charilaos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα, Στην παρακάτω κατοικία θέλω να περάσω σωλήνες καλοριφέρ σε μονοσωλήνιο σύστημα, ώστε να κάνει τις συνδέσεις με τα σώματα ο υδραυλικός. Θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις εφόσον κάποιος γνωρίζει: Φ16 πλαστική επαρκεί για 2 σώματα ανά κύκλωμα ή πρέπει να πάω σε Φ18; Πρέπει να δώσω κλίση στους σωλήνες για λόγους εξαέρωσης; Τι σώματα καλοριφέρ (και αντίστοιχα διακόπτες) είναι καλύτερα; Εξωτερικού ή εσωτερικού βρόχου; Η κατοικία είναι στον 1ο όροφο. Εκεί που δείχνω με κίτρινο πλαίσιο είναι η προβολή του λεβητοστασίου, που βρίσκεται στο ισόγειο. Συνεπώς οι σωλήνες θα διαπεράσουν την πλάκα του ισογείου και θα τρέξουν εντός του γεμίσματος του 1ου. Όπως βλέπετε στο σχέδιο, δεν υπάχει κάποιο καλό σημείο να τοποθετηθεί ο συλλέκτης εντός του ορόφου και θα τον τοποθετήσω στο ισόγειο δίπλα στο λέβητα. Φοβάμαι όμως ότι θα έχω συγκέντρωση αέρα στο κύκλωμα, μιας και δε θα υπάρχει κάποιο αυτόματο εξαεριστικό στο ψηλότερο σημείο, δηλαδή εντός του 1ου ορόφου. Είναι όντως αληθινοί οι φόβοι μου; Θα ήθελα να αποφύγω να βάλω το συλλέκτη σε κάποιο ντουλάπι στο μπαλκόνι γτ θα είναι εκτεθειμένος σε καιρικές συνθήκες/θερμοκρασία. Ή μήπως είναι καλύτερη λύση απότι στο ισόγειο;
NikosKallithea Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Ποιος στα είπε αυτα; όλα λάθος. 1.Πολυστρωματικη με μονωση θα βαλεις, 16αρα ή ακόμα καλύτερα 18αρα 2. Τι κλίση να δώσεις 😁 3. Με τίποτα μόνοσωλήνιο, σε καθε σωμα θα πηγαίνουν δυο σωλήνες κατευθείαν από τα κολεκτερ 2
charilaos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Θέλω να βοηθήσω έναν φίλο που έχει οικονομικό πρόβλημα. Ότι μπορεί να γλιτώσει από εργασίες θα τις κάνουμε μαζί. Εκεί που μένει δεν υπάρχει μαγαζί με πολυστρωματική. Δικτυωμένο πολυαιθυλένιο μόνο, σειρά comopex της interplast Σίγουρα το κάθε σώμα να έχει τους δικούς του σωλήνες είναι καλύτερα. Αλλά υπάρχει όντως οικονομικό θέμα, δεν χάθηκε ο κόσμος να ενωθούν 2 σώματα σε κάθε κύκλωμα. Για τον αέρα με νοιάζει πιο πολύ, θα δουλέψει αποδοτικά εάν είναι ο συλλέκτης έναν όροφο κάτω, και στον τρέχοντα όροφο δεν υπάρχει αυτόματο εξαεριστικό στο υψηλότερο σημείο;
GR77-S Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Για να γλιτώσει ο φίλος περιττά έξοδα και να γίνει σωστή δουλειά από την αρχή και για πάντα θα πρέπει μαζί με τα υπόλοιπα να υπολογίσει ένα κονδύλι σε αμοιβή μηχανολόγου μηχανικού. Ναι , αυτός ξέρει καλύτερα από εσένα και τον φίλο και τον μάστορα του φίλου που φαίνεται να ελέγχεται ως προς την γνώση του. Ο φίλος ας κόψει από τα πλακάκια, ας αφήσει το βάψιμο για του χρόνου, ας προσπαθήσει να τα βολεψει από αλλού. Στο τέλος θα βγει κερδισμένος 2
andreaspA Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, charilaos είπε Δικτυωμένο πολυαιθυλένιο μόνο, σειρά comopex της interplast δεν βαζεις τουμποραμα σε θερμανση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα