Dimitris_1981 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Ναι τα βλέπω αυτά και πιστεύω θα συνυπάρχουν με το χ86 απλά δεν βλέπω προσπάθεια μεταφοράς εφαρμογών σε ARM. Για αυτό πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε να συνυπάρχει με ένα ποσοστό 10-15%. Τώρα μοιάζει να προσπαθεί. Αν σε ενδιαφέρει ψάξε τον όρο Arm64EC. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι δεν λέει η MS να πετάξει την registry. Νομίζω το κουβαλάει και στα windows on arm ελπίζω να κάνω λάθος. 2
immortalx Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Τώρα μοιάζει να προσπαθεί. Αν σε ενδιαφέρει ψάξε τον όρο Arm64EC. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι δεν λέει η MS να πετάξει την registry. Νομίζω το κουβαλάει και στα windows on arm ελπίζω να κάνω λάθος. Γιατι αν την πεταξει θα παψουν να λειτουργουν μερικα εκατομμυρια εφαρμογες και drivers 😛Ακομη και τα δικα της configurations που κανει store εκει να ηθελε να μεταφερει καπου αλλου, μιλαμε για τεραστιο εγχειρημα.
oldnew Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, speedman_26 said: lumafusion για video editing Το kinemaster που γράφω και το οποίο δεν το ξέρουν πολλοι, είναι καλύτερο απο το lumafusion, τουλάχιστον σε ευκολία.
speedman_26 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 5 minutes ago, oldnew said: Το kinemaster που γράφω και το οποίο δεν το ξέρουν πολλοι, είναι καλύτερο απο το lumafusion, τουλάχιστον σε ευκολία. σε ευκολια δεν ειναι το capcut?
Dimitris_1981 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, immortalx είπε Γιατι αν την πεταξει θα παψουν να λειτουργουν μερικα εκατομμυρια εφαρμογες και drivers 😛Ακομη και τα δικα της configurations που κανει store εκει να ηθελε να μεταφερει καπου αλλου, μιλαμε για τεραστιο εγχειρημα. Για αυτό έλπιζα στα WoA. Θα μπορούσε να κάνει Sandbox την registry για τις legacy εφαρμογές ή έστω να είναι σαν ένα repository και να πάψει να την δίνει σε νέες εφαρμογές.
immortalx Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Για αυτό έλπιζα στα WoA. Θα μπορούσε να κάνει Sandbox την registry για τις legacy εφαρμογές ή έστω να είναι σαν ένα repository και να πάψει να την δίνει σε νέες εφαρμογές. Η registry ειναι σχεδον "παντρεμενη" με τα Windows. Δεν ειμαι αισιοδοξος οτι μπορει να γινει κατι τετοιο. Εδω το control-panel δυσκολευονται να μεταφερουν στα νεα settings. Προσπαθησαν παλαιοτερα με το Windows store να πιεσουν για Win32 sandboxed apps και αποδειχθηκε οτι κανενας δεν το ηθελε.
freegr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Μικρές οθόνες με το μεγαλύτερο μοντέλο να εξακολουθεί να είναι πανάκριβο…
skapodis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεί να κάνει μία εταιρία που είναι αιώνες δεμένη με την x86 αρχιτεκτονική στα 32 και 64 bits! Θέλει να γίνει Google; Πως περιμένει να δελεάσει τον αγοραστή αν αυτός έχει Windows στην x86 αρχιτεκτονική και θα περιμένει την ίδια λειτουργικότητα εφαρμογών και στο Surface (που διαφημίζει ότι τρέχει Windows 10); Τι ...; επειδή έχει ένα Android Phone με apps απο Google Store θα ενδώσει σε ένα Surface tablet με apps μόνο από Microsoft Store; "Οι πιο αξιοσημείωτες βελτιώσεις για το Surface Pro 10 σχετίζονται κυρίως με την οθόνη του." Χαχαχαχα ... ναι αυτό μας ενδιαφέρει και όχι η 100% backward compatibility με εφαρμογές για τα Windows 10 (όπως είσης και τους developers). Tον pulo ARM...! Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από skapodis 1
oldnew Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 17 hours ago, speedman_26 said: σε ευκολια δεν ειναι το capcut? Για να είναι ηλικρινης δεν το εδω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, αλλά όταν τα συγκρινα ολα, κατέληξα στο kinemaster ως τη χρηση τομή ευκολίας και δυνατοτήτων. Τώρα που το ανέφερες θα του ριξω μια ματιά. Πάντως απο το lumafusion προτιμώ το kinemaster.
magiaros Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Όταν βγάζει η samsung τα book με 2 χιλιαρικα και oled 16 ίντσες με στυλό κτλ δύσκολα να σταθεί το surface pro Κάποτε λέγαμε δεν έχει windows είναι μειονέκτημα τώρα θα λέμε έχει windows και όχι android Αρα μειονέκτημα Ακόμα και το office Καλυτερα δουλεύει στο ipad και στο android Κοιμάται η Microsoft Ή Ai τη μάρανε. Δεν κοιτάει που το onenote και το office κολανε μονο Στα windows Μέγας ύπνος ο Panay υποτίθεται εβγαλε το surface συσκευή με στυλό και δεν έχει έστω ένα αντάξιο πρόγραμμα του samsung notes για σημειώσεις και επεξεργασία pdf. Λες και θα το πάρει κάποιος να τραβάει γραμμές με το στυλό πχ Όλη η ανικανότητα μαζεμένη σε μια εταιρεία. Ίσως χωρίς panay γινει κατι αλλα δεν το βλέπω Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από magiaros
speedman_26 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, oldnew said: Για να είναι ηλικρινης δεν το εδω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, αλλά όταν τα συγκρινα ολα, κατέληξα στο kinemaster ως τη χρηση τομή ευκολίας και δυνατοτήτων. Τώρα που το ανέφερες θα του ριξω μια ματιά. Πάντως απο το lumafusion προτιμώ το kinemaster. Lumafusion δουλεύουν και πολύ youtuber ένας είναι in2mobile δημοφιλής youtuber όντως είναι λίγο πιο μπελαλιδικο
Dimitris_1981 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, immortalx είπε Η registry ειναι σχεδον "παντρεμενη" με τα Windows. Δεν ειμαι αισιοδοξος οτι μπορει να γινει κατι τετοιο. Εδω το control-panel δυσκολευονται να μεταφερουν στα νεα settings. Προσπαθησαν παλαιοτερα με το Windows store να πιεσουν για Win32 sandboxed apps και αποδειχθηκε οτι κανενας δεν το ηθελε. Δυστυχώς ούτε εγώ αλλά όσο είναι εγκλωβισμένη στην Registry και στα DLL εκτός .net framework κάθε patch και αναβάθμιση είναι μια νέα περιπέτεια. Αλλάζει κάτι σε κάποιο patch και ψάχνουμε τι να κάνουμε για να λειτουργεί ξανά το software. Και αυτό συμβαίνει ακόμα και σε software κολοσσών ακόμα και στα ERP. Ευτυχώς όταν κάνω design δικά μου προγράμματα αποφεύγω οτιδήποτε μπλέκει με το λειτουργικό τύπου MSDTC. Προτιμώ να κάνω την ζωή μου πιο δύσκολη και να είμαι σίγουρος ότι δεν θα τρέχω μετά.
oldnew Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, speedman_26 said: Lumafusion δουλεύουν και πολύ youtuber ένας είναι in2mobile δημοφιλής youtuber όντως είναι λίγο πιο μπελαλιδικο Και εγώ εχω κανάλι στο youtube, τα πάντα μεσω kinemaster τα κανω. Γενικά για youtube όλα κάνουν . Υπάρχουν εφε φτιαγμένα με kinemaster στο youtube με βουνα να παίρνουν θεση θάλασσας κλπ, γενικα γυρνάς τον terminator αμα θες, κανει και για πολύπλοκα πράγματα δηλαδή. Εκει θες ομως και πρόγραμμα επεξεργασίας φωτο, δεν επαρκεί μόνο του. Για τετοιο επίπεδο υπαρχουν ποιο επαγγελματικα πακέτα σε windows. Εκει ειναι που χρειάζονται τα windows. Θες όμως και επαγγελματία. Δεν είναι τυχαίο οτι το kinemaster σε ελάχιστο χρόνο χωρίς διαφήμιση εχει 100 εκατομμύρια download . Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από oldnew 1
immortalx Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 42 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Δυστυχώς ούτε εγώ αλλά όσο είναι εγκλωβισμένη στην Registry και στα DLL εκτός .net framework κάθε patch και αναβάθμιση είναι μια νέα περιπέτεια. Αλλάζει κάτι σε κάποιο patch και ψάχνουμε τι να κάνουμε για να λειτουργεί ξανά το software. Και αυτό συμβαίνει ακόμα και σε software κολοσσών ακόμα και στα ERP. Ευτυχώς όταν κάνω design δικά μου προγράμματα αποφεύγω οτιδήποτε μπλέκει με το λειτουργικό τύπου MSDTC. Προτιμώ να κάνω την ζωή μου πιο δύσκολη και να είμαι σίγουρος ότι δεν θα τρέχω μετά. Sorry αλλα δεν πολυκαταλαβαινω τι εννοεις και γιατι μπλεκουμε τη registry με τα DLLs. Ο μονος λογος που η registry εχει καποια κακη φημη ειναι οτι ηταν αργη για μηχανηματα εποχης Windows 95 και οτι επειδη ειναι σαν database, μπορει να γινει corrupted, οπως μπορει να γινει corrupted και ενα οποιοδηποτε αρχειο. Κανενα προγραμμα δεν ειναι υποχρεωμενο να γραψει στη registry, αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με το να κανεις calls σε API του συστηματος ή να καλεις functions απο DLLs.
Dimitris_1981 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 40 λεπτά πριν, immortalx είπε Sorry αλλα δεν πολυκαταλαβαινω τι εννοεις και γιατι μπλεκουμε τη registry με τα DLLs. Ο μονος λογος που η registry εχει καποια κακη φημη ειναι οτι ηταν αργη για μηχανηματα εποχης Windows 95 και οτι επειδη ειναι σαν database, μπορει να γινει corrupted, οπως μπορει να γινει corrupted και ενα οποιοδηποτε αρχειο. Κανενα προγραμμα δεν ειναι υποχρεωμενο να γραψει στη registry, αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με το να κανεις calls σε API του συστηματος ή να καλεις functions απο DLLs. Τα ανέφερα σαν τα 2 κυρία προβλήματα στα windows. Δεν τα συνέδεσα ως το ίδιο. Εν έτη 2023 θεωρώ ότι όλα τα apps πρέπει να είναι portable. Copy paste ο φάκελος και μοναδική απαίτηση το framework να είναι installed. Ακόμα και τα Program data είναι χαζομάρα με το χύμα τρόπο που λειτουργούν. Θα ήταν καλά αν όλα τα Apps είχαν εκεί τα configurations και ήταν portable. Τώρα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα