετούς σε προηγούμενο ποστ.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tlykog είπε

Γιατί άραγε;… Για το καλό σου. Είναι ο καλύτερος, γιατί να θέλεις άλλον; Εδώ ανοίγει το YouTube 5” νωρίτερα…  Βιάζονται να τραβήξουν τα δεδομένα σου… Ο χρόνος είναι χρήμα. Σε Android, αν σε ενδιαφέρει το privacy, χωρίς να θυσιάζεις λειτουργικότητα, κοιτά για Brave ή Bromite.

Στα κινητά η Google αλλάζει αρκετά κομμάτια του κώδικα του AOSP, προκειμένου να έχει πλήρη πρόσβαση στο κινητό σου, και τα αντικαθιστά με δικά της, τα οποία είναι κλειστού κώδικα. Άρα το Google Android είναι κλειστού κώδικα και όχι ανοικτού, όπως το AOSP. Αυτό το γράφω γιατί πολύ μπερδεύονται και νομίζουν ότι το Google Android των κινητών τους είναι ανοικτού κώδικα και αποτελεί μια γροθιά στο κατεστημένο…

Η Google το ελέγχει απόλυτα και βγάζει χρήματα από αυτό. Άρα δε θα αφήσει εσένα και κανέναν άλλο, να της αφαιρέσει αυτό το αυθαίρετο δικαίωμα. Μπορείς να δοκιμάσεις να απεγκαταστήσεις κάποιες εφαρμογές, αλλά χρειάζεται υπολογιστής. Η χειρότερη από αυτές είναι το Google services. Αυτό αν το απενεργοποιήσεις θα έχεις αρκετά θέματα.

Είναι open source. Αν κάνει κάτι κακό θα το καταλάβει πολύς κόσμος. Στο Chrome κανένας.

Εγω είδα το VPN και σκέφτομαι σοβαρά να το πληρώσω. Ήθελα ένα VPN. Δεν βλέπω κάτι κακό.

Δεν σκούζω πριν με χτυπήσουν. Για εμένα δεν κάνει κάτι κακό. Αν κάνει θα τον αλλάξω. Επιλογές υπάρχουν. Οι Chrome  και Edge, για εμένα, δεν είναι επιλογές.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και είναι σεβαστές. Υπάρχουν δεκάδες αλλοι browsers να διαλέξεις και δεν έχω βρει κάποιον χειρότερο από Chrome, όσον αφορά το privacy. Σου ανέφερα αρκετούς σε προηγούμενο ποστ.

Προς το παρον μονο brave χρησιμοποιω παντου. Οντως το android χειροτερευει στις ελευθεριες που δινει στο χρηστη. Απο μια εκδοση και μετα σταματησε να δινει ελευθερη προσβαση σε ολους τους φακελους του συστηματος. Καπου ακουσα πως σκεφτονται να καταργησουν και το sideloading. Αστα να πανε... Κριμα επειδη μ εχει βολεψει πολυ να τα κανω σχεδον ολα απ το κινητο. Καλη χρονια να εχεις!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...