oldnew Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Τα Windows 11 υποστηρίζουν πλέον και Android εφαρμογες. Αν έχουν τον Snapdragon για Windows, το Android θα δουλεύει μέσω emulation παλι ή σε αυτή την περίπτωση θα παίζει κανονικά, ξέρει κανείς.? Αν παίζει Android χωρίς emulation ουσιαστικά αποκτάς και μια Android ταμπλέτα.
MikeKata Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 5 minutes ago, oldnew said: Τα Windows 11 υποστηρίζουν πλέον και Android εφαρμογες. Αν έχουν τον Snapdragon για Windows, το Android θα δουλεύει μέσω emulation παλι ή σε αυτή την περίπτωση θα παίζει κανονικά, ξέρει κανείς.? Αν παίζει Android χωρίς emulation ουσιαστικά αποκτάς και μια Android ταμπλέτα. Χλωμό το βλέπω. Δεν είναι μόνο το emulation (translation για την ακρίβεια) των calls στο hardware, αλλά και τι γίνεται με το software. Αλλο kernel, libraries κλπ... 3
AtiX Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 25 λεπτά πριν, kifinas είπε Επιτέλους ξανά εννοείς. Πριν 11 χρόνια... Αυτά με τα κομμένα windows rt και τις επιδόσεις atom??? ελπίζω πως όχι… 2
oldnew Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγω πάντως κοντεύω να αντικαταστήσω πλήρως τα Windows με Android. Ξέρω οι περισσότεροι που το διάβαζουν γελάνε. Εχω εγκατεστημένες καμία 200ρια εφαρμογες, δεν χρησιμοποιω 5. Και έχω βρει τα πάντα να τα κάνω σε Android. (πολύ συχνα εφαρμογές εκτός store. Βασικά οι καλύτερες εφαρμογές του Android είναι εκτός store). Φυσικά χρησιμοποιω σοβαρη ταμπλέτα, galaxy tab s8 ultra 14.6 ιντσες, 512 γιγα 16 γιγα ραμ και μια 1 τερα microsd. Και εχω και το πληκτρολόγιο. Αν δεν είσαι επαγγελματιας ώστε να χρειάζεσαι συγκεκριμένο πρόγραμμα που υπάρχει μονο στα Windows, βρίσκεις τα πάντα στο Android σήμερα, και σε λεπτές συσκευές με oled οθόνες κλπ. Ακόμα και στην επεξεργασία βίντεο, καλύτερες εφαρμογές υπάρχουν στο Android σήμερα πάρα στα Windows ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. Πχ εφαρμογή σαν το kinemaster δεν υπάρχει σε windows. Μαθαίνεται εύκολα (σε σχέση πάντα με επαγγελματικα πακέτα των Windows) και μπορείς να κάνεις σχεδόν επαγγελματική δουλειά. Χτυπήστε πχ στο YouTube και ψάξτε βίντεο να δεις τι μπορείς να κάνεις. Η διαφορά απο τα Windows είναι ότι απευθύνεται στον άσχετο, όχι στον επαγγελματια. Το αστείο είναι ότι πλέον όταν δουλεύω Windows, το τρέχω με emulation γιατί μόνο αυτό ξέρω καλα πλέον. Και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Δουλεύω 95% Android και 5% windows. Κάποτε χτύπαγα 10ωρα κάθε μερα σε windows για χρόνια. Μέχρι εκτύπωση κανω μεσω Android ασύρματα, σε μη ασύρματο laser printer που τον εχω συνδεμένο σε usb στο ρουτερ, ελενχω ασύρματα συσκευές που έχω σε wifi μπριζες, εχω emulators για 40 pc, κονσόλες, PlayStation 2, κλπ μεσω κοινού ενιαίου frontend. Γενικά κάνω πολύπλοκα πράγματα με πολύ χρήση tasker, που το 95% δεν φαντάζεται καν ότι μπορείς να κανείς σε Android. Χωρίς ανεμιστήρες, θερμοκρασίες, με μεγάλη αυτονομία και εξαιρετικες επιδόσεις. Αν τα Windows σε arm πάνε καλά είναι η μόνη περίπτωση να επιστρέψω σε Windows. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2023 από oldnew 5
Volga Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, oldnew είπε Εγω πάντως κοντεύω να αντικαταστήσω πλήρως τα Windows με Android. Ξέρω οι περισσότεροι που το διάβαζουν γελάνε. Εχω εγκατεστημένες καμία 200ρια εφαρμογες, δεν χρησιμοποιω 5. Και έχω βρει τα πάντα να τα κάνω σε Android. (πολύ συχνα εφαρμογές εκτός store. Βασικά οι καλύτερες εφαρμογές του Android είναι εκτός store). Φυσικά χρησιμοποιω σοβαρη ταμπλέτα, galaxy tab s8 ultra 14.6 ιντσες, 512 γιγα 16 γιγα ραμ και μια 1 τερα microsd. Και εχω και το πληκτρολόγιο. Αν δεν είσαι επαγγελματιας ώστε να χρειάζεσαι συγκεκριμένο πρόγραμμα που υπάρχει μονο στα Windows, βρίσκεις τα πάντα στο Android σήμερα, και σε λεπτές συσκευές με oled οθόνες κλπ. Ακόμα και στην επεξεργασία βίντεο, καλύτερες εφαρμογές υπάρχουν στο Android σήμερα πάρα στα Windows ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. Πχ εφαρμογή σαν το kinemaster δεν υπάρχει σε windows. Μαθαίνεται εύκολα (σε σχέση πάντα με επαγγελματικα πακέτα των Windows) και μπορείς να κάνεις σχεδόν επαγγελματική δουλειά. Χτυπήστε πχ στο YouTube και ψάξτε βίντεο να δεις τι μπορείς να κάνεις. Η διαφορά απο τα Windows είναι ότι απευθύνεται στον άσχετο, όχι στον επαγγελματια. Το αστείο είναι ότι πλέον όταν δουλεύω Windows, το τρέχω με emulation γιατί μόνο αυτό ξέρω καλα πλέον. Και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Δουλεύω 95% Android και 5% windows. Κάποτε χτύπαγα 10ωρα κάθε μερα σε windows για χρόνια. 100% Συμφωνώ απόλυτα. Αν δεν έχεις κάποια εξειδικευμένη εφαρμογή που χρειάζεσαι. Το Android είναι έτη φωτός μπροστά από όλα τα λειτουργικά αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς (και δεν γνωρίζω πραγματικά το λόγο), η Google δεν δοκιμάζει να πάει official σε desktop. 2
mindreader Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Ρε MS, ειλικρινα, γιατι το κουραζεις; Περα απο ενα office, ενα windows, και ενα azure, ενα bing και το ΑΙ, ολα τα αλλα....αχταρμας να πουμε οτι ειμαστε μεσα και σε αυτα.... Καποτε πρεπει να καταλαβουν, οτι Apple ουτε ηταν, ουτε θα μπορεσουν ποτε να την φτασουν. Με τις παλινωδιες τους, ραβε ξηλωνε, λιγο x86, παρε και x64, και intel, και windows arm, και windows phone, και ολιγον nokia, και παμε δυνατα surface, καθε σοβαρος χρηστης απλα γελαει. Microsoft, το ποτ πουρι της τεχνολογιας. Εχω και κοτερο παμε μια βολτα.
chrsiou Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, oldnew είπε Εγω πάντως κοντεύω να αντικαταστήσω πλήρως τα Windows με Android. Ξέρω οι περισσότεροι που το διάβαζουν γελάνε. Εχω εγκατεστημένες καμία 200ρια εφαρμογες, δεν χρησιμοποιω 5. Και έχω βρει τα πάντα να τα κάνω σε Android. (πολύ συχνα εφαρμογές εκτός store. Βασικά οι καλύτερες εφαρμογές του Android είναι εκτός store). Φυσικά χρησιμοποιω σοβαρη ταμπλέτα, galaxy tab s8 ultra 14.6 ιντσες, 512 γιγα 16 γιγα ραμ και μια 1 τερα microsd. Και εχω και το πληκτρολόγιο. Αν δεν είσαι επαγγελματιας ώστε να χρειάζεσαι συγκεκριμένο πρόγραμμα που υπάρχει μονο στα Windows, βρίσκεις τα πάντα στο Android σήμερα, και σε λεπτές συσκευές με oled οθόνες κλπ. Ακόμα και στην επεξεργασία βίντεο, καλύτερες εφαρμογές υπάρχουν στο Android σήμερα πάρα στα Windows ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. Πχ εφαρμογή σαν το kinemaster δεν υπάρχει σε windows. Μαθαίνεται εύκολα (σε σχέση πάντα με επαγγελματικα πακέτα των Windows) και μπορείς να κάνεις σχεδόν επαγγελματική δουλειά. Χτυπήστε πχ στο YouTube και ψάξτε βίντεο να δεις τι μπορείς να κάνεις. Η διαφορά απο τα Windows είναι ότι απευθύνεται στον άσχετο, όχι στον επαγγελματια. Το αστείο είναι ότι πλέον όταν δουλεύω Windows, το τρέχω με emulation γιατί μόνο αυτό ξέρω καλα πλέον. Και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Δουλεύω 95% Android και 5% windows. Κάποτε χτύπαγα 10ωρα κάθε μερα σε windows για χρόνια. Μέχρι εκτύπωση κανω μεσω Android ασύρματα, σε μη ασύρματο laser printer που τον εχω συνδεμένο σε usb στο ρουτερ, ελενχω ασύρματα συσκευές που έχω σε wifi μπριζες, εχω emulators για 40 pc, κονσόλες, PlayStation 2, κλπ μεσω κοινού ενιαίου frontend. Γενικά κάνω πολύπλοκα πράγματα με πολύ χρήση tasker, που το 95% δεν φαντάζεται καν ότι μπορείς να κανείς σε Android. Χωρίς ανεμιστήρες, θερμοκρασίες, με μεγάλη αυτονομία και εξαιρετικες επιδόσεις. Αν τα Windows σε arm πάνε καλά είναι η μόνη περίπτωση να επιστρέψω σε Windows. Και γω μια απ' τα ιδια. Δεν κανω τοσα πολλα σε android οπως εσυ, αλλα κοντευω να αντικαταστησω πληρως τα windows με το android. Αυτο με τα ανεμιστηρακια πιστευω πως πολλοι το υποτιμουν. Ειναι μεγαλη υποθεση να ειναι αθορυβη μια συσκευη, να μην ανυσηχεις μηπως εχεις κλεισει κατα λαθος τις οπες που μπαινει μεσα ο αερας, και δε χρειαζεται να την ανοιξεις ποτε για καθαρισμα απ τις σκονες. Ασε η διαρκεια μπαταριας και οτι βρισκεις συσκευες με oled, πολε μεγαλη αναλυση και 120hz σε πολυ καλυτερες τιμες απ' οτι σε windows laptop ή tablet 2
immortalx Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, MikeKata είπε Επειδή τυχαία το κοιτούσα αυτό χθες, δες την απάντηση που είχε δώσει ένας από τους developers του Asahi (νομίζω δηλαδή). https://www.reddit.com/r/AsahiLinux/s/uSlPDCsidR Εν ολίγοις, λέει ότι οι M έχουν συγκεκριμένα features σε hardware level που παρακάμπτουν κάποια από τα προβλήματα του translation και οτι δεν είναι δύσκολο να τα χρησιμοποιήσουν. Και ότι έχουν ήδη εφαρμοστεί στις καινούριες εκδόσεις των ARM. Οπότε, θεωρώ ότι θα βγει καλό translation layer για τους Qualcomm, και από την open source κοινότητα και από την MS. Βέβαια, θα μου πεις, MS είναι αυτή, πάλι κάποιο τρόπο θα βρει να τα κάνει μαντάρα στο software. Ισχυει! Σ'αυτο αναφερθηκα και εγω και λεγεται TOS (Total Store Ordering). Αυτο ειναι που κανει το transition ευκολοτερο και τις εφαρμογες να εχουν τοσο καλο performance, αλλα σε βαθος χρονου οι developers θα πρεπει να ξανα-γραψουν μερη του κωδικα τους γιατι καποια στιγμη το Rosetta 2 (ή στην περιπτωση Windows/Linux καποιο αλλο layer) θα γινει discontinued. Τοτε, η δυσκολια δεν θα ειναι στο να γινουν απλα re-compile σε ARM αλλα στο να ξεφορτωθουν x86-specific κωδικα απ'τις εφαρμογες τους. Τετοιου ειδους κωδικας βεβαια υπαρχει κυριως σε low-level και high-performance εφαρμογες. Στα guidelines της Apple που παραθετω, καπου στη μεση λεει για builtin intrinsics και CPU Vector instructions (δλδ CPU extensions για x86). https://developer.apple.com/documentation/apple-silicon/addressing-architectural-differences-in-your-macos-code Και οντως και εγω φοβαμαι τη Microsoft οτι θα τα κανει μανταρα σ'αυτο! Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2023 από immortalx 1
atypicalcoder Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το "ARM era" δεν θα έρθει ποτέ. κοντεύουμε 4 χρόνια από την κυκλοφορία του M1 όπου ξεκίνησε το hype και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν υπάρχει θέληση από κανέναν. Ούτε ο dev μεταφέρει τις εφαρμογές του, ούτε ο επαγγελματίας (πχ video editor) το προτιμάει γιατί θέλει το raw performance των x86. Άρα μείνανε μόνο οι φοιτητές. Αυτό που θα γίνει είναι απλά να συνυπάρχει με ένα ποσοστό 10%~. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2023 από atypicalcoder 1
forgotten Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε Το "ARM era" δεν θα έρθει ποτέ. κοντεύουμε 4 χρόνια από την κυκλοφορία του M1 όπου ξεκίνησε το hype και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν υπάρχει θέληση από κανέναν. Ούτε ο dev μεταφέρει τις εφαρμογές του, ούτε ο επαγγελματίας (πχ video editor) το προτιμάει γιατί θέλει το raw performance των x86. Άρα μείνανε μόνο οι φοιτητές. Αυτό που θα γίνει είναι απλά να συνυπάρχει με ένα ποσοστό 10%~. Μην λες τετοια σε πολωμενους... 1
immortalx Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε Το "ARM era" δεν θα έρθει ποτέ. κοντεύουμε 4 χρόνια από την κυκλοφορία του M1 όπου ξεκίνησε το hype και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν υπάρχει θέληση από κανέναν. Ούτε ο dev μεταφέρει τις εφαρμογές του, ούτε ο επαγγελματίας (πχ video editor) το προτιμάει γιατί θέλει το raw performance των x86. Άρα μείνανε μόνο οι φοιτητές. Αυτό που θα γίνει είναι απλά να συνυπάρχει με ένα ποσοστό 10%~. Ισως παιχτει κατι ενδιαμεσο, δεν ξερω, δυσκολο να προβλεψει κανεις τι θα γινει. Απ'τη μια το edge σε raw-performance οντως ειναι σε x86. Απ'την αλλη ειναι τι θα θελησει ο κοσμος. Χθες κιολας συζητουσα με εναν τυπο που δουλευει CAD αλλα δεν εχει ιδεα απο hardware, και θελει να αγορασει κατι καινουργιο (ειναι μεταξυ desktop και laptop). Εν ολιγοις τον ενδιαφερει περισσοτερο η αυτονομια και το mobility και ας ειναι πιο αργο. Και εμενα μου φαινεται παραξενο που θελει να τρεχει CAD και να κανει rendering χωρις να ειναι plugged-in (!), αλλα εχω ακουσει και απο αλλους να εχουν παρομοιες απαιτησεις. Τι να πω, θα δειξει. 1
atypicalcoder Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, immortalx είπε Ισως παιχτει κατι ενδιαμεσο, δεν ξερω, δυσκολο να προβλεψει κανεις τι θα γινει. Απ'τη μια το edge σε raw-performance οντως ειναι σε x86. Απ'την αλλη ειναι τι θα θελησει ο κοσμος. Χθες κιολας συζητουσα με εναν τυπο που δουλευει CAD αλλα δεν εχει ιδεα απο hardware, και θελει να αγορασει κατι καινουργιο (ειναι μεταξυ desktop και laptop). Εν ολιγοις τον ενδιαφερει περισσοτερο η αυτονομια και το mobility και ας ειναι πιο αργο. Και εμενα μου φαινεται παραξενο που θελει να τρεχει CAD και να κανει rendering χωρις να ειναι plugged-in (!), αλλα εχω ακουσει και απο αλλους να εχουν παρομοιες απαιτησεις. Τι να πω, θα δειξει. Ναι ρε σίγουρα το ARM θα έχει το κοινό του. Και εγώ θέλω κάτι με καλύτερη αυτονομία χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις. Αν για παράδειγμα ένα project κάνει build σε 20 seconds σε χ86, δεν έχω θέμα να πάω σε ARM αν κάνει πχ 30 seconds. Αρκεί να μην αυξηθεί κατακόρυφα. Δεν έχω ψαχτεί αρκετά και ότι βίντεο βλέπω είναι ξέρω γω τίποτα τύποι με vscode και html/css/js που είναι ελαφριά. Θέλω να δω λίγο benchmarks με πραγματικά projects σε android studio για να δω build time και το responsiveness του IDE. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε Το "ARM era" δεν θα έρθει ποτέ. κοντεύουμε 4 χρόνια από την κυκλοφορία του M1 όπου ξεκίνησε το hype και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν υπάρχει θέληση από κανέναν. Ούτε ο dev μεταφέρει τις εφαρμογές του, ούτε ο επαγγελματίας (πχ video editor) το προτιμάει γιατί θέλει το raw performance των x86. Άρα μείνανε μόνο οι φοιτητές. Αυτό που θα γίνει είναι απλά να συνυπάρχει με ένα ποσοστό 10%~. Το ARM era έχει ξεκινήσει τουλάχιστον σαν προσπάθεια. Η Qualcomm ήδη μπαίνει στο παιχνίδι , η AMD και η NVidia μπαίνουν στο κόλπο το 2025, τουλάχιστον έτσι ακούγεται. Η MS δείχνει να θέλει να βγάλει σοβαρά windows σε Arm και λογικά μέχρι το 2025 θα μπορούσε να ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες. Ήδη έχει δώσει Dev kit και έχει αντίστοιχο translation layer με την Apple Rosetta. Δεν ξέρω αν θα πετύχει αλλά η Intel θα πρέπει να κάνει πολλά για να σώσει την ξεροκεφαλιά του μπακαλόγατου λογιστή. Αλλά ξέρω μετά θα φταίει η ατυχία και η γλωσσοφαγιά. Η Apple απλά τους έδειξε τον δρόμο δλδ ότι γίνεται να έχεις σε Arm performance και μάλιστα χωρίς throttle ή πρίζα. Επειδή λόγω δουλειάς χρησιμοποιώ αναγκαστικά Windows (δεν με χαλάει) έχω ξενερώσει με το άθλιο efficiency και power management της intel (κάτοχος Dell XPS 13 9310 4K (personal) & HP Probook 450 G9). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με Ryzen. Αν πετύχει ή μπορέσει η intel να φτάσει σε αντίστοιχες επιδόσεις / watt δεν με νοιάζει. Σαν καταναλωτής θα είμαι κερδισμένος γιατί θα πάρω κάτι που πραγματικά θα είναι φορητό. 4
speedman_26 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 4 hours ago, oldnew said: Εγω πάντως κοντεύω να αντικαταστήσω πλήρως τα Windows με Android. Ξέρω οι περισσότεροι που το διάβαζουν γελάνε. Εχω εγκατεστημένες καμία 200ρια εφαρμογες, δεν χρησιμοποιω 5. Και έχω βρει τα πάντα να τα κάνω σε Android. (πολύ συχνα εφαρμογές εκτός store. Βασικά οι καλύτερες εφαρμογές του Android είναι εκτός store). Φυσικά χρησιμοποιω σοβαρη ταμπλέτα, galaxy tab s8 ultra 14.6 ιντσες, 512 γιγα 16 γιγα ραμ και μια 1 τερα microsd. Και εχω και το πληκτρολόγιο. Αν δεν είσαι επαγγελματιας ώστε να χρειάζεσαι συγκεκριμένο πρόγραμμα που υπάρχει μονο στα Windows, βρίσκεις τα πάντα στο Android σήμερα, και σε λεπτές συσκευές με oled οθόνες κλπ. Ακόμα και στην επεξεργασία βίντεο, καλύτερες εφαρμογές υπάρχουν στο Android σήμερα πάρα στα Windows ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. Πχ εφαρμογή σαν το kinemaster δεν υπάρχει σε windows. Μαθαίνεται εύκολα (σε σχέση πάντα με επαγγελματικα πακέτα των Windows) και μπορείς να κάνεις σχεδόν επαγγελματική δουλειά. Χτυπήστε πχ στο YouTube και ψάξτε βίντεο να δεις τι μπορείς να κάνεις. Η διαφορά απο τα Windows είναι ότι απευθύνεται στον άσχετο, όχι στον επαγγελματια. Το αστείο είναι ότι πλέον όταν δουλεύω Windows, το τρέχω με emulation γιατί μόνο αυτό ξέρω καλα πλέον. Και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Δουλεύω 95% Android και 5% windows. Κάποτε χτύπαγα 10ωρα κάθε μερα σε windows για χρόνια. Μέχρι εκτύπωση κανω μεσω Android ασύρματα, σε μη ασύρματο laser printer που τον εχω συνδεμένο σε usb στο ρουτερ, ελενχω ασύρματα συσκευές που έχω σε wifi μπριζες, εχω emulators για 40 pc, κονσόλες, PlayStation 2, κλπ μεσω κοινού ενιαίου frontend. Γενικά κάνω πολύπλοκα πράγματα με πολύ χρήση tasker, που το 95% δεν φαντάζεται καν ότι μπορείς να κανείς σε Android. Χωρίς ανεμιστήρες, θερμοκρασίες, με μεγάλη αυτονομία και εξαιρετικες επιδόσεις. Αν τα Windows σε arm πάνε καλά είναι η μόνη περίπτωση να επιστρέψω σε Windows. lumafusion για video editing 1
atypicalcoder Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 31 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Το ARM era έχει ξεκινήσει τουλάχιστον σαν προσπάθεια. Η Qualcomm ήδη μπαίνει στο παιχνίδι , η AMD και η NVidia μπαίνουν στο κόλπο το 2025, τουλάχιστον έτσι ακούγεται. Η MS δείχνει να θέλει να βγάλει σοβαρά windows σε Arm και λογικά μέχρι το 2025 θα μπορούσε να ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες. Ήδη έχει δώσει Dev kit και έχει αντίστοιχο translation layer με την Apple Rosetta. Δεν ξέρω αν θα πετύχει αλλά η Intel θα πρέπει να κάνει πολλά για να σώσει την ξεροκεφαλιά του μπακαλόγατου λογιστή. Αλλά ξέρω μετά θα φταίει η ατυχία και η γλωσσοφαγιά. Η Apple απλά τους έδειξε τον δρόμο δλδ ότι γίνεται να έχεις σε Arm performance και μάλιστα χωρίς throttle ή πρίζα. Επειδή λόγω δουλειάς χρησιμοποιώ αναγκαστικά Windows (δεν με χαλάει) έχω ξενερώσει με το άθλιο efficiency και power management της intel (κάτοχος Dell XPS 13 9310 4K (personal) & HP Probook 450 G9). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με Ryzen. Αν πετύχει ή μπορέσει η intel να φτάσει σε αντίστοιχες επιδόσεις / watt δεν με νοιάζει. Σαν καταναλωτής θα είμαι κερδισμένος γιατί θα πάρω κάτι που πραγματικά θα είναι φορητό. Ναι τα βλέπω αυτά και πιστεύω θα συνυπάρχουν με το χ86 απλά δεν βλέπω προσπάθεια μεταφοράς εφαρμογών σε ARM. Για αυτό πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε να συνυπάρχει με ένα ποσοστό 10-15%. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα