Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Ε μακάρι να πέσουν, αλλιώς θα φύγουμε όλοι οι Έλληνες από την Αττική, και θα τα δώσουμε σε ξένους.
GR77-S Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 16/4/2024 στις 10:55 ΠΜ, Manefs23 είπε Διαφωνώ. Και τα δύο άκρα αρρωστημένα ειναι. Γιατί π.χ ένα νέο ζευγάρι που παντρεύεται σήμερα να δώσει 250Κ, για ενα σπίτι 40 ετών; θα δινει 1000ε δόση το μήνα, και σε 30 έτη θα έχει ένα ακίνητο 70 ετών, που θα χρειάζεται ανα δεκαετία διορθώσεις, συντηρήσεις κλπ ή να σκάσει για ένα νεοδμητο 400Κ, και να πληρώνει για 30 έτη 1500ε μήνα δόση Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να βρει δάνειο. Αν μπορέσει να βρει, τότε υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε θα ζήσει μια μίζερη ζωή για τα επόμενα 40 χρόνια με το βραχνα του δανείου ή θα το παίξει τρέλα και στην επόμενη κρίση όποτε και αν είναι αυτή θα περιμένει να ενταχθεί στον επόμενο νόμο τύπου Κατσέλη. Βρίζω πρωί βράδυ τον εαυτό μου που δεν είχα ποτέ το θράσος να απλώσω μακρύτερα από εκεί που φτάνει το χέρι μου. 2
keleystis Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 15 ώρες πριν, geoliol είπε ποσο πιο φθηνο σπιτι πιστευεις οτι μπορει να βρει καποιος; και αν ειναι πιο φθηνο ας ειναι και μια ποντικοτρυπα 15τμ σωστα; Άρα καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Να μην γκρινιάζει γιατί το σπίτι που νοικιάζει το νοικιάζει σε πολύ καλή τιμή.
geoliol Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 9 ώρες πριν, keleystis είπε Άρα καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Να μην γκρινιάζει γιατί το σπίτι που νοικιάζει το νοικιάζει σε πολύ καλή τιμή. πολλα πραγματα καθοριζουν την τιμη και οχι μια απλη φωτο του εξωτερικου χωρου οποτε ατοπο το συμπερασμα σου
keleystis Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 1 ώρα πριν, geoliol είπε πολλα πραγματα καθοριζουν την τιμη και οχι μια απλη φωτο του εξωτερικου χωρου οποτε ατοπο το συμπερασμα σου Σαφώς. Αλλά όπως λέει και ο ιδιοκτήτης "διαδίδει όπου βρεθεί ότι σπίτι σαν και αυτό με αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει..". Οπότε για τον συγκεκριμένο ενοικιαστή είναι κάτι παραπάνω από μια καλή ευκαιρία.
Ntinaras Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 22 ώρες πριν, GR77-S είπε Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να βρει δάνειο. Αν μπορέσει να βρει, τότε υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε θα ζήσει μια μίζερη ζωή για τα επόμενα 40 χρόνια με το βραχνα του δανείου ή θα το παίξει τρέλα και στην επόμενη κρίση όποτε και αν είναι αυτή θα περιμένει να ενταχθεί στον επόμενο νόμο τύπου Κατσέλη. Βρίζω πρωί βράδυ τον εαυτό μου που δεν είχα ποτέ το θράσος να απλώσω μακρύτερα από εκεί που φτάνει το χέρι μου. Ιδανικα θα πρεπε και οι τιμες ακινητων αλλα και μισθων να ειναι παρομοιες σε ολη την ΕΕ.
theopan Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 12/4/2024 στις 1:11 ΜΜ, csontheline είπε Κανένα σχέδιο για να γίνει ανοικοδόμηση εκτός κέντρου (αρκετά εκτός όμως) δεν παίζει; Απλά θα κάνουν την τσιμεντούπολη ακόμα πιο τσιμεντένια; "Με όραμα για το μέλλον, για τα παιδιά μας." Κανένα σχέδιο! Απολύτως κανένα υπό τις συνθήκες που επικρατούν τουλάχιστον αν μιλάς για "αστική" δόμηση σε επαρχιακές πόλεις. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση. Έχει μαζευτεί η Σάρα και η Μάρα από όλη την επαρχία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονική (υποθέτω-εσύ θα το ξέρεις καλύτερα αυτό για την πόλη σου για την Αθήνα όμως το ξέρω εγώ πάρα πολύ καλά) για να ανακατεύουν καφέδες, να κάνουν ντελίβερι ή να πιάσουν δουλειά σαν πωλητές-τριες για πενταροδεκάρες και -οι πιο σπουδαγμένοι σε καμιά "γυμναστική ακαδημία"- να κάνουν "personal training" στα "μαύρα" περιμένοντας το όνειρο ζωής μπας και βρουν την ευκαιρία ...να συμμετάσχουν σε κανένα reality. Αυτή είναι η κατάσταση. Με αποτέλεσμα διαμερίσματα σε επαρχιακές πόλεις σχεδόν νεόδμητα (ακόμα και <10ετίας)να έχουν φτάσει να πωλούνται κυριολεκτικά σε τιμές σημερινού κόστους κατασκευής ή ακόμα και κάτω από αυτό! Με το οικόπεδο ...δώρο εννοώ! Για ποιές υψηλές τιμές μιλάμε; Στην Αθήνα που υπάρχει η ζήτηση (άσχετα αν υπάρχει η δυνατότητα) και υπάρχει έλλειψη γιατί για 15 χρόνια ήταν ανύπαρκτη η οικοδομική δραστηριότητα οι τιμές είναι αυτές που είναι. Και θα ανέβουν κι άλλο. Επαρχία μόνο εξοχική κατοικία. Κι αυτή με προοπτική για πώληση/εκμετάλλευση προς ξένους. Αποκλειστικά. Για τον Έλληνα η αγορά εξοχικής κατοικίας είναι πλέον ουτοπία και η μόνη του διέξοδος είναι να παζαρεύει το 60ευρο τη βραδιά στο "airbnb" για να του το κάνουν 50ευρο για τις 5 μέρες που θα κάνει διακοπές τον Αύγουστο. Δεν του το κάνουν όμως γιατί κι εκεί υπάρχει ο ξένος που θα το δώσει χωρίς συζήτηση. Στις 13/4/2024 στις 5:07 ΜΜ, andreas-d είπε Βασικά άνετα πάει 500€, αλλά δεν είμαι πλεονέκτης θα του το πάω στα 400€ και τέρμα, περιοχή πάνω από το νέο λιμάνι προς ζαρουχλεικα.. Συμφωνώ και να σου πω την αλήθεια δόξα το θεό τα χρήματα από τα ενοίκια δεν τα πειράζω μένουν στον ελληνικό λογαριασμό γιατί μένω γερμανία, αλλά είναι το γαμωτο.. ούτε αυτός θα πάθει κάτι με ένα 20€ απάνω στην τελική.. Φίλε για 20€ κατά τη γνώμη μου μην κάνεις θέμα. Είναι αστείο (ασόβαρο) ποσό σαν αύξηση, θα σε πάρει στο "μεζέ" ή θα σε περάσει για καρμίρη και τον καρμίρη γενικά έχε υπόψη σου δεν τον παίρνουν στα σοβαρά (τουλάχιστον όχι για πολύ). Και του δίνεις και λαβή να γίνει κι αυτός καρμίρης και να αυξήσει την κλάψα με τη διαφορά ότι αυτός υπόκειται τη διαπραγμάτευση οπότε δεν θα τον πειράζει κιόλας. 600€ θα του ζητήσεις! Με την προοπτική να τα βρείτε στα 500-550€. Εξήγησέ του στα σοβαρά κάτι σαν "οι συνθήκες και η πραγματικότητα έχουν αλλάξει πολύ από την εποχή που τα είχαμε συμφωνήσει". Κι αν θέλει κι αν μπορεί. Αλλιώς ας μείνει σε μικρότερο και παλιότερο ή ας φωνάξει το μπατζανάκη του ή την κουνιάδα του να μείνουν 2 οικογένειες μαζί να μοιράζονται το νοίκι και τα έξοδα. Έτσι κι αλλιώς από όσο καταλαβαίνω δεν εξαρτάται η επιβίωσή σου από αυτό το νοίκι. Καλόμαθαν όλοι και θέλουν 3άρια για την πάρτη τους ένα άτομο ή ζευγάρια ή οικογένειες με ένα πιτσιρίκι όλο κι όλο να έχουν "άπλα" σε 5άρι 120 τετραγωνικά και με το ενοίκιο που βολεύονται κιόλας... Επεξ/σία 18 Απριλίου από theopan 1
geoliol Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 16 ώρες πριν, keleystis είπε Σαφώς. Αλλά όπως λέει και ο ιδιοκτήτης "διαδίδει όπου βρεθεί ότι σπίτι σαν και αυτό με αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει..". Οπότε για τον συγκεκριμένο ενοικιαστή είναι κάτι παραπάνω από μια καλή ευκαιρία. οπως ειπα και πριν αυτα ειναι εικασιες... ισως να το εβγαλε απο μυαλο του...
primeragt Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου On 16/04/2024 at 10:55, Manefs23 said: Διαφωνώ. Και τα δύο άκρα αρρωστημένα ειναι. Γιατί π.χ ένα νέο ζευγάρι που παντρεύεται σήμερα να δώσει 250Κ, για ενα σπίτι 40 ετών; θα δινει 1000ε δόση το μήνα, και σε 30 έτη θα έχει ένα ακίνητο 70 ετών, που θα χρειάζεται ανα δεκαετία διορθώσεις, συντηρήσεις κλπ ή να σκάσει για ένα νεοδμητο 400Κ, και να πληρώνει για 30 έτη 1500ε μήνα δόση 250K και 400Κ για παλιά και καινούργια αντίστοιχα μόνο στα νότια θα βρεις και αυτά στις καλές γειτονιές καθε περιοχής. Ε δεν γίνεται όλοι μα θέλουν νότια σονι και ντε και ταυτόχρονα να το θέλουν και τσάμπα. Αν είχαν δηλαδή εκεί 80-90Κ τα παλιά και 250Κ τα καινούργια. Πόσο θα κόστιζαν στα δυτικά; Κάτω των 150 τα καινούργια; Θα τα έχτιζαν τσάμπα δηλαδή οι κατασκευαστές... 1
Morosana Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Για να πέσουν οι τιμές πρέπει να βγουν μαζικά καινούργια ακίνητα στην αγορά αλλά δυστυχώς η ηλεκτρονική ταυτότητα έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και ουσιαστικά μειώνει τα διαθέσιμα https://www.tanea.gr/2024/04/20/economy/ektos-synallagis-xiliades-akinita-online/
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) Πάντως, οι μεσίτες και όλοι οι παρατρεχάµενοι (μηχανικοί, συμβολαιογράφοι κλπ.) πρέπει να είναι οι τυχεροί της υπόθεσης αύξησης των τιμών. Ψάχνεις συμβολαιογράφο, και σου λέει μετά απο 3-4 εβδομάδες για επίσκεψη. Οι δε μηχανικοί έχουν τρελαθεί με ταυτότητες, πιστοποιητικά κλπ. Άσε που στα πάντα μια τακτοποίηση θα την πληρώσεις, ενα παραθυρο να ειναι δεξιότερα 0.40cm, τακτοποιηση σου λένε. Και πρέπει πολλοί να ενδιαφέρονται πολλοί να γίνουν μεσίτες. Δεν ξέρω τι παίζει με τα ποσοστά. Έχω έναν γείτονα στην ακριβώς απέναντι πολυκατοικία, εχω καταλάβει ό,τι το παιδί είναι δυνατός σε οτι κάνει, μου είχε πει ό,τι ασχολείται με το χρηματιστήριο κι crypto, γιαυτό ταξιδεύει συνεχώς, και έχει περίεργη καταγωγή απο Αφρική, Γερμανία και Γαλλία Με ρωτούσε για κάτι διαμερίσματα στην δική μου πολυκατοικία που πουλήθηκαν/νοικιάστηκαν, και μου είπε ό,τι τον ενδιαφέρει και το real estate. Και πρέπει να βγάζει καλά λεφτά στα χρηματιστηριακά, παλιά οδηγούσε mini cooper και BMW, τώρα βαρέθηκε και έχει μια μικρότερη Mercedes. Θυμάμαι πριν 10 χρόνια όταν ήταν στα 20+ οδηγούσε μια ΒΜW απο τις ακριβές για να ψάχνεται για real estate θα έχει περισσότερα money Επεξ/σία 22 Απριλίου από Manefs23
mariosnik_ Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Στις 21/4/2024 στις 9:31 ΠΜ, Morosana είπε Για να πέσουν οι τιμές πρέπει να βγουν μαζικά καινούργια ακίνητα στην αγορά αλλά δυστυχώς η ηλεκτρονική ταυτότητα έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και ουσιαστικά μειώνει τα διαθέσιμα https://www.tanea.gr/2024/04/20/economy/ektos-synallagis-xiliades-akinita-online/ Αυτή η είδηση είναι άσχετη με το αν χτίζονται πολλά νεόδμητα για να βγουν στην αγορά. Δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα η ηλεκτρονική ταυτότητα στην ανέγερση νέων κατοικιών. Λέει όμως μια αλήθεια. Η ηλεκτρονική ταυτότητα έχει προκαλέσει κόλλημα στις μεταβιβασεις παλαιών και υφιστάμενων ακινήτων. Θα βρούν μια λύση όπως βρήκανε και με την βεβαίωση ΤΑΠ από τους δήμους που επίσης είχε μπλοκάρει τις μεταβιβασεις. 24 λεπτά πριν, Manefs23 είπε Πάντως, οι μεσίτες και όλοι οι παρατρεχάµενοι (μηχανικοί, συμβολαιογράφοι κλπ.) πρέπει να είναι οι τυχεροί της υπόθεσης αύξησης των τιμών. Ψάχνεις συμβολαιογράφο, και σου λέει μετά απο 3-4 εβδομάδες για επίσκεψη. Οι δε μηχανικοί έχουν τρελαθεί με ταυτότητες, πιστοποιητικά κλπ. Άσε που στα πάντα μια τακτοποίηση θα την πληρώσεις, ενα παραθυρο να ειναι δεξιότερα 0.40cm, τακτοποιηση σου λένε. Και πρέπει πολλοί να ενδιαφέρονται πολλοί να γίνουν μεσίτες. Δεν ξέρω τι παίζει με τα ποσοστά. Έχω έναν γείτονα στην ακριβώς απέναντι πολυκατοικία, εχω καταλάβει ό,τι το παιδί είναι δυνατός σε οτι κάνει, μου είχε πει ό,τι ασχολείται με το χρηματιστήριο κι crypto, γιαυτό ταξιδεύει συνεχώς, και έχει περίεργη καταγωγή απο Αφρική, Γερμανία και Γαλλία Με ρωτούσε για κάτι διαμερίσματα στην δική μου πολυκατοικία που πουλήθηκαν/νοικιάστηκαν, και μου είπε ό,τι τον ενδιαφέρει και το real estate. Και πρέπει να βγάζει καλά λεφτά στα χρηματιστηριακά, παλιά οδηγούσε mini cooper και BMW, τώρα βαρέθηκε και έχει μια μικρότερη Mercedes. Θυμάμαι πριν 10 χρόνια όταν ήταν στα 20+ οδηγούσε μια ΒΜW απο τις ακριβές για να ψάχνεται για real estate θα έχει περισσότερα money Στους μηχανικούς έπεσε πολύ πείνα την περίοδο 2010-2015. Η κυρια δουλειά τους από τοτε βασίζεται στις εκδόσεις βεβαιώσεων και πιστοποιητικων. Με αυτά ασχολουνται οι νέοι απόφοιτοι που δεν έχουν εμπειρία καθως και κάτι συνταξιούχοι για να μπορούν να πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ να βγουν σύνταξη. Οι ενδιάμεσες πιο παραγωγικές ηλικίες και με εμπειρία είτε έφυγαν εξωτερικό είτε έκλεισαν τα γραφεία τους και άλλαξαν επάγγελμα είτε μπήκαν στο δημόσιο. Γνωρίζω από πριν χρόνια μηχανικούς που έγιναν από αγρότες μέχρι σερβιτόροι σε άλλη πόλη όταν υπήρχαν οι δυσκολίες. Γενικά το τεχνικό γραφείο της γειτονιάς έχει πεθάνει, τώρα μπορεί να πετύχεις είτε μεγάλα γραφεία είτε συνεργασία μηχανικών σε κάτι σαν συνεταιριστικες επιχειρήσεις που συστεγαζονται όλοι μαζί σε έναν μεγάλο χώρο για χαμηλότερο ενοίκιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 2 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Στους μηχανικούς έπεσε πολύ πείνα την περίοδο 2010-2015. Η κυρια δουλειά τους από τοτε βασίζεται στις εκδόσεις βεβαιώσεων και πιστοποιητικων. Με αυτά ασχολουνται οι νέοι απόφοιτοι που δεν έχουν εμπειρία καθως και κάτι συνταξιούχοι για να μπορούν να πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ να βγουν σύνταξη. Οι ενδιάμεσες πιο παραγωγικές ηλικίες και με εμπειρία είτε έφυγαν εξωτερικό είτε έκλεισαν τα γραφεία τους και άλλαξαν επάγγελμα είτε μπήκαν στο δημόσιο. Γνωρίζω από πριν χρόνια μηχανικούς που έγιναν από αγρότες μέχρι σερβιτόροι σε άλλη πόλη όταν υπήρχαν οι δυσκολίες. Γενικά το τεχνικό γραφείο της γειτονιάς έχει πεθάνει, τώρα μπορεί να πετύχεις είτε μεγάλα γραφεία είτε συνεργασία μηχανικών σε κάτι σαν συνεταιριστικες επιχειρήσεις που συστεγαζονται όλοι μαζί σε έναν μεγάλο χώρο για χαμηλότερο ενοίκιο. Ναι, οντως. Συν οτι υπάρχει δουλειά όπου γίνεται κτηματογράφηση.
Morosana Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Καλώς έσωσαν τους μηχανικούς με πιστοποιητικά κτηματολόγια κτλ για να μην φύγουν απ' τη χώρα αλλά δεν φρόντισαν να σώσουν τους εργάτες και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο δυναμικό
kirileman Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 13 hours ago, Manefs23 said: Πάντως, οι μεσίτες και όλοι οι παρατρεχάµενοι (μηχανικοί, συμβολαιογράφοι κλπ.) πρέπει να είναι οι τυχεροί της υπόθεσης αύξησης των τιμών. Τυχεροί είμαστε όταν υπάρχει δουλειά, όταν γίνονται πράξεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα