aetos1988 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, koutport είπε Σεβαστα ολα αυτα που γραφεις αλλα ξερεις εκτος απο το διαδικτυο υπαρχουν και αλλα πραγματα να κανεις στη ζωη...Αφηνω τους υπευθυνους να ασχοληθουν με την ασφαλεια και την ιδιωτικοτητα! Το να αγχωνομαι και με αυτο ειναι τραγικο! Η ζωη ειναι τοσο μικρη ... Το οτι ο πιο δυνατος υπερισχυει ειναι νομος της φυσης! Μεχρι να βρεθει ο δυνατοτερος!Απλα οι κοινωνια μας εχει νομους που πρεπει να τηρουνται! Οποιος τους παραβαινει πληρωνει το τιμημα. Τελείως λάθος λογική! Οι νόμοι της κοινωνίας δεν είναι όπως της φύσης. Αν κάτι δεν είναι σωστό πρέπει να αλλάζει και όχι ''πρέπει να τηρούνται''... αλλιώς τιμωρία.
supras1222 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μόνο brave και librewolf και για αναζήτηση duck duck go και swisscows, k mojeek.μακρια από όλα τα άλλα.σε καταγράφουνε με τελεμετρυ Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2023 από supras1222 2
Diavolos666 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Εγώ πάλι δεν χρησιμοποιήσα ΠΟΤΕ chrome εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που υπήρχε θέμα συμβαότητας σε ιορισμένες σελίδες όπου o firefox με τα πεντακόσια addon που του έχω έσπαγε κάτι στην ιστοσελίδα και δεν μπορούσ ανα δω το περιεχόμενο. Και προφανώς εκεί δεν έχω ούτε συνδεδεμένο account, ούτε cookies κρατάει, ούτε addon έχω, τίποτα. Κάθε τόσο το σβήνω και καθαρίζω registry κτλ για υπολλείματα που μπορεί να άφησε.
Le Perv Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, supras1222 είπε Μόνο brave και librewolf και για αναζήτηση duck duck go και swisscows, k mojeek.μακρια από όλα τα άλλα.σε καταγράφουνε σε τελεμετρυ Το Duck Duck go ειναι ενοχο. Πηγη: https://www.digit.fyi/duckduckgo-tracking-controversy-explained/ 1
atypicalcoder Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Διαβάζω σχόλια του τύπου "σιγά μωρέ" "η συλλογή με βοηθάει να βλέπω personalized content" και να κράζετε τους άλλους που θέλουν λίγο privacy. Απλά δεν έχετε ιδέα πως χειραγωγούν συμπεριφορές αυτά... δεν φαντάζεστε πόσες φορές έχετε κάνει αχρείαστες αγορές... επειδή "σας το πρότειναν". τουλάχιστον αφήστε τον κόσμο να θέλει να μην του συλλέγουν data. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2023 από atypicalcoder 3 2
magictoboggan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, supras1222 said: Μόνο brave και librewolf και για αναζήτηση duck duck go και swisscows, k mojeek.μακρια από όλα τα άλλα.σε καταγράφουνε σε τελεμετρυ 1 hour ago, Le Perv said: Το Duck Duck go ειναι ενοχο. Πηγη: https://www.digit.fyi/duckduckgo-tracking-controversy-explained/ το duckduckgo αν δεν κάνω λάθος το έχει αγοράσει η google απλά δεν το έχει ενοποιήσει με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του. edit. η google είχε δώσει το domain duck.com στο duckduckgo για να κάνει redirect Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2023 από magictoboggan
hellghan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, MikeKata είπε 1. Όχι, το παγκόσμιο δίκτυο δεν έχει δημιουργηθεί με τη χρησιμοποίηση των δεδομένων σου. Αυτή είναι μεταγενέστερη και είναι προϊόν του, όχι η αιτία του. 2. Όχι, τα παιχνίδια σου δεν έχουν καμία σχέση με το telemetry της Google. Απλά λέμε άσχετα με το θέμα, απλά και μόνο επειδή έχουν σχέση με την τεχνολογία. 3. Μηχανή αναζήτησης μπορεί να σε πληροφορεί με αντικειμενικά κριτήρια ΚΑΙ να μη χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου, με προσωποποιημενα χαρακτηριστικά. Αν έχεις αμφιβολίες, δες πόσες μηχανές αναζήτησης κυκλοφορούν για αυτό το σκοπό. 4. Για τελευταίο, άφησα το χειρότερο: "Οποίος έχει την τεχνογνωσία και τη δύναμη το κάνει". Από πού κι ως που; Τι λογική είναι αυτή; Και στο σπίτι σου δεν κάνεις κάτι παράνομο, κουρτίνες και παντζούρια έχεις, όμως. Αυτή η λογική της απάθειας και του ωχαδερφισμού είναι που έχει οδηγήσει την έξαρση της λήψης δεδομένων από παντού και διαρροής στοιχείων από data breaches. Όχι, δεν παίρνουν τα ίδια δεδομένα από εμένα που χρησιμοποιώ hardened Firefox, privacy focused OS και SearX ή Start page, με τον άλλον που χρησιμοποιεί Chrome, Windows με όλο το telemetry ανοιχτό και Google. Δε μας κυνηγάει το FBI να χρησιμοποιούμε TailsOS. Μιλάμε για βασικούς κανόνες privacy. Κι αν ακόμα νομίζεις ότι τα στοιχεία σου χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν τη δική σου ζωή, ρίξε μια ματιά σε σκάνδαλα όπως της Cambridge Analytica, και θα δεις ότι η επίδραση είναι πολύ μεγαλύτερη από το τι παπούτσια θα σου προτείνει η Google να αγοράσεις. Είναι αστείο, εν έτει 2023, σε τεχνολογικό forum να μη γνωρίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ΚΑΙ privacy ΚΑΙ υπηρεσίες στην αιχμή της τεχνολογίας, ταυτόχρονα και να νομίζουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι να πουλήσουμε ο,τι έχουμε και δεν έχουμε από δεδομένα στην Google/MS. Δεν είναι τεχνοφοβια. Το αντιθετο. Είναι γνώση του πώς χρησιμοποιείται η τεχνολογία. Υ.Γ. Για κερασάκι. Για την καραμέλα ότι δε νοιάζεται ο κόσμος πλέον για το privacy , μιας και του δίνεται "άνεση" και "ευκολία". Το ποσό νοιάζεται ο κόσμος, φαίνεται όταν του δίνεις την επιλογή και δεν το κρύβεις μέσα σε υπομενού. Όπως π.χ, όταν η Apple εισήγαγε το App Tracking Transparency, μόλις 25% maximum επέλεξαν να επιτρέψουν στις εφαρμογές να συλλέγουν δεδομένα. Επομένως, όπως φαίνεται, όταν δίνεται η επιλογή στο χρήστη για tracking, εσύ και "εκατομμύρια άλλοι εκεί έξω" είστε η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. https://www.statista.com/statistics/1234634/app-tracking-transparency-opt-in-rate-worldwide/ Αυτό που έβαλε η Apple είναι μια κουράδα και μισή. Απλή διαφήμιση είναι. Προφανώς, θα το πατήσουν αν το πετάς με το που ανοίξει η εφαρμογή. Δεν είδα όμως να το κάνει και στη δικιά της τηλεμετρία να δούμε. 1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε Διαβάζω σχόλια του τύπου "σιγά μωρέ" "η συλλογή με βοηθάει να βλέπω personalized content" και να κράζετε τους άλλους που θέλουν λίγο privacy. Απλά δεν έχετε ιδέα πως χειραγωγούν συμπεριφορές αυτά... δεν φαντάζεστε πόσες φορές έχετε κάνει αχρείαστες αγορές... επειδή "σας το πρότειναν". τουλάχιστον αφήστε τον κόσμο να θέλει να μην του συλλέγουν data. Ναι, μας βολεύει. Τώρα αν θεωρείς ότι μπορεί να με κάνει η google να αγοράσω κάτι που δε θέλω ή να μου πει ποιόν να ψηφίσω τότε το πρόβλημα το έχω εγώ 1
KukuRukuGR Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 η apple ποτε θα πληρωσει οταν παραδεχτηκε οτι ολα τα notifications που ερχονται στο iphone πανε στις αρχες και ταυτοχρονα διαφημιζε το PRIVACY! what happens on iphone stays on iphone και αλλα τοσα ψεμματα
koutport Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 4 hours ago, MikeKata said: 1. Όχι, το παγκόσμιο δίκτυο δεν έχει δημιουργηθεί με τη χρησιμοποίηση των δεδομένων σου. Αυτή είναι μεταγενέστερη και είναι προϊόν του, όχι η αιτία του. 2. Όχι, τα παιχνίδια σου δεν έχουν καμία σχέση με το telemetry της Google. Απλά λέμε άσχετα με το θέμα, απλά και μόνο επειδή έχουν σχέση με την τεχνολογία. 3. Μηχανή αναζήτησης μπορεί να σε πληροφορεί με αντικειμενικά κριτήρια ΚΑΙ να μη χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου, με προσωποποιημενα χαρακτηριστικά. Αν έχεις αμφιβολίες, δες πόσες μηχανές αναζήτησης κυκλοφορούν για αυτό το σκοπό. 4. Για τελευταίο, άφησα το χειρότερο: "Οποίος έχει την τεχνογνωσία και τη δύναμη το κάνει". Από πού κι ως που; Τι λογική είναι αυτή; Και στο σπίτι σου δεν κάνεις κάτι παράνομο, κουρτίνες και παντζούρια έχεις, όμως. Αυτή η λογική της απάθειας και του ωχαδερφισμού είναι που έχει οδηγήσει την έξαρση της λήψης δεδομένων από παντού και διαρροής στοιχείων από data breaches. Όχι, δεν παίρνουν τα ίδια δεδομένα από εμένα που χρησιμοποιώ hardened Firefox, privacy focused OS και SearX ή Start page, με τον άλλον που χρησιμοποιεί Chrome, Windows με όλο το telemetry ανοιχτό και Google. Δε μας κυνηγάει το FBI να χρησιμοποιούμε TailsOS. Μιλάμε για βασικούς κανόνες privacy. Κι αν ακόμα νομίζεις ότι τα στοιχεία σου χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν τη δική σου ζωή, ρίξε μια ματιά σε σκάνδαλα όπως της Cambridge Analytica, και θα δεις ότι η επίδραση είναι πολύ μεγαλύτερη από το τι παπούτσια θα σου προτείνει η Google να αγοράσεις. Είναι αστείο, εν έτει 2023, σε τεχνολογικό forum να μη γνωρίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ΚΑΙ privacy ΚΑΙ υπηρεσίες στην αιχμή της τεχνολογίας, ταυτόχρονα και να νομίζουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι να πουλήσουμε ο,τι έχουμε και δεν έχουμε από δεδομένα στην Google/MS. Δεν είναι τεχνοφοβια. Το αντιθετο. Είναι γνώση του πώς χρησιμοποιείται η τεχνολογία. Υ.Γ. Για κερασάκι. Για την καραμέλα ότι δε νοιάζεται ο κόσμος πλέον για το privacy , μιας και του δίνεται "άνεση" και "ευκολία". Το ποσό νοιάζεται ο κόσμος, φαίνεται όταν του δίνεις την επιλογή και δεν το κρύβεις μέσα σε υπομενού. Όπως π.χ, όταν η Apple εισήγαγε το App Tracking Transparency, μόλις 25% maximum επέλεξαν να επιτρέψουν στις εφαρμογές να συλλέγουν δεδομένα. Επομένως, όπως φαίνεται, όταν δίνεται η επιλογή στο χρήστη για tracking, εσύ και "εκατομμύρια άλλοι εκεί έξω" είστε η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. https://www.statista.com/statistics/1234634/app-tracking-transparency-opt-in-rate-worldwide/ Σεβαστα ολα αυτα που γραφεις αλλα ξερεις εκτος απο το διαδικτυο υπαρχουν και αλλα πραγματα να κανεις στη ζωη...Αφηνω τους υπευθυνους να ασχοληθουν με την ασφαλεια και την ιδιωτικοτητα! Το να αγχωνομαι και με αυτο ειναι τραγικο! Η ζωη ειναι τοσο μικρη ... Το οτι ο πιο δυνατος υπερισχυει ειναι νομος της φυσης! Μεχρι να βρεθει ο δυνατοτερος!Απλα οι κοινωνια μας εχει νομους που πρεπει να τηρουνται! Οποιος τους παραβαινει πληρωνει το τιμημα. 1
tuxpower Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Με αυτα που διαβάζουν τα ματάκια μου θα μου πέσουν και τα λίγα μαλλιά που μου έχουν απομείνει. Θέλω να πιστεύω οτι δεν πρόκειται για νέους ανθρώπους που γράφουν τέτοιες κοτσάνες.. Η έλλειψη κατανόησης σχετικά με βασικά θέματα, όπως η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, οδηγεί σε ευπάθεια και αδυναμία προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Όπως δήλωσε και ο Edward Snowden, "Η επιχειρηματολογία ότι δεν σας ενδιαφέρει το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα επειδή δεν έχετε τίποτα να κρύψετε δεν διαφέρει από το να λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει η ελευθερία του λόγου επειδή δεν έχετε κάτι να πείτε." Η αδιαφορία για τα θεμελιώδη δικαιώματα στον ψηφιακό κόσμο οδηγεί σε παράδοση προσωπικών πληροφοριών, καθιστώντας τον χρήστη ευάλωτο σε εν δυνάμει παραβιάσεις της ιδιωτικότητας του. Το τι μπορεί να κάνει για να ενισχύσει την προστασία της ιδιωτικότητας του ο καθένας στο διαδίκτυο, βαριέμαι πραγματικά να τα γράφω. Όποιον τον ενδιαφέρει μπορεί να ψάξει και να μάθει. 4 3
Tlykog Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, tuxpower είπε Με αυτα που διαβάζουν τα ματάκια μου θα μου πέσουν και τα λίγα μαλλιά που μου έχουν απομείνει. Θέλω να πιστεύω οτι δεν πρόκειται για νέους ανθρώπους που γράφουν τέτοιες κοτσάνες.. Η έλλειψη κατανόησης σχετικά με βασικά θέματα, όπως η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, οδηγεί σε ευπάθεια και αδυναμία προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Όπως δήλωσε και ο Edward Snowden, "Η επιχειρηματολογία ότι δεν σας ενδιαφέρει το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα επειδή δεν έχετε τίποτα να κρύψετε δεν διαφέρει από το να λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει η ελευθερία του λόγου επειδή δεν έχετε κάτι να πείτε." Η αδιαφορία για τα θεμελιώδη δικαιώματα στον ψηφιακό κόσμο οδηγεί σε παράδοση προσωπικών πληροφοριών, καθιστώντας τον χρήστη ευάλωτο σε εν δυνάμει παραβιάσεις της ιδιωτικότητας του. Το τι μπορεί να κάνει για να ενισχύσει την προστασία της ιδιωτικότητας του ο καθένας στο διαδίκτυο, βαριέμαι πραγματικά να τα γράφω. Όποιον τον ενδιαφέρει μπορεί να ψάξει και να μάθει. Αυτή η φιλοσοφία είναι προϊόν καμπάνιας, που κάποιοι προώθησαν, με σκοπό το να μας περάσουν ότι η ιδιωτικότητα είναι κάτι που μόνο οι ψεκασμένοι, οι εγκληματιες και οι τεχνοφοβικοι αναζητούν και δεν είναι δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση ΟΛΩΝ μας να τη ζητούμε και να τη θεωρούμε δεδομένη. 1
tanuki88 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, Chachanoulis είπε ποια επιδοση στο youtube? εννοεις τη pουστια που κανει η google και βαζει αναμονη 5" στους browser που εχουν adblocker? δε μου εχει συμβει προσωπικα, αλλα παντα θεωρουσα (λανθασμενα ισως) πως ενα ενημερωμενο adblocker το παρακαμπτει Ποιά 5'' καθυστέρηση λες φίλε μου?, πλέον δεν επιτρέπει η google να χεις adblocker στο youtube γενικότερα, ύστερα απο 3 βίντεο μπλοκάρει το player εκεί και αν συνεχίσεις νομίζω σου κλειδώνει τον λογαριασμό ή κάποιες λειτουργίες του. Σε ολες τις υπόλοιπες σελίδες δεν υπάρχει θέμα με το μπλοκάρισμα διαφημίσεων. Και τέλος οι πιό πολλές ιστοσελίδες χτίζονται με γνώμονα τη μηχανή προβολής του Chrome/Chromium λογω του ότι αυτή εχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Οπότε είναι λογικό στον Firefox καποιές να είναι αργές η ακόμη και μή λειτουργικές.
freegr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Πολλά λεφτά όποτε σε ποιες τσέπες καταλήγουν άραγε;
tanuki88 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, freegr είπε Πολλά λεφτά όποτε σε ποιες τσέπες καταλήγουν άραγε; Μπορεί και στίς τσέπες όσων υπηρέσιων περηφανέυονται οτι δεν κάνουν tracking κλπ. Ακόμα και ο Brave είχε σκάνδαλο πριν καιρό με τα affiliate links όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει στο privacy tools. Και τώρα αρκετοί χρήστες κανουν παράπονα στο brave community για το ότι κάνει εγκατάσταση vpn χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη η έστω να χει κάποιο checkbox κατα την εγκατάσταση. 1
Innersense Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα είναι σα να είσαι Incognito αλλά δε θα είσαι. - Γέροντας Παΐσιος Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από Innersense 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα